България ще поиска ЕК да размрази проекта ”Набуко”

Искаме да размразим проектът "Набуко" и по-точно частта му от ТАНАП и "Набуко Уест" през България, заяви Бойко Борисов след среща с президента на Азербайджан.

Обратно в новината

Коментари - България ще поиска ЕК да размрази проекта ”Набуко” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продаваш ли Бойко България за турска вяра. Бойко - Продавам ,дори я подарявам за комисионна.

СНАБУКО БОЙКО ПАК ЩЕ НИ НАБУТА ,ислямска вяра

Този Бойко се интересите на Турция ,защитава ,защо не стане премиер в Турция ,ами се пъне в България. СПря Южен поток ,турция са облажи. Навремето Костов цигането ,спря син поток ,прати го през Турция Турция получава газ и през Украйна ,а сега и през Азербайджан.Бойко задейства нещата.Турция ще строи трета атомна централа все руска ,скоро ще отворят двете току що построени и ще купуваме от Турция.И газ от Турция ,дали от Турски поток или от Азербайджан ,все минава през Турция.Ех този Бойко ,ясно е че трябва да пита Америка ,те контролират ЕврогеУския съюз.

ОЛЛЕЕ ЩЕ ИМА ГАЗ ,НО ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО ,ЩОТО ИСЛЯМА ЩЕ ОБХВАНЕ ОЩЕ ПО- БЪРЗО.Браво Бойко ,вече няма да остане поне един турски интерес незадоволен от БОЙКО.

НИЕ ЗНАЕМ .ЛИ ВЪОБЩЕ КАКВО ИСКАМЕ КОЛКО СМЕ ЖАЛКИ И ЗАДРЪСТЕНИ СЛУГИ НА МНОГО ГОСПОДАРИ

Значи разбрах! Ще строим хъб във Варна, НАБУКО и вертикален газопровод. За последния не съм сигурен, нагоре или надолу ще бъде. Който знае, да не си стиска знанията, ами да ни осведоми.

През Азърбайджан, Армения и Турция трябва да се прекара една тръбичка. Да се отчуждят имоти и компенсират собственици. Ще трябват едни милиарди. Кой ще ги даде?

Гледам, че имам някакъв минус (-). Аз само зададох въпрос. Не съм писал, че американците са лоши, а руснаците добри. Не съм писал и обратното. Просто питам, кой ще даде парите, не са малко и няма бързо да се възвърнат, някой ще трябва да направи жертва. Питам, КОЙ? Това минусче го разбирам като двойка, защото не си знам урока. Добре, ама кажете ми, пък дано следващия път вържа тройката, че да не прекъсвам, защото ще ми отиде стипендията.

Да се размрази Набуко? Добре. Може би сега е подходящия момент, когато Газпром не може да тръгне пак с дебелите рушвети за "замразяването" на проекта. Пък и привидно се отказаха от Южен поток.....

Изпуснаха питомното, сега ще гонят дивото....

А, бе вий да не ме имате за БудаЛа?

Може Боко МОЖЕ, ама само може да размразиш дед...вия!

Не виждам надежда ЕК да изпълни желанието на Борисов. Много проекти ще трябва да контролират. След "Южен поток" и "Турски поток", замразеният проект "Набуко" за ЕК изглежда като "Набутко".

Когато една държава е с население колкото един град и е на изкуствено дишане - същеструра благодарение на заеми, е хубаво да си мълчи по глобални въпроси, за да не предизвиква смях у околните-

Така е Борисов , стана по-европеец от европейците а ние ти гледаме простотията и ти кроим шапката . България е на предпоследно място по пенсии в Света изпреварват ни само Гана с 3 Долара ( НЕ ЗНАМ КОЛКО ВЪНШЕН ДЪЛГ ИМАТ И ИМАТ ЛИ ВЪОБЩЕ) . Няма виновни за КТБ а това означава ,че сте ни направили " врътка "

Няма да има " Набуко ".Той е мираж ,за дебили.

А когато Орешарски се виждаше с премиера на Азербайджан малоумните протестиращи лумпени крещяха, че били "варвари" ... Сега с умиление четат по устните речите на мутрата от Банкя, която е доволна от срещата с тези "варвари" Вървят по стъпките на Орешарски, но много бавно и неадекватно ... по мутренски ...

"морален член на ЕК" по отношение на "Южен Поток" - това във български вариант означава български държавник , седнал на члена на ЕК.

Набуко Интернешенъл подписва меморандум за разбирателство с консорциума Танап (TANAP). Консорциумите Шах Дениз и Танап са подписали подобни споразумения и с партньорите по конкурентния проект за Трансадриатическия газопровод. [31] На 28 юни 2013 г. консорциумът Шах Дениз обявява, че е избрал Трансадриатическия газопровод пред Набуко за износа си на газ [32], което кара главният изпълнителен директор на OMV Герхард Ройс да раглежда проекта Набуко като приключил.

Но не и бат ти Бойко!

се консумират пресни, а не замразени и притоплени.

хахахаха , ГОЛЯМ смях.....

ЕК ще размрази НАБУКО, ако има полза от това.За сега не се вижда ползата за ЕС!А, България може да иска, каквото си поиска!ДЕМОКРАТИЧНО ЕВРОПЕЙСКО ОБЩЕСТВО!

Може би мога да спомена и нещо което е малко далеч от погледа на повечето хора живеещи извън САЩ.Става дума за т.нар. Big three от Детройт.То колегата Детройта може повече да каже, че живее наблизо.ама ще е по-натам.Та за всеки е ясно кои нации правят читави коли-Германия и Япония.Ако не са големите лобита в Конгреса на САЩ, тези от GM, Ford Chrysler биха фалирали много отдавна.Но макар и боклучави коли, има закони, задължаващи правителствените агенции да купуват само амер. коли, пикапи и т.н.За което законотворците си получават процента.Става дума за страшни пари.Подобна е историята с трудността да се продават дизелови леки коли на пазара тук, т.е. евтиният бензин.Който пък зависи от бензиностанцията на САЩ-Саудитска Арабия.Която свали цената на нефта по договорка със САЩ за да закопае Русия.Иран, Венецуела и др. са съпътстващи жертви.Подобно е също положението с профсъюзите. Които са създадени пак от същите тези капиталисти под предлог, че защитават интересите на работещите.И най-вече Конгресът на САЩ работи за ВПК-то, където са големите пари.Това Бил Гейтс, Майкрософт, Епъл, това е само за публиката.Тези от ВПКто няма да им видите имената по новините, но можете да бъдете сигурни че са най-богатите хора и компании.И когато става дума за техните интереси, човешкият живот няма стойност.Но може да сте сигурни че те са зад всяка военна намеса на САЩ навън, под предлог за износ на демокрация.Ако вие не дойдете при демокрацията, демокрацията ще дойде при вас!Имаше такъв плакат на времето, може да го видите в гугъл.

Мдааа японските са много качествени и особено тойота, която върна в сервизите си над 60 млн. дефектни МПС-та, заради които хиляди загубиха живота си по пътищата ! Тотално не си в час !

Мога да кажа че ти не си в час.Това само показва колко отговорна компания е Тойота.По цял свят и в най-затънтените кътчета, Тойота е компанията на която хората гласуват най-често доверие.А да ти кажа за личния ми опит.Отвън на паркинга са 5 Тойоти(в най добрия случай са били 7), всичките в движение.За 15г през които в семейството ми ползваме Тойоти, и сумарно около 800 000 мили(ти си ги обърни в км) нито един проблем за сервиз, и нито една капка масло на асфалта на паркинга.Не отричам за 200-300гр антифриз, капещи от една водна помпа, че нямах време да я сменя.Но нали е Тойота, си я карах така 5400мили, докато ѝ дойде време за смяна. Моделите са Корола, Камри, 4Ръннер, Т100.И да не си помислиш че са били много бройки, и това не е-9 общо.Та за Тойота, може да се изкажеш на някой друг, имаш шанс да ти повярва.А двата 4Рънера в България не ги броя, те са само за почивките.Никакви проблеми, само консумативи, и то не много често.

Слаба ракия се оказа нашият. Не му стиска да говори директно с Путин. Гузен ли е нещо или няма потупване по рамото от анте Ангела? А помни ли, че за набуковските тръби трябваше да вземаме заеми от европейски банки. И никоя страна от проекта не се нави, затова го закриха. А ние сме готови да се набутаме въпреки всичко. Предлагам от утре проектът да се води Набутко!

Дрън,дрън!Вследствие на нашето васално послушание изтървахме толкова много и толкова важни за България енергийни проекти,че ме е яд когато се говорят небивалици по темата!Щели сме били накакво си да направим.Глупости!

Болката от голям провал се лекува най-лесно с още по-големи приказки.

Толкова се усраха.. ама толкоз иняма как да го скрият.. Бочко ще снима новия касов хит 50 нюанса кафяво .....

И що нащо тикве се пъне толкова? Ми то... И южния паток/вече така му викам/ , и Набуко... все през Турция минават ! И после през България... И кво ?!?!? А ?!?! Пак хъбчета ли ,суичове ли що ли?

Провали всички реални проекти,сега започна да фантазира.

По надолу Енергетик е много прав.Само ще добавя това-идеята на САЩ е Европа да свикне на по-скъп газ.И така полека лека ще започнат да си ги снабдяват с втечнен метан с корабчета.И никой нема да мърка, щот видиш ли има диверсификация и не сме зависими повече от Русия.А от ЕС няма излизане за България!Само напред с краката, а територията ще остане за тях.Затова трябваше да се премахне войската ни, за да няма кой да брани България или да направи преврат ако се наложи!

VIPER

Не се съмнявам , че Европа би свикнала и с по-скъп газ.Въпросът е , какво ще се случи с конкурентността на европейските стоки спрямо американските.Няма ли по -скъпия газ да направи европейските стоки по-малко конкурентноспособни

Защо решихте че ще е по скъп ? Нищо още не е договорено а ви вече започнахте да опявате Кремълската православна газ.

Е, напълно прав си.Но това си е целта на САЩ във всичките им действия.Те да печелят, все едно какво.Искаха да сложат тяхна база в Крим, искаха да сложат техни ракети в Украйна, искаха наследниците на Байдън, Кери и нам кой си да цоцат от транзитните такси в Украйна, искаха да се докопат до големите плодородни полета с много шистов газ отдолу пак там.Крадоха с години петрол от Ирак с танкери направо за Америка.Войната срещу тези с които се снима Маккейнчо в Сирия, нямат сметка да я приключат бързо, напротив. Плащат им да режат глави, за да смразяват хората и така да се харчат повече и по-дълго снаряди, бомби ракети и т .н. за които плащат ужасените данъкоплатци.Така че тази система е доста префинена и добре работи.Само с Русия имат проблем и аз лично се надявам да е за по-дълго.Дано устискат руснаците!

Ще добавя и това че една допълнителна и много важна цел на войната в Украйна, беше да се стреснат Европейците и да се съгласят на всичко, само да не загубят това което имат при евентуален сблъсък с Русия.Щото Европа поназнайва за Русия.А понеже бяха почнали някои да забравят, им се спретна това опреснително занятие на гърба на Украинците и Руснаците.Та и на по-малък пазар ще се съгласят, и на по-скъпа газ.Е, тук в САЩ, тези управляващите са оттренирали всякакви сценарии.Много съм се чудил като дойдох преди години, но трябва да призная, че що се отнася до промиване на тикви, просто са много добри.Но това работи само при такава финансова система.И затова в Русия нямат успех.Затова много напъват в Русия да стане "Демокрация"

Ще кажа и това, което България няма за съжаление.САЩ имат стратези в разните им правителствени агенции.И тези стратези мислят и измислят какви ли не варианти за прокарване на интересите на корпорации от ВПК-то на САЩ по цял свят и с всякакви средства.С Украйна се случи, че се сблъскаха с руските такива стратегически щабове.И се оказа че последните бяха отиграли вече някои сценарии относно Украйна, по добре от Американците.Мога да кажа, че Путин е инициатор за създаването на тези щабове и преди неговото управление, определено Русия не беше на ниво да се съпротивлява толкова успешно.Путин има още идеи на полза роду Русия, но му трябва време да ги въведе.Все пак е голяма страна, и има кофти наследство.Ще отнеме години, а и са много срещу руснаците!

Време е Европа и Америка да спрат с производството на стоки-ИМА СВРЪХПРОИЗВОДСТВО-да се намали работната седмица без да се намалява заплатата-газ само за отопление.

Представям си как среща междъ наш Бойко и Путин завършва подобно на мача на Кобрата с Кличко. Много надежди, пълен крах на края.

БОЙКО СРЕЩУ ПИТУН =КОБРАТА СРЕЩУ КЛИЧКО.МНОГО МЪДРО.

Това е добро сравнене найстина: Путин е малко по нисък от Кобрата но си приличат малко в главата така че си пасват добре . Украинеца ще го търкаля като мекица и накрая ще го остави да си брой сам.

Гледайте сега как Европа ще си купи от Азербайджан руски газ!Но през България голяма тръба за на запад няма да мине!

Добре! Видях, че си пълен тъпак, така че престани с тъпотиите. Точно обратното е! Русия изнася от Азербейджан между 50 и 60 млрд куб.м. газ и после ги препродава на ЕС на двоюйни цени. А такива боклуци като тебе лъжат безогледно, дали от тъпотия или за пари е без значение.

И за туй ли бяха тук краварите?

Тиквоний, а какво стана с "пъбчето", бе?

БРАВО НА НАС. Прочетохте ли, че румъния е повишила износа на ток и храни и не се интересува къде ги изнася и няма значение, че токът и е от руски централи. Ние сме най-загубеното племе

ОТИДОХМЕ НА КИНО,А СЕГА НА ОПЕРА !

Айде стига путопропаганда.Румънците не са зависими на 100% от руски енергоизточници.Освен това миналата година им свиха сърмите на техния руски,,нефтохим''ако помниш?!Ама съм сигурен,че си на щат по тролене.Във Румъния няма пета руска колона.Румънците са истински националисти и си обичат държавата.И армията им в съюз с НАТО може да отбранява страната от нагли руски провокации.Както и нашата в скоро време ще може.

Румънците са същите путки като нас само че по-големи. Втората световна руснаците помитат румънските дивизии нищо че са подпомагани от немци.

То вас руснаците кой ли ви е прощавал?Имали някой който да е имал милост към вас?Включително и вашите генерали и машали и генералисимуси,че и малкият шизофреник със свойственото за вас нарицателно име.Дето разорява Русия и Украйна и праща на заколение още и още, ,отпускари''с танкове.Прав си!П--ки сте.

Сега на турците ще даваме гъз за газ.Но не става само с голо дупе дявол да го вземе

Трагикомедия, или изпусни питомното гони дивото ... Мозъци бре, мозъци...

Русия даде на Турция евтин газ. САЩ дадоха на България три пъти по скъп ток. За какъв газ бълнува ББ и на каква цена???

Що руската газ дето ни я продава путин евтина ли е?И аджеба ако е такъв приятел на България(а той си е рекетИр)защо няма желание да строи по БГ законите?И да подписва ясни и прозрачни договори.

Аха, значи ние ще се тикаме в нато, ще разполагаме радари срещу Русия на наша територия, ще се зъбим на руснаците- а за награда те ще ни дават евтина газ! Ще стане, как не!

Дай пък да се оставим да ни гази освен икономически.И с война.Кървава и разрушителна.Както в Украйна.И пропагандата му да лъже,че видите ли американците воюват в Украйна.Руските войници загинали там са всичко друго само не и руски войници.Не само радари.Командни пунктове и ПРО.Пълно въоръжение на Българската Армия по NATO-вски съандарти и с NATO-вско оръжие.Единственият гарант на мира в ЕВРОПА и по Света

Премиерът денонощно проектира газопроводи, хъбове и др.

Все от турция ще получаваме газ ,не иска от християнска държава тоз бойко.Нали си е турче ,та за това знае доста турски ,все от исляма се влече.Провали южен поток за който 400 милиона евро транзитни такси ,щеше да му запушат голямата уста.Сега пак поредната глупост се задава.

А защо християнския цар путин дава на мюсюлманска държава да ни продава газ?Защо ни товари с нехристиянски пари за тази газ?Слава богу,че има и други алтернативи на руския рекет!

Путин ,доставя газ до Турция.Това какво ще го прави Турция ,не е негова работа.То не е работа на Америка да забранява южен поток ,но като управляващите са го позволили ,вината не е на Путин.

Осведомен си от Боко. Значи си излъган, а ти си повярвал на най-големия лъжец!

Борисов казва на съвместна пресконференция с Путин: С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават ПО НАД ДВА МИЛИАРДА долара годишно от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании.. За забравилите и подари на Путин кученце. А ББС съобщаваше: "Кученце подпечата газова сделка с руския премиер Путин." Щото тогава Путин не бе президентин.. ВИЖТЕ ПАК ВНИМАТЕЛНО ГОДИНАТА...

А, бе големи са фризери тия наши политици. Ту замразяват потоци, ту ги размразяват. Ми аз станах пенсионер с техните обещания. А някой може ли да ми каже, кое по ред посещение на наш политик е това при азерите? И все газ ни "доставят" от там. Айде, спрете се бе холъм!

Тия управляващи от България отиквяха съвсем! Абе България не я "бръснат за слива", от нас се интересува само евростат и то за да се разбере о време кога ще ни туря кръст - те седнали да реват за Набуко!Никой посмъртно няма да направи нищо за България! Погребвайте я и да се свършва!

ПО-ГЛУПАВ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ - СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАПОМНИ, А ГИ ЧЕТЕ И ГИ СРИЧА - СРАМ И ПОЗОР!

От Русия врътнаха кранчето и ЕК зарева за "НАБУКО". Реват, щото не им се мръзне.

НаКуко е правилното му изписване..

Абе, ушанката, дето списва от посолството, не разбра ли, че Южен Паток, не ставаше? Щяхме да платим на руснаците половината тръба и да получаваме нещо. Евентуално, може би, когато и ако те са на кеф. Не, благодаря. Родителите ми достатъчно са хранили руснаците. Аз не искам.

Те нама да искаш повече да им плащаш... С безплатен вазелин от БОЦКО на турско-гръцката граница ша дежуриш...

Ти ще храниш американците, ама те са много лакоми! Виж топлоцентралите /мариците/.

Що не каза Боки Тиквата, или Офшорко нещо за това каква "перла на евроазиатската демокрация" е братски Азербайджан...Нещо забравят да споменават любимите си европейски ценности и идеали - айде, че да се посмеен малко, а? Азербайджан, пичове, НЯМА ДОСТАТАЪЧНО ГАЗ за да захранва голям тръбопровод, от типа на 50-60 милиарда кубометра годишно...Да придават си важност и баламосват евроидиотите от години, но и досега не могат да осигурят повече от 10-ина милиарда куб. м. Евентуално, след години, може би 20 мил.куб.м., а дано, ама надали. И друга - що се правят нашите псевдо политици на тарикати и не споменават ЦЕНАТ на азерския газ...Нали руския бил скъп и лошите руснаци ни им забранявали да кажат цената, щото била висока - ами що не каже Боки и Офшорко цената на азерския газ, а? Ааааа, ама то нямало значение, щото нали диверсификация, ала-база., дрън, дрън...Най-важна е цената - ако е по висока от руската, е изключено да купуваме от азерите, колкото и да сме идиоти и да се правим на евроатлантици - като дойдат "азерските" сметки от Топлофикация, и българите се вдигнат на бунт, Боки и Офшорко ще бъдат свалени с бой и камъни точно за 24 часа, това трябва да им е ясно отсега...

да достигнат 10 МЛРД НА ГОДИНА СОБСТВЕН ДОБИВ.. Другото е на концесионери с дългосрочни договори. НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОНЦЕСИОНЕР - ГАЗПРОМ с тридесет годишен договор.. А иначе тази газ я чакаме от 1997 година. "Осигури" я един УМЕН КАТ БОЦКО министърин на СДС и си строи ГВАРДЕЙЦСКИО ОРКЕСТЪР на аеропорта да му ДУЕ ФАНФАРИ ЩОТО НИ БИЛ ОСВОБОДИЛ ОТ ГАЗПРОМ...

Тези пак тръби сънуват.А газ откъде бе гьонсурати м ?

Те още сънуват просо.Когато се ебаваха с Русия им беше хубаво,но сега започнаха да им се присънват тръби с газ

Няма да поискаме, ще ударим по масата, щом ББ каже Набука, значи Набуко, щом каже Хъб - значи Хъб, щом каже Южен поток - значи южен поток - Това е ББ, жалко че не може вече да рита, а идва мача с Италия...

Ама се оказа, че от ВСЕКИ РЪБ - НЕ СТАВА ХЪБ!!!

Съсипа Бойко с Ръбовете и ЕС ,,Южен поток" ,а сега ще съживява умрели проекти и то с разбойниците от ЕС.Който много се навежда ,за едно потупване ляга много ниско .

Тикво,набуко е бита карта.