От ПП върнаха неизпълнен втория мандат, Радев поиска да обсъдят кабинет с ДБ и ГЕРБ

За съжаление, този с списък с национални цели, с приоритети, със задачи за тяхното постигане не получи достатъчно политическа подкрепа, но аз съм сигурен, че това усилие си струваше, заяви акад. Денков

Обратно в новината

Коментари - От ПП върнаха неизпълнен втория мандат, Радев поиска да обсъдят кабинет с ДБ и ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ще я караме без парапета???

Най после дойде време Президента да докаже че е политик от ранга на царя. В третия мандат , за когото всички са съгласни ,че е жизненоважен, но няма шанс, нека да изненада всички и да го даде на ДПС. Нека ДПС която понесе много удари заради обръчите на Доган, но си взе поука ,да покаже, че е могат и имат капацитет. Не е време да се делим по етнически признак Най-важното предимство на ДПС е че не са поставили нито една червена разделителна линия .Не е за пренебрегване и факта, че имат много силен специалист в Евросъюза в отдела за еврофондовете и те в скоростен порядък биха решили евросубсидиите да тръгнат правилно и бързо, нещо от което имаме крещяща нужда. Радев, дайте шанс на ДПС да покажат какво могат. Другите ги видяхме. Нека и Радев даде принос към лозунга от фасадата на Народното събрание-Съединението прави силата

В старата конфигурацуя, ГЕРБ+ДПС+БВ+регенератът от БСП събираха 116 гласа. Ако пристане и ДБ, с нейните 20, заверата е готова. Пък на избирателя, за пореден път му е отредена ролята на излъганото камилче...

Народа остава без парапет! Мъка, мъка

Или най-добре Президентът да прекрати мъките на това недъгаво НС?

За неразбраните, Радев се надява на Христо само за да махне Гешев, ако не успее епътник. Опита се да създаде предпоставки за война . Ето и затова трябва да бъде съден. Затвор мама ти Кокарджа

И каква позла ако махне Гешо, а ни вкара във война? По време на война, корупцийка от мирно време изглежда като игра в детската градина.

Ккаво значи да се скрие зад кабинет на... (изброил си всички партии без ДПС)? Обясни ми таз твоя чудна мисъл, ако обичаш.

най правилно е да даде мандата на ДПС ,ама в БГ политиката няма правила ,има само бажанаци и рода /с рога/ :)

Радев, ах ти маймунке мръсна !!! Искаш да се скриеш зад изнасилено от теб и бутафорно правителство между ДБ,ПП и крадливата Тиква, червената рубашка и московската ушанка!!! Да,ама НЕ!!! Излъга хората ,включително и мен ,но ти беше за последно !! Има една поговорка: След като излъжеш веднъж,колко и истини след това да казваш ,никой не ти вярва !!! ЗАПОМНИ ГО !!!

Само да питам за какво конкретно те е излъгал? Звучиш ми като човек , гласувал за мамата на нацията и Плкевню. Интересувам се от социология, та затова питам.

Ккаво значи да се скрие зад кабинет на... (изброил си всички партии без ДПС)? Обясни ми таз твоя чудна мисъл, ако обичаш.

нали вдигна юмруче и юнашки рече: "Мутри вън". Мислех, че гониш ГЕРП. Сега пък ги тикаш обратно да правят кабинет. Ти нормален ли си?

Освен, че правителството е на голям зор от Козяк, на Ради /зле прикрито/ му е смешно и изпитва почти сексуално удоволствие да мачка ПП, като им финтира реални думички на Ицо Гранта по много гаден начин:))) На границата на извратеното е:)))) На срещата с ГЕРБ открито се смееше:))))))Киро не е отишъл на срещата при Ради не заради тъпото си дело, а за да не му скочи на бой:))))) Първосигнален е и Асен умело го изолира да не направи някоя глупост. Кирчо е малко дете в костюм. Ради блестящо използва слабостите на всички лидери и партии, омразата между тях, за да си плете пуловера. Юмручето смени успешно Боци:))))

Никак не е почтено да говориш като за переверзник. Това е политика, все пак...

Пълна неспособност отгоре и пълна незаинтересованост от долу, нещо като секс между импотент и фригид.

Вече и президента взеха да го натиска яко от там да правят правителство, работата е на зор.

Третия мандат на ВЪЗРАЖДАНЕ!

И те ще се коалират с кого? Спечелете 30% о тгласовете,м ше имате мнозинство и сте готови, без Президентът да ви дава мандат.

Правителство няма да има, такъв е проекта на мунчо решетников, който разтяга локуми за да управлява еднолично по указанията на кремъл.

един прогледнал

Глупаво и свръхнаивно

Но у нас има и професионален циркаджия с титлата академик, да не говорим за останалите шутове, носители на нея.

АКАДЕМИК - А-КАДЕ-Ми-е-Кура

Пак недейте да гласувате, за да ви управляват тези с купените гласове. Просто е. Като за прости хора.

Как да гласуваш, като друг определя кой да управлява!!! Гласуваш за ДБ, а те правят коалиция с БСП. Гласуваш за Герб, а получаваш ПП и ДБ.,които не подкрепяш. Гласуваш за ПП, а ти натришат Герб и ДБ, които не желаеш. Интересното е, че ДБ винаги са в кюпа. Народа не иска и да ги чуе, а някои друг ги натриша да управляват. Докато е така, гласуването е безсмислено.

Ами недейте гласува. Все някой ще захлеби за достатъчно купени гласове. И не ривете след това, че притиснявате богопомазаните държавни мъже.

''Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?"

Академикчето върна мандата. И това е края на простите.

Просто бизнес.

10 месеца, след като Апелативният съд във Варна се произнесе за втори път по делото срещу бизнесмена и лидер на "Воля" Веселин Марешки, казусът още не е стигнал до Върховния касационен съд. Това показа проверка на "Сега" на движението по делото. През март м.г. апелативните съдии определиха 4-годишна ефективна присъда на Марешки, след като признаха него и подсъдимата с него Красимира Колева за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да плаща по 10 хил. лв. месечно, го заплашили с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение, създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност. Деянието им било придружено с унищожаване и повреждане на имущество, и е нанесло значителни вреди, съобщи съдът. Колева бе осъдена на 3 години и половина затвор. Апелативният съд им определи и глоби: 8000 лв. за Марешки и 6000 лв. за Колева. Двамата трябва солидарно да заплатят на Миланов, който е граждански ищец по делото, 30 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Тази присъда обаче е обжалвана и предстои да бъде разгледана от Върховния касационен съд. Папките с делото обаче още не са отпътували за София. Причината е, че първо е чакано допълнение към жалбата на Марешки срещу присъдата, а вече се чакат уведомления, че останалите страни в процеса са получили въпросното допълнение.

"Oт "Демократична България" заявиха, че единственият начин за съставяне на правителство с третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Затова ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", каза президентът при връщането на мандата за правителство от „Продължаваме промяната“… Тези думи на Румен Радев ясно подсказват на кого е склонен да връчи третия мандат. Ако президентът даде мандата на лидера на ДБ Христо Иванов, който вече призна, че без ГЕРБ не може да се състави редовно правителство, това връща Борисов във властта и легитимира Коалицията на войната. Само две години, след като излезе пред протестиращите срещу ГЕРБ с вдигнат юмрук, ИЗБРАНИЯТ ОТ ЛЕВИТЕ ХОРА ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ НАПРАВИ ПОЛИТИЧЕСКО САЛТОМОРТАЛЕ И ЩЕ ДАДЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА КРАЙНАТА ДЕСНИЦА. Случи ли ни се това, България ще затъне още по-дълбоко в украинското блато, ще се милитаризира с ударно превъоръжаване за милиарди, ще ликвидира атомната ни енергетика и въглищните централи, ще гилотинира социалните разходи, ще дисциплинира непослушните медии и най-после ще е в пълна синергия със стратегията на Големия брат... В такъв кабинет премиер ще е Христо Иванов, външен министър - Паси, военен - Тагарев, а останалите министерства ще се поделят между стипендиантите на щатските и германските НПО-та. Херо Мустафа ще си замине от България с преизпълнен посланически мандат.

Радев ще го връчи на БСП. Защото не му стиска да го връчи на ДПС - третата политическа сила.

Предаде ли мадев, пардон радев левия избирател, който 2 пъти гласува за него?

На базата на всички червени линии, очертани от партиите, вариант на правителство с участието на ГЕРБ, БСП и ДПС изглежда като работещ вариант. Това обясни лидерът на "Български възход" Стефан Янев пред Нова тв. Според него това би било работещ вариант. По думите му при третия мандат на преден план трябва да излязат и допълнителните компромиси. Коментарите на Янев са по повод тезите, развити вчера от лидера на "Демократична България" Христо Иванов, че за да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ.

За първи път от много години държавата не успя да събере планираната сума от данъка върху добавената стойност. Основният приходоизточник в бюджета - ДДС, се оказа с около 670 млн. лв. по-малко от разчета за 2022 г. През юли предишното Народно събрание направи актуализация на бюджета за 2022 г., с която разду разходите и за да осигури пропорционален ръст и на приходите, завиши прогнозата за икономически растеж. Въпреки, че прогнозният БВП бе увеличен с 11 млрд. лв., не се оправдаха очакванията за голямо преизпълнение на данъчните приходи за 2022 г. след ревизирания размер на БВП, посочва финансовото министерство. С актуализацията на Бюджет 2022 г. бе продължено действието на по-ниската 9% ставка ДДС за ресторантьорски услуги, фитнеси, книги, бебешки храни, което трябваше да приключи в средата на годината. Наред с това бе добавена нулева ставка ДДС за хляба и брашното, а също така 9% ДДС за парното и природния газ за домакинствата. В крайна сметка събраните данъци в държавния бюджет през изминалата година се оказаха в размер на 31,6 млрд. лв., което е само със 100 млн. лв. повече спрямо планираното. Преизпълнението идва от корпоративните данъци и от данъците върху доходите на физическите лица, докато косвените налози - ДДС и акцизи, са под нивата на планираните за годината, посочва МФ. По-подробна справка за постъпленията по видове данъци към декември още няма, но данните за ноември са показателни. Според тях приходите от ДДС за 11-те месеца са в размер на 13.977 млрд. лв., което е 87% от планираните 16 млрд. лв. От акцизи са събрани 5.220 млрд. лв. - 89,7% от разчета.

За да се скъса със безизходицата трябва да се вдигне прага на присъствие на партийте в НС от 4 на 10%. Тогава няма да има 6 или 7 партии, а само 2, 3 и първата партия може да има мнозинство и шанс да управлява.

Брей, че технолог! Ама така ще се намали демокрацията. Колкото повече партии толкова повече демокрация. Колкото по-малко - толкова по-малко. То по тая логика да ги махнем изобщо партиите. Я виж колко хубаво си управлява президента.

При положение, че Денков, който не е докоснал жена говори "За нашите деца и внуци". Чакай бе, Ники, ти кога се ожени и кога направи децата :)

ПП управляваха в сложно време и затова закъсаха. бробарите упоравляваха 12 години в спокойно времев и защо закъсаха?

При положение, че Денков, който не е докоснал жена говори "За нашите деца и внуци". Чакай бе, Ники, ти кога се ожени и кога направи децата :)

куролация. На калпава ракета космоса и пречи. То беше ясно, че идва кофти време. ПП(ДБ) що не го биха Бойко на избори в хубавото време? Щото меркел му духаше в платната, затуй.

никой нищо не казва за италианския боклук внасян и заравян в България. А подаръчните торбички си вървят. Планина от пури натрупахме. И от нея текат реки от ром.

Само Възраждане са способни да разцепят възела, да променят вектора на развитие. Много хора не им вярват, но по-зле няма как да стане. Аз съм твърдо за Възраждане на следващите ибори.

Мда. Но политиците трябва да се сменят често.

Не може да стане по-зле освен ако 100 хил млади семейства не си тръгнат към лошия Запад в търсене на по-спокоен живот.

От ПП са се загрижили за нашите деца и внуци. Това, което им осигуриха до момента 300% по-скъп газ и изплащане на заеми за няколко милиарда за чертежи на изтребители.

При избори с гласували под 50% от имащи право на глас , не се приемат и президента назначава служебно правителство за 2 години . Редно е изборите да се удържат от парите за партиите ! Практична демокрация !

Пак недейте да гласувате, за да ви управляват тези с купените гласове. Просто е. Като за прости хора.

този театър, които гледаме от два месеца ни е ясен, ясно е че прибират пари и че тупкат топаката! интересно на кво разиата за да я тупкат? че малоумните туземци ще забравят? или че ще измрат? или, че ще ни окупарат и ще ни подката в правата посока? ....

Жълтогащниците, т.е. жълтопаветниците от ДБ напразно се надяват за мандат

Асан Василев се е променил, прилича на 60 годишния Вълко Червенков в телосложение и визия.

Очевидно се иска сделка с корпорацията, която управлява България вече толкова много години. Радев явно е разбрал, че не е по-силен от корпорацията.

Извъртяха се както винаги и след много плюене ще се прегърнат с ГЕРБ продажниците, побутвани от хранилката на АзБ.

Политическия живот у нас е зациклил, положението е без изход или както е в шахмата “Цунг Цванг. Ако не се разтури порочната партийна система, в която всяка партия тегли кокала към себе си и се бори с останалите, няма да има парламентарна република. Следващите избори няма да променят статуквото изобщо, само ще бъдат хвърлени 100тина милиона напразно. Виновник за това разединение и озлобление на партийте и народа е нещастника, който вдигна юмрук и призова към метеж на законно избраното правителство.

Основната задача на машинките е да държат политическите партии в политически пат и да управлява служебното правителство. Трябваше да повярваме на Радев като се изпусна, че ще ни управлява. Вече две години го прави.

Да бе.. радев му бил виновен, що па да не е Меркел и Козяк, които си отгледаха милиционерския елит на ГЕРБ? И не е цунг цванк, а цугцванг (от немски). Българската дума е куркапан.

Едните ги нарече шарлатани, другите корупирани, сега им се моли да управляват страната заедно. Президентът иска да постави на чело на държавата шарлатани и корупционери и това го казва в прав текст публично !? Това държава ли е вообще? Дълбоко се съмнявам.

Чак да им се моли?

С мандат на ДПС вече е съставян редовен кабинет с български премиер и български министри

интересно, как ще обясни Радев, че отново ги прескача, въпреки че са на трето място и иска да върне на власт хора, свалени с парламентарен вот на недоверие, пренебрегва и парламента ли, а ДПС се държат изненадващо възпитано поне за мен, не пророниха нито дума - президентът има право да избира, възможно е да ги докарат до второ място при следващите избори

Пак недейте да гласувате, за да ви управляват тези с купените гласове. Просто е. Като за прости хора.

Като гласуваме кой ще ни управлява

Като не гласуваш те управляват Боко, Шиши и Доган. Шеф на парламента е Вежди Милтака Руският гражданин Георги Гергов получава подарък пловдивския панаир

Този, който сме си избрали. А не този, който най-много гласове е купил.

Не отговори на въпроса, а когато всички гласуват, кой ще изберат???

.

Цирк и театър за наивни глупаци.....

Мунчо нарече ПП “шарлатани”, но им връчи мандат за съставяне на правителство и им пожела “успех и на добър път”. Да се смее ли човек, да плаче ли, какви идиоти ни управляват?

Шарлатани или не все още са втора политическа сила. И като такава имат задължението по конституцията да предприемат нужното по съставяне на редовен кабинет при провал на първата политическа сила. Такава е процедурата и мнението на президента по адрес на партиите не е от никакво значение при процедурата. Най-редно е да постави ултиматум до края на седмицата да се направи коалиция която да получи мандата или директно да се ходи на избори. То се е видяло, че друго не остава.

прибра комисионната от промоцията, може да си говори каквото си иска.

Борисов е антика и дори той самият го осъзнава. За това и напъва толкова да се присламчи към ДБ. Това е единственият начин да си осигури недосегаемост. По-добре нови избори.

Недосегаемостта на бойко произлиза от козяк, а не от присламчването му към каквото и да е. Не забравяйте, че ГЕРБ, ДПС са евроатлантически партии. Тях ги пази Посолството.

Да.. Руското посолство ги пази. Турски паток беше най-големият подарък който Газпром е получавал някога

че ДБ, ПП, БСП, Възраждане и БВ са руски партии, за да цари такава обща омраза къл ГЕРБ и ДПС?

Аз никой не мразя. Аз харесвам моите представители в парламента и съм относително доволен от тях. С малки изключения успяват да ми защитят интереса.. и това е добре. :)

Третият мандат трябва да бъде връчен на ДПС, които са трета политическа сила. Така е по волята на българския избирател

айде, айде,.. тая воля не е точно на "българския" избиратл ;).. На българския избирател с бронзов тен, "тъмно зелен".

Жълтогащниците, т.е. жълтопаветниците напразно се надяват за мандат

И децата знаеха, че ще го върнат неизпълнен, въпроса е защо въобще го взеха.Сигурно да се снимат два пъти с президента.

Единственото, което наистина трябва да се направи, е да се опростат максимално бюлетините за изборите. на тях не трябва да се пише и драска. Примерно само един голям номер, на партията за която гласуваш. Така: 1. се решава проблема с купените гласове, защото няма как да се отчетат на купувачите за кого са гласували. 2. се решава проблема с невалидните бюлетини, защото няма нищо писано по тях. 3. ще си проличи НАИСТИНА кой кой е в българската политика. За всичко това трябва единствено политическа воля и край на пишкомеренето в Парламента.

Кой ли прасна минус тук?

да не се пише и драска на бюлетината?! Тва изобщо не ми звучи неолиберално! Това е посегателство към свободата на словото и себеизразяването. Не мисля, че ще се приеме в либералните среди на европейските либерали (АЛДЕ, ДПС).

как е реда в хаоса? Бойко изгони ли инфлацията? Намали ли цените? Бензина поевтиня ли с лев? хахахахахахахахахаха

Не управлява Борисов. Опитайте пак.

и в кабинетът, ще ги наредят роднина, милиционер, измамник, хардвялдски измамник.....

Къде са най-големите крадци и лъжци??? В парламентааа! Закривайй :D

Колко недалновиден човек и политик е Радев, щом гласува публично доверие и публично оттегля същото само за половин година време към ПП.

Колко ли е пробирал?

Виждам неистово цвилене от безсилие на жълтопаветните тролове в този форум. Други ПРЕДАТЕЛИ, колкото и да не ви е приятно, ще припомня, че е време за нови избори и за ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

НДСВ се връща в следващия паларламент.ПП споделя съдбата на ментора си Слави.

Президента каза, че България щяла да е съвсем различно място, ако има повече министри като Кирил Петков. Харесва ли ви това различно място?