Кандидатите за ректор на СУ излязоха един срещу друг в дебат пред академичната общност (видео)

Георги Вълчев, Климент Найденов, Милен Замфиров и Николай Витанов се състезават за поста, който Атанас Герджиков освобождава, след като двата му мандата изтекоха

Обратно в новината

Коментари - Кандидатите за ректор на СУ излязоха един срещу друг в дебат пред академичната общност (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Климент Найденов - пълен шут. Двойкаджия като студент. Балдъзата му е докторантка. Формира си кръг от приятели, с които управлява факултета (повече от които са супер тъпи и посредствени "учени"), а останалите които не му сервилничат и не му се кланят на щуротиите минават в изолация. Толерира се простащината при него. Връзки, угодничество ... Дъно!

"География и английски език" и "Геопространствени системи и технологии". Това ли се учи сега в СУ? На шаманство мяза.

И четиримата нямат вид на свестни и почтени хора. Жалко за университета!

Дано космическото чудо на вселенската гейография проф. доц-моц Климент Най-денов ви стане ректор, че да ви цъфнат налъмите, хахахаха!!!!!!

Много по-добър вариант от Вълчев или Витанов. Само ще трябва много да се пази от "помощта" на такива "диалогични" джентълмени като горните двама.

"Да не говорим само за пари!" ( ...те са само за личните ми сметки и на някои мои подмазвачи...)

Разпадащата се обсерватория и много от сградния фонд на СУ, както и цялостния упадък на университета, се дължат на факта, че ръководстовто се интересуват само от личните ис интереси и лично облагодетелстване. В универститета се ширят корупция, шуробаджанащина, частпром по примера на астните болници под покрива на държавни, феодализъм и тежка провинциализация.

Хайде господин професор Витанов - всичко е физикохимия, а Университетът е само един. Нашата Алма Матер! Храмът на науката и просветата. Имам само забележки по отношение на управлението Ви на БАН като академик. Трафикът е незаконен и нерегламентиран според научните постижения и количествени критерии. Случайно засякох, че и към Москва върви неквалифициран трафик. Не е ли крайно време да се даде път на доказалите се учени с открития и прозрачно публикувани постужения и да се спре да се сервилничи на международни академични среди? Научният обмен и краткосрочна миграция трябва да обслужва интересите на съответната страна гост и домакин. Не личностни интереси по покана свързана с източване на бюджети за наука, научен туризъм, и т.н. Ако ви интересуват лидери с лидерски проети и новации съм на среща, но нещата при мен са прозрачни и няма място за аутсайдери в науката - случайно попаднали на принципа: ''Учи мама да не работиш.''

Добри професори по физика в България не може да има, просто защото държавата няма достатъчно пари, за да купи техника за скъпи лаборатории.

Тайната фирма "ФОНДАЦИЯ ТЕОРЕТИЧНА И ИЗЧИСЛИТЕЛНА ФИЗИКА И АСТРОФИЗИКА" е мафиотска схема за източване на средства от проекти на СУ и нелоялни практики, търговия с влияние. И нямам как да става без знанието и съучаститео на ректорското ръководство. СПРЕТЕ ДА НИ КРАДЕТЕ, професорчета! https://papagal.bg/eik/131045037/4a5a

Физиците по принцип държат трафика и за Германия. А публикуването им е повече от оспорвано. Има публикации с над 150 автора от 145 институции а публикацията е 10 страници. Принос: Всеки е натиснал по един клавиш на компутъра. Само, че нещо ние ги измисляме новите закони...а трафикът и парите по проекти ги пробоират други.

В БГ точно проектите са по 30 милиона евро. Специално обърнах внимание на еди проект лидер, че е прибрал катастрофална сума и не е купил апаратура. Аз само за 15 години имам вкарани в Университета 4 апарата на стойност около 2 милиона. Проблемът е ,че големи финансирания попагат само в ръцете на хора от ядрото с постоянни абонаменти за проекти по света и у нас. Независимо, че често и един ред не моzе да видим написан от гения.

професори професори пълно с професори в тази малка страна....сериозна наука има само последния кандидат..другите са неуки прости професии за нищо не ставащи..лаладжиии...

Ще отговарят ли на въпроса: "Чий е Крим"?

може да направят едно научно изследване

"Чий е Крим" не засяга управлението на СУ. Аз си спомням един пишман ректор на СУ, който се напъваше да става президент като спекулира с подвежащ въпрос за принадлежността на полуостров Крим и демонстрира висша експертиза относно изтерибителната авиациия, като стигна дотам да твърди пред армейски генерал на ВВС (пилот на изтребител), че МИГ-29 е като Москвич. А иначе, самият високомерен ректор едва ли знае нещо за летателните и маневрени качества на МИГ-29, за да се подиграва лековато.