На среща в МВР: Изпълнителна, законодателна и съдебна власт ще работят за пътната безопасност

Близки на загинали в катастрофи се срещнаха с министъра на вътрешните работи и депутати. Част от предложенията за законови промени се обсъждат на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси

Обратно в новината

Коментари - На среща в МВР: Изпълнителна, законодателна и съдебна власт ще работят за пътната безопасност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тотална проверка на МВР състава, за алкохол и наркотици, кога? Един път се направи и опищяха всичко!

Това беше най краткият виц,който съм чул за последните две години:))))всички министерства които не са свързани с безопастноста по пътищата ще работят,но тези от които зависи тя ,няма да работят:))))Значи пътишата няма да се ремонтират,мантинели и котешки очи няма да се подменят,хоризонтална маркировка няма да се подновява,значите няма да се очистват от крайпътната растителност,но иначе ще се борим за безопастноста по българските пътища.Нас или ни управляват пълни безхаберници или нагли лъжци!!!!

1. Да започнат да връчват глобите на другия ден след установяването на нарушението. 2. Да се промени закона за чуждите водачи, извършили нарушение, като се свърже система с камерите на тола и границата, които могат да четат номера и когато мине нарушилия водач да се сигнализират органите на МВР за де се наложи глобата и свалят номерата на автомобила на нарушителя, както е в Гърция. Друг вариянт е нарушителя, след констатиране на нарушението да заплати парична гаранция в размер на максималния размер на глобата и да посочи банкова сметка на която да му се върне евентуално сумата над определената глоба, а той да продължи по пътя си. При организация на изпълнението на горните две точки, гарантирам всички ще се съобразяват със Закона, но дупе да им яко на полицаите, макар голямата работа ще се върши от електронна система за контрол.

Но е хубаво всеки да работи това , за което му плаща данъкоплатеца .

От 34 години работят ли работят. Някои от работа милионери станаха.

Безнадеждни брътвежи! Докато манталитета и простотията на българина не се променят, докато влества девиза Аз съм прост и вие сте прости..., няма спасение! Дет съ вика, това е положението!

Абе видехме как " родната полиция ни пази" с по 40 акта докато не утрепат 2-3 човека, Че и тогава продължава да ги пазят.

Безполезни бюрократи.

Камери, камери, камери - навсякъде, навсякъде! И моментални глоби! Полицията да сваля номерата, като в Гърция!

Сложи си обществена камера и у къщи да ти гледаме сейра., че може да посягаш на жена си и децата, може пушиш трева и други престъпления да извършваш...

Проблема не е в законите, а в материала.

КОРУПЦИЯ - така се нарича причината за лошата пътна безопасност.

"Борим се за криминализиране на отказа от алкохол и наркотици..." Така ами всички трезвеници на съд!

Докато "корифеи" като Диана Русинова, Богдан Милчев, Тенчо Тенев, ... се самоопределят, а и дръжките на микрофоните ги определят като пътни специалисти и водещи в пътната безопасност, резултатът ще бъде този.

Проблема е, че системат третира еднакво всички шофьори, а проблемите се правят от някакви си 5-7%, които за един следобед мога да ги посоча след една обиколка на улиците на София или за няколко преминавания на Тракия по дължина в петък след 17,00. Сега ще започнат едни глоби за хора дето карат с 60 на ограничени 40, нарочно сложено за да лови "нарушители" и ще си измием руцете докато онези 5-7% карайки с протекцията на служители в МВР или някакви защитени свители или други подобни не ги ловят подобни неща изобщо.

Що не вземете да сложите камери и/или да пратите патрулки на местата с най-много жертви? Да сложите предупретителни табели, снимки от катастрофи? Да пращате нарушителите да стажуват по моргите и спешните помощи? И да зачистите олигофренските ограничения обърнали се в хранилки, където КАТ си изпълнява нормата за издадени глоби. Да накарате куките да отслабнат, да спрат на махат с палките все едно са герои във филми за възрастни и си размахват достойствата. Ей такива неща направете, освен вдигането на наказанията.

Изпълнителна, законодателна и съдебна власт ще обединят усилия за подобряване на пътната безопасност в страната когато пътуват представители на Изпълнителната, законодателната и съдебната власт ?! Правилно - закъде сме без тия власти, ако недай боже се случи нещо фатално с тях!

Лоясали чиновници.

Пак ли? За кой ли път!

В една песен се пееше "за кой ли път".

Пратете дебелаците на пътя да глобяват. Сложете ги на слънце и докато не глобят 200 нарушители - там да стоят. Много бързо ще започнат да прилагат закона чоплещите на сянка семки.

Бля , бля, бля и НИЩО НОВО.