10-годишно дете почина от токов удар в училищен двор

10-годишно момче е починало по време на игра в двора на училището в гоцеделчевското село Копривлен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Аутопсията е показала, че причина за смъртта е токов удар, съобщи д-р Мария Радойкова, директор на болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

Обратно в новината

Коментари - 10-годишно дете почина от токов удар в училищен двор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Длъжностните лица от ЧЕЗ,които са допуснали едно невръстно дете да си отиде без време , по най-бързия начин трябва да се вкарат в затвора. Прокуратурата да се самосезира и съда да ги осъди. Мир на праха на детето и най- искрени съболезнования на близките.

Пълната съпричастност на ЧЕЗ към трагедията ще се изрази най-ясно в съда. Съболезнованията от прекия виновник за смъртта на детето са меко казано неуместни.

ЧЕЗ са абсолютно отговорни за инцидента.Има маса стандарти за безопасност на ел.инсталациите и ако проводник се "заземи"той при определени условия трябва да задействува защита.В случая напрежението е било смъртоносно,а защита не се е задействувала.Тогава за какво говорим.Престъпна небрежност при поддръжка на публична ел.инсталация.Щели да подпомагат финансово почерненото семейство.Гузен негонен бяга.Сега прокуратурата трябва да ги разнищи.На почерненото семейство най - искрени съболезнования,макар че те няма да изтрият сълзите и да върнат детето към живот.

Хората от чез са БЪЛГАРИ те ге си гледат работата - а само заплатите.Колко са нагли -какви пари ще заменят детето трябва да им се счупят муцунете - но идва зимата и това ще стане....

Писах аз отворено писмо до комунистическо-гербовата шефка на ДКВЕР Евгения Харитонова да отнеме Лицензите на ЧЕЗ на "откритото заседание" на 16.04.2013 г., но не, другарката каза, че никой на никого нямало да отнема лицензи. Ще дойдели ЧЕЗ да си кажат каквото има да си казват, ще им зададем и ние няколко въпсорчета.." беше казала тя по телевизията. Тоест, те щели да дойдат да си направят офертите, ние ще ги питаме ще дадат ли повече, ще спонсорират ли изборите на Герб? Колко ще дадат за всеки бъдещ процент увеличение цената на тока? Юли 2012 всеки процент е заплащан със суми под масата в размер на 100 000 лева. Тоест другарите са прибрали милион и триста на човек! Та ако оная пачавра им беше взела Лиценза на тези убийци и престъпници, може би това дете щеше все още да е живо? Бог да го благослови него, но и да прокълне тези ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ!!!! Прочетете статията в интернет "Звъниш на ЧЕЗ, обажда се Герб" - авторът на тези критични материали е поръчан от ЧЕЗ, за да му бъде затворена устата!

Смърт за смърт. Смърт за смърт. Око за око , зъб за зъб,кръв за кръв.Да изпратя детето си на училище и да ми го върнат труп.Така ли. Тогава адът ще слезе на земята.И няма да има сила която да ме спре, освен куршума , но преди това , смъртта ще вилнее в бяс със страшна сила,бързо ефективно и без жал докато дишам и колкото мога. Бог да прости детенцето, а тези виновните за тях, смърт, само смърт.А тез икоито са на власт, да си опичат акъла,защото в дни на ярост богатство не помага.Могат да бъдат намерени, извлечени от дупките и смазани. нтрупването на ярост ,злоба ,мъка , и жажда за мъст в народа по разбични поводи и причини , клокочи и един ден ще се превърне в буря.Така не може. Или ще сме държава или скотобойна.България е една шепа народ или ще сме човеци в разум или изроди.Така не може.

МИР НА ДЕТСКАТА НЕВИННА ДУШИЦА! НО ИСТИНАТА Е, ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ, ЗАЩОТО ПОЗВОЛЯВАМЕ НА ТЪРГОВЦИ, МОНОПОЛИСТИ И ИНСТИТУЦИИ ДА БЪДАТ БЕЗОТГОВОРНИ ПОНЕЖЕ СА БЕЗНАКАЗАНИ. ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА МИСЛЯТ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НИ Е ДА ГИ СЪДИМ БЕЗПОЩАДНО - ДО ДУПКА!

винивно е детето че се е родило в българия

Едва ли има думи, с които човек да може да изкаже съболезнования на майката, брата и близките... ------ Ток по оградата на терен ?! Оголени силови проводници ?! (ама видите-ли - децата били били виновни...) Извинете но Така просто Не Може, Хора ! (Кой ще Ни спаси ако не Ние-Всички-Заедно ?!)

През 1965г. бях на пионерски лагер в Обзор, когато се удави дете. Отрядната му ръководителка бе осъдена ефективно на три, а началникът на лагера на осем години. Бяхме в трети клас, но помня - беше страшно. Сега пак е страшно, но и ужасяващо безотговорно.

Определено е имало силна държавност тогава. За разлика от сега.

Повсеместна безотговорност! Няма да има утеха за тая майка, жалко за сирачето без баща. Мъж съм и ми се плаче за бедните деца на България!

Още един повод да бъдат изгонени от България

и тва в 21 век, в страна от ЕС? За разтсрел са.

Паднали дървета, тролейбусни жици, срутващи се сгради, а сега и необезопасени кабели-в цивилизацията отнемането на човешки живот по този начин се нарича престъпление, а тук нелеп инцидент.Жалко за детенцето.При толкова малко деца в тази държава, всеки един детски живот е не просто ценен, а безценен.Що за общество сме?

Да се осъдят чез на 1 млрд. !Знам десткият живот няма цена , но все пак...

Всичко е ясно както винаги по презумпция - класната е виновна и да се линчува. Оттам и вечните обобщения за българската образователна система. Какво чакаме, да започваме...Лаошото е, че в едно изкористено общество нормалните хора бият на очи и излиза все едно те са не на мястото си, но когато се опарим, тогава ще ни светне. Затова съветвам учителките да не приемат повече цветя на 15-ти септември, защото е гротескно да те плюят и унижават 364 дни в годината отстрани и отгоре и от хора, дето хал хабер си нямат от образование, и само един ден да те глезят и да си припомниш, че и ти си бил човек и си на почит. Та такива ми ти работи...Иначе станалото си е трагедия, спор няма. Истинските виновници са всички видове институции и управи, допуснали безхаберно децата от един китен български край да живуркат и да нямат шанс в живота / да сте видели политик или търгаш, пърдон - бизнесмен, да си запише детето в такова училище?/И това е най-страшната им вина, че разслоиха хората на такива и онакива, на елитни и обикновени училища. Децата не са глупави, всячески се мъчат да се отскубнат от "любящата грижовна прегръдка" на държавата. За беда, зад всеки решен случай стои нечия смърт, обикновено на дете. В "Младост" трябваше да се чака да размажат едно момиченце под хълма с школите в Симеоново, за да начертаят една "зебра" и сложат светофар! Когато по офисите работят чиновници-сухари без чест и съвест, така ще е. Сега "пост фактум" пак ще си търсим виновни, за да "операт пешкира", та затова ви написах тези слova.

ЕЙ ХОРА ТОВА Е ДЕТЕНЦЕ! НАПРАВО МИ ИДЕ ДА ЗАПЛАЧА ОТ БЕЗСИЛИЕ! Мамицата им на тия монополисти от ЧЕЗ! Не да ги изметем от България! За топките да ги увесим изродите!! Ама и Волен е прав - какво мамицата си търсят в България?!

Човече! Това, че ЧЕЗ не е българска компания, не означава, че служителите и са пришълци от вън. Сигналът е подаден някъде в районен клон, там най-вероятно е поет от българи, и тези българи типично по нашенски не са мръднали пръста, защото най вероятно в работно време са предпочели да пишат в интернет тиради за болния лидер. Ти това въобще разбираш ли го или ти е по лесно просто да плюеш!!!!!!!!!!!!!!

не са виновни ли .. човече рибата мирише от главата

до Учител 17:00ч. Искам да попитам- има ли нещо човешко в теб? Имал 2 висши образования и нямал да седи да пази жици. Ако щеш имай и 20 висши, ти си някакъв пълен глупак. Мн добре знам кои навремето влизаха в СУ педагогика - тези, които не можеха да влязат в друг Университет. Какво ще стане ако постои някой възрастен и пази децата от тези кабели??? Това изказване ме възмути определено. Не искам да мисля какво ще говори, ако това се случи с твоето дете....

Не мога да повярвам що за безотговорност! Хора, това зависи от всички нас! Това са нашите животи и живота на нашите деца!

И ЧЕС като комунистите са свикнали само да прибират а не да влагат пари. От както са дошли и трите РВП-та не са вложили нито лев за обновяване на електрическата мрежа. И тука на морето е така. Елате да видите какво е през лятото. Тока не само е слаб на и спира. Тук масово се строят кооперации, заведения и всички взимат ток от старите генератори. Те са съобразени за капацитет два-три пъти поо малак от сегашната консумаация. Затова вечер, като се натовари понякога и трансформаторите се палят. Иначе искаме да развиваме курорта у нас. А РВП-тата дигат цените постоянно без да влагат и стотинка в тази мрежа, която взеха на готово.

орезали кабелите преди да се разследва. браво!!!

Никакво жалко,ако е така,както го описват,национална дарителска кампания на името на детето и съд до Брюксел за ЧЕЗ,до банкрут

Жалко за детето и съболезнования за неговите родители! Пълен срам за ръководство - в училището, в местната общита и в ел. компанията!!!

като е за ГЕРБ са много бързи от прокуратурата... а като е за ЧЕЗ...

ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ НА ВСИЧКИ НИВА. ЧЕЗ НА СЪД И ДА ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ 100 ХИЛ. ЛЕВА, НО НЯМА ДА ВЪРНАТ ДЕТЕТО.

Милиони трябва да плати тоя ЧЕЗ, става дума за погубен човешки живот!!! Безобразие, в Чехия не биха си позволили и един ден да държат скъсани кабели в училищен двор! Пълни идиоти! Безобразие, за това трябва да се говори в Брюксел, не за някакви си неразпратени бюлетини на склад в Костинброд, които никой не е имал намерение да праща никъде! Къде са тия наши дупетати в ЕП, какво друго правят, освен дето усвояват ли, усвояват заплати и бонуси всевъзможни!!!

Ами ето ги прословутите инвестиции на ЧЕЗ в електропреносната мрежа! Жалко за семейството му :-(

В София повечето стълбове са без капаци и има пряк достоп до жиците в тях. Да не говорим за ръждясалите и отворени ел.табла с трифазен ток около сгради и блокове. Лошото предстои ако не се вземат мерки. Металните стълбове от соца са ръждясали от лугата в основата и почват да падат един по един . . . .

Силно са корозирали и старите ел. касети! Като нищо може някое дете да си провре ръката в тях!

детето починало и оряэали кабелите как не ви е срам след дъжд качулка

Да ги бяха оставили, та загине още някой ли?

Ако наистина има сигнал от директорката на училището и от ЧЕЗ са проявили престъпна набрежност- инцидентът да се счита за предумишлено убийство и регионалния мениджър да влезе в затвора!!!!!

И не само това : Да се заведе дело от близките срещу ЧЕЗ за най-малко 1 милион лева обезщетение !

Дългогодишния геноцид към българския народ се състои и в умишленото невъвеждане на нормални правила.Като се започне от изборите и се премине през абсолютно всички сфери на обществения живот.Притеснително много сме зле!

ЯРОСТ!!!!!!!!!!!!! ТИЯ ОТ ЧЕЗ СА НЕКАДЪРНИЦИ!!! ТЕ СА УБИЛИ ДЕТЕ!!! УБИЙЦИ!!! АКО ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА НЕ НАМЕРЯТ И НАКАЖАТ НАИСТИНА ВИНОВНИЯ ЗА ТОВА - И ТЕ СА УБИЙЦИ!!!

Произнесе присъдата. Сигурен си нали?

нахалство

изглежда сигурен. не бих го съдил ако екзекутира некой от чез...

Диващина...

Нещастен и безхаберен народ.При тези условия каква отговорност и каква дисциплина можем да искаме.Каква държава........последна грижа сме,по зле сме вече от третия свят!

Истината е ,че няма отговорни и наказани никога за нищо! Нито Индиго имаше последствия ,нито катастрофи с неизправни автобуси,пияни шофьори-убийци,блъснати хора по пешеходни пътеки,лекарски грешки,измами с имоти и каквото още се сетите. Всичко остава шокираща новина за деня и до там.От тук нататък какво е развитието никой не следи и не се интересува повече,защото утре има поредната порция шок новини ,така че да нямаш време да се замислиш за тези от вчера! Бог да прости детенцето и да е на помощ на близките му! Такова нещо не се преживява!

"Снощи до късно техни служители са били на мястото на инцидента и са орязали кабелите, качили са ги високо, на безопасно място. ..... По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава." АЗ НЕ РАЗБИРАМ - ЧЕЗ НАД ДЪРЖАВАТА, СЪДА И СЛЕДСТВИЕТО ЛИ СА??? за пореден път тези престъпници прикриват УЛИКИТЕ !!!!!!!!!!!!! КЪДЕ СА СМЕЛИТЕ НИ МИЛИЦИОНЕРЕ СЛЕДОВАТЕЛЕ И ТЕМ ПОДОБНА СГАН???????????

ДА СЕ МАХНАТ ОТ СТРАНАТА НИ ЗАВИНАГИ! Преди това, да бъдат осъдени за тотално бездействие и безотговорност!

че циганите са в основата, това е ясно. Ама директорката се обадила... и до тук! На ЧЕЗ пък им било през... оная работа... докато не сме записали треп на 10г дете. После се разбързали. Това може да се случи само в България. И помнете - виновни няма да има! Срам! И Бог да прости детенцето! И то не е убучило къде и кога да се роди!

Циганите са такива ,каквито им се позволява да бъдат.

Да...прав сте! Ма доще време и с тази напаст ще се оправим!

И аз бих искал да има такъв сайт. Проблемът обаче ще дойде после. Може да се получи както във Варна. Нали си спомняте снимките със заспалите полицаи. После му разкатаха фамилията на момчето, което се беше осмелило да качи снимките. МВР и останалите не обичат да им се показват недостатъците.

пускаш сигнала анонимно от интернет кафе

Според мен това са направили циганите. Сигурно са се опитали да крадат кабелите, но нещо не се е получило. Ненормална държава и хора, които не се интересуват от правата си. Затова цялата държава ще плаща ток, вода и всичките кражби извършени от циганите. А и също многобройните убийства, изнасилвания и нападения от циганите. Защо управляващите дискриминират цялата държава заради циганите? Който е неграмотен и не знае да чете да няма право да участва в избори, защото той не знае за кого и какво гласува. Дори не може да прочете името му.

Най-тежко наказание за преки виновинци на тази трагедия. Също така тежка глоба за ЧЕЗ - минимум 1 милион лева и повярвайте ми, повече няма да си позволяват оголени кабели!!

Бързат да премахнат кабелите.После ще кажат не ,това не е причината.Е няма такава държава.Да почива в мир детето!

Циганите са отрязали кабела да го крадът.

Това се случва в училищният двор. Ами ако се бяха закачили повече деца по оградата?

ЧЕЗ само знаят да крадат и да надуват сметки, а иначе робите тука да мрат при инциденти, не стига че изобщо не си спазват инвестиционните договори, но даже не ги интересува да си обезопасяват съоръженията.

До кога ще ги търпим кърлежите от ЕРП - тата? Волен Сидеров да се вземе в ръце и да им раздаде по един еднопосочен билет! Стига БЕЗОБРАЗИЯ в тази държаа! Българи НЕ ОСТАНАХА!

Престъпна небрежност от страна на ЧЕЗ довела до смъртта на дете! ДА ИМ СЕ ВЗЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА ТЕЗИ! Нали с това ни промиват мозъците, че частниците били много добри стопани, ето какви стопани са!

Очаква се в скоро време ожесточен дебат в парламента на тема: ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА СРЕЩУ УДРЯНЕ ОТ ТОК? Дебата ще е ожесточен, не заради въпроса ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЛИ? А раради въпроса КОЛКО ДА Е?

Бог да прости детенцето, съболезнования за близките му. Чудя се, защо някои хора все търсят да обвинят невини хора - в случая чужденците от ЧЕЗ. Ами някой български работник от тази компания не си е свършил работата. Давам ви пример с мен - звъня в събота в местния офис на ЕVN за проблем и съдействие, отговарят ми - в понеделник, сега нямаме хора. Веднага звъня в офиса им в Пловдив - след 10 мин. техниците кацнаха у дома, че ме и нахокаха, дето съм им развалила спокойствието. Заплаших ги, че ще ги докладвам отново на централата в Пловдив, млъкнаха и си свършиха качествено работата. При следващия проблем звънях директно в Пловдив. Та искам да ви кажа, че много по често проблемът е у нас, българите.

Рибата смарди от към главата.

, ...а се чисти откъм опашката! Бъдете сигурни, че ако се намери виновник, той няма да е от шефовете на ЧЕЗ!

НИЕ ТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ ОТ ЧЕЗ!!!!!!!! те да си търсят от работниците! ТАКА Е ПО ЗАКОН, УМНИКО!!!!!!!!!!!!!!!

Моя тъст ми е разказвал случай от преди 9 септември. Кмета на Казанлък бил от управляващата партия. Изпратил общинската каруца да закара жена му и децата му да минералната баня. Случаят не останал скрит, вестниците писали за него. Министър-председателят се обажда на кмета: "или подаваш оставка ти, или правителството". Ето, така се носи отговорност! За съжаление, не съм запомнил, за кой министър-председател става въпрос.

Стига сте философстали при подобни трагедии ! Нека детенцето почива в мир ! :((

при трагедии да си мълчим, казваш, А? ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПОВТОРИ, А??????? ти да не си чезенце некакво смрадливо, А???????????????

Ако това се случи например в Англия компанията която е отговорна за това няма да съществува...

Жив пример: Бритиш Петролеум. Напълни мексиканския залив с мазут, а си съществува.

И в Германия е така.