Пенсионират полицаите на 60 години

С помощта на синдикатите трябва да се търси вариант за пенсионирането на служителите на МВР на 60-годишна възраст, а не на 46-47 години, тъй като човек на зряла възраст би бил по-полезен за обществото.

Обратно в новината

Коментари - Пенсионират полицаите на 60 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Na 60 god ,chovek e jiznen i rabotosposoben.Osven tova e natrypal opit i otgovornost s godinite. Ako zdravoslovnoto sustoqnie pozvolqva, zashto ne.Za sravnenie-v Amerika pensionnata vuzrast e 72god.

Милиционерите, които служеха на БКП и пазеха Партията от народа ги пенсионираха на около 42-44г. Слухтеха за политически вицове, пишеха доноси за хората. Не можеше нормален човек да отиде в чужбина. И сега са с най-високите пенсии, (който вземат по 30 и кусур години).

СКЪПИ, аз не съм детска учителка... най-обикновена инженерка съм.. също познавам и много добри полицаи.. само ти казвам що за малоумници има сред тях, понеже темата е ПОЛИЦАИ, а не детски градини.. Търсете си правата.. Защото моя баща от етичност и защото беше приятел с бащата на този хулиган-полицай се притесняваше години на ред и преди 3 месеца почина от инсулт... Но жална му майка на тоя идиот от сега нататък.. Не няма да го съдя или душа, той Оня гледа отгоре и на всекиму според заслуженото..

Увеличеине на пенсионната възраст според бат ви Бойко, явно е подрябване условията на труд на полицаите. Аферим, бе, бей Бойко!

Чета ви постовее 60 г за бг пенсионер си е доста много не мога да си предствя професионален шофьор на 60 и повече години, компютърен спец на 60 и повече год. а пък и полицаи на 60 г същата работа това е подигравка с хората най добре да махнат пенсиите няма смисъл да се пенсионираме. така или иначе гореизброените професии хората които ги работят не могат да доживеят пенсия - работят за пенсиите на онез михлюзи депутати, военни и президенти.

Ама защо се пишет простотии, моля?! Всеки професионалист, било то професор, учител, инжинер, артист, заварчик, И ЕСТЕСТВЕНО ПЕЧЕНО ЧЕНГЕ, могат и искат да работят повече, по-дълго. Те съжаляват неуките и наработоспособните. Ясно ли е простаци--и-и-и-и!

Полицаите и военните май са единствените хора в тази държава, които взимат пенсия за повече от 5-6 години. Ето, баща ми е МВР пенсионер вече 20 години. През по-голямата част от тях абсолютно работоспособен и докарващ си приходи с работа. Докато майка ми, която се пенсионира на 60, не доживя и две години пенсия да вземе. Той се е осигурявал 27-28 години, тя - над 35. И какво се получава, болен здрав носи, или стар носи млад? Или по-скоро стари и болни носят млади и здрави, голяма солидарност, няма що...

абе вие луди ли сте, как виждате дядка на 60 да гони наркоман или убиец на 22, на 100 ния метър ще изплези език запъхтян.

Заплатата на полицаите естествено трябва да се повиши! Трудът им е важен за обществото и трябва да се цени. Точно както и на учителите и медиците, пък и на администрацията!

Сега ,като видя по възрастен полицай ме напушва смях,как този човек ще ме гони ако извърша престъпление,даже няма да може да ме простреля,тъй като не довижда....така че нека да се пенсионират на 50г,но автоматично да ги махат,защото има някои,които се напикават вече,но се натискат за по голямата заплата,а младите и енергичните стоят без работа...понеже чичковците заемат щата.

Хейтърите по блогове и форуми са радост за окото. Плюят по всичко и всеки, всеки да подава оставка...големия изтерзан народ. Айде бе! Така вечер при бай Иван пред бакалията на по една грозданка или в обедната почивка - така всеки знае. Ама нали всеки мисли, че интернет е анонимен...дай да си кажем. Дано емигрират 90% от простите българи, с еснафското съзнание, със злобата и завистта си! Бон Воаяж !

ПУШЕНЕТО на обштесвени места е забранено

кога почвате да ПУШИТЕ

Униформените полица посягат на живота си, защото искат да живеят нашироко, и теглят заеми, който немогат да погасяват, със заплатата си!И мисля, че полицаят трябва да съветва, а не да гони, гражданите като диви животни!

Написаното в предишния пост мога да Ви го докажа с медицинско и съдебно решение. Така, че ще се мразим взаимно. Пожелевам ви успех в живота и дано никой не попада на такива детски учителки.

И аз искам детето ми като отиде на детска градина да се пребере нормално. А не жена ми да сие чуди как да скрие от мене, белезите от душене на детето направени от добрата детска учителка. защото детето се е разревало в детската градина. /копирано от вас/ Ами ей такива колеги ви подронват авторитета ... Съжалявам НЕ ВИ УВАЖАМ...АМА НИКАК.. ДОРИ НА МОМЕНТИ ВИ МРАЗЯ...

Целта е да не стигнем до пенсия защото дьржавата няма пари предвидени за нея.

Извинявай ама и аз искам като отида при майка ми на гости да мога да си чуя приказката с нея, защото ПОЛИЦАЯ от долния етаж така е надул музиката , че се тресе дома й. А когато не си е в къщи възпитаната му дъщеря се държи по същия начин. Ами ей такива колеги ви подронват авторитета ... Съжалявам НЕ ВИ УВАЖАМ...АМА НИКАК.. ДОРИ НА МОМЕНТИ ВИ МРАЗЯ...

Защо хора с 27 г. стаж в полицията, които 6 месеца са били в болнични, защото имали микроинфаркт, не пожелаха да се пенсионират когато Миков им предлагаше да го направят, а все си удължаваха болничните, докато мине мандата на Миков като вътрешен министър ? Как тогава да повярвам, че работата в мвр е тежка ? Хора с микроинфаркт се натискат да стоят още в мвр, вместо да си почиват активно до дълбоки старини ... Ако микроинфаркта стане инфаркт, к'во пра'им тогава ?

може би сега всеки навършил 60год. е редно да бъде освободен и на негово място да постъпи млад човек, щото сега имат право да се пенсионират но неискат. Затова всички над 55год. даже да бъдат освободени и да им се осигури почивка ...в пенсия. Така ДА! Но не пращаите вс. по дяволите. Не пипайте възрастта, замислете се само за броя заплати дето взимат...дали е справедливо спрямо други държавни служители.Това е дразнещото, не възрастта за пенсиониране.

Искам да попитам ЦЦ и ББ : Ако един шеф на областна дирекция има собствена охранителна фирма /СОТ/ в същия град, то в случая има ли конфликт на интереси ? Не е ли логично, ако висше ченге има собствена охранителна фирма в града, в който е на служба, да има интерес от по-висока престъпност, за да има повече клиенти за охранителната си фирма ?

ЦЦ бил съгласен полицаите да се пенсионират на 60 г. ... Правилно, ЦЦ ! Вместо микроинфаркт направо ще има МАКРОинфаркт... Нищо, че естественият прираст ще стане отрицателен... А защо пък полицаите да не ги пенсионират на 120 г. ? Казват, че старите хора били мъдри ...

лекарите и сестрите от бърза помощ работят трета категория труд в българия - до 63 годишна възраст но никой не издържа...

Ey, samo gluposti bryshtolevite i ti, i Boyko i Fandykovata

Като говоритеза риска на полицая, може ли да представите обективна статистика колко полицаи са загинали от тезо 60 000 и колко цивилни от тези 7000000 и ще видите кой живот в БГ е рисков. Колко полицаи са нападнати и под страх за живота са ограбени от джебжии. А що се отнася дали на 60 г. ще стигне престъпник, този да не мисли че само олимпийски шампиони на 100 и 200 м трябва да са патрулиращите иначе пак няма гаранция. Опитай се да бягаш в САЩ. Нещо не върви. Вие начина на работа я описвате като на селските пъдари от преди 60 г. Ха,ха,ха. Малка група полицаи рискуват, другите риска е да се прибере с по-малко след работа. Ами криза е :))))))

ISKAME SIGURNOST NAVSIQKADE, KRADCITE I UBIICITE VEDNAGA V ZATVOR, AKO SE NALOJI POSTROITE O6TE ZATVORI NA MESTATA NA BIV6ITE KAZARMI

Абе като те чета все си мисля че бая прост народ има в България ! Ще се пръснеш от злоба, почини си малко..

Интересно като са с различни възможности хората защо тогава въобще решават, че могат да работят като полицаи: не може 130 килограмови прасета да вършат тази работа и моята сигурност да зависи от тях, а понеже не могат да пробягат и километър, та хайде да ги пенсионираме по-рано горките...Ако нямат нужните качества, да не се залавят с тази работа!!Това кога ще се износиш, както мъдро го определихте вие, зависи до мнооого голяма степен от самия човек. А за речта на новите министри, хайде да не си говорим от предното правителство как някои образовани министри изнасяха речи на турски език след като спечелиха властта...

не е правилно.полицаите трябва да са енергични хора.Трудно е за големите коремчета,които са пуснали болшинството от тях.Да държат изпити по физическа и психическаиздържливо някои - и по морал.

mnogo znaete vsi4ki no ako ste na mqstoto na edin policai nqma da mislite taka ne vsi4ki si le6kunqt v ofisite ima i takiva koito si var6at rabotata i si stoqt s mizernite zaplati a te pazqt cqla ta strana

Работата в МВР не е чисто физическа. Има достатъчно работа за вършене и в канцелариите и офисите. Служителите би следвало след едно време да се занимават с друга работа, но да работят като нормалните хора. Както се спомена, не е нормално да се ползваш с всички привилегиим когато не седиш на пътя на куршумите примерно.

Въпрос към ВСИЧКИ. Колко от пишещите тук са запознати как се пенсионират полицаите в ЕВРОПА(Франция,Герма т.н) Нека всеки да не РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО....не ние а ЕВРОПАТАААА е решила че един човешки организъм се амортизира за 20г. при условията на труд в първа категория.....Хората са го казали кратко и ясно в техните закони.(в Б-я защото сме абсурдистан е 25г.)........А по отношение на глупавият спор колко получават Глупавите ченгета и Умните даскали-цифрите сами говорят ....един час(60мин) служебна заетост при УЧИТЕЛИТЕ Е МНОГОКРАТНО ПО-ВИСОКО ЗАПЛАТЕНА спрямо полицаите...заплатит на някои учители във СОУ НАДВИШАВАТ ДОРИ НЯКОИ И АСИСТЕНТСКИ заплати (400лв)!!! НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ!

Баси! .......а хубаво го бях начертал, как доволно потривах ръчички и коварен план кроях, хем красива пенсийка, хем охрана в частна фирма..до живот!

Май че Цветанов ще излезе голям локумджия. Де да видим, малко го усуква по килифарски и умее да казва на черното бело, но дано не е навик

Няма да коментирам възрастта за пенсиониране. Искаше ми се само да поблагодаря за топлите думи. Разбира се, както казват повечето писали, ние през цялата си служба лежим, спим... А някой от писалите дали има поне бегла представа колко от нас заспаха завинаги, изпълнявайки задълженията си? Или майната им на ченгетата - нека мрат?

Официално обръщение към всички които искат полицаите да са като останалите! Нали нищо не правят? Не искам увеличение на заплатата!!!! Искам да се пенсионирам на 63год. Да ми се плаща извънредния труд съгласно кодекса на труда. Да почивам на официалните празници. Да не ходя на мачове да пазя гамените възпитани от детските учителки. Да не ходя на митинги където бием невинните хора. /Замерващи ни с камъни/ Да не ходя на семейни скандали когато мъжът на детската учителка се е напил и я бие. Нали нейни колежки са му дали началното възпитание. И много други. Но на хората ще им писне да четът.

Попитали едим милиционер: -Ако няма милиция, какво ще работиш? -Полицай! няма полиция? -Джандарме мяма джандармерия? -Фатм няма казарма? -Пожарника няма пожарна? -А бе всичко друго, но няма да работя.

bate....kato nqma6 ko da gleda6-gledai men...23g 170/53 sofianka s 2 apartamenta i magazin na Patriarha,,,

Не виждам как 60 годишен полицай ще дава нощни дежурства по пътищата,ще гони престъпници и ще реагира бързо и адекватно.... По същата логика- как виждате 60 годишен учител да УЧИ 6 годишните ви деца??? Колкото 55-60 годишните учители могат да озаптят т.н. ученици, толкова и полицая ще хваща престъпниците.

Явно ,разлика между армията и полицията по един въпрос не съществува-всяка заповед е предпоследна.След кратък срок от време ще се осъзнае,че естеството на работа в полицията предполага и различни изисквания за трудов стаж.

Крайно време беше тия лешпери да ги сложят на мястото им.Нека да ги направят на категории.Не може да лежат по цял ден на работа , после привилегии.Някои така са се ояли и отпуснали,че едва ли ще пробягат и 60 метра.Браво на новото правителство!Вярвам Ви!

kato gledam vsichki v tozi forum znayata kakvo e da si policay...chudya se kato ste tolkova umni...shto ne si hvanete edna taka sladka rabota da vidite k'vo e...to policay da se ne e samo da si katajiya ili uniformen na ulicata...ima kriminalisti,sledova za tezi profesii se iziskvat specialni znaniya...ako reshat specialistite s tezi znaniya da gi pensionirat kogato tryabva....nashata policia hepten za nikyde nyama da e...dosega nachalnika mozhe da pensionira vseki kogato poiska, 60 g. ne e mnogo no ne e malko, no pone slaga red...i priklyuchva s policejskite i nachalski proizvoliya...a povecheto nachalnici ne sa za pensionirane...te sa vse oshte mladi...

Че какво толкова бе,мамка му,тези мърши,да не би да са преуморени,та ги пенсионираха на 45!Цял живот спят и накрая привилегия-млад пенсионер!Какво да кажат истинските работници,металурзи, тези отрудени,смачкани и преуморени хора,да работят почти до гроб,защото особено първите мрат,преди да успеят да се пенсионират!Ченгетат живот дремят и ядат народна пара и никаква полза от български полицай!Тази институция в България е абсолютно безполезна и дори бих казал,особенно вредна!Те са паразитите на обществото и 80% от тях са абсолютни некадърници за нищо,дори не могат един пирон в една чамова дъска да заковат!Ама то си е казано,че ако не ставаш за нищо,то стани полицай!Та 60 години никак не са много за тези хрантутници !

Правилно! Какво е това на 45 години -пенсионират го- взема 20 заплати и след това в другия бизнес - ние му плащаме цял живот пенсионните и здравни осигуровки,взема 700 лева пенсия и на 45 години... Стига комунистически номера - и без това не са се преработили-пукнат полицай няма по улиците-седят в колите... Както 63 годишен лекар може да дава нощни дежурства и да спасява животи,така и полицая но 60 години ще го прави! Айде стига толкова привилегии.

да се предвидят пари за памреси и ибрици.

На 43 год. и съм пенсионер. Но нямам село до гледам пипер ( превод за софиянци чушки)! Трябва да гледам селяните в София!!!!!!!!!!!

какво толкова,60 години, както за всички така и за тях всички имаме болести, случайно да са се преработили- какво е това пенсионер на 42 год. -значи могат след пенсия да работят като охранители, да въртят частен бизнес , а до 60 - били стари само така г-н Цветанов

Депутати 20 годишни и полицаи 65 годишни. Опак край- Кенефистан

Както и колко детски учителки вземат заплати три пъти по-високи от тези на полицаите, а!?!?!

А не е ли по-добре който полицай иска да служи до 60 години, понеже не всекиму е по силите да издържа напрежение и физическа натовареност? Хората са с различни възможности - едни се износват по-рано, други по-късно. Това - относно полицаите. Относно самия Цветанов - слушах интервюто с него и търпях министърът на МВР да ми тормози ушите с неправилната си реч - той бил удволетворен. Къде са сега Надежда Сталянова и нейните студенти (и имат ли дупце!) да влязат в парламента и да записват речта на новите депутати и министри? И в резултат да кажат на премиера: господин Борисов, някои тикви на плета са по-образовани от вашите министри. Правосъдната министърка, например, казва тряа вм. трябва (а от нея се очаква да има правилна и безупречна реч при пледиране!). Но защо да и се сърдим - и Бойко произнася думата трябва по същия начин.