Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след днешната среща с представители на синдикалните организации на служителите на МВР, цитиран от БГНЕС.
„На настоящия етап аз не бих искал да се ангажирам, че предстоят нови съкращения, а трябва да говорим за оптимизиране на работата на всички структури и звена“ заяви още Цветанов. На срещата почти не е била засегната обаче темата за повишаването на заплатите на служителите на МВР.
След два месеца влизаме в есенно-зимния сезон, обществената поръчка за вещевото доволствие не е стартирана. Това ще бъдат първите действия които ще предприема в тази посока, каза министърът.
От своя страна ръководителят на федерацията Иван Павлов заяви, че това е само началото на поредица от срещи между синдикатите и ведомството. Цветанов подчерта, че ще потвърди споразумението, подписано между синдиката и бившия министър на вътрешните работи Михаил Миков. На срещата днес двете страни са стигнали до съгласие, че някои неща от това споразумение могат да бъдат оптимизирани.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дяков, вероятно ще присъства на следващата среща с цел установяване на ангажиментите, които държавата може да поеме за стъпаловидно увеличаване на заплатите на полицаите в рамките на 2-3 години.