Жертва и ранени при ромски бой във Варненско

Масов бой между ромски фамилии във варненското село Чернево снощи завърши с една жертва и двама ранени. Четирима пък са задържани, а в селото има жандармерия.

Обратно в новината

Коментари - Жертва и ранени при ромски бой във Варненско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обстоятелството, че има жандармерия ме притеснява не за друго, а защото ПАК не са си свършили работата!! В такива случаи е редно да обградят по най-надежния начин враждуващите и с подходящи възгласи (от типа: "удари го!!, вземи лопата, камък лост, по главата бе не по крака и пр. целесъобразни съвети") да стимулират ПРАВИЛНОТО разрешаването на принципните различия между участниците В КОНФЛИКТА!!

Добра новина, вси4кото полисай да се разкара веднага оттам и да продължават..

Да опазим мангустите. Те поне са изчезващ вид.

Не е басня,а истина.

Pesh0

През лятото на 1978 г. млада семейна двойка се разхожда в квартал Изгрев в Пловдив. Нападат я тълпа цигани с цел грабеж. Мъжът оказва съпротива и е заклан заедно със съпругата си, която е бременна в третия месец. Милицията така и не залавя убийците. Закланият младеж е племенник на ген. Стою Неделчев-Чочоолу, който по това време командва армейските части в Старозагорски окръг. Той пристига в Карлово, където се намира танкова бригада, нарежда два батальона да се отправят към Пловдив и повежда колоната. Хората му обграждат квартал Столипино, който се населява от 50 хиляди цигани. Събарят една къща, а генералът довежда до знанието на обитателите на квартала, че ако до сутринта не му предадат убийците, ще започнат да събарят и другите. Понеже се стъмва, той издава заповед никой да не се показва навън преди да се разсъмне, защото ще стрелят на месо. Идват тежко въоръжени милиционери и започват да претърсват домовете. Група мъже на млада и средна възраст, въоръжени с брадви и ножове, оказват съпротива, но направо са пометени от милиционерите, които прибягват и до брутални действия, пише "Десант". Всеки, у когото е намерен нож, брадва или нещо друго, което може да се използва като оръжие, е арестуван и затворен в мазетата на пловдивската община. Там попадат и жени, които отправят клетви към блюстителите на реда и военните. При акцията са открити крадени вещи, пари, за които тези, у които са намерени, не могат да дадат обяснение за техния произход. Столипино изтръпва в панически страх. След няколко дни някой пропява на милицията кои са убийците и те са заловени. Ген. Чочоолу иска да му ги предадат и лично да ги разстреля, но милицията успява да ги опази и ги предава на прокуратурата. Оказва се, че това са 9 мъже на възраст от 23 до 36 г. Съдът осъжда 4 от тях на смърт, а останалите получават от 17 до 25 г. лишаване от свобода. Случилото се така наплашва обитателите на Столипино, че до 1992 г. никой от тях не си позволява да извърши дори най-дребното престъпление. За самоволно проведената от Чочоолу акция му е наредено да излезе в неплатен отпуск, а на следващата година (1979 г.) генералът е отстранен от всички длъжности.

Историята може да се повтори, като при нападение на нечия дъщеря, се случи същото. Тогава ще стане като в Катуница ..., но нека хубаво се "НАПАРФЮМИРА" Западна Европа с парфюм "Манго". Нека сега БХК и ЕВРОРОМА, да представят нова 10 годишна програма, с която да се поднови "РОМСКОТО ВКЛЮЧВАНЕ".

пешо това е басня . не се е случвало но е добро като намерение ..

Това е манталитет!Индоевропейска философия на живота!Първосигнална реакция с силно желание за животински агресивен начин за решаване на елементарни проблеми!Всичко това се случва за сметка на забравените смачкани българи в дълбоката провинция!

не се безпокойте за тях. тях винаги ги бранят. не виждате ли, терминаторите на х-л вероника варна, милите не чули, не видели, че е опасно с жива сила да се срутва такъв масивен хотел в извън работно време, сигурна съм на своя глава, освен, че им се плаща, защо да не краднат и желязо.ама сега гледат като сурикати, мъчат се да предизвикат съчувствие. мръсни мангали, нямали договори. ами те и не искат да имат. и социалните помощи ще изпуснат по този начин. сега търсят, кой ги е наел, демек, тоест, кой ги е опропастил. 4 дни се разчекнаха журналистите да им навират микрофоните, а на мангала му дай камера и микрфон и му гледай сеира. точно така, полицията, защо им се меси. да ги оправя мешерето.

Ало,селсъвета,не се вживявай толкова много.Тука има загинали хора,които са припечелвали за единия хляб,не те ли е срам да пишеш такива глупости,агнешка майка ..

Ами добре са почнали, що им се месят на манговците, ако трябва и по един пищов на калпак да им се даде. Полицията варди отвън никой да не излиза. Това е, след 24 часа влизат и вземат оръжието. Чисто и без проблем. Само трябва да се уцели момента. (ако няма, да се създаде)

Колкото повече стават, повече ще се бият и стрелят... Циганската махала има предел...

тъмнозелените са на много по-ниско еволюционно ниво от маймуните!

много жалко, че жертвата е само една! айде следващият път поне 100!

d4

теорията на Дарвин мяй я отрекоха... за произхода на видовете. някой може ли да ме убеди, че трябва да се интегрират индивиди, които не познават четката и пастата за зъби, нямат и една минута полезен за обществото труд, нямат здравни осигуровки, не са платили и една стотинка данък, живеят ден за ден от социални помощи плащани от всички нас, раждат на 10-12 години, крадат, убиват и безчинстват по села и градове... оставете ги на естествения подбор на Природата. тя си знае работата.

Има едно нещо дето им липсва, но не мога да го кажа, че ще ме обвинят в расизъм.

ОСТАВЕТЕ МАНГАЛИТЕ ДА СЕ ИЗБИЯТ, ЗАЩОТО,ЩЕ ИМА ПО-МАЛКО КРАЖБИИИ!!!!!

кво ги пазите бе. опазихте българския народ и границите ни сега взехте и маргиналите да пазите

До всички другари и господа от: управляващи, т.нар. политици, армията от разните журналисти, прочетете, макар и с отвращение, написаното и се замислете върху НАПИСАНОТО!!!! Полезно е, повярвайте! Защото все пак то е написано от Суверена, нали? Измежду редовете, като махнем озлоблението, което е разбираемо, се четат много чисти истини - повече от чисти... По чисти от охранените политикани... Прочетете и се замислете...

каквато ви е "държавата" такива са ви и новините !

Това са българи и трябва да ги интегрираме, те заслужават а ние още повече.

НЕДОУМЯВАМ ЗАЩО ЖУРНАЛИСТИТЕ И ПРЕСТЪПНИТЕ ПОЛИТИЦИ ОСОБЕНО ДЪРЖАТ ЦИГАНИТЕ ДА СЕ НАРИЧАТ РОМИ?ЦИГАНИТЕ ВИНАГИ СА СИ БИЛИ ЦИГАНИ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ.В САИТА ДНЕС БГ. НА ДЕБЕЛИЯТ ПРЕСТЪПНИК ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ АКО НАПИШЕШ В КОМЕНТАР СИГАНИН ВЕДНАГА Е..БАНИТЕ МОДЕРАТОРИ ТИ ИЗТРИВАТ КОМЕНТАРА.АЗ ПОЖЕЛАВАМ НА ДНЕС.БГ. ДА ВЛЕЗЕ В РЕДАКЦИЯТА ИМ НЯКОИ ИСЛЯМИСТ С АВТОМАТ И ДА СВЪРШИ ПОЛЕЗНА ДЕИНОСТ.

Докато бяха цигани и имаше милиция в България, бяха интегрирани и работеха .Днес съгласно евронормите са роми и основното им занимание е да крадат ,да се бият и не по тяхна вина да неработят.Тъй наречената полиция не работи ,защото гърми вали на полицая заплатата си върви.

бе какво прави жандармерията там ?! оставете ги да се избият до крак. иначе са много наперени, ама като видят другия край звънят на 112. паразити.

тия полицаи през метър,ангажирани за охраната на живота на ромето,къде са и защо ги няма,когато глутница цигани убиват някой българин. Оставете ги на спокойствие,нека Мешарето си свърши работата,че след някой ден на всичкото отгоре ще вземат да осъдят и държавата с обвинението че е полицейска и е нарушила етническите им права, дето са над българския закон.Както например е гарантираното им право на педофилия съдействащо за непрекъснатото обемно нарастване броя на популацията на приматите,изхранването на които е поверено на българския данъкоплатец,а гласовете им на българските политици.

А къде са били правозащитните организации да ги усмиряват??? Защо ги няма в тези моменти? Нали са защитници на циганските права и слободия!? Киде сте ,бе ????

Apollony

Само една ли е жертвата ве язък

Много по-евтино ще ни излезе да си направим българска автономия и да затворим границите за орките! Сега ни доят до смърт и става все по-зле!

А,уж Порошенко щеше да събира всичкото ром по света в Украйна. Само лъже тоя!

Щом и с огнестрелно оръжие успяват да уцелят само един индоромеец да им дадат бомби!

Крайно време е орките да бъдат изолирани в мордор и да не бъдат пускани.

Абе дай да ги направим защитен вид и да не ни се оправдават защо им плащаме тока и лечението..

Чудесно е да си циганин в България - българите са идеалната рая - страхливи, разединени, злобни и куража им стига само до клавиатурата!

да се изправиш срещу любимците на Брюксел,които ги направиха правоимащи

само Брюксел да си оттегли поддръжката за тях и да остави въпроса за българските цигани,на българите........до 1990 година от гетата излизаха само работещите в чистотата и по полето.....та тогава не дирибействаха

Чакаме Русия да ни споси. Да ама НЕ! И те ни мразят вече. Световни слуги. Теляци и проститутки.

Уж християни, а се бият на най-светлия християнски празник! Чудя се кога държавата ще си влезе в ролята да възпитава своите граждани. Тези "социално слаби" имат пари за сватби по една седмица, уредби, с които издевателстват над работещите и за техните помощи, пиянски гуляи, завършващи с бой. Какво прави полицията, освен да пази популацията на "защитения вид"? Кога всичко ще си отиде на мястото?

ДИР-а, написах, че циганите са с низки старсти, а ние сме прекалено злобни спрямо тях. И така нио няма да стане! ЗА КАКВИ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ ПРИЗОВАВАМ??? НА КАКВИ СЕ ИЗЖИВЯВАТЕ?

Там където има роми неотменимо има и много проблеми. Проблемите им се решават неотменимо все в ущърб на българите. ДОКАТО НЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ! И тогава те ще започнат сами да си решават проблемите както те си знаят. Затова ИЗЛАВЯНЕ И ДЕПОРТАЦИЯ,обратно към индийските корени.ДОКАТО Е ВРЕМЕ!!!

Жалко, един загинал и много ранени, а трябваше да е обратното! Тази сган трябва да изчезне от лицето на земята! Ох, размечтах се!

Харесват ми българските житани,право куме в очи и работата върви.Не е като при нас- паркирал колата и го гръмнали показно,докато чакал на светофара и пак го гръмнали показно.Те са си гореща кръв, романтици, няма 5 няма 6.

АЛООООООООО ДИРА, а'ре СТИГА СТЕ ПРАВИЛИ ЦИГАНСКИ РАБОТИ БЕ :))))))))) ИЗЛАГАТЕ СЕ

Почвам да се чудя за цвета на кожата на модератора тук...

..........

Докато имаме патриоти, които се плащат от Русия (Атака), подобни неща ще се случват... Пука му на Путин за наште ромски проблеми... Волен защитава само интересите на Русия...