Откриха телата на мъж и дете в изоставена къща край Равда

Телата на мъж на около 40 г. и 11-годишно момче са открити в изоставена постройка в землището на село Равда, съобщиха за Дир.бг от бургаската полиция.

Обратно в новината

Коментари - Откриха телата на мъж и дете в изоставена къща край Равда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъжно, но такъв е законът на джунглата.

Такъв кучешки живот не е имало преди "демокрацията",каквито и терии да ми развивате!!Нямаше бездомници и ровещи по кофите ,лудите се лекуваха в болници,пенсионерите не бяха толкова скапани като сега, та да висят пред кабинетите на джипитата, ромите работеха и не пребиваха лекарите , всичко беше по-сигурно и по-уредено!Файдата ни е само в американските филми,от които сякаш ще потече кръв от телевизора.Насилие и пошлост и в изкуството и в живота.А толкова се надявахме на европейски стандарт като висяхме по митингите....

Ми ние си имахме стандарт по-добър от европейския.Само нашите милионери не живееха така открито като техните.Сега Запада е богат,защото ние сме бедни и Господаря има нужда от роби.Толкова е логично.Защо постъпиха така с нас.Значи има 100 човека и 100 лв.Справедливо е на всеки х 1лв.На Запад+ НАС какво става 1 човек или държава взима 90 лв, а останалите 10 се разпределят върху останалите 99 човека или държави.Така тези 99 човека са готови на всичко за мизерните 10 лв.Това е в общи линии капитализма,феодализма,робския строй.Но преди поне открито са ти казвали ,че си роб.Сега те лъжат,че си човек ,а си по-зле и от скот.Защото при робите Господаря се е грижил за робите си.Те са му били собственост.Сега си свободен да умреш от глад.

humfry

Това е България в 21-ви век след 8-години членство в ЕС, просперитет, капитализъм и демокрация, където 90% от населението са бедни и живеят в лишения и мизерия, където хората ровят по кофите и мрат по изоставени постройки, където корумпирани държавни служители не плащат данъци и живеят само от подкупи, докато трупат заплата в банкови сметки.

Пропусна само да отбележиш, че управляващите са същите, както и през комунизма.

Точната причина за смъртта на мъжа и детето е някъде в хамериканските доклади, според които България е сред страните, оценени от "Фрийдъм хаус" като свободни. Свободен си да умреш от измръзване и глад, мислят онези отгоре, а реалността го доказва. Тази свобода всъщност е робство, което днешният свят, ламтящ за пари го налага. Бог да се смили над онеправданите!

БЪЛГАРИЯ 2015 ГОДИНА. Страната членува формално в ЕС и НАТО, като тя бива ползувана само като пазар за залежали стоки и продукти от резервите на западните страни- пазар за евтини боклуци, блювочи, химически салами със суха мас и карагенан, мляко на прах, топени сиренета, в които има толкова сирене, колкото кислород на Луната, отрровни кашкавали Едам и не знам си какъв, и разни боклуци и ментерляци, Монсантови домати и краставици по 4-5 лева. Територията на страната е използува от западните страни за депо за отпадъци за стари автомобили, стари автомобилни гуми, печки, хладилници, фризери, перални -втора употреба, както и дрехи и працалки втора употреба. От зеленчуковата градина на Европа, България бе превърната умишлено в бунището и сметището на Европа. икономиката и селското стопанство бяха ликвидирани , както и СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО, което ни направи зависими от аналните ни ПАРТНЬОРИ ОТ ЗАПАДА И ЮСА. Висшистите и цвета на нацията, прогресивната интелигенция бе прокудена и експроприирана в чужбина, за да могат тука разни утайки като сегашните да си развяват байряка, да няма кой да буси народните маси , освен това тази същата интелигенция работи като прислуга по ресторантите , пицариите, чистачи на тоалетни, гипсокартонаджии, берачи на ягоди, трие задниците на посраните баби в Гърция и Италия.... Убийствата са ежедневие и на никого не му прави впечатление, бедност, мизерия, тотална корупция, некадърност, безхаберие и демагогия. Престъпността и мафията са се сраснали с държавните органи и са една стройно-функционираща система.... Народът е търсен, само за да му бъде свлечена кожата от данъци, мита, тарифи, такси, налози... Здравеопазването е на нивото на здравеопазването в Сомалия например. Липса на лекари, побои ежедневно над лекари... Е, управляващите ? В Европа ли сме? май по-скоро в Африка? От телевизонните апарати всяка вечер ни насаждат едни и същи стари муцуни умишлено, за да ни промиват мозъците и не се дава трибуна на прогресивната интелигенция....

Браво ! т.е. - Двустъпковата !!! Ние. Всички. Заедно. в Глобални Работни Групи.

А Двустъпковата коя е.... Онази от 7.62 мм ли? Иначе-спасение - няма, няма и да има...

На това му казват демокрация и свободен пазар, но покажеш ли недоволство те пращат за Северна Корея. Странна и тъжна работа.

humfry

Все още очаквам свободния пазар, в който свободно ще мога да си сменя ЕРП-то и където ще има свободна и реална конкуренция между мобилните оператори.

ЗА ПРАВОТАТА И ТРЕЗВОТО МИСЛЕНЕ!И ДРУГИ ГО МИСЛИМ,НО СИ МЪЛЧИМ И-ЕТО КЪДЕ СМЕ...НО И НЯМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ...

Не си прав за Луната само да ти кажа. Сравнението не тие верно, За другото.+

Няма значение етноса на починалите.ДА живееш на улицата и да се препитаваш от кофите-съдба ,която не пожелавам никому.Лесно е с лека ръка да кажем ---у този е циганин,бежанец,турчин.Обаче тези хора остават тук.И ако малко знаехме Вселенския закон,щяхме да разберем едно просто нещо.Ние всички на Земята сме едно.И хората и расите и животните и самата Земя.Видно е вече какво довежда алчността и замърсяването в климата.Всички хора сме едно.Нашето прилича на човек,които му е гангренясала ръката ,а той вика тази лоша ръка ,тя е виновна.Но гангрената ще го отрови и убие.Ако не намерим адекватно решение,на въпроса с циганите-много деца,деца раждат деца,липса на работа,образование и трудови навици и от там липса на работа,гангрената ще се задълбочава и ще отрови цялото тяло.България е страна без икономика,без селско стопанство с продажни,крадливи-последно 5 милиарда политици,които изобщо не им пука за народа им.Но господа политици,едно време хората са живеели на кланове и главата на клана е отговаряла за всички.Сега вие като ни продавате и то евтино,се води че продавате майка си и баща си ,защото кръвта на клана е обхвана цяла България.Какво според вас е наказанието свише,не тук, за продалия,майка,сестра,брат ,баща и родна земя,за която хората са умирали или с пушка или с рало в ръка?

---> V !!!

ДУШИЧКИ....ГОСПОД ДА ГИ ПРОЩАВА

Съболезнования на майката, семейството и близките ! ----- Не са хубави тези работи.... Недопустими ! ...т.е. Имаме Сериозен Проблем.

КАТО МИ ДАДЕ СИСТЕМ ЕРЪР ПОСЛЕДНИЯ КОМПЮТЪР АРХИВИРАХ НА ВЪНШЕН ХАРД И ГО РАСТРЕЛЯХ С МОЗБЕРГ-А :)

:-))))))) ... Обещавайки Large чичоДжак за към сутрешния Maxwell (кат Се видим де ;-) - позволете да Ви упътя да се Запознаете с Творбите на чичоJobbs.

Ако бяха бежанци,дошли от Авганистан,Сирия,Ирак или някъде от Африка,не плащали и не заработили дори и стотинка за тази държава,дори да са били убийци,главорези,изнасилвачи в собствените си държави,тук щяха да тичат да им намират жилища и да ги интегрират в обществото! Но ,когато си български гражданин,това няма,как да се случи! оставят те на улицата,дори да си работил и плащал данъци тук,оставят те на произвола на съдбата заедно с децата ти и да става,каквото ще! Стотици българи измират по илиците в България,никой не им обръща внимание,друго си е,ако са цигани или главорези от Арабския свят или Африка!

И бунт ще вдигнат, "правата" си да защитят. Това е европейска България. А Кукунева какво ще каже по въпроса? Повдига ми се.

КАКВО СЕ Е ПРОМЕНИЛО ЗА 120 ГОДИНИ ОТКАКТО ДЯДО ВАЗОВ Е НАПИСАЛ СТИХОТВОРЕНИЕТО - ВСЕ СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ СЪЗДАВАНИ ОТ ВСЕ СЪЩИТЕ ЧОРБАДЖИИ ... Се тоз вик ме среща, изпраща по пътя, по кръчми, по хижи - ума ми размътя. Отбивам се в селското бедно жилище: картина плачевна душа ми покъртя! "Елате ни вижте" Под - гола пръст! Смрад, дим, стени окадени, тъмничен въздух; в полумрак потопени човеци и дрипи... На също гноише лежи скот и стопан, духовно сближени. "Елате ни вижте" Зла бедност! Неволя! Души затъпели, набърчени булки, деца застарели; Къс ръжено тесто в пушливо огнище загрява се там за гърла изгладнели. "Елате ни вижте" Тегло, запустенье!... Дълбока неволя живота от радост, от всичко оголя! Тор мръсен смърди сред трънливо дворище. И болести, смърт тук боравят на воля... "Елате ни вижте" И вечно труд тежък и пот непрестанни - и пак оскудия и дни окаянни. Зло входа за смях и за песни заприщи! Тук бедност вековна е гост постоянни. "Елате ни вижте" И чупи се воля и дух под хомота на нужди, в дълбока нощ гасне живота: ни луч от съзнанье под покрива нищи! Човекът словесни паднал е до скота. "Елате ни вижте" "Елате ни вижте!" - той моли и стене, - вий, мъдри велможи, от нази гоени... На миг напуснете там вашто тържище на шум и на фрази, богато платени - "Елате ни вижте" Вий, дето в покой и в палати стоите, към нас приближете - вий, славни, вий, сити! Зърнете през нашто изгнило плетище и може би вам ще настръхнат космите! "Елате ни вижте" Тогаз за народа се бихте смислили и срам, угризение бихте сетили. И вашето сърце със болка заби ще. О, доста на думи сте нази любили - "Елате ни вижте!"

Пролет моя, моя бяла пролет, още неживяна, непразнувана, само в зрачни сънища сънувана, как минуваш ниско над тополите, но не спираш тука своя полет. Пролет моя, моя бяла пролет знам, ще дойдеш с дъжд и урагани, бурна страшно, огненометежна да възвърнеш хиляди надежди и измиеш кървавите рани. Как ще пеят птиците в житата! Весели ще плуват във простора... Ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя. Пролет моя, моя бяла пролет... Нека видя първия ти полет, дал живот на мъртвите площади, нека видя само твойто слънце и умра на твойте барикади!

Какъв скот трябва да си, че да сложиш минус и да не те развилнува този неистов копнеж за щастие.

НЕ ОБИЖДАЙ ЖИВОТИНКИТЕ - ТЕ СА ПО-КАЧЕСТВЕНИ ОТ МИНУС-ЧИИТЕ :)

Ей, не се грижите за бъдещето на България !

Стига и вие бе, роми- такива, онакива...Виждал съм роми-християни- десет пъти по- смирени и добри от българите... Обама като е ром, не е ли президент ? А?

Gal

обама - ром? нещо бъркаш двата щата.....

В руските медии в Новорусия за Обама се твърди, че е шимпанзе. Просто така пише, дори го окарикатуряват като маймуна. Така е в тамошните медии - аз, иначе, нямам нищо против човека Обама.

Бог да ги прости завалийките... Буда, мръсен дебелако, няма ли да отидеш сега в Равда с мазника и твой съпрестъпник Станишев да рониш крокодилски сълзи под надслова -аз съм Шарли? Шарли ли сте бе, боклуци ? Иде вашият час скоро! Сънародниците ни мрат като мухи, той седнал общежития и храна за бежанци да осигурява. Мръсни продажници. Бог да прости детето.

Не Бог да прости детето, а детето да ни прости на нас че не сме предотвратили детското страдание.

Може и така да се каже, да не влизаме сега в полемика. Ясна е работата- сегашният модел на управление и сегашните управляващи в лицето на правителство, министерства, институции, парламент не са ефективни, а са прът в колелата, паразити, които като пиявици и кърлежи са се впили в държавната баница. Всичко това трябва да се изкорени и туморът да се изреже из корен, след което да създадем нов ред с нови хора , нова политика, нови идеи.

Ебаси държавате, всички са говеда за да стават такива неща...

"Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората."

...и Е на ?

Малко цинично в случая...

В случая свободата да умреш като куче.

обществото чрез държавни или частни фондове трябва да помага на такива деца, независимо роми или индианци, за даване на един минимален старт в живота необходим на всеки, защото иначе тези деца ще живеят с нашите деца и проблема ще е вовеки.

Къде сега е прословутата Агенция за закрила на детето? Дете-скитник умира, 12-годишно момиче ражда близнаци и т.н. все новини от последните дни... независимо роми или българи, те са деца... А Равда е малко градче, особено през зимата сигурно хората познават и бездомните кучета, какво остава за семейство бездомници... къде е бляла въпросната агенция?

тях ги има само при подаден сигнал,иначе топлят столовете.....

Даааа.... --- Около 1983та. Замръкваме със самарите без квартира и се приготвяме за под открито небе. ... Идва жена към 80те, и ни подбира всичките: - ' Срамота бре !, да не сте кучета. Я идвайте вкъщи, пък заранта ще ви оправяме.'

вероятно цигани-яли нещо от кофите

цигани само с едно дете няма

И още по зле ще става в България, децата ни мрат като мухи. Това в онази лоша живкова българия го имаше. Бяхме многодетно семейство с баща алкохолик, израснали сме по пансионаи мога да кажа че бяхме гледани много добре, бяхме нахранени много добре и се грижеха за нас а не като сега

Откъде знаеш че го е нямало? То тогава нищо не се знаеше какво става в държавата- имаше едно Раб. дело и от 1-ва до последна страница бяха тезиси, конгреси, герои на труда- въобще- светло комунистическо бъдеще! В голяма забуда сте!Що не го построихте тоя комунизъм бе мама му стара та да видим и ние живот?....

Ако го бяхме построили,ти какво щеше да правиш?Да си драпаш макарите ли?Една къща след като се построи трябва да се поддържа,иначе се саморазрушава.25 години,построеното при социализма не само,че не се поддържа,а умишлено се руши.

не си забравил, че все още има живи, които са живели по Живково време? Аз съм един от тях! И не съм виждал клошари, да ровят кофите с боклук!И бездомноци да спят под терасите , мостовете и в изоставените сгради! Сигурно са ги покривали с вестници, казваш, а?

хъ хъ хъ-кажи ми,как да те нарека!!!

Даже съм сигурен, че става въпрос за роми. Роми които от хилядолете, включително от времето на Виктор Юго се препитават по един и същи начин - номадски живот и просия в различните и форми .

Ненавиждам обществен строй,при който деца живеят в мизерия и хора ровят в кофите с боклуци!

а пък корумпирани политици,полицаи и т.н. тънат в лукс.

Само при комунизма този проблем е решен... Сигурна ли си че си го пожелаваш. За голяма част от тези хора това е личен избор - с какво са се натровили е друг въпрос.

Имам чувството, че става дума за времето от романите на Виктор Юго!

Така е! Продажните и корумпирани политици ни върнаха в 19 век.

Определено ! т.е. Ни Трябват Жан Валжан и Монте Кристо.