Пребиха аптекар, отказал антибиотик без рецепта

Мъж, жена и 17-годишно момче са задържани, след като нанесли побой над аптекар в пловдивското село Стряма вчера.

Обратно в новината

Коментари - Пребиха аптекар, отказал антибиотик без рецепта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи аптекарят е отказал ЛЕКАРСТВО на БОЛЕН ЧОВЕК, щото човека нямал рецепта от докторската мафия

цялото село да ходят до пловдив за лекарства или кмета да назначи охрана

хора това е мафия, купуват ги за препродаване в друга страна обикновено германия, където са се регистрирали за социални помощи,

Мафията вече е здравеопазването, където ако нямаш застраховка трябва да лягаш и да мреш, защото ни на преглед можеш да отидеш ни лекарство можеш да си купиш

tuk pischat idioti detom nosat im po daleche ot vhodnata vrata ne se e podaval pak da ne govirim da sa hodili do Germaniq belkiq ili kadeto i da e......chuli nedochuli i se izhvarlqt qko ....IDIOTIIIIIIIIII

Явол хер оберщумбанфюрер. Всичките сме идиоти, само вие, като истински ариец сте полуидиот!

Абе Джери, на кой език, с която и да е азбука, Белгия се пише с "к"?

Много ми е странно, как в България всички псуват социализма, но обожават "безплатното" здравеопазване и образование до такава степен, че ако някой например му поискат пари за медицински преглед веднага се засяга до дуното на душата си и налита на бой. Като нямате застраховки ходете на частни прегледи. Прегледа е десетина - двайсет лева при кварталнбото ви ДжП. Тези пари ги харчите на вечер за цигари, кафета и алкохол. Ей хора, една проститутка ще ви вземе двеста лева в зависимост от услугата. Научете се, че безплатен обяд няма и ще живеете по-добре.

Аз на такива "клиенти" изписвам само цианкалии. В по-големи количества, че лечението да е как си требва.

А на бас,че са мангали!

АКО НЯМАШ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ И СИ ИЗВЪН СИСТЕМАТА КАК ДА ОТИДЕШ ЗА РЕЦЕПТА НА ЛЕКАР..

Много просто. Отиваш на частно, както го правят по целият свят.

Ама на частно искат и пари и като не си платиш ти показват вратата.

Бой и тва е ....боят възпитава!

Много бих искал да те възпитам и аз така тебе!

abasador

уважаеми, колеги, тези дето твърдят, че в Германия или Белгия може да си купиш всякакви лекарства без рецепта.... В Германия има лакарства БЕЗ лекорско предписание, които може да ти даде всеки един аптекар във всяка една аптека, пример; капки или крем против хрема (за нос)... Ела и опитай да купиш лекарстви СЪС рецепта (но да нямаш такава) пример; Oxycodon! Никъде няма да го получиш, независимо от това колко пари предлагаш. Лек ден.

idiot vsichko mojesch da si kupisch sreschtu podpis che e bez rezepta...parvo idi do Deutschland i togava pischi neschtastniko prost

В Германия в никакъв случай не може да се купи антибиотик без рецепта, позволени са само лекарствата за обикновена настинка, кашлица, витамини и т.н. Понякога лекарят разполага с необходимия медикамент в кабинета си и оттам се получават. Не можеш да си купиш антибиотик, само защото си прецинил, че ще ти е от полза.

- Бате дай едно люкарство! Много е болна, лежи, ша умирга. - Без рецепта не може. - Батеее, давай люкарството, ша та прая да умиргаш!

Аптекара да си го върне на тримата

Интеграция, а ?

А тези биячите, дали не са били от по-тъмно зеленото население!?

...

Това, че имаш стотинките да си купиш някоя отрова, опакована като лекарство, съвсем не означава, че имаш правото да си купиш това нещо! Правото ти се дава чрез някаква рецепта. Някой компетентен е преценил и е поел риска да изпиеш някоя отрова и въпреки това да оцелееш! Ако е объркал - ще го вкарат в затвора. Обаче ако ти му се бъркаш и не си компетентен, то теб трябва да вкарат там! Защото това, което се натискате да направите е да се натровите къде бързо, къде по-бавно с вещества, за които в най-добрият случай сте чули преди малко по телевизията или сте чели във вестника. При това ще си дадете и парите! И понеже този който изписва рецепта е САМО лекар (не е чистачката в болницата, не е санитарката, не е сестрата, не е пазача и т.н.). И понеже той също е човек. Се налага да има втори компетентен човек по веригата, който да се съгласи (да провери) вашето предписание (рецепта). Този човек учи в същия университет, където учи лекарят. Затова друг не може да бъде аптекар! И пак затова - фармацевтът може да откаже изпълнение на рецепта, за която има съмнение! Въпреки, че е изписана правилно от лекаря! Затова просто слушайте и се радвайте, че има още такива будали в България да ви вършат всичко това безплатно! И накрая много важно пояснение: В НЗОК работят счетоводители, инкасатори и всякакви други. Ако има там лекари, то те очевидно не са компетентни да работят по професията си, затова са станали администратори. А системата по НЗОК е просто начин за изплащане на някое лекарство. Тя не е основание за отпускането му. Това че в едно лекарство ще платиш от джоба си изцяло, а друго ще платиш на 80% и само 20% ще ти покрие касата, не означава, че можеш постоянно да гълташ една и съща отрова. Всъщност ако ви е трудно си отговорете на въпроса защо след като всеки има 300лв не вземе да си купи по един огнестрелен пистолет? Правилният отговор е пак същият - Защото нямаш право/разрешително/рецепта да го направиш!!!

Ясно. Сега разбрах. Един компетентен ми беше изписал фунголон. Двойна доза. Да се приеме наведнъж. Щях да умра. Буквално. Това, защото е компетентен, даа.... И един друг компетентен ми го продаде, де..

Натам трябва да се работи. Затова са необходими качествени кадри, а не стресирани, недоучили или въобще незавършили. Затова като ви кажат, че масово нощните дежурства се изпълняват от нефармацевти се притеснявайте и търсете правата си, а не да се радвате, че някой ви е продал нещо си! Всъщност той ако винаги ви продава е чист продавач и няма нищо общо с фармацията. Обратното - като ви отказва и ви връща той нищо не печели от това! Затова се радвайте, че все още се намират такива... скоро ще изчезнат съвсем.

биячите са прави? Новината не е за компетентността на лекари и фармацевти, а за побой над фармацевт!В предписанието сложено във всяка кутийка с лекарства има и противопоказания, те са да ги прочете болния и да разсъждава, пише и дозата, която се препоръчва. Ако нещо Ви съмнява консултирайте се отново.

Да благодарим на "гаспадарите", те снимаха селски аптекар и сега другите ги е шубе да продават без рецепта. То хубаво да има рецепта ама и хубаво да не трябва да чакаш часове на малко затворено място със заразно болни хора около теб, за да я получиш. А на село сигурно чакат с дни...

"Те поискали да купя антибиотик за тяхна роднина, но нямали рецепта." А защо не са поискали дирниците да се образоват, поне малко?!

А .спермалинът. с рецепта ли е?

.. С "цепка " е!

Най-впечатляващото е, че след като са свалили аптекаря в нокдаун, не са могли и да се самообслужат поради неграмотност, но са изпонахвърляли каквото им падне от яд. Ще ги осъдят да си платят за унищоженото, ама друг път.

аз съм в Белгия, лъжеш се да лакарствата, миналата седмица не ми дадоха антибиотик без рацепта дори и да си го платя

Предполагам, че преподаваш там български език и литература.

Дори и да го платиш????? Тук ги подаряват, да знаеш!

В Германия, Белгия и всички цивилизовани държави може да си купуваш лекарства без рецепта. Там рецептата служи за да ти дадат лекарствата БЕЗПЛАТНО. Тия уроди от здравната каса, не само че не дават пари за лекарства, ами ми и забраняват да си ги купя, ако не съм кихнал пари на лекар. Всички българи в чужбина, знаят че може да си купуваш каквото искаш от аптеката. Аз лично съм носил на познати лекарства за бебета от Германия, от Белгия и то без да ми искат никаква рецепта. Нещо повече има аптеки в Германия които, ако нямат лекарството в момента ти предлагат доставка с куриер на адрес. Изобщо сегашната наредба за продажба на лекарства ограничава достъпа на хората до високотехнологичните продукти на човечеството.

Това не е така и никога няма да бъде. В държавите, които си изредил, също никога не е било така! Не разбираш нищо от темата. И не говори за всички българи, защото също не е вярно!

Ако под лекарства имаш в предвид Нурофен, Стрепсилс и мултивитамини, да може да си ги купиш без рецепта. За антибиотици, моля заповядай да се пробваш. И това с безплатните илачи го забрави съвсем - плащаш, като поп, после се отчиташ с необходимите документи и чакаш реимбурсиране на определен процент в зависимост от покритието на застраховката ти.

За лекарствата си прав, без рецепта неможеш да си купиш нищо по силно от аспирин. А иначе на някои места с рецептата директно ти правят остъпка. Примерно на лекарство за 30 евро плащаме 4 евро такса.

Франция даже и капки за нос не можеш да си купиш без рецепта,само назален спрей с морска вода и антипиретици може да се купи без рецепта.

Защото целта на държавата е здраво население, а не обороти на аптеките. У нас всеки втори вече се е нагълтал с всякакви антибиотици и утре ако нещо се наложи може да не действат вече. Тогава наистина ще бъде жалко за такъв пациент.

" Давам ви антибиотика, ама сте ме заплашили и сте щели да чупите аптеката!"--- така се прави...

Ех, Радев, Радев.... Какво тъпа пръчка си и ти и първата и втората пък и третата ти дами и стари чанти.

От тази ли аптека купи "хапченцата", друже?.. Смени ги следващия път!?

:))

Това с рецептите е пълна глупост. Даже лекарства с жълта рецепта се намират под път и над път има ги и на черно а и самата рецепта да си я купиш е доста евтино. Има си системи за контрол. Електронни рецепти и електронно здравно досие. Ама нали сме велики в БГ и живеем в 19ти век, та ги бият хората тук с повод и без повод. Тия тримата да ги натрепят в районното и да ги пускат. Нямаме пари да съдим кокошкари.

Ти си един сигурен клиент на ... погребалните агенции. Ходи се наслушай, после се нагълтай и после се чуди кое откъде ти е дошло... Накратко казано Ти си пълна глупост.

един ден няма да имате нито аптекари нито лекари

ще си останат само CD-ромите ... но ите няма да живеят дълго - няма да има от кого да крадат за да виреят!

Ало, властта! Сегашната и бъдещата! Ако не пресечете циганската престъпност, вашите роми ще започнат да си правят оръжия за масово поразяване. Защото в аптеките могат да се намерят достатъчно суровини за БОВ (бойно отровно вещество). Не е задължително да е зоман, зарин, табун, ве-газ и прочие. Достатъчно е да може да отрови един водоизточник. Ама тогава покрай сухото, тоест нас ще гори и мокрото, тоест вие.

Клиенто пациентите от Случката имат задача поставена от Световната банка да се държат така, че с поведението си изгонят културните и обраовани българи от настоящата им територия. Тъй като пак няма да бъдат наказани и щетите ще останат за работещите БГ, следващият път същата групичка ще нападне по-сериозно и с адвокат. А Свет банк ще даде указания на БНБанка да повиши ток, вода и всичко, защото има водно,енергийно и ментално бедни, които трябва да правят все по-големи зулуми до изчезването и на последния БГ.

този аптекар, правилно са го набили. Кадърен фармацевт, ще препоръча най-добрия антибиотик, мен ме спасявал кадърен фармацевт, защото тъпа докторка била ми изписала два антибиотика, които изобщо не били за моето заболяване, а за белите дробове, с които нямах никакви проблеми.

не знам дали си парче но си вредно

Ако се чудиш дали си от правилната страна, бързам да ти кажа - не си! Но като станете мнозинство фармацевти и лекари вече няма да има. И тогава ако искаш да ми кажеш нещо ела в Англия да ми обясниш колко съм зле!

вече няма лекари

антибиотика ще го продават в германия за много повече пари

В германия е по-евтин.

така е това е мафия

скоро брицането ще спре тогава образованите ще сме още по добре

Защо свободно се продава алкохол, след като от една бутилка концентрат може да се получи алкохолно отравяне? Защо се продават цигари без рецепта, след като от изпушване на кутия-две може пък да се получи остро никотиново отравяне? Защо всички колбаси са натъпкани с химикали, повечето от които са канцерогенни и се продават без рецепта? Защо в шоколадите именно за деца "киндер" се влага хидрогенирано палмово масло, което поразява сърдечно съдовата система и ги приготвя да получат удар след 10тина години? Какво да кажем за почти всички зеленчукови консерви, в които се слага захар?(за незнаещите-раковите клетки се хранят със захар и ракови образувания се откриват, като на пациента се инжектира венозно радиоактивна захар и след това се търси дали има натрупване-значи там е раковото образуване). Какво да кажем за пилетата, на които само гърдите са 750 грама - натъпкани с хормони и антибиоптици, които се продават без рецепта? Отговорете си на тези въпроси и след това се запитайте - ако антибиотиците се продават свободно дали масово хората ще се изтровят с антибиотици? А че в Европа и Америка е така - всички виждаме, че те са цъфнали и вързали. Нали евро-ценностите навлязоха и тук.

В Европа и Америка живея с по 10 години повече това ако не е цъфване здраве му кажи.

материала

"След като аптекарят отказал да им продаде медикамента, тримата го нападнали и пребили, а след това съборили на земята част от продуктите и оборудването." Честно казано, мен малко ме учудва тази новина?!? Това възможно ли е? Или е като басните с бабите хвърлящи хилядарки и злато през балконите на "ало" измамници? Само да попитам нещо, ако някой знае, особено ако е фармацевт или има аптека: Аптеките не са ли оборудвани със СОТ и паник бутони? Така де, както в банка имам предвид? Вярно, че от момента в който натиснеш бутона докато дойдат сотаджиите има време да те пребият, но все пак - продават се наркотични вещества, какво му пречи на първия наркоман да влезе с бухалка или нещо по-яко и да си иска морфин или там нещо подобно за да пребори абстиненцията.

У Амер 90% от лекарствата са с рецепта. Останалите лекарствоподобни се продават в Бакалията -Уолгрийнс. А 3-мата пациенти щяха да спонсорират местната полиция с $300 само за влизането в полицейското управление. Само ако направиш 1 крачка в ПиДи за да излезеш плащаш $100. Това се води по полицейски разценки пейпър уърк, т.е. писмена работа на полицая.Ако нямаш пари да платиш, стоиш докато някой от вън плати. Ако това до 1ненонощ не се случи има друа процедурник. И нема начин да не стъпнеш на $300-400 демидж или Джоб-ауткъм.

Бая английски думи си понаучил, ама българския нещо си го позабравил.

Във Вашия пост няма съдържание. Също като Пицата на Дянков- Кутия има вътре празна. Нито Български съм забравил, нито имам някакви претенции за познаването на Американски език. Американски като се готвят при удобен случай да го обявят. ПиДи=РПУ. А банкерът от Wолстрийт като го стоваря/ дроп оф/ на желания от него краен пункт пита : Уат'с дъ демидж = какви са пораженията, щетите? Правя се на улаФ : Какви поражения , бе Сър? Не сме на война, пък и ранени няма? А, има,има Има поражения на моя Джоб. От вас колкото пари съм загубил и на война няма да ги загубя"Това е живият живот.

И ЧАСТНАТА ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНИЯ И ЧАСТНИЯ ЛЕКАР НЯМАТ ФАЙДА ОТ ЗДРАВИ ХОРА :)))

Обещаваме догодина ВИНЕТКИТЕ само с рецепта от КАТ

"а малко по-късно са задържани и тримата цигани". Само не разбирам защо аптекарят не им е дал антибиотика? Никой няма да му се сърди ако и отрова да им даде без рецепта.

Само Аспирин, клизми и увиване в студени, мокри чаршафи му е майката. Лек за всички симуланти.

Аз съм на Солиан, ама ми дават редовно рецепта и ми го поема здравната каса.

Не са били римляни.

Римляни?Бъди сигурен че не са били и роми.Чисти натурални циганяци.Рим е напитка ,а циганин е етнос.

За да не ядете бой, яжте кисело мляко ПРОБИОТИК от палмово масло

Отново ромеи нападнаха хубавата ни татковина, превърнала се в циганска държавица. Скоро ще викаме Калояна да ги беси на Балдуиновата кула!

При мен антибьотика е най-ефтин. И бензина също. Има и предизборни промоции за електората

докато властта защитава престъпността така ще бъде

рецептата не е случайно измислена от законодателя Сега се присетих за една майка лани , май от Благоевградско беше- с грешно изпълнен антибиотик за бебето После ги съдеше с тая рецепта- това си е документ.

знаеш ли колко време ти трябва в Бг за да осъдиш виновника на твоите беди?

демокрацията ражда простаци и малоумници. Поне това дето у нас му викат демокрация де.

викат му либерално демократични ценности

Да познаем ли принадлежноста на тримата задържани или да не повдигаме тази тема май на всички им е ясно

Мирно, кротко и "цивилизовано" ежедневие в подчовешки Вулгаристан, нищо особено-;)

ПРИ НАС СЪЩО НЕ ИЗПИСВАТ АНТИБИОТИЦИ , ПОНЕЖЕ ИСКАТ ДА ТЕ НАКАРАТ ДА КУПУВАШ СИРОПЧЕТА И ПАРАЖЦЕТАМОЛИ ЗА НАСТИНКА И ГРИП :)) ... ДАВАТ АНТИБИОТИК ЗА 5 ДНИ , А ПО БЪЛГАРСКАТА ФАРМАКОПЕЯ СЪЩИЯ АНТИБИОТИК СЕ ИЗПИВА ЗА 9-14 ДНИ :))

НЯКЪДЕ ИЗПИСВАТ ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВА И ТАКА ЗАБОЛЯВАНЕТО АКО Е ПО-СЕРИОЗНО ПРОДЪЛЖАВА МЕСЕЦ ВМЕСТО 7 ДЕНА!!! А ХОМЕПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ГИ ИЗПИСТВАТ ПО 3-4 ВИДА ЗА ЗАБОЛЯВАНЕ,НО МАЙ ,ЧЕ С НИЩО НЕ ПОМАГАТ, А НЕ СА НИКАК ЕВТИНИ! НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА Я РЕВИЗИРАТ ТАЗИ ХОМЕОПАТИЯ В БЪЛГАРИЯ? ОТ КЪДЕ ПЪК ДОЙДОХА ТЕЗИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ХАНЕМАН НЕ ЗНАМ,АМА АМАН ОТ ТЯХ!ИМАТ ЛЕКАРСТВА ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ!?

да, струват по 3 лева и това е много скъпо! Всъщност ти толкова разбираш и от лекарства.