Шофьор удари шамари на майка с количка след забележка

Шофьор е ударил два шамара на майка с детска количка, след като тя му направила забележка, че не е спрял на пешеходна пътека.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор удари шамари на майка с количка след забележка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На времето вървеше непреходната и незагубила давност мъдрост: "бой и е*не не се връщат"!! На този му пожелавам да изпадне в подобна ситуация и вместо млада дама с малко дете в количка да налети на някой, който ще му подскаже по подобаващ начин онези житейски уроци, загубени в непълноценно преживяното детство, юношество, младша и старша възраст на младост и неизживяно чувство на безнаказаност, величие и доминантност!!!

Качилите се на МПС индивиди ЗАБРАВЯТ, че са произлезли от пешеходното братство и отново ще принадлежат към него. Ако законите предвиждаха конфискация на МПС при най-безобидното закононарушение, съвсем скоро ВСИЧКИ водачи със селски манталитет (я че паркирам/че минем от тука, па че видим какво че ми кажат!!) щяха да се окажат отново пешеходци и ще се присъединят доброзорно към многомилионното братство на пешеходците!!

Моля за мнение шофьорите тук. Случвало ли ви се е в центъра на София, в най-натоварените часове, да висите на пешеходна пътека сума време, защото някоя селска кифла се влачи, докато с едната ръка бута количка, а с другата държи телефона и се хили като пача? Ама има ли движение, няма ли, трафик ли е, важното е да обсъди с друга куха селска кифла какви са намаленията в мола. С удоволствие бих й обърсала два шамара на такава. Оня ден една се влачеше на кръстовището "Сливница" и "Хр. Ботев" със запалена стърчаща цигара, в същата ръка държеше и пластмасова чаша кафе, а с дясната - телефон и се хили бе, хили си се и си говори. Ама ще свърши ли зеленият сигнал, няма ли, пачата си се мотае.

Ами излез в чужбина и виж как чакат. Всички чакат.

Излизала съм, и то много пъти. Възхищавала съм се на културата на шофьорите, които действително изчакват и спират още когато пешеходец има намерение да стъпи на пътеката, но съм се възхищавала и на културата на пешеходците там, които не пресичат, където им падне, както и не се влачат, дори да говорят по телефона.

Аз съм и пешеходец и шофьор. Като пешеходец никога не си позволявам да се "влача" по пешеходна пътека, когато тя не е регулирана със светофар. Изчаквам и преминавам когато това стане възможно, защото като шофьор, знам колко е рисково някой "много бързащ" пешеходец да реши на всяка цена да демонстрира предимство. Това найчесто се наблюдава при преминаващите майки с колички. А като шофьор, зеленият светофар за пешеходци е знак, че те са с пълно предимство. Улиците са за движение на колите, а пешеходните пътеки, които само са маркирани са местата където трябва да се пресича с голямо внимание. Ето това пропуснаха да регламентират в правилника за движение, а трябваше. Много инциденти по пешеходни пътеки нямаше да се случат, ако като пешеходци знаем, че предимство ни дава зеленият светофар, а по маркирана пътека да преминаваме с внимание.

ЛОЯЛЕН

Много бъркаш драги!! Местата за преминаване на пешеходния поток през пътното платно определено за движение на МПС, т.е. "зебрите" е пресечната точка, с която трябва да се съобразяват ЕДИНСТВЕНО И САМО ПРОИЗЛЕЗЛИТЕ ОТ ПЕШЕХОДНОТО БРАТСТВО НОВОИЗЛЮПЕНИ ВОДАЧИ НА МПС!! Както водачите на МПС не могат (в смисъл нямат право да управляват МПС по тротоарите - не че не го правят), така и пешеходците НЯМАТ право да пресичат пътното платно на произволно место (не че не го правят). И в двата случая на санкции (независимо от обстоятелствата) трябва да бъдат подложени виновната страна!! Единственото място, където намаляването на скоростта на МПС е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и гаранция за живота НЕ само на водача на МПС, но и на нещастния пешеходец е регламентираната като приоритетна зона за преминаване от ПЕШЕХОДЕЦА. На други места където чрез съответните пътни знаци водачите са сигнализирани за опасност за произшествие при несъобразена скорост - завои, заледени участъци, опасност от свлачища, неравности по пътя и т.н. и пр. риска в най-общия случай е за сметка на водача и неговите събратя - ако не са пострадали непосредствено, рискуват да не пристигнат в желаното време на съответната дестинация.

Вместо да е благодарна, че не е я прегазил, тази жена се е оплакала? И на кой точно шеф е роднина?

Моят закон такова говедо го изпраща в трудов лагер за 10 години! Да копа уранова руда с кирка! И няма да има последователи! При вашия, е ежедневие!

Джагал от село, какво искате??

Извинете, Вие до девето коляно ли сте столичанин? В този случай дали си от село или от град няма никакво значение. Най-големите цървули са по градовете и обикновено карат най-големите и лъскави коли, които по презумпция не спират на пешеходни пътеки...

В случая обаче си е селски цървул отвсякъде! Друга работа е,ако тая се е паркирала с количката на зебрата и е решила да изпитва нервите на шофьорите.

2 шамара ... Един чичко ( мисля, че беше паркирал с бяла q7-ца ) на Витоша заплаши младо момиче, че ще ѝ счупи гръбнака, понеже се опитваше да се отърве от досадния му пинчер който я гонеше и лаеше.

Защо не публикувате снимка и повече подробности за бияча?

пълен селяндур(за тупалки и ритници е тоя) ...ама скъпи майчици бъдете и вие по-отговорни апелирам -пресичайте на пешеходните пътеки оглеждайте се повече и мислете повече!!! В днешният забързан свят не се спира лесно пред рязко изскочили и на необозначено място хора ...бъдете хора не овце от село или слабоумни безотговорни хорица зомбирани от чалга и биг брадър!

шофьорът е шофьор не щото може да върти геврека и да превключва предавките, защото във всеки момент предвижда възможен развой на ситуацията - т.е. трябва да се предвижда къде е вероятно да изкочат пешеходци и да се преминава със съобразена скорост. Ако не се прави означава че въпросният не е никакъв шофьор а руса кифла с купена книжка.

Няма ли мъже вече в България да му ударят 2,3 ритника на тоА?

няма!

не му трябва глоба. да го дадат за един месец на мъжа и (и роднините и)

Ти па щоне помислиш малко с кухата си лейка.Ами ако и той има зло чудовище като теб с детска количка, ко прайм, а.Срещам ги всеки ден разни пикли с детски колички,дето ще минат отгоре някоя бабичка, само защо се чустват превилигировани.Моите уважения към майките с колички и малките бубошонковци, но към лиглите -дърво.Лично аз не оправдавам и лекето дето е ударило жената и се оглеждм като заек когато съм зад волана за малки деца и възрастни на платното, но и не одобрявам и презирам лекенцата-майки.

Иванова

Тъпкачев, ако имаш нещо освен боза и комплекси в главата, помисли сам!

тъпчо прав си много прости майчици има ужаст!!!

а документите на шофьора и на возилото му у ред ли са?! Гарация, че тоя няма основно образование и книжката му е купена. Нищо не се споменава от КАТ, а само "дребно хулиганство".

Браво! И това доживяхме, мъж да пребива жена с малко дете и то на публично място. Абе не е ли имало някой истински мъж още там да го срита тоя пезевенк. Срам голям, че в страната ни царува такава крайна простащина!

Хайде сега прочетете следващата новина от Смолян. После следващата, и после следващата. Та така.

Как си позволяват някои хора да ''родителстват'' на напълно непознати и пълнолетни хора?! Това е върха на българската фамилиарност! И кога мъжете ни ще се научат да се държат както трябва с жените в нашата страна! Турски манталитет!

Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там шофьора, бил майката с количката.

Това го имаше преди 10 години в София някъде в уличките зад Плиска. После бияча го даваха по телевизията като се оплакваше, че го свалили от 5 етаж без да опира стълбите. Изтеглил късата клечка и се оказа, че набитата жена била бременна, полицай и завеждаш отдел кадри на баретите от СОБТ или нещо подобно.

Добра градска легенда. Но 99% от шамаросваните жени не са полицаи в звеното на специялните полицейски сили. Така, че не виждам повод за тържествуване. Особено имайки се предвид, че вместо наказание и въпросната твар е била... пребита. Ами ако и полицаите раздаващи възмездие бяха изтеглили късата клечка като в Лясковец?

За да спре, да слезе и да й навърти шамарите със сигурност не е било само забележка. Това, че е на пешеходна пътека не означава "престой с предимство примерно", че има и такива индивиди дето спират да си поговорят по телефона или да си проверят фейсбука. Просто давам примери, не защитавам никой, защото определено нямам идея какво се е случило.

И само акт ли? Няма ли ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗЕН БЕЗПЛАТЕН ТРУД??? При бай Тошо имаше ,........НООООО,бай Тошо беше ''лош''!?!?

лош. селянин. фалира държавата няколко пъти. не интегрира циганите а тогава е било лесно. остави македония на сърбите. ама простото комунде като тебе си плачка за диктатор!

Ми като си купуват мутърите селяни неясно с кви пари джипчета и лимузинки за тях закони и правилници няма.Той как не я сгасил и после да и удари два шамара.ЗАБРАНЕНО Е НА ДЖИПЧЕТО ШОФЬОРЧЕТАТА И ГЪЗЕНЦЕТАТА В ЛИМУЗИНКИТЕ да им правиш забележки това важи и за мутреските им КАТО ГИ ВИДИТЕ ПРОСТО ИМ СЕ УСМИХНЕТЕ КОЗИРУВАЙТЕ И БЪРЗО ПРЕБЯГАЙТЕ по пешеходната пътека, че инак най-много някоя глоба от катаджия че си направил на БОСА ЗАБЕЛЕЖКА.И ДА ТЕ ИЗКАРАТ ТЕБИ ВИНОВЕН?БЕЗ ДА СИ ВИНОВЕН ПА ХОДИ ПОСЛЕ И НА ПАПАТА СЯ ОПЛАКВАЙ?

Чета тука някакви тъпотии, майката била убиец на детето си, калпава била, ругала, ала-бала, трябвало да се премахне предимството на пешеходците, но не се споменава къде, по пешеходните пътеки ли, абе глупости и половина. Проблема е в Разград и дивния селски бек в автомобила, в Софето спирам и ми спират още щом се приближа до бордюра, инак няма пресичане. Живея на Дондуков, няма пешеходни светофари, само пътеки, всички без изключение спират. Аз също спирам и спирам из цяла България, 'щото я обикалям, за да спирам (шегувам се)! Спокойно, сега в Софето и големите градове, скоро и в цялата страна. Всички ще започнат да спират.

По-голям кълвач от присаден софиянец няма. Затова на номерата ви пише С

'С' означава 'спокойно', роднините ми по пряка линия са раждани в София от преди 1879, какво е направил тогава Марин Дринов е предмет на друга лекция.

Не знам какъв е конкретния слу4ай,но по принцип по нахални същества от майка с коли4ка няма.

Това е твоя милост!

Има истина в думите ти ('ше те изтрепат с тия колички из магазините, трябва да си с хокейни кори на пищялите, и моята съпруга беше страшен бяс добре, че децата вече са големи, чак мен ме е 'фащало срам), но, голямо, даже не огромоно НО на пешеходна пътека се спира!

тебе кой те е раждал, м? Ей, никво уважение нямат мъжете ни към жените. Затва изчезваме като нация.

да се копира един западен закон за движение по пътищата и да започне да се спазва по западен стандарт!

Сега Закона ще бъде източен,т.е. ислямски. А там жените знаете за какво служат.

закона ще изкопират но дисциплината на западняка няма как. българите в повечето случаи са НАГЛИ !

Няма да проработи. Законите идват от добре установени традиции и ценности, които една нация е изградила по време на развитието си. Не можахме да разберем, че не можем да препишем законите. Трябва да ги изградим с морал.

Не му е направила забележка, а го е ругала. И второ да хвърлиш детето си под колите щото имаш предимство и престъпление. Предимство според закона има пешеходеца когато е на платното преди колата. Каква е гаранцията, че ще може да спре? УБИЙЦА!

Неграмотник! Ти не можеш да разтълкуваш написаното. Писна ми оттакива екземпляри,като тебе.

Щоне си беш мамата? Това грамотно ли е говедо?

Като ти е писнало отивай да бачкаш. Колко е часът отрепко? Ако "подуваш" бебето го прави в МОЛА. Там вече е задължително.

ми като циганите са недосегаеми за сега шамари по-късно не ми се мисли ....

КАК И ДА Е, ЗАЩОТО Е ТВОЙ РОДНИНА СЕ ПРЕДПОЛАГА, А НА НЕГО МУ Е ПОЗВОЛЕНО ДАЖЕ И ДА ЗАСТРЕЛЯ НЯКОЛКО И ПОСЛЕ В СЪДА, ЩЕ ОТРИЧА

песаходни патеки няма и така карас сус предимвство.ако доиде песаходна патека ти не спирас.самото ти сазнание зад волана веце не е там за да спрес. а мозака е свикнал да ти казва даваи. като наблизис песаходна патека.впреки це ти искас да спрес.но немозес.програмиран си по този нацин. а когато има знак по друг нацин мислис 50км.засто застото зад баира мозе да има патрулка???од глобата ли се страхувас или си свикнал на знаците???? ако го правис всеки ден и гледас знаците ти автоматицно сте намалявас. всико е до практика.за да се поддрза това сустояние на самосузнание зад волана.спираи на знаците и да не искас да го правис.а кои те кара да не спрес.твоята глава.така е свикнала. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Селяндура е ясен, такива под и път и над път, в крайна сметка всички го видяхме и хай-лайфа, вип на Разград, какви ги твори в ефир. Колкото и да ми е неприятно обаче убеден съм и госпожата с количката е същата селяндурка. Не мога да разбера защо селянките си мислят, че са се реазлириали и успели в живота щом бутат количка, държат се все едно всичко е тяхно и само чакат някой нещо да им накриви шапката или недай си боже да им направи забележка, отварят паста си и отвътре се излива словесен бълвоч. Манталитета на гражданите на републиката е под всякаква критика, обаче к'во да правиш биг брадъра върви, силиконките друсат цици докато вият по сцената, а най-висшата ценност е да имаш нова, немска кола от реномирана марка.....

селска държава, без всякаква култура

за n-ти път искам да обърна внимание на журналята - шофьор е професия. бетата са водачи на мпс

Пак Ви казвам, че гаджалята като има говориш за правила на пътя те гладат като мулета...

Защо стават толкова инциденти на пешеходни пътеки? Понякога пешеходците си мислят, че като излизат на пешеходна пътека,не са длъжни изобщо да се огледат какви коли идват, направо изскачат на пътя, очаквайки, че шофьорите са длъжни да отреагират и да спрат. И после,щом инцидентът е станал на пешеходна пътека, веднага обществеността се настройва срещу шофьора. В същото веме може да видите как един спира, за да даде предимство на пешехозец на пътека, а друг в това време го изпреварва. Нахалникът си е нахалник, независимо дали е шофьор или пешеходец. Сред младите майки също има доста нахалници.

като е нахална що не му е ударила тя два шамара. И после пешеходната пътека рубеж ли е що ли, не трябва ли автомобилът да бъде спрян или "водачът"не бива да очаква някой да пресича?

Господинчо, къде си бил, когато си минавал курсовете за шофьорска книжка? Никой ли не ти обясни, че когато наближаваш пешеходна пътека трябва да намалиш скоростта, ако е нужно и да си с повишено внимание, а?

То подсъзнанието му е изкривено- счита, че като е жена трябва да се бие - мигрантско мислене !

Мистърчо, аз съм водач и пешеходец, именно за това на пешеходна пътека, се оглеждам и в двете посоки и винаги следя видял ли ме е водача на идващо МПС или не и смята ли да ми дава път. Пешеходците са с предимство на пътеките, но винаги трябва да имат едно на ум, че излизат срещо тон и половина ламарина и да пазят здравето си. Щото се случва, разсеян, болен, лош водач, неизправно МПС и после ще го съдят или не, ти оставаш инвалид или си заминаваш.

А ти как караш по тъмно, когато преминаваш през пешеходна пътека, която не е сигнализирана добре /все още има и такива/, все с 20км. в час ли караш, като си толкова знаещ?

се изказа.

Абе до сега не съм видял пешеходка с детска количка да изпреварва шафьор с БМВ!!!!!!!!!!!!!!

на неработещата полиция и неработещия съд.На фона на държавните проблеми обикновеното хулиганство не се забелязва, а то е което ражда битовата престъпност и организираната престъпност. Семенцата са там, край пешеходната пътека , в градския парк и пред блока. Ако полицията не се активира, ще избуи такава джунгла от разпасаност, която няма да остави жива душа по нашите земи.

Бездействието на полицията е дълговременно и умишлено. И което си написал, това му е целта.

полицията му е съставила акт за дребно хулиганство!

два шамара и на полицаите и без да го няма

сигурно има мъж, та май от диагноза"шофьор от село Киченица" ще стане друга диагноза.

бих го осъдила за опит за убийство

ПЕШЕХОДЕЦЪТ Е С ПРЕДИМСТВО КОГАТО Е В АВТОМОБИЛ

Тази нагла мутра е за бой и като се свести пак бой. От двете страни на почти всяка пешеходна пътека трябва да има "легнали полицаи".

" Заради грубото поведение на шофьора е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство." А едно време у районното се насираха от бой такива.

На такива, които посягат на жени, още повече майки с деца какво заслужават? Чупене на ръце? Дори да предположим, че майката е нарушила правилата за движение по пътищата, то кой толерантен човек и шофьор би направил такава идиотия като този!? Това, че си на пътя с ППС не ти дава правото да газиш, мачкаш и убиваш.

Докато не се отмени предимството на пешеходците на пътното платно ще има много жертви, независимо от строгостта на санкциите. Пътят е за автомобили, не за пешеходци. Това за всички на които им е мил живота. Казах!

правилно !!!

Разбира се, че не оправдавам поведението на водача в случая. Говоря по принцип.

Cтoлюбoвъ

Като гледам логиката ти, ако си шофьор, по-добре си скъсай книжката и не се занимавай с непосилни за мисленето ти неща. Каза ли нещо?

а,ако това се случи с жена ти,сестра ти или друга жена от семеиството ти,така ли пак ще мислиш и говориш,или ти не мислиш, а само говориш.

Хи-хи, винаги има недоразбрали сарказма и хумора! Не всеки е дарен с това чувство...

Ти си един голям боклук.Да не са те правили в кола?Пешеходеца е винаги с предимство,защото е незащитен!Така е поне в Америка.

Ти учи децата си, че имат предимство на пешеходна пътека, как закона е такъв и как са защитени от боята по асфалта, как всички водачи са еднакво дисциплинирани и ще ги пускат да минат с предимство, как никога не се случва хлапак без книжка взел колата на баща си да се направи на герой из квартала. Е, аз моите деца ги уча точно на обратното, че щом не са защитени и нямат шанс след сблъсък с автомобил в никакъв случай да не разчитат на предимството си. Така че незнам кой е по-голям боклук, но знам кой от нас двамата ще запази децата си и кой не.

Така, коментирате случката. А какво е станало след това? Акт за дребно хулиганство? В грешка си и скачаш??? Ела сега да да ти се обясни защо повече не трябва да го правиш, изрод.

Все пак ми е интересно кой е имал предимство. Защото на пешеходна пътека сигнализирана със светофар не винаги пешеходеца има предимство. И статията нищо не казва че го съдят за това че е нарушил правилника. Та ако ситуацията е че жената е нарушила правилника и той вдва не я блъснал... Ами представете си последиците за него ако я беше блъснал.

Ти човек ли си или робот? Имаш ли деца, жена? Знаеш ли как пресичат майки с колички -виждал ли си нашите тротоари и пътища? Какво ти пука кой е с предимство като срещу теб е майка с количка с дете? Ще ти паднат някои работи до колената ли ако не си ползваш предимството? И въобще този мозък в главите на хората, за какво се използва?

Шофьорът не е дал предимство на пешеходна пътека, особено на майка с количка. Много лошо, нарушава правилника и т.н. На друго искам обаче да обърна внимание. Шофьорът не е дал предимство и си продължил. Каква обаче ще е тази нежна и възпитана жена, която е надвикала шума на уличното движение и думите и са били чути от шофьора вътре в колата, въпреки шума на двигателя, а защо не и на музиката. И какво ли му е казала, за да го накара все пак да спре, да излезе и да и удря шамари? Даа, той е звярът, тя е жертвата, но тази "жертва" никак не изглежда да е била хрисима и възпитана благовидна женица. Трябва да е казала неща при каквито околните хора най-малкото се изчервяват. И с див крясък вероятно, щом той е успял да я чуе в колата си.

а ти какво искаш? Да убие детето ли. Била съм майка, отгледала съм деца. Знаеш ли майката как реагира ако детето е заплашено и то с убийство? Теб майка не те ли е отгледала или си паднал от кола

В момента в който майката избута количката на пътното платно, независимо дали това е на зебра, жираф или както там и викат на боята по асфалта, то тя е вече потенциален убиец на своето дете. Разбра ли мамче? Единствено и само тя е отговорна за него, независимо какви закони съществуват, дори и да има доживотен затвор за неспиране на пешеходна пътека. Защото ако убият детето и, това дали водача е нарушил закона, дали е карал бързо или е бил пиян или просто се е разсеял и е погледнал в друга посока ще и бъде последния проблем.Ще съжалява до последния ден защо не е изчакала още 20 секунди и да премине спокойно, а е решила да тества реакциите на водача избутвайки количката пред колата му. Голяма грешка. Ако наистина се мислеше за живота на хората този закон щеше да бъде променен.

сега всички ста знаят,че този е простакът,дето е ударил маика с дете.ако беше в нормална дъжава стеше да е в ареста.

Нали си знаеш, ти си голяма московска жопа. Няма значение какво е казала и дали е казала! Има пешеходна пътека на която се спира! А това какво си мисли една московска жопа е съвсем друга работа

иди нахуи

Нямяа да се учидя, ако утре и вие двамата зашлевите шамари на някоя непозната или на жената вкъщи, ако имате такава. Коментарите ви красноречиво говорят за "силата на духа", който притежавате. Учтиви, любезни, мили, обичливи и най-вече възпитани мъже сте, няма що. Не се различавате от онзи бабаит, който удря и то чужди жени по пътищата. И съветът ми не беше към вас, а към мъжа на младата жена, за да се пенявите толкова и двамата. Ще съм напълно удоволетворена, ако онзи си е получил заслуженото, а не само някаква си глоба. И ако съм на жената ще го осъдя за няколко неща едновременно: за нанасяне на физическо насилие, за уронване на авторитета на обществено место, за получен стрес на детето ми, защото ме е удрял пред него, за неспазване правилата на движение съгласно ...еди кой си закон, за нанасяне на физически и морални щети като цяло и още някои, които трябва да обмисля така, както би получил наказание по всички тези точки, ако живееше не в България. Но тъй като тя е в Европа и законът отдавна е променен, то при евентуален подобен иск този бабаит изобщо няма да се отърве леко. Нито пък вие двамата, ако се сблъскате с мен и се държите аругантно. Но тя простотията не ходи по гората, нали, уважеми коментатори под прикритие?

И тези, които са раздали правосъдие ще гният в затвора... Какъв е смисълът?