МВР конфискува първите превозни средства на шофьори, хванати с алкохол и дрога

Според промените в НК водач, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила или дрогиран, ще се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата

Обратно в новината

Коментари - МВР конфискува първите превозни средства на шофьори, хванати с алкохол и дрога | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя изумително тъп “закон” няма да издържи и 3 месеца. Всички конфискувани ще осъдят застарялата ни държавностъ за 0 време и ще си върнат колите + обезпечение. Тъпи българи - най тъпата нация на света. Трябва да си сменя лк.

ЖУРНАЛИСТИ!!!!!! ЩЕ ВИДИ ЛИ НЯКОЙ ТОЗИ КОМЕНТАР!!!!! ЩЕ СЕ ЗАЕМЕТЕ ЛИ С ТЕМАТА!!!! А ТЯ Е!!!! Защо само гражданите шофьори,да подлежат на тестове. От къде сме сигурни,че полицаите които ни карат да правим тест!!!!! Че те не са под опиатието на алкохол или наркотици... Защо не може да изискваме,от ПОЛИЦАЯ!!!!и той да си направи тест,редом с този от който го изискват. От къде шофьора,ще е сигурен,че полицая не е под някакво опиатие. ЗАЩОТО АКО НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТИ ПОНЕ 80% От полицаите вземат наркотици и ходят на работа.Или си пийват по 50,100 грама за оспокиение. По едно време правиха на служителите на МВР тестове,и ги спрях, защото,,, трябваше да съкратят 80% от служителите си. Значи полицаите може да са дрогирани и пияни на работа,,,а ДАЛИ ЩЕ СЕ ЗАЕМЕ НЯКОЙ С ТОЗИ ВЪПРОС. ИЛИ ТУК САМО СИ ПИШЕМ. УСПЕХ. ДАНО СЕ ЗАЕМЕ НЯКОЙ,НО АКО ГО НАПРАВИ ДА Е ГОРОВ ДА ГО НАПАДНАТ,ЗАПЛАШАТ И Т.Н. ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ,АКО НЕ СИ ЕДИ КОЙ СИ НА ЕДИ КОЙ СИ. СИ НИКОЙ. БЪЛГАРИЯ БЛАГОДАРЯ УСПЕХ.

1- Това е частна собственост и в полза на държавата не давам нищо,защото тя също не ми е дала нито ми го е купила. Ще го изгоря на място. 2- Каде отиват отнетите автомобили? 3-Не поддържам използването на алкохол и дрога ако се шофира. 4-Ще увеличават корумпираните полицай.

Отнемането на МПС е мярка, която се прилага с присъдата и не следва да се прилага предварително. Ако желаят да Ви го отнемат на място, това трябва да стане с протокол за изземване. ВАЖНО! Ако подпишете протокол за доброволно предаване на автомобила си и след няколко месеца биологичната Ви проба се окаже отрицателна, няма да се активира правото Ви на обезщетение за оставането без автомобил. Това е така, тъй като обезщетение се дължи за вредите, настъпили от незаконни актове на полицията. Когато сте предали автомобила си доброволно, не е налице незаконен акт, дори и когато сте били подведени да го направите. И пак да повторя: 1/ задължително давайте биологична проба; 2/ не подписвайте протоколи за доброволно предаване на автомобили. Текстът е от страницата на адв. Петкова във фейсбук.

Това е естествено, само за такива, които се чувстват невинни!

У жипо язе сам си шефа

а литературни съчинения . Как един тир-аджия , ще плати стойността на ТИР-а и защо ако всичко е здраво, цяло .

Ще плаща заедно с товара пияната маймуна.

Спомнете си преди години журналисти направиха експеримент и дадоха еднакви кръвни проби в 6 различни лаборатории - оказа се , че резултатите са РАЗЛИЧНИ от 0,4 до 1,8 и започнаха едни оправдания...

Имаше ли някой, който не е употребил.

Ще почакам да видя първият конфискуван джип на някой батка, струващ половин милион.

Само така, браво! Вземете им колите, глобете ги солено, затворете ги за 1 месец и ще се оправят.

Може просто книжки да се получават само от хора с интелект над едиколко си точки. Проблема са простите и несъобразителни овце, не е алкохола или опиатите.

И интеуектуауците да си поркат на спокойствие.

Аз не разбрах. Какво стана с куките дето дадоха положителни проби за наркотици? Уволниха ли ги или само останалото кеч важи законотворчеството?

Вдигнаха им заплатите .

Белото е скъпо.

Ето какво се постигна единствено от служебното правителство в България: За 1 път и последен, бе извършена проверка на всички МВР служители за алкохол и наркотици! Никога никой не го е постигал и няма да го постигне в България Не служебното правителство дойде за да им вдигне заплатите без нито една проверка!!! Сега МВР провсъюзът започна да отрича верността на тестовете, за служителите им!?! За гражданите, обаче все още са безкрайно точни, и търпят наказания всеки ден!!! Къде е истината???

Е най после цените на автомобилите втора употреба ще паднат,да му мислят автокъщите, вече се замислям дали да не си купя някой камион от търговете, нямам си курник в къщи,да си гледам кокошките.....

Ами ако колата е чужда собственост?

То си пише. Плащаш цената на автомобила в полза на държавата.

Боге, боге, събери си вересиите. "алкохол И дрога" - т.е за да приложат този закон трябва едновременно да си пиян и надрусан според аффтъркътъ на статията. А ианче вярва ли някой че това ще проработи? Защото в големите градове ще служи само за обогатяване на полицаи, прокурори и съдии, а в малките градчета и паланките където всички са шуренайки и баджанаци няма да можеш да разбереш кой от пияните е полицая и кой - шофьора.

Не

Да, пак да отбележа, значи полицаите протестират и не искат да бъдат тествани за наркотици, защото тестовете давали грешни резултати, но не пречи да ти вземат колата въз основа резултат от същите тези тестове? Да не говорим за супер малоумната идея да ти вземат колата! Да са ми дали 1 стотинка за нея, че да имат правото да ми я отнемат? Защо не приеха, ако се качиш пил и дрогиран, да те вкарват в затвора за опит за предумишлено убийство, ами ще ти отнемат имущество? Защото за богатите така пак е по-лесно!

Ами много е лесно... просто не се качваш в колата когато си пил или си дрогиран.... и никой няма да ти пипне скъпоценната кола..

Четеш или само пишеш. Не пиеш, не вземаш наркотици и опиати но пробата ти е положителна. Правят ти кръвен тест и след 6 месеца ти казват извинявай теста е дал фалшив резултат. От полицаите 20% излезнаха положителни. Ама на тях не им вземат книжката и колата и да ги уволнят. На тях кръвния тест им става почти веднага.

А какво се случва с чужденците по нашите пътища. Румънците, украинците, молдовците карат като на рали, не спазват ограничения в населени места, изпреварват неразумно, може и да карат пияни и дрогирани. Но пътна полиция тях не ги спира, за да не се разправят полицаите ( нали знаят и чужди езици), пък и да не пишат обяснения пред началството. Така ние българите трябва да се съобразяваме с тях, а не те с нас. Държава-разграден двор. Защото всеки т нас знае как се шофира в Гърция, Турция, Румъния... Та това ми е темата за разсъждения! И другото,което ме притеснява? Ако вземаш лекарства, които могат да отразят наличие на някакво наркотично вещество, нали в правото важи призумция за невинност. Или правата са нещо относително?

Очакваме с нетърпение, Първият чужденец с отнето МПС

А защо предвиждат до 8-10-12 години затвор и за недрогирани и непияни водачи,недвижещи се с превишена скорост предизвикали ПТП? Редно ли е относително нормалните хора, сгафили веднъж наистина инцидентно да се съдят наравно с надрусани, неадекватни изроди-терористи? Това го няма и в държавите с най-строгото законодателство в Европа.

Егати глупостите особено с фалшиво положилните им тестове за наркотици дето отчитат лекарства като наркотици и ако си употребил нещо преди две седмици

Хитро, А?

Ами или няма да се друсаш или няма да караш. На мене ми отърва!

Този закон е див популизъм, ще го променят до няколко години. И бг политиците и бг експертите са некомпетентни. Режидивистите пияници ще си купуват автомобили струващи по 500-1000 лева и ще продължават да карат пили. Преди да се променя който и да е закон е нужно да се направи анализ на практиката. Защо шофьорите карат пили/защото е слаб контрола и има корупция в полицията/, защо някои пияници ги хващат за пети път пияни зад волана ... /Защо някои пияници не ги е страх от закона/ Вместо да конфискуват автомобили, трябва да обвържат глобата с доходите на нарушителите. Примерно глобата за първо нарушение да е една запката на нарушителя, за втото 3 запкати.Като за да не се измъкват "безработни", трябва да има минимална глоба от една минимслна работна заплата, съответно 3 минимални заплати. Другото, лоето трябва да вкарват в затвора вдеки, който кара автомобил когато му е отнета книжката. А какви мерки ще предприемат законодателите срещу корумпирани полицаи, срещу полицаи, които не си вършат задълженията. Ами срещу корумпирани прокурори, съдии ...

Ааа, точно такива няма! Всичко там е често и почтенно!

Понеже до сега само се плямпа и нищо реално не се случва, хайде да започнат дупетатите малко да създават по смислени наказателни мерки за изродите зад волана и те да преминат в изпълнителната власт ,че да започне и тя да работи смислено. Простотията българска трябва по някакъв начин да се бори все пак.

Знаеш ли точно на кое се казва е "изпълнителна власт" ???

МВР не ги е конфискувало, а задържало. Ще го конфискува (евентуално) съдът.

Изключително хубава новина. Дано да си пробие път и да набие нещо в главата на тъпаците населяващи България. Бих добавил и от 1-3 години без право на обжалване. Т.е. хем да ти отнемат МПС'то, хем да полежиш така леееко да ти дойде малкото акъл в главата.

Ти си много прост. Без право на обжалване можеш да го духаш смотаняк. При тази прогнила правораздавателна система ще е късмет да получиш някаква справедливост, но по-вероятно е обратното. Дано случиш някой път на съдия, като онази старозагорската леля.

Ами той Бургас ще запустее!

вероятно имат психологически профил да вкарат България във война .

Аз по никакъв начин не защитавам пияни и дрогирани водачи. Обаче считам за грешка,че в Наказателния кодекс не се прави разлика между водач причинил ПТП по непредпазливост и пиян/дрогиран такъв, като се предвижда еднакво при това много тежко наказание. Така всеки един примерен водач, без глоби, алкохол и т.н. заради секунда невнимание се превръща в потенциален затворник наравно с дрогирани и пияни изроди. Дами и господа законотворци, приветствам старанието ви,но моля не правете потенциален затворник от всеки шофьор.

Напротив.. много си е правилно даже. В един неадекватен и дрогиран водач на близо 2 тона ламарина.. това си е един вид "бомба". За мен това са потенциални терористи. Не веднъж сме виждали подобни неща по новините. Врязани коли в спирки и прочее. (Лично мнение) не само автомобила трябва да се отнема но и поне 1-3 години "на топло".

За неадекватни и дрогирани съм съгласен да няма милост. Въпросът е за тези които не са и са сгафили наистина по непрвдпазливост трябва ли да са наравно с другите изроди и трябва ли да се предвиждат еднакви наказания за двата случая?

"миг не внимание" На пътя, в операционната, с любимата...!

Чувал ли си правилото за електротехниците? "Миг невнимание цял живот мъртъв." Когато шофираш миг невнимание също може да те превърне в инвалид или да те убие.

Сега катаджийте ще могат да взимат много повече подкупи. Тази глупост я е измислил някой гений .

Ако парите, които ще прибере държавата се дадат за държавни клиники за лечение на алкохолици и наркомани...ще има полза

Употребил си някакъв алкохол , на близък му става зле, Спешна помощ не идва ..... КАТ да отидат пред Спешна помощ, ще конфискуват много автомобили.

Вдига телефона и вика такси. Може и дринк-енд-драйв, ако искат да му закарат и колата до болницата. Ако няма възможност, звъни на непиян в момента познат.

А ако хванат пиян катаджия с патрулка?

Браво. За колите съм 100. ЗА. И КНИЖКИТЕ. ЗА 2 ГОДИНИ

Евала,само така !

.

Е ти кво искаш. Колите с наркомани и пияници да убиват децата ТИ ??

Явно. Колата е по-важна. Май ще трябва да отказва или ракията, или колата.

А какво ще се конфискува при казус на употребил водач управляващ превозно наето (рент-а-кар) средство?

Патрулката, линейката, или автокран, бе5оновоз, заедно с бетона???

Водача влиза в затвора за 2 г колата се връща на рента кара и това е...

Но плаща стойноста на колата.Ако няма пари за 1 ден ден работа в затвора му опрощават 40 лева.

А в затвора издръжката му откъде се изплаща? ;)

Писано е-глоба в размер цената на автомобила.

*Сарказъм

Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона. (2) Собствеността е частна и публична. (3) Частната собственост е неприкосновена. твоа дето правят .....тия идиоти е против конституцията

Конституционния съд трябва да се произнесе! Някой мислещ, трябва да го сезира! Спешно е! Иначе лудото Ленче от Парапета, Ще се вземе на сериозно, че е юрист!?!

Промените са юридическа полюция, Но КС трябва да се произнесе, официално!

пза упадъка на една държава може да се съди по броя на законите ...

олеле

И къде ще събирате конфискуваните коли? У нас многоетажни паркинги са забранена дума. Идете до любимата ви Америка и ще видите как на 110 етажен небостъргач първите 20 етажа са паркинг, а още 5-6 етажа под земята са също подземни гаражи. На улицата няма нито една паркирана коло...

Остави колите, ама тировете от цял свят?

Има фирма Надин тя ще реши въпроса .

В целия вълнуващ текст с революционни идеи за принуждаване към спазване на правилника една дума взриви въображението ми: паркинг. В София паркингът е супер лукс и бизнес на настоящето и бъдещето, защото не се сещам за достатъчно такива. Не съм попадала на планове на общината за строеж на подземни или надземни платени паркинги. Виждала съм един-два буферни паркинга до спирки на метрото и другото е сини и зелени зони за събиране на пари и за усложняване живота на живущите. Дано тия смели законодателни идеи не доведат до още по-остра криза с паркингите.

То ако беше истина София трябва да се превърне в един огромен паркинг за конфискувани коли , тука всеки втори е поркан или набрашнен.

1 снимка 1000 думи

Тия 2-мата тюфлеци в лявата част на снимката от Пътна Полиция ли ще са? Някакви норми няма ли за тях? Уж за пример трябва да бъдат и да респектират с присъствие...

Вече няма норми и изисквания, Само повишения на заплатите им

Милицията в България по дефолт съществува за да създава проблеми на гражданите, не да им помага.

Такъв закон единствено в света е в нашата мила скапана държава Кокорчо пусна още един данък в деиствие А за педераслък се изпращат коли о София до Хасково и обратно и то с охрана Че алкохолиците са за актове отнемане на точки както в целия свят ДА Но такъв данък а това си е вид жесток данък кражба на личната собственост го няма Депутата сам трябва да си даде ИМУНИТЕТА кАКВО Е ТОВА имунитет НАККАЗАНИЕ НА ПРЕСТЪПНИК което се дава по желание

конституция Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона. (2) Собствеността е частна и публична. (3) Частната собственост е неприкосновена.

и когато наркомана ти убие детето щото не го е видял

ти да не мислиш . че е така държавата може да вземе собственост .... тия да не са Ленин ? колата е собственост на банка давя я на лизинг на компания за автомобили под наем взима я наркоман и я конфискуват .... ????

седи си в панелката и чекай "държавата"да те оправи

Поредна тъпотия - всички мутри карат на лизинг. Ти вземи колата, пък нека после лизингодателят да си търси парите от виновния. За отрицателно време всички ще се дисциплинират. А в случаите, в които се карат 20-годишни дараци пияният ще плати 100 лева глоба и е готов отново на геройства.

в закона пише ако колата не е собственост на водача той трябва да заплати стойността и … чети закона ако можеш

така ленин е взимал ... бой и дай каруцата

Яко, евала. Чак не мога да повярвам. Сега ще ударим рекорда по рушвети. Нали знаете колко са ни корумпирани полицаите?

Стани катаджия. Явно завиждаш.

До нищо няма да доведе това, само до забогатяване на милиционерите. Който си пие, ще продължи, ако ще и 200 бона да ги направят глобите. Единствено мизата на патрулкаджиите ще се вдигне.

В София живеят 2 млн. Жители. В Бургас 250 хиляди. Смятайте за каква корупция става въпрос щом в София няма регистриран случай с алкохол или дрога. за едно денонощие. Става въпрос за свръх корупция. Ако досега " полицаите" са взимали 200 лв. за пускане с положителна проба за алкохол или наркотици новия закон ще им докарват минимум 1000 лв.

Да се направи и със скоростта. 50 над лимита колата отива 10 бона глоба и без книжка. Полицията може да се обзаведе с по добри автомобили и да направи търгове за използвани автомобили

Нали на полицията им вдигнаха заплатите, стига са ревали за пари