МВР конфискува първите превозни средства на шофьори, хванати с алкохол и дрога

Според промените в НК водач, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила или дрогиран, ще се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата

Обратно в новината

Коментари - МВР конфискува първите превозни средства на шофьори, хванати с алкохол и дрога | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво, само така Ганьо ще разбере, че не може да кара пил

Чак да не повярва човек!

със сврщичка

Това същите тестовве, които полицаите отказаха да правят, защото не са верни ли? И колко време отнема кръвна проба? Мярката добре, ама дайте с читави тестов и много кръвни лаборатории, а?

Браво! Най-накрая крути мерки срещу наглеците.

Когато видя конфискувано ферари ще повярвам.

Вземи му кочината, но и за фалшива книжка.

Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство. Хващат пиян циганин с колата на баба му. Он няма пари да си купи цигари дори. Какво правим? Би трябвало колата да се конфискува дори ако не е на шофьора.

Тегаво.Ганьо 1 промил за нищо го няма

Браво! Сега наистина остава масово да се спазва! Наглеците и агресията по пътя трябва да бъдат спрени завинаги!

Ще има рязко забогатели ченгета

А ако се окаже че човекът не е употребил наркотици а за пореден път тестът е дал неверен резултат? Щото това се разбира след 6 месеца у нас. Колко дела и какви обезщетения ще трябва да плащат данъкопладците след това?

Панамерата, брат, на КАЙМА!

Браво! Конфискация та колата, книжката и публично порицание във Фейса!!!

Все ще се намери идиот да се изкаже....

Това фашистко прсвителство под командата не едно демократично посолство, ще вземе да умори народа и да го лиши от основни човешки права. Що за живот ще е, ако не можеш да се напиеш, надрусаш, качиш в колата к.рва и като се прибереш вкъщи, да хвърлиш един бой на жената! Джендарска му работа!

Този закон, както и поти всички останали, не важат за цигани. От както е настанала "свободата и демокрацията" преди 34 години, циганите имат само права.

Мярката е супер, тестовете трябва да са железни, иначе ще настъпи хаос

Taka ще може да се купуват по-тънко коли

Частната собственост е неприкосновена…:) Тая Конституция е само за парлама…

И присъда от 20 години работа по държавни строежи, тоест бригати от пандиза, отдавани посд наем на частни фирми. Ей тва само липсва, що да се конфискува само МПС-то а да не се пипат банковите сметки и имотите на собственика?

Бравооооо, само така.

Според познат на висок пост в МВР конфискуваните коли ще бъдат дарявани на украинските войски за общо ползване.

е ти какво предпочиташ да си убиец на пътя ли? Да съсипеш и своето и чуждоте семейство? Да лежиш в затвора?

ми сига как ша пиим и ша карами???

Хубаво, ама скоро ще почнат делата в Страсбург. Значи, лицето А и лицето Б са с по 1.2 промила алкохол. А кара някаква кочина за 5000 лв, а Б кара нещо за 200000лв. Отнемат им ги, ама наказанието на Б е 40 пъти по-голямо, а за едно и също нарушение различни наказания не звучи сериозно.

Ама тестващите пак са си същите пластуини.

Хубу ще е да имаш човек във КАТ :)

Вижте сега сме в ЕС където културата е такава, че всико е собстност на царя. Даже и гащите на гъза ти. Ако си ги поиска тръгваш по пищов, ако има къде, щото улиците също са на царя, къщата в която живееш и тя, хахаха

Ши черпити проверяващити.

Е що сега как е. От 5 до 15 години .... не е ли различно наказание за едно и също ? :)

Предполагам, че ме иронизираш. :)

Не е за едно и също. Степенува се в зависимост от вината и обстоятелствата.

Познатите ти са другите бездарни алкохолици в кварталната кръчма

От 5 до 15 е, според промилите например. Наказанието е за пиян, а според това колко си пиян, толко по-голямо наказание може да получиш.

Що да не е сериозно? Б като има скъпа кола да си преценява дали иска да загуби като се друса зад волана.

а ако фанат пиян или дрогиран полицай на служба със служебна кола,ще конфискуват ли колата

Аре бай Ганьо пак ще го духа, кат оберат колите на бедните нещастници дето карат пили и не могат да си вземат друга кола

Само вече трябва да си роднина на проверяващити да минеш с двайсетачка.

Или полицайте ще ги продават и ще си поделят парите.

Как без кръвни проби конфискуват? Полицаите медицински лица ли станаха? Потърпевшите веднага да заведат дела.

Човешкият живот също е неприкосновен по Конституция и стои по-високо от собствеността. Щом има боклуци, които пият и карат и убиват или раняват хора по пътищата, то е редно да им се бръкне в джобовете дълбоко. От друго някои хора не разбират!

този тъп народ само тояга го оправя

Ревеш на чужд гроб. Крайно време беше това да се случи, колкото повече боли от конфискацията, толкова урока за пияните и дрогираните ще е по-ясен. Време беше това безумно алкохолизирано и дрогирано племе да знае, че не може да кара автомобил след употреба на алкохол и дрога.

Като осъдят държавата, да им плащаш несгодите ще разбереш защо.

Айде и кръвни да правят ама ако и тя е положителна над 1.2 да лежат и 3 години освен да им взимат колата а? Мама ви скапани алкохолици

Ганьо мое и да разбере, незнам, ама на тати /дето може му купи нова кочина/ едва ли. И на депутатина чадото тоже. Както и до сега, да го .... бедните :)

Жива да не бях! "Сглобката" взели, че свършили нещо полезно. Сигурно е било без да искат. Но е факт! Разбира се, че в процеса на работата ще има много трески за дялане. Разбира се, ще се появят нови корупционни схеми. Но поне е стъпка в правилната посока. При груби нарушения на закона ти приберат колата. Това добре. Ако се окаже, че не е твоя - дължиш глоба в размер на стойността на колата. Това обаче вече отваря вратичка. Ама тя колата на баба-инвалид, на братчеда, на фирмата и т.н. Нека пак да я взимат. И собственика да си я откупва. После да съди шофера за сумата. Тогава народа много ще внимава на кого дава колата. Опитът показва, че вкарването в затвора, отнемането на книжка и т.н. не дават много резултат по нашите ширини. Но ако на шофера му вземеш "гоуфо" е те това вече ще го усети. Браво, бе, "Промяна", ще излезе накрая, че и от вас имало смисъл! Ти да видиш!

Точно като в Канада. Хайде пукайте пак и шмъркайте преди да се качите зад волана!

Майтап беше, а? Вашта мама безотговорни алкохолици и дроги... Да им свалят и обувките от краката.