Коментари - МВР разкри схема за източване на НЗОК, щетите са за 0,5 млн. | dnes.dir.bg
назад

МВР разкри схема за източване на НЗОК, щетите са за 0,5 млн.

В Плевен беше разкрита схема за източване на Националната здравна каса. Нанесени са щети на държавата за близо 500 000 лв., съобщиха от полицията в града.

Обратно в новината

Коментари - МВР разкри схема за източване на НЗОК, щетите са за 0,5 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ма само в Плевен ли? Хе, хе, хе,....Москов да не се събужда сега? Смехурковци.

Ха стига бе. Наистина ли? И как ги хванахте? Да не сте изпуснали една нула? Поздрав за цялата гилдия.

Това е при всички лични лекари - да сте забелязали че вече не протестират. На всички се "правят" задължителните прегледи, имунизации, изследвания.... А като отидеш все няма направления.

Значи ако протестират-то е от алчност,ако не протестират-наяли са се.Какво им предлагате да направят,ако искат възможност да работят по-добре?

Лекарската алчност докара пръстовия идентификатор.Всеки се стреми към повече пари,нови коли и висок стандарт за сметка на качеството на мед.услуги.Затова сме с най-висока смъртност и лекарски грешки в Европа.

Колко ще струват устройствата за "чекиране" на пръстовите отпечатъци, колко ще коства на ДжиПитата и на болниците абонамента на месец за системата, къде ще се съхраняват данните на всички регистрирани в търкиш системата (потенциални донори на органи), и кой ще има достъп до тях?.... И не на последно място - КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ ПОХАРЧИ ДЪРЖАВАТА (НИЕ), ЗА ДА СЕ "ИКОНОМИСАТ" ИЛИ СПАСЯТ ОТ КРАЖБА НЯКОЛКО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВА?...!!! А...????

Колко ще похарчи държавата за кражби, за да икономиса от предпазване? Мисля отговорът не крие никакви неизвестни, защото е съвесм реално видим днес.

Откакто направиха болниците търговски дружества, съвсем нормално е всички там да гледат да печелят със всякакви средства (законни и незаконни), вместо да лекуват хората. Т. е. печалбата е на преден план за сметка на лечението.

Именно. Всяко свободно легло в болница е загуба, всяка апаратура, която не работи на 100% е загуба. Е затова само да кажеш, че те боли глава и веднага те вкарват в болница, системи, скенери и накрая в епикризата - инсулт. Това с пръстов отпечатък не се решава.

Без Паника

Без идентификатор може и без елемента с главоболието. Дори няма да те вкарат в болница.

След като самият министър се занимава с пръстоови отпечатъци, а не с организацията на лекуването по същество, как във ведомството му няма да има организирана престъпност? Да не говорим за "неорганизирана"! Пък и къде в Б-ия няма организирана престъпност? Иначе управниците ни са велики и изцяло в служба на народа!

Това лекарско съсловие е без всякакъв морал. До сега личният ми лекар в продължение на 10 год. не ми е направил най-елементарен преглед - кръвно, слушалки и т.н. В същотовреме ме насочва към специалисти на посредствено ниво. Те от своя страна дават съвет от коя точно аптека да се купи скъпото лекарство. Правих експеримент- за един и същи преглед и консултация се явих с направление по здравна каса и на свободен платен прием-50 лв. Получих заключения, предписани лекарства и съвети, коренно различни от двамата специалисти. Това са т.н. "здравни стандарити" в България. Познавам подходите и практиките в западни страни и при нас е пълно с абсурди. Разговора между двама български лекари, наведени над болен коментират-"Ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее!?!?"

Ами как тогава сте излекуван и сте станали ''бивш болен''?

Много просто, спрял е да им вярва и се е излекувал сам у дома. Аз винаги така правя.

крадат от държавата тъпчо, от моите ЗО , а ти като комунист шапкар не плащаш такива

Скенерчетата на коя фирма са? Кой ги внася? Че да знаем накъде са потеглили последните стотинки в джоба ни!

И тази и предната фирма с у-вата за лични карти бяха на д-р москов,но едва ли той сам прибира парите.По-скоро ги дели с бойко борисов,той и затова го подкрепя на всяка цена.

хсхаххс при този бюджет на касата...тва дкц да не е роял хоспитал оф лондон бе...кви половин милион..сладури...т

Има много Доктори Герберасти,като този Ген Тонев,който беше депутат от Герб,и щом го надушиха колко парички е отмъкнал със Кадурина от ВМА,веднага го отстраниха,да не злепоставя фирмата или по точно казано Партията на Мутрата,и от тези пари,Кадурина спонсорира синът си,да направи Филма Живи Легенди,който възлиза над 2млн лева.

Борисов и герб ке паднат защото са крадци по рождение,те не могат да устоят като видят далавера дори да става въпрос за пари,които като бъдат откраднати ще умрат хиляди деца.Здравеопазването е национална сигурност,но комуноидните гербери това не ги интересува,те гледат само да се налапат колкото може повече.Вчера устройства за лични карти,днес у-ва с пръстов отпечатък,но никога действаща система като карти с чип.

Трольо,не се хаби!Колкото и да повръщаш и храчиш във форума Бойко пак ще победи-набии си го това в манерката!

Било вече частна собственост?!?!, ама частниците не крадат, значи не е вярно или крадат?? ха сега де... държавно или частно изберете сами.

Частно,но парите също да бъдат частни.Не може болниците да бъдат частни,а фонда,който плаща да е държавен при това един единствен-НЗОК.Когато фондовете станат частни те сами ще контролират как се харчат парите ни иначе ще фалират.Този фонд,който има най-добър контрол той ще предлага най-много услуги и процедури в здравеопазването съответно ще има най-много клиенти.Когато нещата са на пазарен принцип няма кражби защото има конкуренция и онзи,който допуска кражби той фалира.

Ха ,ха ! Не може да бъде . В България не се случват такива неща. Те парите на НЗОК са малко. Ето информират ни и толкова. Взели са мерки и теглилки до следващия път.

А какво стана с болницата в Несебър ?

Не ми е ясно как пръстовият ми отпечатък ще спре такива схеми! А, и още - искам прокуратурата да ми посочи един болен, който е източил здравната каса. Поне един! Потокът е ОТ нашия джоб, не КЪМ него.

Не се прави,че не ти е ясно как се източва здравната каса с надписване на НЕ извършени прегледи,хоспитализации или ненужни манипулации!

Само толкова?

Ай жива да не бях! Date of Birth: 03.03.681

коментиращите не разбирате, че тази "новина" има за цел да подкрепи въвеждането на пръстовия идентификатор.

за деца...е видяхме резултата.

Разбират, разбират... В "територията" все още не са оскотели и опростели като орките в Пуйкия (Анадола), които сляпо вярват и се подчиняват на ходжите и на султан ЕР-доган...!!! Да...!!!

someone

в северна българия се краде наи-много, защото там са наи-бедни.

"До 2010 г. по закон и в съответствие с утвърдената практика, натрупаният излишък в бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се отделяше в резерва на касата. Натрупаните средства се използваха за покриване на плащания в кризисни ситуации и други нужди на здравеопазването. - През 2010 г. обаче правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов източи резерва на касата 1 милиард и 413 милиона лева са прехвърлени от резерва на НЗОК в централния бюджет. Тоест вместо за здраве са дадени за гарнитура на постната пица на Дянков, която задълбочи икономическата криза. В тази гигантска сума влизат излишъка по бюджета на касата за текущата година в размер на 556 млн.лв. и натрупаните от предходните години средства в размер на 860 млн.лв. KAK??? - ГЕРБ прие пар. 27 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2011 г. според който наличните в края на 2010 г. средства по банкови бюджетни и депозитни сметки на НЗОК се превеждат служебно от БНБ до 31 декември 2010 г. по сметка на централния бюджет. Преведените суми се отчитат като трансфер вноска за централния бюджет. КАКВО??? Парите от здравните вноски на гражданите, от които се пълни бюджета на НЗОК са предназначени само за здравеопазването! С тях не могат да се пълнят дупки в държавния бюджет или да се харчат от правителството за други неща. Съгласно чл. 2, ал. 1 и сл. от Закона за здравното осигуряване, средствата от задължителните здравноосигурителни вноски следва да се използват за заплащане на здравни дейности, осъществявани от Националната здравноосигурителна каса. Това повелява Закона за здравното осигуряване. Това казва изрично и Конституционния съд Решение 8 по к.д. 16 от 2011 г. КЪДЕ??? Няма отговор за какво са похарчени източените от НЗОК 1.5 млрд лв. ЗАТОВА, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, БИВШИ И НАСТОЯЩИ ДАЙТЕ ОТГОВОР КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ! ТРЯБВА ДА СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЗДРАВЕТО НА НАЦИЯТА!..."...

Само от едно ДЦ в Плевен, само за 9 месеца са установени 500 хиляди.При тези престъпления се установяват около 30 % от действителните " отчисления".Дано отпечатъците да свършат работа макар,че и там ще намерят вариант.Дано да публикуват най големите официални заплати на лекари в страната- не на всички, за да видим за какви чудеса става дума.

Ами Откраднатите пари от Ген Тонев,и Кадурина от ВМА 10млн лева кога ще върнат а???и тези пари също където майката даде на синът си Кадурин да направи Филма Живи Легенди със нашите пари,които откраднаха.

Ами откраднатото от 1944 година от комунягите Вие избихте елита на нацията и го заменихте със селяндури с окървавени ръце.

gangnam style

Благо,абе теб те те ли взеха вчера на лечение,пратих към Район Изгрев,Линейка,със Полицейска Кола,за да те отведат във съответното лечебно заведение да бъдеш лекуван,да не би да се барикадира а???я кажи Благо???Тази Водка ще те доведе до гроба,спри се,стига пий:)

Един тука доставя техника на ОРБ-то, купи си 2 кооперации за 2 години. Смятайте какво крадене е само от него. И защо навсякъде е страшна борба да си шеф на ОРБ, като се смени властта и се сменят и тези шефове?? Не мога да си представя добър лекар да иска да става чиновник..

someone

спокоино, добро няма да види в тези кооперации - я ще падне от терасата, я болен ще лежи вътре - да се нарадва на краденото от болнично легло.

Не мога да вдяна как така при правешкия управник беше иначе- министерството на здравето си имаше бюджет,населението бе повече, а имаше здравеопазване.Явно тази здравна каса си е чалъм за крадене на пари-законосъобразно чрез заплати на " персонала", отделно се лапа и по болниците....луда работа.

Пич, онова беше "тоталитарна" държава! Сега е демокрация! Само не мога да разбера, как по времето на соца т.н. комунисти не крадяха толкова нагло, безцеремонни и безогледно от държавата и това беше, за повечето нормални хора, понятие с някаква морална плънка в себе си, а сега някак тихомълком "комунист" стана синоним на крадлив, корумпиран и долнопробен човек. Май точно псевдодемократите ни, превърнали се в капиталисти, викат най-силно: "Дръжте крадеца!". Доказателството е пред очите ни в кадруването на ГЕРБ, където всички, отговорни за финансите в държавата позиции, са заети все от "бивши", които сега искат да заработват пак с лозунги за идеологическия враг, но са сменили посоката на остриетата си! И грабят от държавното като кърджалии! Но няма нищо необичайно! Първоначалното натрупване на капитали няма правила! Още повече, когато общите капитали останаха в разположение на чакалите и лешоядите, обсебили държавата ни!

Абее, МЕВЕРАЦИ, като искате толкова много да ни направите фашистка държава с Москоффф, що направо не вземете да спретнете някой терористичен акт? Толкова ли не можете да взривите един ТИР пред Президентството и друг пред Министерския Съвет? Я виж във Франция ЦРУ колко добре се справя?

Всички знаем, че лекарите крадат не само в Плевен, а навсякъде. Затова да се върне предишното положение - лекарите на твърда заплата, никакви клинични пътеки по които да се източва здравната каса. В частните болници всеки си плаща, те затова се частни, също както отиваш на частно и си плащаш.

Най-голямото точене на касата е именно от частните болници. Те ако разчитат само на кеш са си живи умрели. Примери колкото искаш.

Само така-пръстов идентификатор,касови апарати на всякъде и строг контрол във всички болници и ДКЦ-та.Така ще спрат злоупотребите.

Тъпанар....или наивник си...по- скоро първото след 28 години геноцид. Или си платен идиот, защитаващ фашистката система.

С простаци не споря.

това са пари крадени от джоба на хората рабтещи в тази държава.

Само? Значи са попаднали на честни докторчета. Повечето крадат като за последно.

И това САМО в Плевен !!! Не искам да си представя колко е източената сума от цяла България !!!

Пак няма да откраднат колкото Дянков.

Ха представете си какво би станало преди 1989 година с този, който си позволява да "източва" Здравна каса и Държавен бюджет!

Системата е така конструирана че не може да съществува без тези неща. Пристига мургав гражданин на РБ без ден трудов стаж и осигуровки. Диагноза-тежка сързечна недостатъчност.Варианти -2 или го оставяш да си отиде или го лекуваш. Тук същ има 2 варианта или го лекуваш за сметка на твоята си заплата /от средствата на болницата/или когото дойде слеващия пациент с лека аритмия му слагаш същата диагноза и избиваш част от парите. Просто докоторите са търговци като всички останали -заплатата на учителя зависи от броя на учениците,заплатата на горския -от броя на отсечените дървета и т.н ит.н.

а Москов се прави на паднал от круша.

Аз отпечатък няма да дам. Да си ги дава наркоманът Москов, Наркопремиерът трафикант Будистов, Бъчваркова, Московски, Лукарски, Дончев и останалите престъпници-терористи-фашисти в Министерския Съвет и Парламент! Занапред ще ходя при доктор с пистолет. Доктора сам да си слага пръстовия отпечатък - така, ако той краде, по неговия отпечатък да си го ловят, не по моя! Фашистко копеле Московско!

Опорни точки-вчера бяха,днеска-пак.

идиот си ти завинаги

А нещо променило ли се е от фашистката доктрина на ГРОБ и Москов от вчера до днес? Да, копеле, писал съм го вчера, пиша го и днес. Не си обръщам мнението през пет часа, като твоя Наркопремиер Лайнисов, нали? А ти вероятно си толкова тъп, щом очакваш някой да ти спуска опорни квадратчета, точки, мочки, пички и прочие, вместо да си измислиш свои!

От лекарите досега само пръстови отпечатъци не сте искали.

А аз не искам, ние не искаме, ЛайНосков да им иска, като/ако му стиска.

Призовавам никой да не се съгласява да участва в този фашистки експеримент на московското копеле Москов. Биометричните данни са лични данни и никой няма право да ви ги събира! Всеки, който участва, доброволно ще се самообяви за престъпник и занапред ще бъде третиран като престъпник, без лична свобода, без права. А тежестта върху името му, душата му, ще бъде десеторна, защото ще повлече цялото общество, ще допринесе за масовото въвеждане на тази фашистка методология! А наказанието за такива няма да е в газова камера, а ще е милиони пъти по-страшно този път. Предлагам електронен референдум: + Събиране на Независим Народен Съд, който да провъзгласи присъдите на тези престъпници и да ги изпълни; - Разстрел на тези престъпници без съд и присъда, както са правили самите те през десетилетията комуноиден Геноцид!

До тук добре. 2/3 от ГРОБКПФ+ДПСДСБДЦ+АБВ ще ги съдим, 1/3 от седморната коалиция директно ще ги разстрелваме. Престъпленията им са публично известни и обсъждани по медиите нашироко и надълго и без това. Съгласен съм, че няма нужда да се хаби време и човекочасове в момент на криза, в момент на трета национална катастрофа и тотален Геноцид! Благодаря!

Е те касата нали за това я създадоха? Народа да внася - те да теглят. А който има нужда от скъпо лечение - или плаща или умира.

Борисов спря АЕЦ Белене, само днес дори лихвите са ни отново 320 000 лева! А вчера, а миналата седмица? А последната година? А следващата година???? Да си събират отпечатъци на отговорните лица! Аз мой палец няма да им дам на проклетите фашисти, крадци и престъпници! Ще ме хванете за дедовия! Най-добре закривайте Касата, върнете вноските на хората и никой няма да източва! Или ще ви спре кранчето, а? С други думи, НЗОК е създадена именно за да бъде крадена, нали? Не се и съмнявам!

по Нова...как Касата щяла да праща на пациентите SMS за сумата на лечението му в болница. Гледам...водещите доволни от казаното,НО аз питам-Как пациента ще прецени толкова ли струва лечението му или не?? Цялата работа ми се струва един ПР,защото единственото нещо което може да контролира пациента е дали някой не го е вкарал в болница,без той самия да знае.... А що се касае до проведеното лечение и цената му...е смешно да ни залъгват че пациента има тази компетентност.

затова не плащам

Tа те за това скачат колегите срещу пръстовия отпечатък. A някои глуповати пациенти им пригласят, че това било унижиние. C пръстовите отпечатъци появяването на мъртви души ще се сведе до минимум.

изненада.Доктори източвали ЗК,а пациентите ще трябва да оставят отпечатъци.Поредната и пълна тъпня-така е като е създадена грешна матрица от само една ЗОК.И децата вече знаят,че здравното осигуряване е вид застраховка.И като е така и е задължително осигуряващия се следва да има избор т.е. трябва да има повече от една каса.А сега избора е сведен до това да си тъп,по-тъп или най-тъп.С една държавна здравноосигурителна каса можеш само да си съгласен с щуротиите и експериментите на поредния избран министър-лекар.Пълен идиотизъм е да се твърди ,че няма пари за здравеоопазване- по-скоро няма подходящи менажери и хора с визия за това как най-ефективно , целесъобразно и честно да се изразходват парите на осигуряващите се.Докато касата няма конкуренция и здравеопазването се моделира от хора като настоящия министър и част от неговите предшественици винаги ще има проблеми.Време е май за широк обществен дебат ,а не за празни и ненужни "реформи",иначе ще им мине и на тия мандата в празнословене и опити на гърба на всички хора.

След такава новина би трябвало незабавно да се уволни здравния министър, а крадците в затвора и да им се отнемат завинаги правата да бъдат лекари. Но Москов и Борисов са заедно в далаверите....

Но пък политици източват десетки милиради. И в двава случа е потъпкан Божият закон, който е любов към Бога и ближният.

Тези лекари може и да ги осъдят, НО... Преди няколко дни даваха по телевизията как след разпореждане на Борисов машина за производство на някакъв лекарствен препарат е заработила. Такива машини са закупили още 2 държави: едната държава за 600 хил.; другата държава за 350 хил. (без данъците). А нашето министерство за 11 милиона?! Този случай ще го разследват ли? Кой краде повече лекарите или министерство и правителство? Никой не би трябвало да краде и всеки трябва да бъде наказан, но просто питам кои са по-големите крадци?

П. Москов не произвежда лекарства?!

Хора, срещу кражбите в здравеопазването нищо не може да се направи! Можем само да покажем във форума, колко сме мъдри и колко сме непримирими.

Докторите станаха най-крадливото и алчно племе. Винаги стачкуват за "благото на пациента" Пълен смях.

най крадливите в държавата...,кой следва след лекарите...учителите ли????

Политиците от бсп и най близките на др. И. Костов.

Така ви карат да си мислите политиците.

Аз съм докер и се чудя тия с какво са по-вече от мен

Ако беше по-умен,а не прост хамалин, няма се да се чудиш.

Както и предполагах , кълвете като таранка на смески е я да ви видим сега - луксация артукулаци темпоро мандибуларис

че Господ е дал само кило и половина мозък. Ако беше три кила, щеше да е друго!

Искам да имам свободата да избирам дали и къде да се застраховам срещу старост и болест. Вън държавата от застрахователния бизнес. Край на държавния рекет! Свобода за всеки!!!

И след като е ясно, че не пациентите източват Здравната каса, защо аджеба тях ще ги принуждават да се регистрират с отпечатъци? Даже и да се въведе пръстовия отпечатък какво пречи да ти направят и осчетоводят ненужни процедури?

накрая Москов ще изкара виновни пациентите,че не са контролирарали и лекарите и касата. Сбъркан е модела на здравеопазването,а лекарите не са гадове както се опитват някои да ги изкарат. Следващия министър на здравеопазването ще отчете че това упражнение е било абсолюнтен фарс. Е и какво от това, че българина всеки облечен с власт може да го прави на маймуна???

Следващият министър може да отчете, че тези мерки са били фарс, и ще спечели симпатиите на съпартийците си. Въпросът е, дали това е неговото ниво. Защото може и да отчете, че тези мерки не са били достатъчно ефективни и да ги надгради. Тогава обаче не съм сигурен, че ще се хареса на повече хора!