МВР приема дарения от осъдени и разследвани

МВР приема дарения от малки и големи фирми на местно ниво включително от осъдени и разследвани бизнесмени. Това сочат данните за даренията, направени в периода август 2009 г. - май 2011 г., получени от в. "Сега" по закона за достъп до информация.

Обратно в новината

Коментари - МВР приема дарения от осъдени и разследвани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цецко ли ? никога те тия апартаменти баба му ги е дала аха

МВР е най-голямото политическо оръдие,с което ГЕРБ стреля срещу врабчетата.Често не ги улучва и се налага дори им да се извинява. Медиите подсказват,че властта се държи подобно на мафия,която пази внимателно само големите крадци.И като всяка мафия щади само онези,които си плащат!

Е това ми хареса,наистина!Познайте кога дарителите на МВР ,които са с престъпен бизнес , ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона?!Станахме вече като Латинска Америка!

Не вече, от 22 години е така. След като влязохме в ЕС уж трябваше да има нов европейски морал, аз обаче си мисля, че все повече започваме да се доближаваме до разни арабски, латино-американски и бананови републики, прилики със страните в централна и западна Европа не виждам.

"годишно харчи около 1 млрд. лв" добре де оставете ги даренията - за какво толкова пари се харчат?? това са пари за изграждането на 200 детски градини или 5 магистрали като люлин? има престъпност защото има безработица - защо с тези пари или с половината не открият нови раб.места ? защо?

а на цецо колко дават да не му спретнат акция дарителите

ЕС каза, че не сме преборили организираната престъпност. В същия ден Цветанов каза, че за две години сме я премахнали. Без коментар. Само не ми е ясно какво щеше да се случи в Италия (или САЩ), ако се окаже, че фирми на мафията (тях ги знаят и тамошните деца!) финансират Вътрешното Министерство или ФБР и ЦРУ си купуват костюми с парите на колумбийски наркокартели.

Много интересно наистина...Защо точно на МВР даряват, а не на Министерството на културата например? С тези 6,5 млн. чудеса могат да се направят и в театрите, и в малкото останали симфонични оркестри....Ама, нейсе...Вежди не е Цв. Цв. - малка му е властицата...

Къде е KGB сега,да драсне некой пост за тройната ламя и Гоце?

Тия сега разследваните бизнесмени не крадат от 2 години!!! ДС с БКП си ги създадоха, обучиха за бизнесмени-милионери... доста вече гушнаха букета Илиевци, Илийчо, Кюлев, Доктора.....да не ги изброявам 100-тина!!! Другите продължават да плащат, да видим докога!

И като бил осъден, защо да не може да дарява когото си иска?

абе що за практика изобщо да се дарява на полицията, и тожа ако не е корупция и протекция срещу бъдещи и минали золуми па на, чиста проба делене на плячката с полицията. за какво са данъците и и бюджета?

Чак сега ли "разбра" Цветанов за какво става въпрос? Че нали е министър на вътрешните работи от две години- какво прави през този период? Или може би вече не му трябват тия дарения- толкова много краде, че или трябва да вдигнат мизата на даренията или може с лека ръка да ги прати в миналото- нали сега ще ги "гради" имидж за изборите!! Такива лекета ни управляват, че простио трябва с един булдозер и да се изринат всички боклуци от управлението начели с "великата" тройка- Борисов, Цветанов, Дянков и всички други уж не разбрали за какво става дума.... Незнанието не е оправдание пред закона, но май за министрите има друг закон???

ОТ ОНЕЗИ, КОИТО, ЗА ТЕЗИ, КОИТО!

Взема си от държавната субсидия на ГЕРБ,взема от съмнителни "спонсори",взема и Искра Фидосова/ковчежник на Герб/,взема от тъщата....Нека взема,все някой след него ще връща,а защо не той лично....Нов морал....Боже...

Българският футболен съюз ще дари на МВР перуки, втора употреба!

СЪЩО И ОБЕЦИ И БЕЛЧУЦИ !!! ( БЕЛЧУК - СКОБА, КОЯТО СЕ СЛАГА НА ЗУРЛАТА НА ПРАСЕ, ЗА ДА НЕ РОВИ, КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА. НЯКОИ МЪЖЕ СЪЩО СИ СЛАГАТ БЕЛЧУЦИ.)

добре лъснаха вече...

защо ли полуфалирала фирма неплащаща заплати, прави дарения на мвр?

хи хи хи - щеше да е смешно ако не беше жалко - а гвоздея е "федерацията по биатлон" - а стига бе

Значи не е вярно това, което говори физкултурника:"Ние ги хващаме, те ги пускат". Истината е:"Ние ги хващаме, бандитите ни даряват и ние ги пускаме".

Вземат пример от предишните МВР-та Румчо на среща с братя Галеви, Маргините охранявани в съда и бият фотографите и с др. Гоцко със спонсори търсени по света и пр.

Не може тази страна да се оправи докато БАШ-рекетьорите ги направиха ПОЛИЦАИ! От познатите ми 10 полицая - всеки 9-ти е подкупен и със връзки уреден да работи високоплатената държавна служба! Това е, но има още мноооого прост народ, че да подържа МУТРИТЕ - Б. Борисов, Цв. Цветанов и всички останали от ГЕРБ!

Да допълня имат страхотни привилегий и само плачат.Пример имат няколко станций на морето където се почива почти без пари не се знае кой пие кой плаща имат по 40 дни годишна отпуска пенсионират се рано получават по 15 заплати при пенсиониране.Непрекъснато ги даряват и все плачат че това няма че онова няма.Да ги изгонят всичките ревльовци.Само на беззащитни показват сила.

Ми стани ченге, бе! Ако не ти достига образование, ще ти дал някой лев да завършиш 8-ми клас!

Затова само плюят съда. Да сложат послушни хора да оправдаят нашите....

Родната полиция ни пази... Пази ама интересите на мафията. Винаги е било така и така ще бъде.

Горкото МВР...Вече толкова години го даряват олигарси...Като се почне от ЛУКойл ... и се стигне да дребни мошеници..Ми то тогава кого да пази по-напред горкото МВР...

Цецо Лажецо: Отивам при потенциалния дарител и му казвам: Или ще дариш колкото за още един апартамент, или довечера в 11 часа, изпращам бошибозука да ти хвърли един як бой и да те арестува по грешка! Изборът е твой!

БРАВО ГЕРБ БРАВО БАТЕ БОЙКО- БИВШ ДС-ар БРАВО НА ЦЕЦО - КАДРОВИК В ДС БРАВО, НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ !

ха-ха-ха долни клонингина на последните 20 год...пуснали здрави калеми....

БЕЗОБРАЗИЕТО НА ГЕРБ!!! /без коментар/

Ха,ха,ха,гербаджии,да ви таковам и на новия морал да ви таковам!!! Най-големите спонсори на милицията в България са...престъпниците?!? Цвъки,това да ти говори нещо??? Боко,да имаш да кажеш нещо по въпросчето???

По-голяма наглост от това не съм виждал!

най много полицай на глава на населението в държава от ЕС......и най голяма прастъпност на глава на населението.......извода какъв е Санчо: не само най МНОГО ,но и най НЕКАДЪРНИ !!!

БЕДНИЯТ СИ Е БЕДЕН,БОГАТИЯТ БОГАТ ТОВА Е ИСТИНАТА.КАКВОТО И ДА СИ ПИШЕМ И ГОВОРИМ,НИТО ЩЕ НИ ЧУЯТ НИТО ЩЕ НИ ПОМОГНАТ.ТЕ СИ ЖИВЕЯТ АНИЕ САМО СЪЩЕСТВУВАМЕ.ТАКЪВ Е ЖИВОТА.

Толкова много мъдрост, събрана само в 3 реда. Не е ли гот, да знаеш, че нищо не можеш да промениш?!

Ние на село не се интересуваме от бандитите управляващи колонията на целия свят РБ.Не можем да им се противопоставим. Смачкани сме тотално.Въпрос на оцеляване е не само глада , а и предпазване на нервната система като не гледаме по телевизиите противните им муцуни.

Хайде сега да помислим и по още нещо! Кога разследването срещу дарители ще се извърши качествено и ще мине през съда и кой в края на краищата ще се окаже виновен, че няма осъдени- МВР или съда? Аз продължавам да твърдя, че разследващите полицаи и прокурори умишлено допускат нередности в хода на някои разследвания и накрая излиза шефа на фондация МВР и казва, че съда не е издал осъдителна присъда. И понеже медиите са жадни да показват мутрите на ББ и ЦЦ, тези твърдения се мултиплицират в общественото пространство и ние без да се замислим започваме да обвиняваме само съда за неговите решения.

Егати скапаната милиционерска държава.Тези соито трябва да са отдавна в затвора са спонсори на МВР. То бива наглост и безочие от двете страни, но това надхвърля всички представи за наглост.Все едно Ал Капоне да е спонсар на ФБР.Морал нямате ли? Добре,че останалият свят е нормален и ни дава примери как да се постъпва с такива нагли типове - справка ... как Хилари Клинтър отказа дарителски чек от Дарина Павлова.

Да се самосезира прокоратурата за рекет.

ТОЗИ ПЪПЕШ СЕ ХИЛИ ВСЕ ЕДНО Е НАПРАВИЛ НЕЩО ДОБРО!НА ТОВА МУ ВИКАМ ОСТРА ФОРМА НА ОЛИГОФРЕНИЯ,СЪЧЕТАНА С ДЕБЕЛООЧИЕ!

Приличате си,а?

Вечно сте недоволни и плюете из форума. Дарено е гориво, с което да се навъртат полицаите около обектите на бизнесмените. Какво толкова има нередно. А и стававъпрос за кокошкарски суми - 10тина хиляди.

Хората са казали - на една каца с мед една лъжица говна стига. Не е важна толкова сумата, а кой я дава. Дай тогава Маргините и Митьо Очите да станат спонсори на МВР.

А ние колко да дарим, че да се навъртат полицаи около къщята ни?

Що се правиш сега на луд... кажи!?

Работата на полицията е да пази собствеността и живота на данъкоплатците си. Тя не е частна фирма за да пази който и плаща под масата. Финансира се от държавния бюджет, респективно от данъците на всички (които си ги плащат).

ХА-ХА-ХА, АМИ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ, ЗА ДА МИНАВАТ МЕТЪР...

Полицията в България е това, което е мафията в Сицилия (впрочем по-зле,онези поне са имали някакви правила).Сега разбират ли всички защо този лумпен на снимката се хили така мазно!

Още по-зле, ако такава е била практиката на другите правителства. Това доказва, че ГЕРБ не само не се бори срещу корпуцията, както обеща, ами и я увеличава. Дарения - добре! Но защо от престъпници? Е това е въпросът!

Ани, тогава следва да се запитаме : Участваме в избори, но защо все комунисти избираме накрая...Това е наследството в "демократична" България.

Защото си проста бабо, затова така гласуваш. Комунисти отдавна няма в България, а това са най-обикновени крадци и мошенници, които някога са се писали за комунисти за да могат пак да крадат.

вероятно е спонсорирал и другите!

Купуват си хората спокойствие - да не ги закачат :))

Редно е всеки от нас да си зададе въпроса: защо точно МВР се дарява? Защо не се дарява МО, или МЗ, или МОН? МВР се е превърнало във фондация. Има най-големия бюджет в страната, няма един съкратен служител и накрая населението им дарява пари. За мене отговора е един- мафията си има МВР.

браво - много точно казано :)))

Подкрепям мнението.Звучи достоверно..

Браво, пич ... самата истина казваш ... въпросът е колко то тези които ще прочетат тази стаия ще го разберат ???

Като искат да дават пари да ги дават анонимно .Пък ако и това не им начеше крастата да дават , ами да даряват на болни деца има толкова много, дето чакат на дарения да се лекуват

Много правилно е това, което казваш! За деца и възрастни, които чакат за лечение .... пари все няма ...

Крадците на прехода са най-голямите спонсори на МВР. МВР не представят доказателствата в съда и така се оправдават за престъпленията Ковачки, В.Върбанов, Софиянски, всияки са чисти а имотите на държавата ги няма. Те са в техните роднини, братя и братовчеди.

Частни дарения за полицията!? Няма такава порнография!!!

И преди 2009 година същите са финансирали МВР, не знам защо трябва да се пише ,че точно сега по времето на ГЕРБ става всичко,след като просто всичко си продължава по старому...

... да-а-а, горе-долу същите са били ... само че подаръците им са били неколко пъти по-малко па уж тия били с по-нов морал!!! Е по-нов е - ПО-НАГЛИ СА!!!

Морал,достойнство,справедливост?Няма такова нещо.Ето едно от 10-те неща,които ме разочароват от ГЕРБ,и не ми позволяватда пусна на изборите пак гласа си за за предложен от партията на Цветанов гласа си. Аз съм беден български пенсионер след 40 години учителски стаж.Не мога да бъда "дарител" на МВР, дома ми ограбваха няколко пъти "неизвестни извършители,които полицията та ка и не откри. МВР е престъпна структура,която сллужи не на държавата и нейните граждани,а на себе си! Започнах да се срамувам,че съм гражданин на тази държава !

И в последната бананова република има повече законност отколкото в БГ.