Велосипедист загина на столичен булевард

Велосипедист е загинал на столичния булевард "Витоша" тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Велосипедист загина на столичен булевард | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като ви се карат колела ходете в планината, ходете на село, а не в града. Хич не ми пука, че в Холандия и др. страни колелото е развит транспорт. ТУК Е БЪЛГАРИЯ ! Който иска да живее по ЕС модел да си ходи от БГ. Тук царе сме ние автомобилистите. Като не ви изнася хващайте скапаните ви колелца и се праждосвайте през Терминал 2. Аман от европейци ! Скоро идва татко Путин и ве чака народен съд. Същото като в Турция ще стане ! Пазете се !

нека първо мине през Симитли....да се обади на кмета.

Цар си само на идиотизма си, жалко малко човече. А Путин можеш да си го чакаш в 20 годишната си таратайка да оправи теб и жена ти.

Този е малоумен, следователно е от вашите. Ти ли му каза да се прави на маймуна за да заблуди хората, че е русофил?

Браво на редакторите. Оправили са часовете. В сайта на Блиц гледам, че там също се бил "разиграл" същият инцидент. Не знам кой от кого преписва новините. По скромното ми мнение е било нещастен случай, който няма как да се разиграе. Човекът получил инфаркт, блъснал се в автомобил и починал. Не е било нито семеен скандал, нито престрелка, та да се разиграе.

Абе, какво става в тоя форум?! Какви са тези неграмотни малоумни идиоти, като "Мислител", "Колелар" и тем подобна сган, които изливат глупостта и невежеството си тук?!!... Леле, какво невежество, каква простотия, каква неграмотност!!

Не ви разбирам, шафиорите, кфо ви дразни, да си карам калилото по пешпътеките? Май по ви аресва, место да им отфора пъта за 2 сек, да бутам 5 минути, да са дразнат и сфиркат. ПП. неам шафиорски талимат, поради образувание.

Отворен си толкова, защото не ти се е случвало. Има шофьори, които не се дразнят, а просто няма да те забележат как се движиш с тройна или четворна спрямо очакваната от пешеходец скорост, а ти няма да имаш време за реакция. Чак тогава ще ти се издразнят, а ти ще лежиш на пътя. Както искаш го разбирай.

Щото си тъп като лейка. Пешеходната пътека е за пешеходци, ти имаш ли се за пешеходец докато караш велосипед ? Остави закона, ами как се очаква да спре автомобил, ако ти излетиш от парка с 50 км/ч и директно преминеш през пътеката ?

На велосипедиста дадоха ли му да духа у Дрегеро? Най- вероятно е бил пиян и затуй се е треснал на Витошка! Да му земат книжката и право у пандиза дето е карал пил! Тоя е направо си е за затвора бе!

Направо не е за вярване, колко тъп, прост и неграмотен може да е полу-човек, като теб..., А велосипедистът е мъртъв, та няма как да духа в "дрегера" и няма, как да отиде в затвора, но тези факти, няма как да стигнат до миниатюрното то мозъче... Карай, не си сам, неграмотни малоумници като теб, колкото искаш!...

Ало, Четвърти километър! Да ви се губи един "Мислител"? Да? Ами самосезирайте се! Чв тук наспами форума ...

Само за тази година ми задигнаха две колелета.Шансът ми да живея се увеличи!

Фири

Аз кат дете след като паднах от влак и си счупших ключицата от застраховката ми купиха Балканче с 20 цокла гуми! Една вечер тати отуишъл с него до кръчмата да зобне 2 бири ма станали 12 и некой му го откраднал! Чисто ново мамицата да им еба!

...явно си паднал на главата си и малкото мозък, който е имало там е изтекъл... Е гати малоумника!...:-D

Богатите също плачат. Лекарите също мрат.

Директно от пресцентърът на КАТ - загиналият е карал с несъобразена скорост, с летни гуми, без предпазен колан и с невключени къси светлини, за което ще му бъде съставен акт.

Фири

На дедо украйната беше колело с контра! Воза аз един авер на багажника по едно надолнище ма не по инерция а даже върта педалите колко мога и се бяхме засилили с не по-малко от 80 км в час! Да ма долу пътя прави остър завой, а направо продължава черен път! Давам контра уй-веригата падна, лабава! Карам по черния път а пред мене кировец тва е верижен трактор влачи топола! Завих резко и се приземихме с авера у една коприва! Толко мехура не съум имал никога повече!

Мисленето по ти подхожда от писането...

С мойта Украина се ударих челно в голям Балкан. На него нищо му нямаше, но на Украината се извиха и то силно двете рамки. От тогава Балканите ми се вдигнаха много в очите

Фири

На балканите им се разваряваше рамката около педалите. Украйниоте беха по-качествена изработка ма тежки като туч. Баир да качиш с Украйна... само с бутане!

Малииии, КОЛКО си проЗд, баЦе!! Направо не е истина!! А, неграмотността ти направо няма да я коментирам...

И точно тогаз си се забил с главата напред у тополата, нали? Щото и сега ти личи, че си пострадал от тежък удар в главата...

На вниманието на редактор Надежда Христова Сигналът е постъпил между 8.00 и 8.30 часа тази сутрин. А под снимката пише: "Инцидентът е станал около 9.30 ч." Ако правилно разбирам, един час предварително предупреждават кой ще загине. Ми вземете мерки да ги предотвратявате тия инцидетни с ранно предупреждение!

някой знае ли защо изчезнаха колелата с контра, те ми бяха по удобни от тези със спирачки

Защото тези с контра блокират задното колело. Предназначени са за малки деца, които нямат силата да натискат спирачки с ръце.

Няма такива деца. С контра са, защото детето не може да съобрази да не натиска първо предна спирачка. Трябва постепенно да изгради мисленето си, и вече хоп - бегач.

По модерни са от класическите. Скоростите им са вградени в задната главина. Освен двете спирачки имат и контра. А захранването на фар и стоп, става от генератор, вграден в предната главина. Лично мнение (имам такъв велосипед)-отвикнал съм от контрата. По неудобно ми е, като не мога да връщам посоката на въртене на педалите. А сигурното спиране се постига с дискови спирачки, които също са разпространени широко.

Фири

Задната капла има много сложен механизъм. ако падне веригата оставаш без спирачки. с две думи сложно и ненадеждно!

Благодаря, разбрах

Фири

Въобще имам над 20 000 километра с колело по пътищата на страната 45 000 с мотор и над 500 000 с кола и камион! Мога да напиша бестселър по сека тема, колелото го ремонтирах за не повече от 5 минути от спукана гума до откъсната верига!Знам сички опасности и явни и тайни!Един път качвам един баир езика ми вече стигнал до пръстиоте на краката от зор и псуване и на баира глутница от 7-8 кучета ма не лаят а направо се спускат! Е те тогава ми влезна пищова у работа с халосни патропни газов за тая цел си го бех купил!

Пътищата са за движение, не за паркиране. Човека е пАДНАл и си е ударил главата, затова е умрял. Ама кметицата да не си заравя главата в пясъка ами да намери места за строеж на многоетажни паркинги. Целия център на София трябва да бъде сринат до основи и презастроен по нов модерен начин.

Фири

У селата е дори по-опасно! Карам си аз с песен на уста и опаа у центъра на едно село хоремага турили маси покрай шосето! И сички се смеят като ме видеха как съм се засилил от баира! После разбрах що са се смели техната мама! Слагат клинци на шосето завъртени първо на буквата о та да стоят прави и върха на горе! Беше ми пробил тоя клин даже и каплата!

Ма много удари си понесъл по главата, драги! Чак взех да те съжалявам! Мозъкът ти явно е станал на шербет! И това обяснява идиотизма ти...

Докато не осъзнаете че София а и в доста градов в страната е опасно да се кара колело в грацка среда ще има измислени инфаркти , инсулти и какви ли не още болести само и само да няма следствие и разкриване на проблема . Дори мръсотията е проблем за София . Някой да е видал да се мият светофари , знаци или спирки ?

Ами какво да правим в граЦка среда тогава? Нито мога да измия светофарите, нито да оправя улиците, нито да накарам всички да се държат етично. Избирам да живея в обстановката, каквато е, и да внимавам, като си карам колелото. Иначе ще трябва да умра от обездвижване. По-хубаво ли ще е?

Противно на казаното уикенда миеха светофарите на Орлов мост.

Фири

Кво не ви се верва, че съм качил Шипка с колело то не точно Шипка ами по шосето през бузлуджа че нема коли после там има едно преко пътче! И после 17 километра спускане с колело от Шипка! Ми не вервайте ваша си работа!

Не вярвам някой да се съмнява! Я напиши как влезе в Ловеч от Шипка...

Фири

Не бе, не директно естествено но при спускането ми се изтриха гумичките на спирачките. И когато стигнах у Ловеч там нали се влиза по едно надолнище? Е тогава ми се еба майката!

Аз ти вярвам, че си го направил. Интересно ми е, не се ли сети предварително, че като използваш спирачки гумите на челюстите им се изтъркват, пък и загряват? И настъпва момент, когато спирачките не държат. А като велосипедист сигурно знаеш, че ако блокираш само предна гума неизбежно правиш "салто мортале". Смях ме хвана, че си го научил по такъв екзотичен, направо циркаджийски начин.

Те хората преди 100 години, като са карали Тур дьо Франс, все салтоморталета са правили:) А оттогава технологиите доста са се развили.

Фири

Ми и да се сета и да не се сета вече беше късно! Явно некви менте гумички бех турил нови преди прехода!

Ами то има един коломаратон, тръгващ от Стара Загора, при който се качва Шипка, после се минава през Габрово, Троян, Беклемето. Два пъти съм успял да го завърша, веднъж с отказах:)

Дай някои подробности за маршрута, условията. Че от Мислителя излиза, че е опасно за живота и изкачването и спускането по маршрута.

Фири

Аз веднъж след като спуснах Шипка с колело което беше супер яко и ми се изтриха гумите на спирачките! влезнах у Ловеч по онова нанадолнище с близо 60 и с риск на живота си заврех маратонката между вилката и предната гума за да спра преди едно кръстовище! В замяна на това колелото спря толкова рязко, че се преобърна и аз се пребих! Колелетата са опасни и са екстремен спорт особенно в градска среда!

Сега вече всичко ми е ясно :)

Фири

Кво ти е ясно? Карал ли си с 60 без спирачки ?

Много по-рано му се избистри диагнозата.

Браво! Толкова се смях, че направо се развеселих за цял ден! Давай още, пиши, не спирай! )))

Фири

въобще не ми беше смешно! Мислех да се фърла в една река с колелото ма ми се виде високо!

Следващия път сложи дискови, ако ти позволява рамката на колелото. Не знам какъв е маршрута, който си спускал, но е много неприятно да останеш без спирачки. Иначе има читав комплект дискови спирачки Шимано за 120 лв с монтажа. Масово се монтира и не изисква сериозна поддръжка при експлоатацията. Най-важното е, че винаги ще имаш някакво спиране, поне със задна спирачка/там по-малко се износват накладките/

баах маа му засилил си се от Шипка и си спрел чак в Ловеч.Браво.

Кой с предимство, кой не. Най отгоре на пирамидата е мутрата, синът му и около тях; на второ ниво са ненормалните джигити; следват тунингованите БМВ набор 2003 на келешите; после са пияните без книжки; другата степен са стресирани водачи; , които мислят за снощи; пешеходците и колоездачи със железни тела и кухи глави,които мислят че винаги са с предимство и чак тогава идват идват нормалните участници в движението. Пирамидата в нормалните държави е обратно. Като чета форума ме страх да изляза на пътя!

Фири

До глупаска велоразбирач! Ей тъпак да той може да кара и с 50 по нанадолнище но има споирачен път 100 метра! Едно резко набиване на спирачки от кола пред него особено с АЙБИЕС и му ебаваш майката цунал е багацника!

Абе братко Мислител, мисли и после пиши, че много глупости и правописни грешки.

Фири

Аз съм бивш колездач грешките са от бързо писане повечето лапшсуси! Ти глей смисъла!

Да , всеки оборудван велосипедист може и има ЗАКОНОВО право въпреки,че има вело алея, да се движи по платното с автомобилите! Не пишете глупости, без да познавате законите и правилата за движение по пътищата! ДА, велосипедистът има законово право да кара с например 40 км в час, както и вие с автомобила!

Фири

Нема право по магистрала бе тъпунгер!

Къде видя велоалея на магистрала? Написах за движение ''до велоалаеята''!Прочети пак бавно и мисли повече:)

Има една голяма разлика между мен и този с велосипеда- аз не шаря с автомобила си между движещите се коли, а най-чинно се нареждам в колоната! Не съм тръгнал по велоалеите, защото там задръстване няма! Нямам нищо против и мотористите и велосипедистите, но да спазват правилата, а не да изкачат като мишки от хралупи и да чакат някой друг да ги пази!

Хубаво се гневиш, но за съжаление лъжеш. ЗДП задължава велосипедстите да се движат по велоалеите. Чл. 15 - специално за теб. Иди се ограмоти, преди да учиш другите неграмотници

Когато велоалеята е затворена от Бетон помпа която лее бетон ,или от купчина листа събрани от 4 работещи върху велоалеята чистачки,както бе и днес , аз имам пълното право да се движа в лентата за автомобили;)

велоалей, ама те са така направени че си караш на платното ! а и колата беше паркирана на велоалеята!!!!! така че човека няма вина ! Бог да го прости! минах от там малко след като беше се случило !

Фири

Кво като е лекар на педалите сички сме педалисти!

voltar

Тъжно за човека, но защо сте удебелили факта, че е лекар...лекарите да не би да са извънземни и те инфаркти не получават..или не карат колело.. или какво!

Това ми прилича на ЗОЖ.Вижте клипа.

Фири

Къде е тоо клип?

Идиотите гласуваха закон всички МПС-та да карат с включени фарове, при което пропуснаха велосипедистите. Така най- уязвимите участници в движението вече не се виждат въобще защото всеки гледа дали нещо свети. Ама велосипедисти и пешеходци нямат фарове. Отделно сетещите фарове през деня не позволяват точна преценка на дистанция и скорост заради особености на конструкцията на човешкото око. Така че да живее демокрацията.

Карал съм вечер по велоалея, със светлоотразителна жилетка, с ярък мигащ фар отпред и пак ми се е налагало да спирам рязко заради пешеходци, които вървят по велоалеята и блеят, без да виждат нищо около себе си.

От 10 години вече се придвижвам в София предимно с колело. От позицията на професионален шофьор от 1984г. се стремя да бъда безопасен за себе си и другите. Впечатлението ми е, че много от участниците в движението са адски неориентирани. Удряла ме е кола, излизаща от странична уличка без предимство - шофьорът изобщо не се огледа. Падал съм заради пешеходци, решили изведнъж рязко да слязат на улицата, без да се огледат. Има и много колоездачи, които карат както им падне - не се съобразяват с движението, не спазват сигнали на светофари, а много от тях вероятно и не знаят правилата за движение. Както във всички области на живота у нас - дивотия, нерви и "Ти знаеш ли кой съм аз?". Бог да прости загиналия.

На мен пък ми писна от: 1. Велосипедисти, каращи в насрещното. 2. Велосипедисти, каращи по пешеходните пътеки. 3. Велосипедисти, каращи нощно време без фар. 4. Велосипедисти, които карат по тротоара и ми звънкат да се преместя. Ти сигурен ли си, че не си някой от тези? И между другото - пешеходецът е с предимство пред теб!

Пешеходката в случая ходеше по улицата и точно в момента, когато минавах покрай нея, изведнъж рязко зави към тротоара, без да се огледа. Май си зяпаше в телефона. Какво предимство имаше? Някои си мислят, че пешеходците са винаги с предимство, но според Правилника за приложение на Закона за движение по пътищата не е така. Много хора се дразнят, когато трябва да се съобразят с движение и т.н. Но очакват другите да се съобразяват с тях.

Хубаво, ама защо излъга за това, че пешеходецът е с предимство пред велосипедиста? Няма такова правило. То си е и невъзможно да бъде формулирано. Просто пешеходците ни са невъзпитани, така е - не се съобразяват с велосипедистите, както и с шофьорите. Но в случая с велосипедисти, последствията са предимно за вторите. По принцип би трябвало да е обратното - велосипедистът има предимство пред пешеходеца.

Велосипедистите пресичат на пешеходни пътеки, както всички пешеходци, а не карат по тях. Ако вървиш по велоалеята на тротоара, не само ще ти свирят, ами аз бих ти забърсал един зад врата.

Ми естествено, че ще карам по пешеходната пътека. Аз да не съм самоубиец да изляза на пътя с колело?

Никой не спазва правилата, нито колоездачи, нито мотористи, нито шофьори, и никой не се пази особено първите 2 категории. Миналата събота един идиот караше колело по околовръстното в средна лента! А този, да се претрепе в СПРЯЛ автомобил, кой знае как е карал...сигурно сега колата ще е виновна, т.е. "кола убиец уби добър колоездач"

Точно днес, малко преди 9часа, на бул.Витоша, малко преди моста зад НДК, един велосипедист беше решил, че колегите му с колелата се движат прекалено бавно за неговите стандарти по велоалеята и си караше директно на пътното платно!!! Този направо си търсеше белята!

Без каска при това!

Мислиш ли , че няма право на това? Помисли пак.

Не, няма право! Защото точно за такива като него и изградена специална велоалея, отнемаща часто от пътното платно! Може би автомобилистите според теб имат право да се движат по тротоарите, когато платното е задръстено? Я помисли малко, ако можеш!

При наличие на велоалея?! Да не забравяме и правото, че главата си е негова и може да прави с нея каквото си иска, стига да не вземе някой с него.

Мислиш, че като си се качила на автомобил,имаш повече права от велосипедиста ли? ЛЪЖЕШ СЕ ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ИМА ВЕЛОАЛЕЯ. Ти и той имате еднакви права.

Фири

Аз си бех направил едно колело с малкли гуми но с голяма зъбчатка на педалите! Един мангал шпо пътя ми се хвал;еше как той с неговите големи гуми не съм можел да го изпреваря. 5 пъти го пусках пред мене и после гои резкам1 Мангала позелене от яд! Накрая му теглих една майна да го стимулирам да даде сичко от себе си но пак не можа да ме стигне!

Велосипедист се блъска в ПАРКИРАН автомобил и умира? Нямам думи, браво на велосипедиста! Сляп ли е бил, що ли? Само да не изкарат шофьора виновен сега :D :D

Не. Оказва се май, че репортерът бил недоо... А бе, бил никакъв. Не го интересувало какво станало всъщност - важното било да напише нещо. Е, написал ...

в София да караш колело е самоубийствено и вредно за здравето. Само къде се хвърли този огромен публичен ресурс за да се правят велоалеи т.е. да се ограничи правото на пешеходците за сметка на велосипедистите щото тротоарите сега са по тесни. Ми те велосипедистите са участници в движението съгласно ЗДвП да си карат по уличното платно ама не стотици милиони се хвърлиха за някакви велоалеи вместо с тези пари да се направи една добра регулация на движението ама няма мисъл само селяци ни управлвяат....

Каза един друг селяк!

Напълно си прав! Пари на вятъра се хвърлени за сегашните велоалеи, тъй като те не са свързани, и няма затворени маршрути в София, предполагам че и в другите градове.

Да, на места велоалеята обхваща целия тротоар... Или пресича тротоара. И завършва в нищото.

С електровелосипед е много по-удобно човек да си върши ежедневните дейности свързани с придвижване в градска среда, не се изпотяваш, не се изморяваш, не дишаш с пълни гърди прах и изгорели газове, средната скорост е по-висока от на лек автомобил, практически безплатно е. Проблемът е, че няма визия за развитие на инфраструктурата в тази насока, а може да се черпи "ноу хау" от страни като Германия, Дания, Холандия....

Фири

Колелото е напълно свесен и законен вид транспорт. ако колездача кара като хората и шафьорите се съобразяват с него да не спират резко, изскачат пред него, отварат врати сичко е тип топ! Естествено има самоубоийци, пенсионери мангали деца дет карат колела като малоумни но тях ще ги отсее естествения отбор!

Проблем, е че естествен подбор в тези ситуации някой ще лежи.

Пияни, дрогирани и с превишена скорост, убили хора, не лежат. Не се тревожи толкова за спазващите правилата, в чиято кола се е ударил някой! Лично аз се придвижвам с колело, спазвам правилата и внимавам да не създавам конфликти с другите участници в движението. Това не дава пълна гаранция, но според мен доста намалява вероятността да стане беля.

Фири

Ми именно един в земята друг в затвора и на мене ще ми е по-спокойно да си карам.

Спри да "мислиш" за момент, защото точно този велосипедист се е опукал в ПАРКИРАН автомобил. Сигурно, ако беше нацелил вековен дъб, то трябва да прочистим улиците от дървета?

Само да ви светна, че като спра с колелото да пресека на пешеходен светофар (бутайки!), докато аз чакам да стане зелено, половината от тия дето коментирате - претичвате на черевено.

Да, ясно е, че никой не спазва правилата, а само се хейтим.

Фири

Начи манталитета на българиона мое се види ако караш колело мотор кола и камион! На колелото не те пазат!Спират резко пред тебе, отварат врати! На мотора същата работа а освен това са супер бавни бус 90 коня докат изпревари и кара пред тебе требе паднеш от 160 на 80!А от камьона се пазат техната мама, уважават те!

Трябва да има паркинги и да не се спира по тротоарите! В кварталите е Ад от спрели по тротоарите и на ръба на кръстовищата, където е абсолютно забранено, защото се отнема видимост. Особено сутрин и вечер! За незаконните гаражни клетки кога ще отворим дума?

И какво сега? Статията се оказа лъжа, но коментарите продължават.

нека си излеем душата:))

И как разбра, че е лъжа? Може би заради това, че твоят живот е една лъжа, ти си мислиш, че и това е лъжа?

Потърси по-надолу "Иво ( нерегистриран ) 23.11.2016 11:08"- той май е бил свидетел и казва, че на колоездача в действителност му прилошало в движение и т. н.

Ако един велосипедист кара по пътното платно с 35 км в час , а автомобил с 40 км в час, няма да има никакъв проблем. Казвам това, защото точно на Витошка до НДК има ограничение 40 км в час, но почти никой автомобилист не го спазва!

От мотористите по вредни са само велосипедистите.

Така е, вредни са! Но от ТЕБЕ по-вредни няма! Не е имало, няма, няма и да има! ;-)

По отношение на тебе, да!

Фири

Начи манталитета на българиона мое се види ако караш колело мотор кола и камион! На колелото не те пазат!Спират резко пред тебе, отварат врати! На мотора същата работа а освен това са супер бавни бус 90 коня докат изпревари и кара пред тебе требе паднеш от 160 на 80!А от камьона се пазат техната мама, уважават те!

Еми, купи си камЬОн!

Tрябва да има велоалеи навсякъде, както в чужбина. Не може на платното с колите да има и колела. Опасно е. Да се изгради правилна инфраструктура, за да могат всички участници в движението да си имат място. По улиците на София цари пълен хаус. Съгласете, че и за шофьорите и за велосипедистите е ужасно трудно да гледат на 10 места едновременно, за да не стане беля.

Не може също така и по тротарите и пешеходните зони да хвърчат велосипедисти. Пълен хаос!

В Muenchen може. Из целияяя град!

До манталитет е, не до велоалеи. Пловдив е опасан почти целия с велоалеи, но това по никакъв начин не спира господата на велосипед да шарят по средата на платното между колите. Не стигат мотористите, за които ЗДП е само препоръчително четиво, колкото и да се пенят по митинги, но сега и велосипедистите.

Предлагам различните участници да не се засичат на никакви нива 1. Метро - най долно подземно ниво 2. Коли - средно подземно ниво 3. Каруци - първо подземно ниво 4. Пешаци на всякъде 5. Велосипедисти - първо надземно ниво 6. Инвалидни колички и майки с бебешки колички на второ надземно ниво 6. Специално за мотористи 7. Бус лента на 4-то надземно ниво 8. самоходни машини - N-то ниво над земята....

"навсякъде" е една дума, придатъко на таралясник!!!

Какво е "хаус"? Къща? Добър си. Не спирай. Колко пъти си повтарял 4-ти клас? Научете се да пишете!!!

в нашата държава правото винаги е на страната на по-силния. ако искаш да караш колело, нямаш почти никакви права, нямаш условия и ако нещо ти се случи, разбира се, сам си си виновен. същото е и с хората, които се придвижват с колички - днес гледах един човек в нашия квартал, без крака е, ами той не може да пресече улицата с количката си, защото не може да се качи на тротоара после. що за дивотия е всичко това??? не се ли сещат управляващите, че утре всеки, абсолютно всеки, може да бъде застигнат от такава съдба!

Дам, но има и ужасно много велосипедисти, които карат и по тротоарите, където има пешеходци. Пешеходите какво да кажат?? Не може хем да караш по тротоара, хем по улицата и да си едновременно превозно средство и пешеходец!

Фири

Друго което е важно! Не заглушавайте гърнетата на автомобила си напълно! Веднъж реших на колата да я направа безшумна! И едион дебил пенсионер на колело точно на 2 метра пред мене кривна точно пред колата! Та махнах средното гърне и си турих отзад спортно да трещи и са ме чуват техната мама и не се завират пред колата!Аз като бех колездач даже си имах и огледало за обратно виждане но масовия пенсипнер или циганин нема ни стоп, ни фар ни огледало!

Пенсионерът не те е чул, защото е с намален слух. Огледалата не са задължителни, и слава богу! А кажи някой смислен крайградски маршрут за велосипедисти. Та се налага по магистрала да карат.

Фири

Тоя глухар се натресе пред мене в едно село мисля Берковица се казваше.

Те много неща не са задължителни за велосипедистите - огледала, фар. светоотразители... После шофьора е виновен, че няма рентгеново зрение, колата му не е снабдена с ИЧ радар, сонари и т.н.

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ:ЗАЩО ПО БНР,ВЕЧЕ НЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯТА ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ?И ЗАЩО СПРЯХА ПРЕДАВАНЕТО:"ДОБРО УТРО ДЕЦА" ПАК ПО-БНР ОТ 6,50 ЧАСА?

Tия велосипедисти не се научиха, че в град, като София не е удачно да се кара велосипед навсякъде. Карат, където си искат, появяват се изнедиделица. В този трафик само те липсват. Последно велосипедистите пешеходци ли са или превозно средство. Не може да минаваш спредимство на пешеходна пътека, възкачил се на колело, трябва да слезеш от колелето по закон! Не може хем да си кола, хем да си пешеходец. Не може и все шофьорите да са виновни! Изключително дразнещи индивиди, мислещи че само те имат права. В моркото и хлъзгаво време тръгнали и те в най - големите задръствания. Вярно, че не замърсяват околната среда, но когато има условия за това, а те липсват!

който повярвай, мога да удължа до 3 страници формат А4.

Виждам,че апелирате полицията да ''преследва велосипедистите''. Само да ви кажа,че от велосипед се вижда най-добре, как в София всеки 4-ти говори по мобилен телефон и шофира. Това вие автомобилистите не го забелязвате, или по-точно го вземате за нормално, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ НАРУШАВА ЗАКОНА. . Отделно на почти всеки светофар се минава на червено, по една две коли се ''изнизват''! За паркирането на по-малко от 5 метра от кръстовище и пешеходна пътека да не говорим. Трябва да има десетки хиляди акта всеки ден ако КАТ следи стриктно закона! За спиране върху велоалеи и отнемане на предимство , да спомена ли? Ако вас ви ''пречи велосипедист по един път на ден, на един велосипедист автомобилисти които са нарушили закона, му отнемат предимството поне 5 пъти на ден.

А защо не си карате по велоалеите или алтернативни улички, а се врете по булеварди като "България", "Цариградско шосе", че дори и по "Околовръстен път"? И още - не е нормално да влитате на пешеходна пътека обяздили колелото - колите не могат да спрат в момента, в който им се метнете отпред/от някъде.

Повяврвай, че по тротоарите се движат десетки автомобили всеки ден! ДВИЖАТ, а не паркират! Ако говорим и за паркиране което нарушава закона , пак повтарям, КАТ трябва да налага поне 10 000 глоби всеки ден!

Защото не съществуват свързани велоалеи, а алтернативни улички изобщо няма. В центъра на София например, ако се спазват забранителните знаци, придвижването с колело е по-бавно то това с кола. Ако се игнорират - значително по-бързо е.

Твоя велосипед оборудван ли е за движение през зимата и в тъмните часове на денонощието. Или си от увитите, замръзнали призраци дето се стрелкат и карат където им падне

;) А ТИ ИМАШ ЛИ РЕДОВЕН ПОЖАРОГАСИТЕЛ, ИЛИ СИ МЕТНАЛ НЕЩО В БАГАЖНИКА И 5 ГОДИНИ НЕ СИ ГО ПРОВЕРЯВАЛ?

а велосипедисти със слушалки на ушите - слушат музика и нищо друго не чуват; или качили и дете да возят и карат, все едно са сами на пътя, даже и детето няма поне каска; или изобщо не подават знак с ръка, когато искат да завият; карат между колите, та дори и се подпират на някоя кола, когато са спрели; минават на колело по пешеходна пътека и аз съм длъжен да спирам и какво ли не още.

Прав си. Обаче ЗДП е писан отдавна и без мисъл изменян впоследствие. Велосипедистите сега карат по правила като за автомобил. Например в многоредово движение, за да продължат направо, се налага да минат в по-лявата лента. Опасно и за тях и за шофьорите. Ако карат направо от дясната лента, често са в нарушение на ЗДП, пак опасно за тях. Много простотии се правят законно в България.

Хората, зибрали велосипед помагат "този трафик" да намалее!

Камерите трябва да заработят и актове да има за всички нарушители! За велосипедистите трябва да се изградят Вело алеи, защото движението им по пътищата крие опасности както за тях така и за останалите участници в движението...

Фири

Аз като карах колело вадех газовия пищов който си бех купил щото на колелото те гонат и кучета та вадех пищова на секо кръстовище на което минавах на зелено и никой не ме бутна! Но са ми се случвали точно такива инциденти -резко спиране не бакшиш точно пред мене, отваряне на врата на автомобил точно пред мене и какво ли не! За това не карам колело в града и даже извън него!

защо ли те направих...

Ти си психично болен!