МВР отчете първия ден от акцията срещу битовата престъпност

В първия ден от акцията срещу битовата престъпност са проверени 621 души, 316 коли и 72 обекта. 7 са отведени в РПУ, от тях 2-ма са задържани, съобщи МВР

Обратно в новината

Коментари - МВР отчете първия ден от акцията срещу битовата престъпност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че акцията определено ще даде добри резултати. Все пак добре е, че започва а пък в течение на работата срещу престъпността нещата ще се стиковат и в последващите действия на полиция, жандармерия и прокуратура ще се намери трайно решениеза отпор срещу престъпността.

Скрихте коментара, защото казва истината. Защо не се каже етноса на задържаните. Какво страшно има, като се знаят крадците. Баба ми ми е казвала, че едно време като са хванели крадец в селото са го разхождали окичен с откраднатото, съпроводен от селския глашатай с тъпан, за да го видят всички кой е. Бих желал да ми покажете къде в коментара ми има насаждане на етническа омраза. Но в същност защо ли пиша, като явно и това няма да бъде публикувано и ще пише, че насаждам етническа омраза или нещо подобно.

Браво 2/двама/ задържани голяма ефективност и пияр акция.Смех! Похарчени са милиони за акцията! Един охранител или полицай, а от скоро "милиционер" по новия з-н МВР може за 24ч. да залози Четри. Браво Йовчев все така ефективно и с Твоя нов соцзакон за МВР светлото бъдеще е на хоризонта...

смешници!

Комунягите гледат да си запазят електората жив - бабички, цигани и турци, че да и направят добро впечатление - иначе няма да има нито един гласувал за тях на следващите избори ;))

Тази оповестена акция е срам за цяла България пред света. Е, такова чудо няма. Колко ли пари се изхарчиха - за 20 л.ракия, няколко метра телена ограда и май още нещо. Да се смееш ли, да плачеш ли. Ще кажат - селяните доволни - до кога?

Резултат - стотици измръзналии полицаи, останали по курниците си кокошки и доволни бабички. Престъпността е ликвидирана! Или по-точно - отлага се, след като полицаите достатъчно измръзнат и си отидат...

Милиционера овчата глава ,които пази националните предатели БСП ДПСиАтака се бори сРЕЩУ МАФИЯТА ВЕРВАЙТЕ МУ.

Операция Шменти капели, при която жандармерията харчи милиони от нашите данъци, за да се прави, че гони вятъра....и дори ежедневно се отчита. Ако не беше толкова жалко, щеше да е смешно.

Е "безспорно" хвърленият ресурс се оправдава с постигнатите резултати. Кажете си, че сте некадърни и търсете друг начин, намерете друг да се бори с престъпността, а вие се прибирайте да си спите в къщи.

От частен имот в селото той откраднал оградна мрежа, от друг имот домашна ракия и два удължителя, а от трети - извършил кражба на около 20 кг картофи. И за тези подвизи поне 10 години не му мърдат. Най-големия престъпник на Северозапада вече е хванат. Спете спокойни престъпноста е прекършена още в зародиш.

като си познавате кулските крадци, що не ходите да си ги приберете, ами юркате толкова техника и хора ?

Фанфарите са надути, БКП+ДПС се правят на спасители на старите хора по селата. Но, кажете ми, драги журналя, може ли да се осигури ред и спокойствие във всимките хилади села и градчета, където циганите са овършали къщи, градини, курници и обори като термити. Ако жандармерията покаже мускули на едно място, в поне 10 други ситуацията е извън контрол. Циганите у нас са вече над 2 милиона. След 10 години ще са повече отнас. Тази акция въобще не е решение на огромния проблем с циганизацията на България.

Въпросът е ще има ли 4-ти ден? Или както всичко в БГ - всяко чудо за три дни!!!!

Йовчев да си намери певец/певица, да му направят и на него песен как родната милиция ни пази :)))))

ИЗПИТИ 5000 КАФЕТА ИЗПУШЕНИ 5000 КУТИИ ЦИГАРИ ИЗЧОПЛЕНИ 10000 ТОРБИЧКИ СЕМКИ !

МВР ще натисне циганите, но циганите крепят някой за евро изборите. Очаквам да видя кой политик ще ореве орталъка.

Очаквам не политик, а НПО-тата да ревнат. Що не направим едни условни залози, кога БХК ще започне със сълзите?

Дори с присъствието си да спират набезите на бандитите, дори с присъствието си да върнат спокойствието и усмивките на тези хорица си е заслужавало. Колко си дават сметка, че за немалко представители на тези кокошкарски кражби човешкия живот е без значение? И че утре ще пребият някой старец да му вземат последните 30-40 лв.? Аз съм "За" такова присъствие. Дано да бъде преструктурирано това министерство, и се открият повече щатове за полицейски служители в тези райони.

"откраднал оградна мрежа, от друг имот домашна ракия ..." Доживотно затвор - за милионите не ми е жал, но ракийката ще крадне !!!

А като я изравниха, превъзпитаха ли се циганите?

ПРОВЕЖДАМЕ АКЦИЯ "МЪГЛА В ОЧИТЕ" ОТ........ ДО........ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ЗАСТРАШЕНИ ДА СЕ СКРИЯТ ! АКО ХВАНЕМ НЯКОЙ НЕ Е ПО НАША ВИНА !СЛЕД ТОВА ДА НЕ ПОЗДРАВЯВАТЕ МАЙКИТЕ НИ !!

ОТ КРАЖБИ И УБИЙСТВА А ТЕ ГЛАВОЧИТЕ АРЕСТУВАЛИ САМО ДВАМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АМИ НЕ СТЕ СИ ИЗКАРАЛИ ПАРИТЕ ЗА КАФЕТО ! ОВЧЕВ ЗАЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕШ !

Иззети и изпити 123 литра гроздова и само 50 литра вино с неплатен акциз!

...тези простаци,които са "открили" нарязания тютюн в това семейство,доказаха ли,че е КРАДЕН,или то(семейството) са някакви среднощни бандити,пребиващи немощтни старци... БРАВО!!! ЮНАЦИ!!!! Поздрави на майките ви!!!

звучат като съобщенията рано сутрин по телевизиите: "Днес масирано ще има контрольори по линии на градския транспорт 76, 11 и 72". Непрекъснато трябва да има полиция нощем, че и денем - обезкостяват къщи в селата.

ИДВАТ ИЗБОРИ

Съществува обосновано предположение, че жандармерията влиза в селата след цели 25 години кърджалийски набези, за да пази циганските въоръжени банди от справедливия гняв на дълго страдалото мирно българско население. Жандармерията излиза, за да попречи на хората сами да свършат работата, която държавата отказва да свърши четвърт век. Така де, циганите ги защитават Съветът на Европа, Европейската комисия, ООН, стотици НПО-та с чуждо финансиране. Българите - кучета ги яли! Очевидно МВР си дава сметка за реалните нагласи в обществото за бунт срещу беззаконието и безправието, и иска да потуши този бунт в зародиш.

Цветанов, ти ли си?

да пази навсякъде, а не само в определени села. Н А В С Я К Ъ Д Е! Защото са повече на глава населението от полицията в многомилионна Германия - който се е интересувал, знае съотношението, несравнимо! И не полицаи от региона, а да ги разменят, защото крадците вече дълги години са в съюз с местните полицаи, най-малкото: местният полицай се страхува от местните крадци. Логично е.

успешна акция А сега министъра да каже колко милиона ще ни струва залавянето на двама кокошкари ?Във всяко село кмета знае крадливия контингенти разпространителите на наркотици ама или не им стиска или играят заедно а джандарите - горят бензин и спят в хотели - е поне туризмът се развива

а на един познат снощи му източиха 200л от камиона с които щеше да тръгва на дълъг път и заредил от вечерта а полицаите огледали и установили че е източвано в туби и го писали - неизвестен

Ето малък откъс от: ЗАКОНЪ за изтребление на разбойниците (отменен) Утвърденъ съ Указъ 721 отъ 7.12.1922 г., обн., ДВ, бр. 205 от 12.12.1922 г. .. Чл. 10. За разбойници се обявяватъ и ония лица, за които полицията, възъ основа на събрани доказателства донася на надлежния областенъ съдъ, че те са извършили разбойничества. Съдътъ на другия день следъ получаване полицейското донесение, прави публикация въ най-близкия местенъ вестникъ и съобщения до всички общини на околията, където е местожителството на подозряното лице или където е станало известно като разбойникъ, и ако въ двадесеть-дневенъ срокъ никой отъ роднините или познатите на това лице не установятъ къде се намира, съда го обявява за разбойникъ и обнародва това въ "Държавенъ вестникъ". Чл. 12. Осъдениятъ на смърть разбойникъ се обесва на публично място въ центъра на околията. Чл. 13. *) Осъждатъ се на повече отъ 5 години строгъ тъмниченъ затворъ, или на доживотенъ строгъ тъмниченъ затворъ, онези лица, които като узнаятъ положението и качествата на разбойниците, имъ ставатъ укриватели безъ да са били принудени за това съ насилие Хубаво е народните ни избраници да прочетат някой от старите ни закони. Препоръчвам им и: ЗАКОНЪ за ограничение кражбите, убийствата, тежките телесни повреди и палежите от 1920 г.

За краткият ми престои в Бг видях в един пунк за отпадаци какво предават цигани и българи там... Не ми се мисли. Брати, кревати, мрежи,... Според мен първо трябва да се вкарат в затвора собствениците на такива пунктове и после да се преследват другите престъпници...

През 1989 година МВР начело с такива като Соколов от гей малцинството, разпертушиниха системата. Криминалисти, специалисти и изграждани десетилетия професионалисти бяха натирени на пътя. И до днес системата не може да се справи с престъпността, защото хората на реда не се изграждат за един ден. Толкова е просто и толкова е мътно за десницата. Когато омразата и тъпотата заслепява съзнанието, всичко се срива. Така е и с останалите области на живота ни - мизерен, горчив и жалък.

Лицето Йордан Соколов през 89-та не беше известно,появи се 91-ва при Ф.Димитров.

Понеже си тъпо минусче а аз помня като като слон.....вътрешният министър през 89-та беше Димитър Стоянов.

Като ще връщаме лентата назада, нека се върнем и в не толкова далечанта 1944-та - тогава истинската полиция бе ликвидирана и заменена с политическа такава. Та и до днес, малки корекции по времето на Соколов и Мими.

в тази държава нищо не може да бъде преборено Вече ,освен собственото ни съществуване..сега най -добре да не се пише:) Вече

С великата си експертност МВР превърнаха жандармерията на кингстонските полицаиа

Не си позволявай ,подобно поведение друг път.. И да правиш нещо без мислиш

Средно на един полицай се падат 284 души. Невиждам какъв ви е проблема че жандармерията е пратена да изпълнява охранителни и издрвателни дейности. Това е част от работата на жандармерията когато има нужда. Тук става въпрос за повишена битова престъпност. Част от работата на жандармерията е да налага ред. Така както има отряди за борба с тежката претъпност. Загрявате ли?

Пребиха възрастна жена за 8/осем/ лева!!! Въпреки акцията! Това как ще се спре!? Как? Мисленето на циганина е такова, "гладен съм, ще крада и пребивам"! Този паразитен живот е вече вкоренен от години в няколко поколения цигани! И седнала една г-жа да оправдава това отношение на циганите към възрастни и безпомощни българи.... Не жандармерия, марсианци да дойдат, не се ли вкарат циганите в училищата, не им ли се набие в главите, че децата не са средство за препитание, не им ли се спрат помощи за щяло и нещяло, не престанат ли управляващи от всички партии да ги ухажват..., самите цигани, ако не размърдат мозъчните клетки и не проявят наченки на съвест и отговорност, спукана ни е работата! И като държава, и като народ сме обречени!

обречени сме защото много хора не разбират , че има разлика между реалност и шегички

Туй сигурно е било секретна акция. Иначе и тоя юнак с картофите щеше да им се изплъзне.

Докато не ни разрешат да ги пуцаме по дворовете или докато ми ровят в хладилника няма да намалее престъпността. Сега само я отлагат и трупат точки от бабите по селата за предстоящите избори. За следващите избори ще извъртят нови чалъми и мурафети.

в селата за две кокошки няма прошки, амаа... и по жълтите павета и в сградите наоколо да поразгледат

не посягайте на чуждото, защото е грях и според Библията. Няма малка и голяма кражба - има КРАЖБА. Да се наказват най-строго, да лежат при строг тъмничен режим, ако изобщо още има такъв, та като излязат, да са забравили какво е това да вземеш онова, за което не си положил нито труд, нито си го наследил от баща, дядо. В големия град комшията не влиза в апартамента на съседа да краде, а по селата щом нещо хареса на крадливите, прескачат оградата и го присвояват. Еднакво да се наказват крадците, тогава ще има ред! Политик, депутат, какъвто и да е - да се съди наравно с долните подобни нему хора с цигански нрави. Щото не само циганите крадат, нали?

Проблема не е че няма прошка, а точно обратното - че няма наказуемост. И побоите и убийствата не са над кокошки, а над хора. А ако беше за две кокошки, мисля че хората щяха да се разберат и помежду си.

кретенията в България набира все повече скорост. харчат се стотици хиляди лева за да хванат 2-3 дето откраднали 20 кила картофи и телена ограда за 15 кинта

А простотията няма спирка. За теб ако "15 кинта" са нищо, за друг един човек скъпият ти часовник няма стойност, а скътаните стотинки. Научи се да уважаваш и останалите в тази бедна държава.

давам ти 5лв ти ми даваш 500лв става ли? гении

това е щото управляващите се водят по акъла на овчото бг население

Не съм съгласен да ме наричаш овен, овцо такава!

Управляващите се водят по акъла и са манипулирани от други, по-големи управляващи. Ако се водеха по моя акъл, все щях да усетя.

Да бяха дошли полицай да им покажа трима у наше село за задържане, а те вдигале на крак жандарите!

Е за двама души цяла жандармерия ли вдигнаате! Срамота работа!

Тея лумпени за 20 кила картофи изгориха 200 кила нафта (минимум) извинявайте ама спец полицаите са ми малко като на гей парад, да ги видят селяните че ги има и после кой откъде е. пушилка

жандармерията има няколко подразделения като най-голямото е свързано с охраната. Иначе имат комендански корпус, корпус за бързо реагиране, корпус за специални предназначения. Така както охраняват язовир искър или нефтената тръба, така при повишена престъпност могат да бъдат пуснати. Неразбирам все още какво толкова се пенявите

Отдавна трябваше да се засили охраната по селата .Масово къщите на хората станаха на руини или съвсем изчезнаха .Все пак резултата от акцията ще си проличи след около седмица когато огладнеят циганите и няма нищо в къщи.

Аз пък чета в нета, че цигани убили една баба за 20 лева в с.Мечка. Явно всичко е пушилка с тази акция на жандармерията. Ако искаха да направят нещо смислено - нямаше да го обявят 5 дни предварително, а щяха да изловят всички престъпници за 2-3 дена и тогава да пуснат съобщение, че има такава акция.

Точно. И тази нощ под носа на жандармерията една баба от врачанско е пребита за телевизор и 8 лв.

Целта не е да се опазят селата, а да се следи да не излизат партизани, пардон "горяни" в планината!