МВнР: 42 държави от общо 61 разрешиха да проведем избори, вотът в чужбина ще струва 6,5 млн.

Призоваваме българските граждани извън страната активно да се регистрират чрез електронната форма за заявления, казаха от министерството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

…и Поначало : - Имайки предвид Нивото на ВсеОбща Целева Освиненост на “нашта” “държава”, респ. “изборите” и “избранниците” Досега — струва ми се Би следвало : А. Да Премахнем партиите Изобщо ! Б. Всеки Кандидат - да Се Представи ТоталноПублично ! ..и то ЗА Конкретна област/тематика Управление , В която Има Експертиза В. След Представянето - Всеки Кандидат - Да бъде изпитан Изтънко ТоталноПублично ! Г. След Изпитването, и На база Резултатите - да се Валидира (или Отхвърли) като Кандидат …и Чак След всичко (изредено) - да Се провежда вот !…и то ТоталноПубличен. Вероятността Да имаме Изцяло Само Хора от ДиаспоратаНи (като Избранници) - намирам за Висока. …естествено НЕ ала Кире”харвардо”, “юпитата” , “селекцията” на Виолиста (и Безподобия).

Във Великобритания, Гърция и особено Италия умуват как да не дадът разрешение, понеже от там идват най много гласове за Възраждане.

Лично аз от 1996-та живея извън България: в САЩ и Великобритания. Аз съм от малкото хора, който притежава три паспорта. Но си плащам всички данъци в трите страни. Плащам си за гяволъка. В България имам собственост: 3 апартамента. Плащам и за тях данъци, както и за поддържани. Приемам ограничението да не се кандидатирам за депутат като нормално. Но след като си плащам данъците в България, не виждам защо да не гласувам на български избори. Гласувам на американски и на британски избори, ще гласувам, и на български.

Британско И САЩ Поданство ?! ..Едновременно ?! …е, нЕма таквоз жувотну ! ——- Ама кат Ви гледам - Сте Топ в Sales&Marketing ! ..Сериозно ! - та НЕ забравяйте че ТеИнженерингът+НовиятНюрнбергски СА Глобални. …т.е. И виа Хората от ДиаспоратаНи.

Идкаш ли да се басираме?

…че Ще бъдете ДобърИзбор ЗА РеИнженеринга (като Реален участник) ли, Колега ЧичоДоктор ? - НЕ виждам необходимост. …т.е. Очаквам Да видя КандидатуратаВи ! (Успех !)

Като не ти изнасят данъците върху апартаментите , продай ги. Но те не са основание да гласуваш тук. Данъците върху доходите от дейността ти, както и социалните осигуровки ги плащаш в други държави. И не виждам защо с нашите данъци, които плащаме тук трябва да ви се организира изборен процес. Гласувай си за правителствата в другите държави. Теб и без това не те интересува какво става тук Пт 1996. И не искам ти да ми определяш кой ще управлява в България. И такива като теб.

Не се оплаквам от тях. Повтарям: аз си плащам всички данъци в България, САЩ и Британия.

от теб български политици ли ще те управляват, или не? След като няма да изтърпиш тегобаа на избора си - не пречи. А това другото - е изфука се, не ти повярвахме. Здраве да е. За това е интернет.

Ако се въведе дистанционно гласуване, ще се спестят и пари и време.

... и легитимност на вота .

ДиректноПартниране с Топ софтуерните. …и Без “помощ” от индивиди тип Безухануфсъй !

Българите в България или българите в чужбина търпяха една мутра да ги краде 12 години???

Откакто видях за кои гласувахте се успокоих, че няма "изтичане на мозъци" към чужбина. Лошото е ,че не се връщате после тук, за да ви управляват вашите избраници. Така че - статут за уседналост и толкова.

Откакто видях местната фауна за кого гласува,разбрах че мозъците все още са си "в къщи"!Това автоматично ме успокои и ми даде обяснение за огромния просперитет,развитие и благоденствие в страната!

Продължавайте да ги призовавате да се регистрират за гласуване, онзи ден чух че в чужбина ще бъдат открити 175 секции и се хванах за главата, но днес чух че секциите били вече 800 и направо паднах. По-идиотска държава от нашата няма, бедни последни по всичко с пенсионери, ровещи в кофите за боклук, всички други държави включително мощни - Германия, Франция, Великобритания позволяват гласуване в чужбина на свои граждани само в посолствата, в консулствата и може би в търговски представителства ако има такива. никъде другаде. Това нашето е безобразие гледах секциите във Великобритания миналата година от гласуването в някакви гаражи в кафенета къде ли не това е безобразие.

Е вие като гласувате по училища и пенсионерски клубове,да не би да сте я вапцали?

Трябва да се смени в конституцията и да се забрани гласуване в чужбина. На регионален принцип, както е за кметове и общини. Гласува само този където е с постоянно местожителство там. И примерно ако последните 5 години 4 не е живеел в България, да няма право да гласува. От къде на къде, някой отвън, ще определя как да живеят хората в България. На тия в чужбина не им зависи много живота от това. Техен избор е да са там и едва ли някой ги е принуждавал.

Ета фашизм ил камунизм, тавариш Зад У’найчик ?

До всички българи, които са против бълагарите в чужбина да гласуват!!!!! Изчистете първо мръсотията си, моля ви!!!!!! Такава мръсна страна няма никъде в Европа!!!! Изчистете и след това давайте съвети кой къде да гласува!

Еми елате я изчистете, а не само да гласувате отдалеч за политици които да си експериментират върху нас.

Това си е техен избор. Да си стоят в чужбина, като не им харесва тук. Но щом плащат там данъци и осигуровки, не трябва да гласуват тук. Защо с парите на българските данъкоплатци тук, трябва да им се организира изборен процес в чужбина, да им се транспортират машини и да се назначават комисии. Освен това трябва да се премахне двойното гражданство, или, най малко, да стане като в някои европейски страни - 6 месеца уседналост преди изборите, т.е., да са пребивавали непрекъснато в България. И не на последно място - да се въведе образователен ценз за изборите. Хайде стига всякакви, които не пишат и не четат на български, са се влачили към изборните секции. И да не се дрънкат глупости, че правели информиран избор. Не - изборът е дирижиран.

Ето за това, такива безотговорни хора като теб на които все другите са им виновни , НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ !

Аз не мога да ти избера да речем личен лекар или да ти кажа, как да си подредиш жилище, защото това са твои лични избори. И с гласуване в чужбина е така. Хората, макар и с бг гражданство, не живеят тук, но ще определят кое как да става, кой да управлява. От цялото това гласуване от чужбина печели оня с турска родина, неговите фенове гласуват под строй, българи в България се скатават, та нищо чудно, че дпс още съществува.

С тия пари по-добре купете линейки за деца, вместо хората да събират капачки. Нещастници! И без това българите в чужбина са българи само, когато се върнат тук.

Аз съм за недопускане гласуване от чужбина ! Не съм съгласен някой който живее навън да определя начина ми на живот . Като толкова искат да гласуват, да останат на територията, да се сблъскат с истинските проблеми на българите и да решават за кого ще си пуснат вота ! Не може някой който се прибира /или изобщо не се прибира/ в БГ за 20 дни да решава съдбата ми ! И гласуването в БГ трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! Не може 25-30 % от населението да определя кой ще ме управлява - ТОВА Е НЕЛЕГИТИМНО . Така че трябва „ремонт“ на избирателния кодекс !

Аз не мога да разбера каква е тая злоба към българите, които са в чужбина.

От партията на газором - посредник = ПП , се надяват да си напазурават липсващите им 4 депутатина?!?!?

Нагласихте ли машините вече ? кажете поне кой ще спечели да не го мислиме два месеца. В САЩ подготвяте ли машините за минусово броене на Тръмп. Гнустни "демократи".

Готвят ни от промяната ,дай България и мунчо ! Най голямата изборна измама до сега с мадуровките

Супер!Аз живея в чужбина. И за първи път ще гласувам.

И аз живея в чужбина , ТУК !!! Защото тази България на Радев и на Киро ментето ...не е моята родина а някаква харвардско московска губерния. И друга си нямам

А на Бойко беше ли твоята родина?????

НЕ ЖЕЛАЯ ГУЙЧО, ПЕЙЧО И ВСЕКИ, КОЙТО Е НАПУСНАЛ БЪЛГАРИЯ И НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ВРЪЩА БЛИЗКАТА 1 ГОДИНА И МИ ОБЯСНЯВА КАК В ЧУЖБИНАТА Е 1000 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ДА РЕШАВА КОЙ ЩЕ МЕ УПРАВЛЯВА ИЛИ КАК ЩЕ МИЗЕРСТВАМ АЗ.

Но нямаш нищо против ,тия в Турция,които даже не говорят български да гласуват?

О имам против. И Турция е "в чужбина".

lu4ka

И колко плащаш като данъци и такси , от които се възползваш? Защото тези, които са напуснали България плащат данък и такса смет, за жилища в които не живеят и не генерират отпадък, като съседите си. Плащат на Топлофикация, но не се топлят като съседите си. Плащат вода за "изравняването", но не я ползват като съседите си. Пращат по една (поне минимална) заплата, за да не мизерстват родителите им. Чувал ли си за преки и косвени данъци? Да не излезе, че Гуйчо, Пейчо и всеки, имат по-голям принос за бюджета от теб?

Никой не те кара да си гражданин на света. Избери си едно място за живеене

lu4ka

Би ли зарязал родителите си и брат си или сестра си?

Плащат понеже имат собственост, купи си и ти апартамент във Виена например, а живей някъде другаде и ще плащаш данъци. Но няма да гласуваш там. Има разлика :)

lu4ka

До герги. Не се притеснявай. Включена съм в избирателните списъци, не във Виена, но съм включена. Купила съм си и тук. И плащам данъци в две държави. И за да предотвратя следващия тъп въпрос, няма да си продам собствеността в България, за да не оставя сестра си на улицата, която не може да си купи свое жилище с минимална заплата.

Ами да си стоят в България , да работят тук и със тези заплати да плащат всичко изброено от теб . Така ще ПРЕЦЕНЯТ за кого да гласуват следващия път !

lu4ka

До Realist Стоях, плащах, борих се с Топлофикация, РДНСК, КАТ, наглите банки , взимането на пари от болни в "Пирогов" и съседите ми казаха :"Ох, ние нямаме време да се занимаваме с глупости. Отиваме на палатка" и други подобни. Борих се и с "доброволното оттегляне" на чесно спечелен търг, който ние сме спечелили случайно, защото Винету го обещал на Р.Овч. Сигурно съм се борила повече от всички вас взети заедно

До Лучка Може би си била сама и за това не са ти се получили нещата. Но с времето ставаме все повече на „твоя хал“ и мисля че ако опитаме всички заедно от тук /България/ ще успеем да се преборим защото ще сме „мотивирани“ .

Когато и където имаш собственост, ще си плащаш дължимите данъци за нея, както и такса смет. Колкото до водата и отоплението, те могат да бъдат спряни. Но ако си пуснал някой да живее там, това са си ваши частни отношения, като не ти изнасят данъците върху собствеността, продай я, живей си в чужбина и нямаш грижа. А колкото до парите, които изпращате на роднините си, вашите роднини не плащат данъци на българската държава върху тези получени суми. Така, че живейте си там, плащайте и данъците и осигуровките на чуждата държава, работете и допринасяте за нейната икономика, но не гласувайте на български избори. Практиката е показала, че вашият избор е контролиран, тъй като некрамотната българска маса в чужбина е много голям брой. Така, че - гласувайте си за партиите, които ще управляват там където сте и където ви е животът.

А кои са останалите 19, в които, до колкото излиза от статията, ни е отказано?

11, не 19! Моя грешка.

61 - 42 = 19! Евала на тези 19 държави!

lu4ka

19

Пичове, прочетете статията, преди да коментирате, за да не се излагате! От 8 държави все още чакаме отговор. Така че са 11.