МВФ допуска отписване на част от гръцкия дълг и нови заеми

Може да се наложи отписване на част от дълга на Гърция и нови заеми от около 52 милиарда евро, прогнозира в доклад Международният валутен фонд.

Обратно в новината

Коментари - МВФ допуска отписване на част от гръцкия дълг и нови заеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

виж ти, сирни заговезни са настали за южните ни съседи. Кристи, ми и ний тук сме много беден ром, много бюджетен дефицит и структурно забавяне, само дето... общия ни дълг няма 52млрд., и само зарад това не ви молим да ни опростите 52млрд.

Колкото и да им опростят няма да се оправят. В Гърция философията е да се наливат постоянно чужди свежи пари.

Управляващите МВФ, ЕЦБ евреи добре разбират че АКО не ОПРОСТЯТ по-голямата част от гръцкия дълг , в Гърция ЩЕ СЕ НАСТАНИ Р у с и я !!!!!

МВФ накара българите да затегнат коланите до последната дупка, а за гърците мери със съвсем други мерки. Защо не отпишат и нашия дълг и да си живеем с благините на гърците?

никои не ни еаналожил:сами си нaложихме препоръките нa рaн ъп

на ционистката от снимката по горе...:)))) Всичките ционисти,са дечица на Юда..... Но най-ВАЖНОТО Е: Че са разконсперирани и обратното броене ЗАПОЧНА драги дечица на Юда......

Гърция я докара до тази криза именно заради тази икономическа доктрина - имат толкова много да връщат, че трябва да им дадем още, за да не фалират. На това разчиташе Сириза - "да ги подведем да дадат още толкова много заеми, че сами да ни молят да ги отпишем". Но Меркел ненапразно я преизбират...тя знае, че не дава свои пари, а на избирателите си. Добре е и МВФ да си го припомнят - ако искат да отписват, да ги извадят от собствения си джоб.

Тези триста милиарда дългове на Гърция не са натрупани от Сириза , а са парите на няколко поколения избиратели на Меркел. Не мислиш ли, че бабата се е усетила много късно да ги спасява? Що се отнася до МВФ, тези знаци за отписване на 30 % са предназначени за гърците, които ще гласуват на предстоящия референдум, нещо като подкуп да гласуват с ДА, но чиновниците от МВФ и от Брюксел и идея си нямат какво е византиец.

Меркел няма да дава нито свой пари нито пари на избирателите си. Хайде опитай се да обясниш как така парите от заемите дадени на Гърция се озоваха в германски и френски банки. И защо 1,9 милиарда евро лихви от продажбата на гръцки ценни книжа останаха в Европейската Централна Банка.

МВФ е организация, намираща се в зоната на здрача.Политиката и е пълна стъкмистика,а целите,безкрайни длъжници!!!

Като имат излишни пари МВФ, да им ги подарява, защо не подърът малко и на нас.Сигурен съм, че и ние тръгнахме по гръцкия вариант с изтегляне на борисовия дълг, също така съм и сигурен, че един ден изобщо няма да се церимонът с нас.

постни пици, като можело да ядем чер хайвер и после да не плащаме. Оня убавец Дянков от ГЕРБ само ни караше да затягаме коланите щото иначе лошо. И КОЕ МУ Е ЛОШОТО? Гърците за дюстабанлък дават пенсия по болест, чувам, че на фризьорките давали вредни, щото работели с отровни химикали а нашите идиоти управници ни чанчат и карат да правим икономии. СТИГА!

то стохът е голямо шубе

ами да вземат да отпишат и целия дълг на България. Ние сме по-бедни и ние не може да го изплащаме. Ако това стане реално ще поискам това в Брюксел, ако трябва да ме сравнят с ХиTлеP след това.

Още повече, че целия ни дълг е под коментираната сума от 50+ млрд.

Тази от снимката палтенцето на баща си ли е облякла?

Явно дава пример как се правят икономии и затова се изживява на клошарка! :)

Сега разбирам защо световната икономика е на такъв хал. Хора като Джоузеф Стиглиц са нобелови лауреати и иконоимически съветници. Сигурно 3-ката е накарала гърците да не плащат данъци, да не си връщат заемите към банките и да не си намаляват привилегиите. Богатите корабособственици не плащат данъци ... Когато чета какви привилегии имат ми се струва, че са си построили комунизма.

Крие за стиснатите бърни Крантата Лагранда ще си Хапе кльощавата задница Прогноза на баба Тодорка

Тогавашното социалистическо правителство на Папандреу, което преговаряше по първата програма, в един момент видя, че на Гърция се налагат условия, които са неприемливи икономически и политически. Тогава, за изненада на всички, обяви, че ще предизвика референдум. Реакцията беше много остра, включително в самата Гърция, но и от партньорите. Тогава той се отказа от този референдум. Има едно емблематично изказване на Ципрас в онзи период, в което казва, че не може подобни решения да се стоварват на гърба на гръцките граждани, че това е бягство от отговорност на правителството. Виждаме, обаче, че политическата среда в Гърция е такава, че референдумът се оказва единственото решение на сегашното правителство.

Казвам това, защото е ясно, че гърците искат еврото за своя валута, но така или иначе чрез този половинчат въпрос вотът ще бъде изтълкуван по този начин. Вече ни предупредиха за това, както и че ще прекъснат всякакви преговори, ще последва ликвидация на банките, конфискация на всички влогове, замразяване на всякакъв вид финансиране по европейски програми и т.н. докато се стигне до издаването на ваучери за разплащане и на национална валута, когато това ще бъде възможно. Така че смятам, че Европа, и най-вече Германия, иска разчистване на ситуацията. Гърция попадна в капана на безумната политика на Алексис Ципрас, който постави партийния над националния интерес.

Аз от своя страна като атакист,винаги съм симпатизирал на Николаос Михалолякос и ХРИСИ АВГИ(Златна зора).Но иипрас е добър. Според мен и в Гърция и в България трябва най-накрая да се спретнат големи и мощни Майдани и АНТИ-Майдани соросоиди, срещу русофили... Не може ПАЩ и ЕХ да налагат гейските си и ислямистки ценности на всички хора! Да си ги налагат само на техните си хора-соросоидите! Ние-останалите не сме длъжни да се съозяваме с тях!

Живеем една нова 1974 година и в ситуация подобна на онази, в която Йоанидис предостави Кипър на Турция на тепсия. След като падна в капана направи опит за бягство напред, но той бе неуспешен. Така и ние сега имаме едно демократично избрано правителство, което следва същата безумна политика. Смятах, че демокрациите са по- благоразумни, но виждаме, че гръцкото общество стигна до там, че да напълни парламента с представители на политическите крайности. На тъмни сили, които проповядват несвободата и насилието и престъпници като Златна зора, които в комбинация с крайнолевите от СИРИЗА да пристъпят към едно толкова отчаяно действие. Нека се надяваме, че все нещо ще може да бъде спасено, дори в последния момент. Но предпоставка за това е разтурването на това правителство и сформирането на преходен кабинет.

Как коментирате факта, че четирима депутати от Независимите гърци заявиха, че ще гласуват с положителен вот? Не са само те. Има и други, които се опитват да се предпазят. От една страна това тяхно действие е добра новина, но от друга то закъсня. Предизвиканите щети вече са огромни. И, разбира се, сега ще започнат опитите за избягване от отговорностите за тях, които няма да бъдат само политически. Криминализирането е често явление в гръцкия политически живот. Това ще важи и сега, особено ако бъдат разкрити връзки с чуждестранни хедж фондове, както вече се говори.

Много интересно. Някой с много пари си е помислил, че с трупането на отрицателни коментари в някакъв сайт ще натрупа българска критична маса. Пропуснал е факта, че българина е мужик само на маса. Той по-тежко от чаша не вдига.

Сложете тази на снимката до Гьобелс и ще са като брат и сестра !

Не е проблема в нея. Проблема е че Гърция иска заем от МВФ. Странно защо Путин не пожела да им даде пари и се наложи да се надупят пак на тази кака. Може би защото Меркел не направи евала на Ципракис за ходенето му в Москва.

Гърция си е Гърция.Онзи ден милиардерът Варадоянис в Катемерини пише, че всички богати хора на Гърция подкрепят Алексис Ципрас. Това е народ.Няма комунисти, фашисти и демократи.Щом някой засегне достойството на Гърция, целият народ се изправя като един. Основна разлика от нас българите. Ние не сме достойни за свободата си.Доказали сме от Освобождението досега. Имчаме България и сме Българи в резултат на руска имеператорска грешка.-

Проблема им е само един. Тези дни си изядоха осигуровките. Утре народа ще яде трева. Разбира се че богатите ще го поддържат. Та нали той не направи нищичко за да ги направи по-малко богати.

Виж ти! Можело значи. С кураж и постоянство гърците ще постигнат своето и ще натрият носа на самозабравилите се евробюрократи. Поздравления на първопроходеца Ципрас и екипа му. Следва Испания, Португалия, Италия... пък дай Боже и ние скоро да се освободим от робството на глобалния олигархичен капитал, кой знае защо наричан "демокрация". А мижитурките на краварска хранилка да треперят. Часовникът цъка.

Не е много ясно от написаното.

ако гърците успеят да скарат ЕС и МВФ това ще е голямо постижение достойно за орден "герой на социалистическият труд". после на някои ще им уври, че е по-лесно да се разруши нещо отколкото да се сътвори от нищото ама ще е късно.

Най добре всичките да ги отпишат и Гърция да почне отново да трупа дългове :)

Този жест от страна на г-жа Кристин Лагард Гърция ще трябва да запомни завинаги.

това е наливане в каца без дъно!нашата българска поговорка в случая е:"не е луд този,който яде баницата а който му я дава"

Стиглиц е най-гоуемия смешник, който съм чел ВЪОБЩЕ! Мола да не му пескате изказвания. те са от позициятя на надут, ояден пуяк и немат нищо общо с действителността. Специално новия бисер: аре опростете сичко, дайта още 100 милеарда на Гърция и чекайте некой да ВИ ВРЪЩА КРЕДИТИ! НЕЗАБАВНО ШЕ КОПИРАМ ТЕХНАТА СИСТЕМ! КРЕДИТОРЪ СИ МИСЛИ, ЧЕ ИМА И ПРАВИ ПАРИ, НО ВСЪЩНОСТ...... ВЕЧНО Е ШАНТАЖИРАН И ПЛАЩА! БАОКЛЕК СТИГЛЕЦОВВВВВВ

ЦИПРАС и Варуфакис национални герои на Гърция!

Муахахахаха...... Говорете си каквото искате, но гърците си постигнаха тяхното - пак няма да плащат....

евреина луканов / които между другото бе единственият знаещ за какво ставе въпрос министър председател от комунистическо до сега / спря плащането на нашия комунистически дълг към евреиските банки и беше близко до опрощаване , но те пък платиха на синята опозицяи след ганиовска патардия подновихме плащането ....

За всички беше ясно, че преговорите между Гърция, ЕС и САЩ (МВФ) са театър за пред медиите. Какви ли не "програми" за стабилизация се предлааха и дискутираха до късни доби, но само глупости, глупости, глупости. Гърция е умряла от 5 години, тя редовно фалира от над 100 години, но за нейн късмет ставаха световни, балкански и т.н. войни, в които Гърция, макар и бита през войните, се оказваше все на печелившата страна и неудачници като България й плащаха масрафите. Е, сега няма да може да стане така и затова направиха заложник всички балъци от ЕС. САЩ предизвика фалита на Гърция, защото купуваше ирански петрол, не бше съгласна с агресивната политика на НАТО и стреляше по американското посолство в Атина. И САЩ наблюдаваха търпеливо до края и когато Гърция каза, че няма да съкращава военния си бюджет изведнъж МВФ (САЩ) обърна палачинката. Елементарно, Уотсън!

За България като за мъртвец:Или добро или нищо по въпроса за страданията на нашия народ.

Когато имаш заем или си плащаж или в,,затвора задлъжници,, а не заплати и пенсѝи като на ........

"Парите на другите" - батка!!! Дайте ми парите си и ми гледайте сеира как ще давам и вземам докато всички пари се преместят в моя джоб!!! Ха, ха, ха...

ЩЕ ОПРОСТИТЕ ЦЕЛИЯТ ДЪЛГ НА ГЪРЦИЯ САМО ДА НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ПРОЕКТА НА С.А.Щ. НАРЕЧЕН ЕВРОГЕИСКИ СЪЮЗ.

Ако на Гърция опростят част от дълга ,то ние трябва кретените дето ни управляваха 25 г. да ги избием като кучета до 9-то коляно заради това което направиха с България.

и на бнб да е и от мф.. и мф до прости на гърци. оти, вабщи мисляте че можи.

Препоръчвам ви да намерите статията - Защо еврото се отрази зле на Гърция? И статията: Чрез икономии и заеми към фалит гръцката сага през погледа на Майк Статис ........ Ще ви станат ясни много неща.

Така се прави. Браво на Ципрас. Разказа им играта. Още малко и ще разберем от референдума иде ли края на ЕС.

и като диоде ко ша праиш бе червен талибан ...ще се гушниш при путлер ли

Полиция в България е имало до 1944 година когато бяха избити или уволнени всички достойни пазители на реда и на тяхно място се назначаваха и се назначават за Милиционери селски Изроди с доказана липса на мозъчна активност и функциониране на мисловни процеси характерни за Човешките същества. На 3 април 1990 г. Руската терористична партия в Задунайска губерния БКП се преименува на БСП, година по късно през 1991 г. се приема закон за реформа в системата на МВР съгласно който репресивният апарат на БКП от БЕЗРОДНИ УБИЙЦИ се прекръства от Народната милиция на Национална полиция, като кадровият състав от СЪВЕТСКИ ГАДОВЕ остава непроменен.

Мутрите (Престъпниците) от БОП ги обединиха с Пачаврите (Доносниците) от ДАНС по Руски образец, създавайки Репресивна машина за Геноцид и Убийства над БЪЛГАРИ каквато преди 10 ноември 1989 година беше и все още е Държавна Сигрност.

Оказа с, че в МВФ имало Нобелов лауреат - НЕЕВРЕИН, който за разлика от евреите мисли вярно и да назовава нещата с истинските им имена!

случват се и грешки понякога.дет се вика и боговете грешат.

По външен дълг спрямо ВВП Гърция е на чак на 17-то място със 167%- след Франция, Холандия, Дания, Швейцария, Белгия, Португалия , Великобритания и много други! Вярва ли някой например, че Люксембург някога ще си върне външния дълг, който е 4604.5 % спрямо ВВП? Просто взимат нови кредити и погасяват стари задължения. Това иска МВФ и от Гърция- и тя да е в нейната мрежа! Да, ама не!

Гърците Ще получат това което искат ! Лихварите се гънат като червей виждайки как една Жертва се Имъква от Смъртоносната им хватка !! А другите Жертви Гледат и се Учат ! Якооо .

Гърците няма да страдат много, ние българите обаче не само ще страдаме, но и никога няма да се възстановим от Превода! На гърците няма да им взривят паметниците в центъра на атина, както на нас ни взривиха Мавзолея! На гърците няма да им тъпчат децата с алкохол, наркотици и главите с всякакви уродливи идеи и мисли.... или по просто ако Гърция кихне , то България ще хване пневмония. Ако Гърция я заболи нещо, то България ще получи остра и животозастрашаваща криза и т.н.... Всъщност Гърция все още я има като държава, а България вече е няма, ако изобщо някога я е имало!!! *

на ционистката от снимката по горе...:)))) Всичките ционисти,са дечица на Юда..... Но най-ВАЖНОТО Е: Че са разконсперирани и обратното броене ЗАПОЧНА драги дечица на Юда......