Чобанов: Бордът не е заплашен, нямаме нужда от МВФ

В момента страната ни няма нужда от Международния валутен фонд, а валутният борд не е заплашен, стига да не го плашим с приказки, заяви Петър Чобанов пред bTV.

Обратно в новината

Коментари - Чобанов: Бордът не е заплашен, нямаме нужда от МВФ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И са кво? Боцо-Моцо ли идва? Аре нали сте големи граждани. Разбирате от икономика, политика, геополитика, световни тенденции, далновидни сте. Аре, са кво правим разбирачи? Тъпо, малоумно племе.

Уверен ли си, че знаеш, какво искаш да кажеш?

Ще видим колко е голяма и тази бомба,след всяко ваше присъствие оставате много бомби и капани, тежко им и на тези пак които идват след вас.

...ти си просто "глас" идващ от централата на ГЕРБ, нали?!

Ауууу че неприятен човек!Изглежда нечистоплътен и гнусен!

...интересно, ТИ, как ли изглеждаш?!...

Последният път фразата Нямаме нужда от МВФ бе изречена от Румен Гечев като съветник на Жан Виденов и се сещате какво стана.Същият този Гечев е ментор сега на това недоразумение което си мисли че е министър.Добре че ги свалиха предсрочно та да не се развихрят само както те си могат,че щеше да се повтори Виденовата зима.

Да ви кажа, чак сега научих кой им е бил министър по таковата. Сал един господ го знае откъде се е пръкнал, така и ще си отиде пак там - хубав, всеизвестен и успешен. Питам се, това ли е "цветът на нацията"?!

За НЕГО, дето не знаеш, как се казва, защото си прозрачно кух, всъщност, няма значение твоето "експертно" мнение. Но за ТЕБ едно е сигурно - че си УТАЙКАТА на нацията!

От тебе нямаме нужда Чобанов!Няма такава пухкава кукла на конци!Аиде бегай!

Калинки с фалшиви дипломи и съмнително образование, но с ярки партийни сърца минираха цялата държавна администрация

Абсолютно си прав! ТОВА се случи по време на "управлението" на ГЕРБ, просто защото ТАМ, друго освен калинки НЯМА! Още не може да се изчистим от тях... а току виж, пак ни налазили след три месеца...

Правителството на покойния вече проф. Любен Беров, което се окичи с името на убитата Мултигруп, все повече прилича на девствена гимназистка в сравнение с това на развратния Олигархски. И ако Беров, менторите му и министрите му се размиха в тромавото правосъдие като експеримент на прехода, то отиващото си правителство на ДПС, БСП и Атака не трябва да се спаси само с хули

Ей, ама защо толкова плоски клишета, предъвквате и повтаряте, като папакал бе, коУега! Няма те ли собствена мисъл и мнение, останали някъде в кухата Ви ТИКВА?!

Капитанът-хамстер първи избяга в Брюксел. Остави боцмана да управлява потъващия кораб. А боцмана си няма хал хабер накъде духа вятъта. На където пръдне Пеевски, натам се накланят.

тоя след 10 години ... когато го забравим ... пак ще цъфти по първите страници с изумителни иконом анализи ... като бате ваньо

Цвьк

Чобана да каже колко пари има в Резерва СЕГА, а не да прибавя към парите в наличност едни бъдещи събирания( такси, налози, мита и др.)бъдещи плащания от Европа и т.н. На бас, че са много под 9 милиарда. Тепърва ще гледаме театро, след актуализацията на бюджета( а такава ще има, бъдете сигурни) Това първо. Второ-защо, аджеба, след като имаме буфер от 9 милиарда, ще трябва евентуално да се емитират ДЦК?...демек, нов заем. Трето-та как така поне един журналя не го пита по горните въпроси?

Ако се върнем към практиките, които заварихме, като забавяне на ДДС, неразплатени плащания към бизнеса, уговорки, че ще се плати на бизнеса след отстъпки, това означава, че неизпълнението на приходите ще е по-голямо, ще се забави и развитието на икономиката

...ами, както е тръгнало, те натам отиват нещата...

хората, които разбират от публични финанси, ще разберат за какво говори

Eдин от най добрите финансови министри от прехода,компетентен,умерен,креативен,няма нищо общо с падналия от друга държава дянков,откъснат от действителността в бг.има нужда от хора като чобанов и се вижда че е възможно да се оправят оставени бакии от недалновидни и неграмотни политици,стига да има воля за решаване и компетентност.

И каква стана тя??? Стана май,като онази приказка:Всичко е точно,само че паричките ги няма.МА.КА ВИ МРЪ.НА

И к'ва стана тя:Всичко е точно,само че паричките ги няма!

моника станишева да му беше изцедила гноините пъпки поне ..мама ви гнусна червена

А бе тия вече ачик-ачик ни правят на прости.!!???Хем всичко е "наред"(да ама не),хем било добре и е допустимо да се вземе"имитира"дълг!!!???? А БЕ МАЙ РАБОТАТА Е МНОГО,АМА МНОГО ЗЛЕ!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Аз не съм икономист, а инженер и съм завършил по времето, когато образованието беше малко по - истинско. И не мога да разбера този икономически корифей какви ги говори. И като си помисля, че Чобанов и Орешарски обучават бъдещите икономисти на тази държава и че Гечев е професор по икономика и отскоро дава акъл, а къде беше през 97? Жална ни майка!

Ами като не си корифей не коментирай!!!

А какво да кажем за още един корифей на крадливия преход с депозити в банката на тарикатите на престъпния преход -малката секира? Не можел сиромаха да плаща таксите на децата си, които учели в чужбина!!! След като собствените му децата не искат да учат при тоя "мозък" за какво образование, за каква наука, за какви 5 лева става въпрос?

."че наистина би било добре да се емитира нов дълг, за да се засилят фискалните буфери" -Те ли не могат да мислят?Аз ли не ги разбирам?Абе някой познава ли човек който взима заем за да си "подсили" влога в банката т.е. парите за "черни дни"?????Единствената икономическа лигика е парите да се вземат и някой друг да ги връща!Ама да ми обяснява ,че така е редно -сори!Няма да се обиждаме на интелегентност!

Аз не внасям всичките си пари, за да погася заема, защото ако след време стане нещо, трябва да имам пари за вноската, нищо че ми е по-малка ако го направя.

да,но не си теглил заем за да го държиш на влог,а за да си купиш нещо, нали?

Служебното правителство няма право да емитира дълг. Ако нещо се случи, което да изисква пари, тези пари няма от къде да се вземат. Плевнелиев иска друг вариант - парламента да гласува възможност на служебното правителство да емитира дълг. Това че Чобанов и Плевнелиев са на едно и също мнение, макар и с различни способи трябва да ти говори нещо.

....и защо тоя министър, като е баш чобанин, демек овчар на овчарите, стадото му е мършаво и гладно....да не си мисли, че е пастир, че и акъл да дава чобанина, а майка му и баща му, които са го възпитавали и предавали чобанската фамилия, защо не са го учили, да се грижи за овцете....и до кога, клиентела достойна за Гинес, ще заема отговорни партийно избирателни постове.....овчари, чобани, пастири и сие...... партийни безумия!? ПС: тоя кабинет изобилства от овчарчета и чобанчета!!!!!!!!!!!!!!!!!!

е па царо си бега, архонт Бинев не ще, а лорд Евгени Минчев е на педикюр, други благородници не останаа

"Чобанов: Бордът не е заплашен, нямаме нужда от МВФ.." ...То па, то па....земи се искъпи бе пор вмирисън!...с таа спластена кОса се исказва къде не разбира....

Имам въпрос към Чобанов и червените драскачи: Как стана така, че заварихте 2 милиарда резерв, не сте си събрали вземанията, акцизи и т.н. и за една година при неработеща икономика оставяте 9 милиарда резерв. До преди 2 дни бяха 8.

Това е по комунистически сметки,или по-точно-ТЕ БЪРКАТ ОБОРОТА С ПЕЧАЛБАТА.ТА АКО СА ОЩЕ МАЛКО НА ВЛАСТ,ЩЕ СТАНЕ ТАКА ЧЕ НА ХАРТИЯ ЩЕ БЪДЕМ ХЕМ НАЙ-БОГАТАТА,А НА ПРАКТИКА НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА!ТИЯ СА ЕБАТИ НАГЛИТЕ КОПЕЛЕТА

Колко ли си имал по литература та пишеш така неграмотно ?

Задраскайте верните отговори: Няма спрени еврофондове. Банките ни са стабилни. Бордът не е заплашен. Чобанов е леке.

Няма значение че оплювате правителството, важното е че хората спряха да се палят.

Пет човека са се самозапалили по време на мандата на Орешарски. Провери в Уикипедия.

Ейй, малоумно герберче, да беше писал и виновника за първите по първите две точки, ама истинския....

е..м ти и държавата щом тоя е министър.

Ами те вече нямат нужда. Имаха нужда, докато "управляваха". Сега вече, Борисов да му мисли как да връзва бюджета.

Какъв е Борисов, та да мисли за бюджета?

Премиер на следващото правителство. Не е ли очевидно ?

Рецепта за баница с тиква и мас - взема се голяма свинска тиква и се поставя в тава, обилно намазана с мас. Тиквата престоява в тавата 1 мандат, изважда се и се прибира за следваща употреба. Със средния пръст се обира мастта от тавата и се вкарва в задния отвор. Да ви е сладко.

Имаш извратено съзнание. Предполагам, че се гордееш с това. Какво пък, на Позитано, такива се ценят. Дерзай.

един съвет , безплатен . когато почувстваш нужда да напишеш нещо , преди да го публикуваш го прочети два три пъти , редактирай го още толкова пъти , и може би ще ти се получи . иначе като сега , четеш си го и те е срам .

Този олигифрен, рожба на УНСС, от катедра Финанси (от същата катедра и е Уринарски) да не говори глупости. Имам предложение = От Икономичския институт Карл Маркс - сегашен УНСС - да се гласува закон тези "ПИТОМЦИ" да наямат право да заемат от зам. министър нагоре, Всички беди на БГ досега в икономическата област идават от такива възпитаници

това момче е другото лице на сполуката, за която упорито гласувате вече почти з0 години

прав си , но не е лицето а дирника на сполуката .

МФ има огромната нужда отново да ни даде заем. Явно напъна е много голям щото откак пожарникаря слънце се завърна от поредния инструктаж в щатите марионетката президент и банкянския тъпанар само това повтарят като мантра

Чобанчето има нужда малко да поработи в Гулаг, за да се освести! И всички останали комундета и комсомолчета!

В Гулаг, но в Колима!

Ами, то и не е имало, а и няма НУЖДА от марионетка, като цялото БИВШО правителство!

добре де , подадохте оставка , скрийсе бе човече . не се ври . щете забравим и ще живееш нормално , колкото можеш и ти позволява външността .

Въпрос към Министъра в Оставка Чобанов: Колко е дългът на България? Кажете моля като на лаик, колко пари, точно число! Отговор: Ами колкото е публикувано в ЕС - към 20%, а още по-точно като сметнем и ония 3 милиарда, с които дългът може да се увеличи, и без тези пари, които имат падеж от юли тази година... Не разбрах! Колко е точно!!? Ами нали ви казвам точно колко е. Като сметнем и онези 700 милиона, които ни остават като лимит до края на годината, аз нали съм преподавател в университета, няма как да е повече от 24%.

Тя тази информация е секретна. Само най-общо мога да кажа, че дълг няма, а вместо това оставяме огромни излишъци в бюджета на следващото правителство. От порядъка на 10-20 милиарда.

Ние може и да нямаме нужда от МВФ,но МВФ има нужда от нас.Те не са Майка Тереза.Те са КРЕДИТОРИ !

НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ЧОБАНОВ. НИКАКВА.

Кредитен рейтинг понижен , банков сектор разтърсен , БНБ в несвяст! Какво повече да коментираме ... , поредния бисер на Чобанов - "България нямала нужда от МВФ" ! Че това и ученик от гимназия по финанси не би го изрекъл!

ЗА РУСОФИЛИСТИЦИТЕ ТОВА Е ЗАДАЧА ПЪРВА ДА НИ ВКАРАТ В СССР 2 !ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА ПЪРВО ТРЯБВА СЕРИОЗНО ДА РАЗТЪРСИМ ТЕРИТОРИЯТА И СЛЕД ТОВА ПО ПЛАНА!ТАКА ЧЕ ЗА ЧОБАНА ТОВА КОЕТО ТВЪРДИ Е СВЯТА ИСТИНА!

Абе, ти нямаш нужда - ама тиквата има...

Вече си безгласна буква и можеш да си дрънкаш глупости каквито си искаш , видя се че не можеш да се справиш с нищо! Само теории развиваш без реално покритие! Добре че само 1 година бяхте , че иначе фалит на цялата държава!

само на боико-тъпото му трябва фонда защото е толкова прост, че не знае какво да прави.

Не пиши от името на Варна , че си срам!

Споко, те тия дето му дърпат конците от американското посолство и Ердоган знаят какво да правят, ама не е в наша полза. Прочетете в АФЕРА БГ как само са определили датата за избори и как ББ е сервилничил на туурците, идващи за байряма

Тъпите герберчета само мрънкат като вожда си плъх.Да доиде Дянков тогава.Абе вие тъпили сте невиждате ли разликата или за жълти стотинки се продавате

точно щото се вижда разликата, тия нямаха и нямат място в управлението на държавата

Бойко беше 3.5 години на власт и какво от това?? Имаше ли място в упрвалението??

Е че Дянков е много по добър финансист от измисления Чобанов , то въобще няма място за какъвто и да е спор и за ученик от финансов колеж да питаш ще ти го потвърди!

Е как България да няма нужда от нов заем от МФВ - защо тогава мутрата борисов беше в сащ ? Защо ЦРУ накара доганчо да свали правителството ? То и ако сега плевньо не уреди служебното правителство да тегли дългове - за какво ни беше тогава тази нежна Хамериканска революция ? България е бедна държавица, но няколко милиарда на година не са за изпускане - кой иначе ще хрантути самодоволните американчета ?

Караславов, ти ли си ? :D

МНОГО СЛАБ финансов министър! Става само за Жан Виденовото правителство! Дрънка бисери на ляво и на дясно , а губи контрол дори върху такава институция като БНБ! За малко да фалира целия банков сектор! Просто без думи!

Единственото спасение за нашите крадливи и неморални управляващи е контрол отвън. В този смисъл е добре МВФ да ги понаглежда, както от Брюксел с докладите- все е нещо за този заспал народ.