Коментари - Трибуналът в Хага издаде заповед за арест на Кадафи и сина му | dnes.dir.bg
назад

Трибуналът в Хага издаде заповед за арест на Кадафи и сина му

Международният наказателен съд издаде заповед за арест срещу либийския лидер Муамар Кадафи, съобщиха от съда.

Обратно в новината

Коментари - Трибуналът в Хага издаде заповед за арест на Кадафи и сина му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За чичо Сам , НАТО и СИЕ, дали някога ще доживеем да ги съдят за престъпления срещу човечеството?За убитите при техните мироопазващи акций. Те са за трибунала в Хага. Отвратителни са!!!! Но ще дойде и техния Видов ден...

Майтап бе Уйли, каза АЛФ!

По каква причина не публикувате репликите ми, например към комуниста "mаsculino'" под ник Feminino? И още няколко реплики на отявлени проком изказвания. Най-нецензурната дума, която съм употребил е екскремент, ако знаете какво значи това. Няма расизъм, няма ксенофобия. Просто опит да осмея комписачите. Но явно това ви дразни.

...съвсем не измивате срама от позора. Не демострирате обективност и свобода, а само страх. Преставам да ви чета и ви пожелавам неуспех в загубената ви кауза да подкрепяте последните напъни на комунизма за промиване на мозъци.

АМИ НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ! ЖАЛКО ЗА БЛИЗКИТЕ МУ

Заменил си акъла/ако си го имал/ с търсачката, приятел.

Здравейте, Много бизнесМЕННИ плюскат яко от петрола на Кадафи и високите цени на черното злато сега, нали? А като накой тъпанар го убие Хранилката ще пресъхне! Сигурно е че той има билиарди фаилове с човешки съдби и кариери на АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА и ако ги даде на пресата тогава impeechment! И! Много самоубииства!

Ти като си на ти с това , дето му казват мислене, имаш някаква лична болка - що ли! Лицето С.Паси беше следствен за издаване на държавни тайни на чужда държава (докато беше м-р на МвР), но се обадиха неговите хора от чужбина и всичко се покри. И същото това човек го показват по тв-то, дава интервюта, мнения и пр., та чак го спрягат за кандидат-президент!...

..напушените бледи педеругнели се праят на голем работа...само а не стане неукой сакатлък ...

в Пиндосия има доста големи паметници н адоста обичали човечеството може там да пробваш...

Кога този съд ще призове БУШ, че излъга цял святи и не намери ядрено оръжие в Ирак. От тогава по-неговата лъжа и по негова вина там са загинали ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ невинни хора.

Стотици хиляди ... и броят им продължава да расте.

Нека погледнем първо в нашият си двор, защото имаме десетки хиляди измрели от глад, студ, болести и недоимък в последните години, стотици хиляди, обречени на мизерно съществуване и повече от милион принудени да напуснат домовете си и родните си места за да търсят препитание. Ако се абстрахираме от модерното плюене на Америка и НАТО, май нашата трагедия е по-голяма от тази на либийците, на сърбите и на много други за които дежурно леем крокодилски сълзи.

тия се самозабравят ...

....помежду си - това си е тяхна работа, а не на западняшките гангстери!!!

т.нар "Форум", нямаше да се хабят да пишат доклади и наставления - че то всичко е пределно ясно, защо страната е на този хал. Като прегледах коментарите, остана привкусът на злоба, неразбиране и простотия. Нормалните хора подкрепят всяка стъпка, водеща до низвергване на сатрапите и разкрепостяване на народите, а тези тук тръжгнали да злобеят и обвиняват в тайни заговори и плетене на козни. Ужас. И трябва да се живее някак между такива хубави хора. Дано поне правнуците не си спомнят нищо от вчерашния и днешния ден, от нещастното битие и живуркане, от дребните интересчета и кражбици, от безхаберието и липсата на външна и вътрешна хигиена, че да станат най-сетне след 1360 г. ХОРА! Дано!

"Нормалните" хора отдавна са в период на демографско самоубийство. Докато Либия е страна, в която младите хора се възпроизвеждат и живеят нормално - имат семейство, деца, дом, автомобил, образование, медицинска помощ. Ти какво разбираш под "нормално"?!!!

И как точно стана ясно на съда , че Кадафи е извършил престъпления срещу човечеството? Кога е било следствието?Или то завърши когато публично обяви , че е финансирал кампанията на Саркози!Просто хората мислят!!И това, че някакъв съд е казал нещо нищо не означава!

.....само западоадораторите, ама светът е разнообразен и....слава на боговете!

Тоя па промит мозък. Нато трябва да бъде съдено за военни престъпления в случая с Либия.

Външна и вътрешна хигиена липсвала. А ти кога за последно си си мил врата, а? Я сиктир!

Леле, кагебето било още живо. А ние си мислехме, че вече се е самоутрепало. Амчи, защо да не го направи - нали само Кремъл му се привижда, не може да спи хайванчето от страх, когато отиде в кенефа, бърка в дупката с ръка, да не би някой зъл руснак да му е заложил бомба. Това наистина не е живот - така му хоротуват Наполеон и Атила от съседната стая. Абе, единственото, което може да се каже за такъв юнак, е това, че е велик, велик, ама много велик - никакви си там Чърчил, Сталин и тям подобни не могат да сравнят с него.

Аз вече го разконспирирах - той е БСП-провокатор, който чрез абсурдните си писания цели да ни отведе до обратната страна:) А за Муамар Кадафи - хич не ми е жал. По-скоро жалко за либийския народ, който ще се окаже по-малък, но по-прост от българския:( Ще му източат природните богатства, а после ще слугуват за жълти стотинки на презокеански господари... Здраве да е, ще видим - може и да греша. Този път, моля, публикувайте коментара ми поне след час - не като миналите - след 5 часа или въобще (никого не обиждам, нецензурни думи, расизми - няма... поне да е актуално това, което съм написал)

Не ГРЕШИШ! Само дето НЕМА ДА ИМ СТИГНЕ ВРЕМЕТО ЗА ТОВА!

петрол или 'Ялта-2' . В коя ли зона на влияние попадаме ние. Може да помислите и за кралските 'ввс' и флот и че европейската плоча се подпъхва под африканската и картинката е ясна.

Междунар. съд, НАТО, Световната банка и тем подобни световни организации ОТДАВНА не представляват ИСТИНСКАТА международна общественост, а са креатури на световната олигархия, концентрирана главно в САЩ и частично в Европа и обслужват нейните грабителски и властови интереси. НЕ ЛИБИЙЦИТЕ искат война и съд над Кадафи, защото социалните придобивки, които именно при Кадафи имат, НИКОГА няма да им позволят западните "освободители"- брутални окупатори. Получава се по Оруелски - истинските световни убийци си присвояват правото да се представят за висшата справедливост и да съдят и убиват хората, които не приемат грабежа и тиранията им.

Много точно казано! Хубаво е, че все хора се осъзнават за действителното състояние на нещата.

Абсолютно!

Всички нормални хора мислят така. И един ден светът ще се отърве от тия убийци. Жалко, че не съм млад, да го доживея.

ЩЕ ГО ДОЖИВЕЕ, ВЪПРЕКИ НАПЪНИТЕ на УПРАВЛЯВАЩИТЕ!

Game over! Либия я чака съдбата на Афганистан и Ирак. Империята на злото се разраства....

НЕ ЗА ДЪЛГО!

ПРОПУСКАТЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНО.САМО ДЪРЖАВИ КОИТО СА ПОДПИСАЛИ И РАТИФИЦИРАЛИ ТОЗИ СЪД КАТО ЛЕГИТИМЕН МОГАТ ДА АРЕСТУВАТ.ЛИБИЯ НЕ Е СРЕД ТЯХ.ТАКА ЧЕ ТОВА Е ПРАХ В ОЧИТЕ НИ.АААААА И ЩАТИТЕ НЕ СА ГО РАТИФИЦИРАЛИ.НАЯКО СЕЩА ЛИ СЕ ЗАЩО

Толкова по-зле за Кадафи-то. В този случай или ще го грумнат като куче, или ще го кванат като Саддам, ще го развеждат като панаирджийска мечка, и накрая ще го окачат на въжето. Това го чака, и9 хич да не си прави илюзии.

като чета постингите, все повече се убеждавам че същите чрвено-кратунковци, дето защитаваха Саддам и Милошевич, мир на праха им, сега са застанали като стена в защита ан кадафи-то. За симпатизантите на бСП никак не е чудно че те защщитават анти-българска кауза. А ние имаме за какво0 да искаме съд за кадафи - той се изгаври с България като държава. Но БСП под диктовакта на Кремъл, и вдъхновена от престъпници като Че Гевара, си защитава Кадафи-то. Напразно, другари. Спукана му е работата на кадафито. След като САЩ се разправи със Саддам, слоед като очисти и Осама, хич няма да им мигне окото да очистят и Кадафи-то. Ако пък го хваянат и развеждат като панайрджийска мечка из Либия, ще повторят упражнението от процеса със Саддам - просто ще го дадат на опозицията, а ония нямат прошка. Щото шатски съд може и да го оправдае.

Нямам време за губене, прочитам това, което си написал и се ориентирам. Точен си и ти Благодаря. Комундетата не те заслужават като опонент. Впрочем ние, нормалните, сме ги отсвирили отдавна. Да си ходят при Ленин, Сталин, Димитров, Фидел, Кадафи, Ким Ир Сен, Юмжагиин Цеденбал, Ернст Телман, Мао Цзе Дун и т.н. отявлени сатрапи. Не споменавам ТЖ, понеже беше много дребен и прост. Не че останалите са сложни. Просто не трябва да си Човек.

Всички си мислехме, че "разправянето" с Кадафи е като "разправянето" със Садам през 90-те години на миналия век. Явно обаче Кадафи им каза, къде да си заврят "разправянето" и сега ще трябва да го убият или модерното решение да го съдят....

А този съд кога ще издаде заповед за арест на Обама и неговия предшественик?След втората св.война най-много невинни хора са убили те.В Хага се надпеварват да им ближат задниците,позор!

Ха, ха ,ха , хо,хо,хо ! Трибуналът създаден от убийците се провиква "Дръжте убиеца Кадафи". Само бегла историческа справка показва, че тези които диктуват, и по чиято инициатива е създаден този псевдо Трибунал, са колониалните бандити- бивши и настоящи държави-терористи и убийци.

ми ....нЕкой ЧОВЕЧЕЦ трябва да е...

От България напуснаха над 1 милион, обаче според ББ сме много добре пък и според международния "съд" няма никакво нарушение защото сме минали 750000 души....

Уважаеми 55, излез от соц. мисленето си. В ЕС има свободно придвижване на хора. Тоест всеки може да работи там, където му е най-изгодно. От София до Лондон, например се стига по-бързо, отколкото до Варна. Така че "напуснали" няма. Да, при вашият душегубен социализъм живеехме като овце, оградени здраво в кошарата. И който успееше да се добере до свободата, ставаше автоматично НЕВЪЗВРАЩЕНЕЦ. Гадно, нали? И колко загинаха на браздата? Само за това БКП/БСП трябва да се забранят завинаги!

Напускат защото нямат достоен живот в родината си!А не защото не желаят да останат!Нямат работа, здравеопазване и перспектива!Умират хора без адекватно лечение и бърза помощ! За тебе е нищо естествено!Само , че за мен е геноцид!

Посочи поне десет неща, които правят българският капитализъм по-добър от комунизма.

А защо чак сега?

Сега Кадафи ще изпадне в депресия и ще мине в нелегалност. Осама номер 2 :))

Не е въпросът какъв е. Не може без разрешение, безнаказано "да си разиграва коня". Подобни неща са възможни само "по течението". Иначе, "излезе голям пич".

Интересно как така при такава омраза и ненавист към Кадафи + помоща на цялата авиация на НАТО не взе да избухне едно всенародно възстание а точно обратното. Платения метеж ще вземе да се самозагаси

Никак не е интересно. При цялата последваща омраза към Сталин, докато е бил жив, не само че никой никога не си е позволявал да му се противопостави, ами и са го обожетвявали. Интересен е случаят с Берия. Докато Сталин е бил жив, той също е бил обожетсвяван. И никой не си е позволявал да изкаже омразата си. След това, обаче военните го арестъуват, съдят го по бързата процедура и го застрелват като куче. Във всички случаи спукана му е работата на Кадафи-то. И ако все пак иска да живее най-добре е да се предеде. Иначе го чака съдбата на Саддам - бесилка. Нищо че като офицер му се полага почетна смърт чрез разстрел

Както по всички други теми и тук говориш пълни глупости. Сравнения между Сталин и Кадафи са най-малкото неуместни. Докато Сталин е бил генералисимус и вообще всички постове в едно то Кадафи е само полковник и на практика не заема никакъв пост. Отделно първия е мразел народа си и го е държал в мизерия докато либийците си живееха прекрасно до момента в който Саркози не реши да ги демократизира. И не на последно място Сталин е бил глава на военна машина каквато Кадафи дори и не може да си представи

Поредната нагла намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Какви са тия, та да решават вместо либийския народ? И за коя част от народа са се загрижили? Защото повечето са с Кадафи. А кой ще съди ония, дето нападат Либия и избиват цивилни и войничета, които също са деца на майки и бащи. Мръсен цинизъм!!

Абе, много защитници на Кадафи се навъдихте тук! Ега ти продажното племе. Аз си мислим, че трябва и приятелчето му Соломон Паси, дето казваше че му е братовчед и канеше Сейф ал Ислам на гости у дома си, също да се разходи до Хага.

С мисленето не си на "ти"....недей се напъва!

Където има социална политика водена от правителство и за късмет ползени богатства в дадена държава - газ, въглища, нефт, удобна географска локация, голям брой жители, добър социален живот и т.н, то Великите сили - ДИКТАТОРИТЕ НА СВЕТА веднага се намесват /НАТО, САЩ, Великобритания, Германия, Франция и др.. колонизатори/. Не могат ли да си остават хората, сами да си определят начина на живот. Това да не ви е 19в. да ходите до Африка и да си взимате безплатно робите. На това ли му се казва пазарна икономика. 7 млрд. роби на 100 хил. главорези. Е, това ли са ви принципите. Но за съжаление целия свят е разбрал - какво представлявате НАТО /разделяй и владей по демократичен начин, ЕС /една държава водеща-другите консуматори/, Г20 /силни държави с много роби/,МВФ/вечен дълг-вечен роб/, ЕЦБ /вдигай лихвите, докато са се навели за да не могат никога повече да си вдигнат главите/ - машини за пари И НИЩО ПОВЕЧЕ. Не е далече денят в които, ще трябва да се покайте за тези изтъпления върху отделните нации в света!

Колко ли още невинни граждани ще избият американците и другите натовци заради либийския нефт!? Може би повече отколкото в Ирак ,а може да им преседне този път?

Историята се повтаря... .Някой Знае ли дали М. Кадафи има голям паметник? Спомнете си преди години садам и неговия паметник. Американците "победиха" и решиха да саборят паметника на Садам. Метнаха му въже на шията, вързаха го за един танк и ... о, чудо!!! Паметника не падна, а само се наклони почти до земята. Но къдети, танк е това! Дръпна пак и от Д-то на статуята започна бавно да се измъква огромна релса! Представете си само колко са го обичали този вожд, за да му набият такова желязо в задника!

Другарят Обама да си върне немедленно Нобеловата Награда за мир :) И да се яви сам пред Трибунала :) Пардон, ама те САЩ не му признават юрисдикцията на тоя трибунал ... и защо ли :))))))

А нато и Сащ не извършат престъпления срещу човечествата.......................... Лицемерие и Наглост!

кои ги е упълномощил тези кретени в хага да представляват човечеството???

...и Кадафи на секундата си го премести в другия крачол :)))