МС одобри Истанбулската конвенция, нямало да има ”трети пол”

Министерски съвет прие Закон за ратификация на Истанбулската конвенция, която е срещу домашното насилие и насилието от всякакъв вид срещу жени и момичета.

Обратно в новината

Коментари - МС одобри Истанбулската конвенция, нямало да има ”трети пол” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На вниманието на авторката на статията и на редактора. Министерският съвет не може да приема закони. Това може да прави само НС.

Уроди ни приемат закони за разчупване на стереотипа.... хахахахах

какво ще учим децата в училище и какво означава да "разчупим стереотипите", че не разбрах? Може би да учим момченцата да си бъркат по дупетата, а момиченцата да се лижат, защото до сега стереотипа беше те да се заглеждат едни други, като представители на двата пола?!

"Конвенцията не въвежда нещо, което да го няма в българското законодателство и в Конституцията" - ами като не въвежда нищо, което вече да нямаме като закон за какво ни е тогава??? Да въведем "толерантност" в училищата? И как по-точно? Като започнем да учим децата що е гей, що е лесбийка, що е транс сексуален и да е обясняваме, че това е нормално??? Имам един въпрос към всички "широко" скроени защитници на би-гей-лесбо модата - ако беше нормално, защо птиродата не им позволява да се размножават?

За това европредседателство сте готови на всичко. Само че електората гласува, а вие него не го слушате. СТИГА СТЕ УГАЖДАЛИ НА ВСЕКИ, за сметка на хората. Искаме някой като Орбан.

ИЗРОДИ - вече и смъртното наказание им е малко! Те са морални и човешки хермофродити, но ние НЕ СМЕ!

Някой експерт може ли да каже кратко точно и ясно,как ще подобри тази конвенция нашето общество.и каква нужда има то от нея

..СРАМ МЕ Е ОТ БОРИСОВ И ГЕРБ ,това е морално падение ,което може да извърши един атеист ,безбожник ,без морал просто едно мекотело !!!!! Орбан вземи ни при вас !

То се е видяло, че от нас хората на тая планета нищо не става да вземат тея лудите Ким Чен Ун и Тръмп да натиснат бутоните на ядрените оръжия и света да свърши веднъж за винаги. Има и друг вариант и той е Йелоустоун да изригне и природата да си събере боклука дето е създала под формата на хора.

чашата преля макар че още от самото начало беше наполовина пълна или наполовина празна все тая

не е нужен вот на недоверие само ще падне и после ще пита ти ли ма бутна или сам паднах

аз като 40годишен мутант мога ли да плясна някое 13годишно дупенце което не си е определило пола???

православието какво мисли по тия въпроси или то пак както и до сега нищо не мисли

унищожителни са това

Значи- ако кажа- хетерожената, кажа на някой, че транссексуалността е медицинско заболяване, лицето, което е транссексуално може да ми се обиди, да заведе дело срещу мен, че го подлагам на психически тормоз и да ме осъди по тази конвенция, въпреки, че МКБ ясно описва транссексуалността като БОЛЕСТ, а не като въпрос на личен избор? Ами- да се пробва- нека пък поне един път да се създаде БУРЯ от хората, които сме със стандартна сексуална ориентация, в защита на НАШИТЕ права!

Транссексуалността е ОФИЦИАЛНО ЗАБОЛЯВАНЕ, ВИЗИРАНО В МКБ / Медицински класификатор на болестите/ под код F64.0. КАК ТАКИВА ЛИЦА ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ ЗАЩИТАТА ОТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ, КАСАЕЩА ЛИЦАТА ОТ БИОЛОГИЧЕН ЖЕНСКИ ПОЛ? И НАЙ- ВЕЧЕ - ЗАЩО- ЗАЩОТО ГО ИМА ЧЛ.3 БУКВА В- СОЦИАЛЕН ПОЛ В КОНВЕНЦИЯТА, НАЛИ?

ЗАКОН ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД изм. и доп. ДВ. бр.19 от 5 Март 2014г. Глава трета. ДЕЙНОСТ НА СЪДА Чл. 12. (1) Конституционният съд: 1. дава задължителни тълкувания на Конституцията; 2. произнася се по искане за установяване на противоконституционност на законите И НА ДРУГИ АКТОВЕ на Народното събрание, както и на актове на президента; 4. произнася се по съответствието на сключените от Република България международни договори с Конституцията преди ратификацията им, както и за съответствието на законите с общопризнатите норми на международното право и с международните договори, по които България е страна;

тази конвенция подкрепена ли е и от гюлен? ако не е, значи не важи!

значи пак да питам: как са защитени правата на малолетните булки, (момичета, които са насилени да стават жени) в тази "демократична" конвенция?

конвенцията как се справя с жените в харемите?

Захариева извърта повече от Захарова

Окончателното ми правно становище е следното- чл.3 буква в във връзка с чл. 4 ал.3 от Конвенцията е в противоречие с чл.6 ал.2 от КРБ. Никъде в Конституцията ни няма спомената правната конструкция социален пол- в КРБ е вписана само думата пол, която е употребена в смисъл на БИОЛОГИЧЕН ЧОВЕШКИ ПОЛ. Както винаги, политиците ни не могат да свършат работа за 5 стотинки, защото са необразовани, неуки, прости хора, изхвърлени от пазара на труда по специалността си поради НЕКАДЪРНОСТ!

сега прочети и чл. 5, ал. 4 от Конституцията. За да ти се изяснят докрай нещата.

Няма какво да ми се изясни- при положение, че РЕШЕНИЕТО НА НС Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И ВЪПРОСЪТ ТРЯБВА ДА ДОСТИГНЕ ДО ДЕЛО, ОБРАЗУВАНО ПРЕД КС! Жалко, че в България няма право на индивидуална конституционна жалба, иначе щях да инициирам упражняване на това право. Надявам се и ВАдвС да се пробва пред КС.

ОСТАВКА !!!!!

Тези българки, които твърдят, че насилието било балканска черта да се допитат до някоя, която е живяла със скандинавец!

защо соросоидите със всичка сила бранят обратните??????????????

Отговорът е много прозаичен- на следващите избори те ще гласуват за тези които са одобрили такива права. Тоест това са бъдещите гласоподаватели, които ще им увеличат процента на -ЗА-. По късно тези неиндентифицирани полово ще искат пък да се одобрят браковете и децата да имат двама татковци или две майки или двама трансветити които единият ден единият е татко, а другият ден обратно. Та точно за да станат техни гласоподаватели се одобрява. На запад така направиха отдавна и партиите които ги одобриха спечелиха техните гласове.

я кажете какво казва конвенцията за брак с малолетни?

Що бре, женкяти не е малолетна или ме е заблудила?

добре казах, че сте принизени до животните, но ти ме изтри. как се казва женкя ми? а фейкнюзъджия на сорос педофила?

Дали признават или не социалният пол съществува и е част от социалното със собствени проблеми за решаване. Проблемът е , по-дълбок , балканецът се изживява и действа сякаш е животно , гола биология и социалното съществуване за него е непознато извращение и дори не иска дори да признае, щото го смята заплаха животинските си привички. Вместо това прилага някви характерни за първобитното му съществуване магически ритуали на пустосване и заклинания , с които мисли , че ще прогони социалното и ще се върне в някво митично блаженно първично състояние на обора или джунглата. Проблемът остава.

У нас не природата, а партията определя половете и порциите.

то и герб няма да има скоро - крадци ниедни.

тия за 27 години "демокрация" не можаха да спазят собственоръчно написаните си закони, но тази конвенция ще я спазят, защото е написана от евреи-педофили.

Целта на конвенцията е да се разчупят стереотипите за половете и за това, че мъжът трябва да изкарва прехраната на семейството. Я да видим от Кого са наложени тези "стереотипи" и срещу Кого се бори тази конвенция: "На жената рече: ще умножа и преумножа скръбта ти, кога си бременна; с болки ще раждаш деца; и към мъжа си ще тегнеш, и той ще господарува над тебе. 17. А на Адама рече: загдето си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: не яж от него, - проклета да е земята поради тебе; с мъка ще се храниш от нея през всички дни на живота си; 18. тръне и бодили ще ти ражда тя; и ще се храниш с полска трева; 19. с пот на лицето си ще ядеш хляба си, докле се върнеш в земята, от която си взет; защото пръст си и в пръст ще се върнеш." (Бит.) Не на мъжа е възложено да ражда деца и не на жената - да изкарва прехраната. Друг стереотип за разчупване:Жена да не носи мъжко облекло, нито мъж да се облича с женска дреха; понеже всички, които правят така, са мерзост за Господа, твоя Бог. (Втор.22:5) Друг стереотип за разчупване: "С мъж да не лягаш като с жена; това е гнусота."

Cатанизма става агресивен!!!

Оставка ,не искаме да ни управлява третия пол !!!!! Каква е разликата между Унгария и България.... ????????????????????

Смърт на обратните,щом не могат да създават живот а само да паразитират,само смърт,природата не търпи боклука,вижте при другите живи организми дали има обратни

Идиотимът в кабинета Бор 3 няма граници, както няма такива и между понятията ПОЛ и СОЦИАЛЕН ПОЛ.Навярно мин. председателят е усетил що е социален пол след визитата си в Симитли.

холокоста подлежи на разчупване на стереотипите наложени ни от педофилите, които заложиха на фючърса със сделките с коронки от концлагери, дори от цигани. за това делът им бе повишен до 6 млн.

"...Конвенцията беше подписана миналата година, напомни Захариева и работна група в правосъдното министерство с участието на ведомства и неправителствени организации е работило по текстовете на конвенцията и закона за ратификацията в продължение на една година. Конвенцията е приета единодушно на заседание на Съвета за съдебна реформа. ..." :)))))))) ..... Дълбока, завършена, най-важното---ясна мисъл!:)))))))))

Факт е, че с тази Конвенция се въвежда една правна фикция , наречена Социален пол, на която й се придава вид на съществуващ сложен юридически факт. НЕ СЪЩЕСТВУВА СОЦИАЛЕН ПОЛ! СЪЩЕСТВУВА САМО ПОЛ! Въпросът е- чии интереси обслужва вмъкването на правната фикция, наречена социален пол и защо изобщо е необходимо въвеждането й като легално юридическо определение? Нали Конвенцията касае защитата на правата НА ЖЕНИТЕ?

Колежке, не изпадай в буквоядство и опити да градиш сложни правни конструкции. Нивото на коментиращите тук не е такова, а и ако си чела повечко правото на ЕС, ще знаеш, че там така си се изразяват. За да дават после възможност за повече от едно тълкувания. И друг път не кради на хората никовете:)

Не градя сложни правни конструкции, а правя най- ОБИКНОВЕНОТО НЕЩО за моята адвокатска професия- ТЪЛКУВАНЕ НА ПРАВНА НОРМА. Ако Вас Ви затруднява тази ЕЛЕМЕНТАРНА ЗА ВСЕКИ АДВОКАТ ДЕЙНОСТ, значи не би следвало да проявявате интерес към адвокатската професия, а камо ли да пробвате да ДАВАТЕ ОЦЕНКА на моя ПРОФЕСИОНАЛЕН правен коментар...

Ето заключителната част на Преамбюла към Конвенцията: .................. " Като отбелязват продължаващите нарушения на правата на човека в рамките на въоръжени конфликти, които засягат гражданското население и по-специално жените под формата на широко разпространени или системни изнасилвания и сексуално насилие, както и потенциала за нараснало насилие, основано на пола, по време на конфликтите и след тях; Като отбелязват, че жените и момичетата са изложени на по-големи рискове от насилие, основано на пола, отколкото мъжете; Като отбелязват, че домашното насилие засяга предимно жените, но и мъжете също могат да бъдат жертви на домашно насилие; Като отбелязват, че децата са жертви на домашно насилие, включително и като свидетели на насилието в семейството; В стремежа си да създадат една Европа, свободна от насилие над жени и домашно насилие, Се споразумяха за следното: "

на педали вяра да нямаш. както и на ционисти, продали Христа си за 30 сребърника!

чист натурален педераст си,или предпочиташ да ти казват гей,на галено

Е. Захариева: "Конвенцията е подписана от всички държави в ЕС, но за момента е ратифицирана в 17 от тях... ...Няма как България да не ратифицира Истанбулската конвенция, предвид факта, че тя поставя на най-високо ниво защитата от домашно насилие и равенството на половете. Ние се борим за това от години. В Истанбулската конвенция има много ясно определение за пол. Целта й е да се разчупи стереотипа и за жените, и за мъжете. Тя не въвежда нещо, което го нямаме в момента в нашето законодателството, но извежда задълженията на държавата и на цялото общество в по-високо ниво, тоест по-високо ниво на образование и на защита Половото ограмотяване на обществото и половото образование на децата се мъчела от години да повдигне Каката...

...всички видяха хермафродитите на България.

Въпрос към захариева- айте ми систематично тълкуване на чл.4 ал.3 от Конвенцията, а именно Член 4 Основни права, равнопоставеност и недискриминиране 3 Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, СОЦИАЛЕН ПОЛ... rm.coe.int/168046246f Моля, дайте тълкуване на юридическата разлика, въведена от Конвенцията, между пол и социален пол, нейното юридическо определение и сферата на правоприлагането й! Ако Конвенцията е насочена САМО към защита на лицата от биологичен женски пол, то защо изниква в чл.4 ал.3 определението социален пол и що за правна фигура е въпросното нещо?

асоциален пол са политиците, които погазват чрез конвенции вече утвърдените правила за правата на човека и конституциите. или някой все още си мисли, че юдеите, печелещи от златото на откраднатите зъбни коронки и от циганите по концлагерите с техните измислени 6млн "избити" не ни мятат в техните еврогейски концлагери. прост за отмъщение.

Не съм Захариева, но според мен не можеш да претрепеш безнаказано една жена или мъж само заради тяхната сексуална ориентация. Да качим на ешафода и Леонардо да Винчи, и Микеланджело Буонароти и още редица други гениални мъже и жени, само защото имали други усещания? Тъпо е. Пък и не точно тези моменти са най-важното в тази Конвенция. Разбирате, че ако тези хора не бъдат споменати, ще се вдигне врява до небесата, нали? И? Какво? Да ги затворим? Да ги екзекутираме? Какво да направим с тези хора?