Мръсният въздух довел до смъртта на близо 15 000 българи за година

Регионите с най-лоши нива на фини прахови частици са у нас, в Полша и в Словакия

Обратно в новината

Коментари - Мръсният въздух довел до смъртта на близо 15 000 българи за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

15000 починали от въздуха, още кой знае колко хиляди от друго, още незнамколко хиляди напускат страната... За година... Че ние сме на свършване, бе!

Бочко ей сега ще оправи статистиката! Повишаващи се цени и данъци ежедневно, забрана на печки на твърдо гориво, забрана на стари коли, липса на достъп до здравеопазване и само след няколко годинки българите въобще няма да измират зарази мръсен въздух, а заради глад, студ и болести!

Дрън, дрън, глупости. Фалшиви новини.

Ех, като изпраскате така една цифра! Баща ми едно време казваше "Който не вярва, да иде да провери". ДЕЕБАИДЕБИЛИТЕ

Соросоидите пробутват подобни глупости за да подготвят почвата за забрана на печките с дърва, та да станем още по-зависими от олигарси и легалната мафия!

Нали това се цели, че парите за пенсии са окрадени и държавата като умори пенсионерите и им прибира вноските за пенсия, които плаща всеки.

Не случайно България е на първо място в ЕС и трето в света по смъртност!

Защо, въпреки всички замърсители, ГМО и др. непрекъснато изтъквани фактори, никой не коментира следната информация "Глобалната тенденция е към постепенно покачване на средната продължителност на живота, като за включените 163 държави в разглеждания период средната стойност се е повишила от 53.3 години на 71 години (тези стойности са с няколко месеца по-различни от публикуваните от СЗО, тъй като тя включва няколко десетки повече държави). В нито една от тях не се наблюдава спад на средната продължителност, но разликите в темповете на ръст са значителни."

щото си тъп. в средновековието пък е била 43 г. освен това прави разлика межди продължителност и качество, щото последните 20 години ще си ходещ труп

Неграмотни, които не знаят правописа, не трябва да правят тъпи забележки.

И това е само началото...освен дизеляците, сега започват и мангалите да бълват огрев...

Лъжат на поразия!

Измират народа но американските ТЕЦ-ве са най-евтините за управляващите. Народ от овце иска строгане за друго не става.

Ми предлагам правителството да вдигне цената на бензина, на тока и на топлото, че тоз народ напоследък много на топло е свикнал и много се вози. Така че бъдат спасени 15000 българи годишно --------------- Още повече ще избягат или няма да се родят зарад мизериятя, ма важно е парите да се въртят, бизнес да става.

Пука му на ганьо! Важно е бангията с рязан катализатор да върви и да е евтин данъка и. Балъците с нови коли и евро6 норми да плащат. И гуми е добре да гори Ганьо, че да му е топло докато жули ракийката.

а можеш ли да обясниш ,защо българските пелети за отопление са по евтини в гърция от колкото у нас ? сигурно на ганьо му доставя удоволствие да си краде от роднините ?

Кои са виновни? Може би ние с колите? Би било лесно обяснимо, но не е вярно. Какво ще кажете за ромските станове, които събират стари гуми, всакяква пластмаса и всичко друго, което по някакъв начин гори. А беше лято. Идва зима. Сега ще видим доклад, ама няма да го гледаме, а ще го усетим! Дишай! С противогаз е по-добре. Колите са нарочени. Имат проблем, естествено , но........Въпрос с повишена трудност..... Старите трошляци заедно с новите лимузини в България или кравичките във Франция са по-голяма заплаха за екологията? Та кои?

Аде бе, българи или мангусти? Ми то 15000 половин българия кажи речи

Питате ли се какво е това да мреш от въздуха? В София беше в пъти по- мръсно до 98 година, когато масово навлязоха газовите уредби на колите и Кремиковци душеше целия град. Никой не казва, че автомобилите се подобряват с всяка година, а с метановите уредби нещата търпят видим прогрес. В същото време единствено истеричното строителство прави пълното мазало във въздуха , но въпреки това има забележим успех. Какво, обаче ни поднася статията? Мнението в статията е спекулативно, особено 142 хиляди години живот... Направо се хванете за палците на краката и продължете напред, докато втечняващ се, запленен от авторитета си веган продължава да ръси това. През последните осем десетилетия животът на българина е изминал драматични промени и въпреки това се наблюдава известно увеличение на продължителността на живота. Като знаем, че има на опашката на причинителите на смърт други в пъти по- опасни вещества, фините прахови частици са много далеч от основните причинители.

И ставаш на прахови честици. :)

Кой ли ви провокира да пишите глупости?

....$$$$$$$-те...

Човек е плод на "ПРИРОДАТА" а Природата си знае работата и ако трябва нещо да се корегира тя ще го корегира ! Тези Швестаре и Дюдуклии пресилват нещата и вдигат пара САМО и САМО за да се пазят дотацииките, службиците и заплатките!

ако трябва нещо да се корЕгира тя ще го корЕгира. Като си неграмотен, що се мъчиш да даваш акъл на другите.

нали се дървите и перчите зад волана. всяко деиствие си има противодеиствие. заповядаиде дишайте въздуха които излиза през аспуха на колите ви.

Пушенето не вредно за здравето.

Идете ми довтасайте с някоя магистрална холандска,ЕВРОПЕЙСКА, експертка и идете ми разправяте, че при паважна настилка е по-запрашено от асвалта.

Мръсният въздух е за имиращите избиратели Чистият въздух е извън града, кварталчета комплексчета резиденцийки палатчета

извън "дупката" софийско поле... далеко, далеко трябва да си за да ти е чисто. на океан, в южното полукълбо по възможност. Ама нали българите живеете само по котловини и дупки, откъде бихте могли да знаете ?! как да знаете че океана е син, папагалите в парковете кряскат, а палмите са вечнозелени ? как ?

Официално най-елитния квартал, най- рекламиран, на България с най-скъпите апартаменти и по-прашна бетонна джунгла от Люлин, Младост и Обеля.

аз съм мега дзвер

Замърсяването на въздуха с фини прахови частици е довело през 2015 г. до преждевременната смърт на 14 200 души в България. ---Абсолютни глупости,от къде идват тези финни прахови частици,та в България няма промишленост,няма производство,даже вече рудници нямат за да я има тази болест-миньорската.Никой в България не умира заради прахшните улици,там микроните да по големи и не влизат в белите дробове,никой в България не умря(а само някои се нагушиха) заради продадените квоти за мръстнят въздух(общо казано) и сега опряхме за финните прахови частици,което значи-забранява ви се да се топлите с твърдо гориво!

Откъде идват праховите частици?! Предизборно България е превърната в строителна площадка - прах... не се диша по улиците. За миене да не говорим...

Да.... Мръсният въздух .. От тия браздящи лазурното ни небе ... следи . Видими отвсякъде . И фрашкани със стронций и други отрови . Пряко атакуващи имунната и нервната ни система . Последствия : Загуба на контрол и съзнание , непровокирана агресия и гняв . Познато , а.... Няма да стане вашата , свиквайте с тая мисъл . Пак ще оцелеем , за разлика от вас ... Бог пази България и има защо .

Кмет Фандъкова умишлено целенасочено Планомерно унищожи София с замърсители на въздуха: със Абсурден градски транспорт неоправдано скъп и нередовен и изнуди хората на мильонен град София да се опушват в лични автомобили. В събота неделя адът пушек частици ПЧ2,5 е удесетроен. Фандъковия транспорт го няма планирано безхаберие вместо да е безплатен и редовен поне 10минути Най хубавите Едри подбрани Замърсители на Фандъкова са Фирмите за Чистота с стари таралясници камьони Ръсещи Прашоляк в 1000—пъти частиците ПЧ2,5 Сега има Фандъков проект За 1'000'000' пъти супер замърсяване, ще разнася боклуците от цяла България в София уж да ги гори Еко. Прах и смрад по български и милйончета Евро в джобче Фандъково и компания

ПАК сме №1!!!

Е па не го даваме ПЪРВОТО МЯСТО СПАЗВАМЕ ПАРАМЕТРИТЕ

АБОНИРАНИ сме за първото място :(

Отзад

То щото в Русе и Стара Загора , въздуха е Кристален ! Малко мирише , но на две ракии и 10 цигари всичко се изчиства !

В Р'уси е чисто. Цигани наркомани поръчково Изчистват всичко живо В Ст.Загора е чисто няма дори лош матрял останали само послушни цигани

Нищо не пише за западните држави Само Лондон напривем е много по замрсен от цяла България Няма от къде да има замрсявания като няма индустрия Скоро ще съсипем и провизводството на електроенергия от въглища и въздуха ще стане по чист но хората едва ли ще живеят по дълго кото няма да имат пари да живеят нормално .

Отдавна са ГМО Не ги ХВАЩЪ

До мими-то Тия в Лондон са добре Ако са зле Кралицата ще пише в Дир.бг

повече са измрел от обеднен уран и убити от цигани.

ОНОВА е само СТАТИСТИКА а това РЕАЛНОСТ Макар че повече е реално да умреш от сиганин отколкото от сиганизирана АТМОСФЕРА

Удивителна пропаганда, но не особено интелигентна...ФПЧ причинявали 25% от смъртните случаи а пише ли го в диагнозите на умрелите? Купувайте електрически автобуси на 5 х по високи цени и правете ремонти на Графа.

Ако трябва кратко да се обясни от къде и защо е замърсяването, може и да не е много добре разбираемо, но ще опитам. Най-голямо е то от т. нар. "икономически растеж", към който се стремят всички. Консуматорското общество, което потребява и бълва боклук нескончаемо. Огромно количество евтини боклуци-еднодневки, които служат ден до пладне и за рекламата им са нужни много повече усилия от колкото за производството им. Концентрацията на населението в мегаполиси, в които тълпата живее в термитниците в единия край, а намира работа обикновено в другия и се блъска с другата тълпа, която живее в противоположния, а работи в техния край. И така се блъскат тълпите сутрин и вечер. Липсата на всякакъв интерес от фактическо подобряване на живота. Такова няма. Има само безкрайна измама на стадото овце, манипулирано от медиите. Всичко е подчинено на интереса на шепа привилигировани, които командват парада. Скоро ще търсят начин да утилизират голяма част от стадото, което вече им пречи. Това вече е в ход. Отдавна експериментират с всякакви аерозолни ваксини и дори наркотици от въздуха. А Вие си мислете, че стария Голф на комшията е виновен и си пасете кротко по пътя за кланицата.

Специално за СОФИЯ Къде се намира ФАКУЛТЕТО и КАКВО обгазяване прави над цялата столица Но там не се БАРА

Да унищожим тази планета е цел номер 1 ! Няма да нито първата нито последната ! То е ясно че като хората станат 30- 40 милиарда Земята няма шанс ! Да се готви следващата планета ! Това вече сме го правили но не го помним !

В България нищо не работи. 55 човека на км2 . Какво да кажат тези с 350-400 човека на км2. Ала-бала, но е форма за прецакване на населението. При това вътрешно и външно прецакване.

Винаги е забавно да четеш "великите" мисли на притежателите на 20-30г таралясници които стават единствено за скрап и димят като парен локомотив !

Да не си от децатъ на МЕНГЕЛЕ с ПРЕМЕРЕНИЯ

Илияне да се затворим в по един гараж с запалени двигатели . Аз с моят 15 годишен Опел на газ и ти с твоя чисто нов дизел " евро " 8 да видим кой пръв ще Падне !?

Ще ми kупиш ли ЕВРО 8 ;) Щото аз имам само велосипед ;) Кой ще падне първи ?! Ти или аз със велисипеда в гаража :D

Че то най-голямата гордост за българина е да обясни как си е махнал катализатора, затапил ЕГР-а и 'избушил' DPF-a. Ама иначе сипва само премиум масла и гориво 100 октана, а дизела от комшията щото е по-качествен.

Дето са си купили поредния нов боклук, който ако му свърши водата за чистачките и изписва "обади се на сервиза" И който за да изгаря два литра бензин по-малко е така натъпкан със скапана електроника, че и производителя не може да се оправи с нея. И за производството на който е реализирано много по-голямо замърсяване, да не говорим за замърсяването, когато го изхвърлиш заради няколко скапани жици.

твърдо гориво през зимата, твърде много и твърде замърсяващи автомобили в градовете, плътно застрояване, липса на паркове и пространства, немити улици, апатия и изглупяване ......

Точно за липса на паркове и пространства, немити улици, апатия и изглупяване ...... е виновна ИВАНЧЕВЪ НАЛИ

Точно свикнаха да ядът ПАЛМОВО МАСЛО ВЗЕХА че УМРЯХА

не е от въздуха, а от пестицида "Ран-Ът" - да останат 4,5 млн. българи, работещи за новите си господари. А един друг пестицид беше планирал до 2030 г. българите да изчезнат, да остане само името на държавата.

СЕКРЕТНОТО му ИМЕ БОКО ХАРАМ

Да бе,ще карам да не чувам двигателя и ще се отоплявам без дърва,че да нямам желание дори и за пиене.

....електричка да не чувам двигателя .....

Причината за мръсният въздух са аерозолните престъпления.Има стотици статии и филми по въпроса.Будна ера-Днес е вече трудно да се види тъмно-синият цвят на небето, поне не по същия начин, както много от нас помнят. Видимият хоризонт днес изглежда сивобял и за това има една съществена причина - разпръсването на огромни количества фини частици или аерозоли, които драстично са намалили прозрачността на въздуха.! И наистина, изследванията показват, че аерозолните следи не съдържат водни пари. Още-Документалният филм „Аерозолни престъпления” на дългогодишния изследовател на явлението „кемтрейлс” Клифърд Карником разобличава тайните въздушни операции, чрез които се разпръскват в атмосферата високотоксични и радиоактивни веществаи какво ли не..По щокиращ начин филмът доказва, че дългите бели следи, които толкова често се виждат по протежение на цялото небе, не са следи от изгоряло самолетно гориво, а специални аерозолни смеси, съдържащи изключително вредни за здравето на човека и природата химически и биологични субстанции! Наред с документираните факти около явлението „кемтрейлс”, филмът „Аерозолни престъпления” показва истинските причини за глобалното затопляне - темата, с която днес световните власти усилено спекулират - и предупреждава за предстоящите катастрофални последици.В Констанца-Румъния там също много болни от рак и деца с увреждания.Небето ,Земята ,те на са на военните ,че да замърсяват природата. .

На МАЛЯКИТЕ ГОЛФъ им рлечи затова ти блъскат МИНУСИ Кемтрейлсът е АМЕРИКАНСКИ а щом е ТАКЪВ е МАНА НЕБЕСНА

15 000 срещу "само" 2 000 000 намаляване на населението от мизерия, глад, престъпност и безисходица през последните 28 години. Микрочастиците са безспорен приоритет на Европа. А престъпността , мигрантите и т.н. са дреболии.

това с тропосферния озон за първи път го чувам!! сигурно е по страшно от тютюнопушенето!!

от измислени статистики! Как пък разбраха, че точно 14200 души са умрели точно от прахови частици, а не от нещо друго? Например от битови неволи, от началнически ядове, от зле уреден живот и така нататък. А иначе всички умрели (по света, не само у нас) са дишали въздух и са пили вода, значи въздуха и водата са по-вредни от праховите частици.

Молете да не обиждате световните шампиони по стакмистика .

Догодина пак за Дана!

Не обиждай на ФАКУЛТЕТО

Всичко това е насочено към оправдание на грабежа, който се стоварва върху най-бедните. Също както винетки, свинетки и всякакви други нескончаеми такси, застраховки и данъци. Например. Тъста ми за 20 г. изминава не-повече от 30тина хиляди километра. Основно ходи до лозето си и градината, в които се мъчи да отгледа нещо за да не гладуват с бабата с мизерните си пенсии. Ако не им го оберат циганите разбира се. За това трябва обаче да купува винетка. Същата на цена, като тази, която плаща дебелосереца дето ходи всеки уикенд до Гърция с огромен джип, да си плакне карантиите.Та тъста плаща същата винетка да се блъска по дупките към съответното село! И сега пък се оказва, че неговия архивен Голф е виновен за замърсяването (нищо че кара на газ и по 1000 км на година) и трябва да му дръннат още по-големи данъци и такси. Интересно кое ще го убие по-скоро!? Дали въздуха или мизерията и данъците? Само се чудя няма ли най-сетне да се вдигне истинска вълна на недоволството и да смачка тези човекоподобни, които организират всичко това?

Крайно време е да разберете, че колата е ЛУКС! Като не можеш да си я позволиш тогава просто ползваш градски транспорт. Данъците на колите трябва да са обвързани със замърсяването, а старите дизели (над 10 годишни) да се забранят. Да не забравяме и да има истински технически прегледи, защото сигурно 1/3 от трошките по пътя са опасни поради технически неизправности.

Градския транспорт в този район, уважаеми Гроздане...Изчезна отдавна! А възрастните хора не могат да ходят по 20 км пеша, че да копаят после! А за доктор пък няма да ти обяснявам какъв транспорт и доде трябва да се ходи. И не е виновна колата, а лакомията на тези с бездънните задни части. От тях е баш замърсяването. И от такива като тебе, дето им се връзват.

Чети бе рядко тъпо парче, човекът ти казва НА СЕЛО!!!! Какъв градски транспорт от селото до лозето? Много започнахте да се вземате на сериозно и май без кръв няма да мине.

Защо да се забранява ;) Само вдигаш данъците с 500% и те само ще ги спрат ;)

Абе едно време ни казваха че при СОЦЪ била лукс а при капиталъ НЕОБХОДИМОСТъ Но може и да си прав С толкова КОМИСАРИ в БРЮКСЕЛ може да се е обърнала РЕЗБАТА и нашите ДЕМОКРАТИ както винаги не ЗНАЯТ

За 10 години "просперитет" в ЕС, населението на България е намаляло с 557 808. Дали този регрес е само от мръсния въздух ?

Не е само от мръсния въздуха, а и от плана андропов-путин!

За хората с АЛЦХАЙМЕР все още няма ЛЕЧЕНИЕ НАЛИ СОРОС

НАРОДНАТА политика на УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОЛКО

тъпи, от политиката на днешните управляващи ще мрат след 40 години!

Тъпо е на МАЙКА ти ДЕТЕТО ТРИДЕСЕТ години МИНАХА

И каква се оказа тя? Толкова уж вредните и заклеймявани цигари се оказаха направо полезни като витамин С спрямо другите нещица.

За съжаление на управляващите вече има доста карти с станции за измерване на качеството на въздуха и ясно се забелязва следната тенденция: 1.Където има цигани, въздухът е възможно най-мръсен. 2.Където въздухът е възможно най-мръсен, има гласоподаватели. Дали ще ги накарат да спазват законите с риск да загубят гласовете им? По-лесно е нищо да не правят и да им дадат по 20 лева на другите избори и Фандък пак ще е кметица.

от което може да се направи логичният извод , че само циганите мрат ,което не е зле!