Сезонните МПС ще сключват застраховка и за по-малко от 12 м.

НС реши водачи на сезонни моторни превозни средства да сключват застраховка "Гражданска отговорност" за по-малко от 12 месеца, но за не по-малко от 30 дни.

Обратно в новината

Коментари - Сезонните МПС ще сключват застраховка и за по-малко от 12 м. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tova sa obiri na naroda I taka e ot godini

СЕЗОООНО СРЕДСТВО? КЪДЕ Е ЗАКОНОВОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТАКОВА ЖИВОТНО?

Трябва да има месечни, седмични и дневни винетки. Цената на всяка от тях трябва да е точно пропорционална на цената на годишната винетка, т.е. дневата да е 1/360 /5/ от цената на годишната. Бюджета не трябва да прилага търговска логика защото функцията му е не да печели,а да извършва обществена услуга. Всички останалирешения са просто компромис със свободата и справедливостта.

За БМВ-тата тва е голямо удобство щот те през зимата на практика не се движат :)

Тия нямаха ли референдум да обсъждат!?

Аз искам почасова гражданска отговорност.Мен така ме устройва На пролет като тръгна от София на село. и На есен като си тръгна от родното село до София,В София ползвам държавна кола с шофьор пък и в парламента зимата ми е топло и безплатно....Така ще спестя някой лев....Хахаха

през ноември застраховката за цяла година по отменения закон и през есеннозимните сезони по принцип не я ползвам. Ще ми върнат ли половината гражд. отговорност след тези изменения на закона?? Сигурно няма, големи "умници" са тези депутати, затова трябва да ги сменим с други - белким са по-умни!!!

ТОВА НАИСТИНА Е ПОРЕДНОТО БЕЗОБРАЗИЕ.МОЕТО БЕНТЛИ Е КАБРИОЛЕТ.ОТКЪДЕ ЩЕ ПЛАЩАМ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ЗА ЦЯЛА ГОДИНА,КОГАТО ГО ПОЛЗВАМ САМО ПРЕЗ ЮЛИ И АВГУСТ.НЕМАМ ПАРЕЕЕЕ. ЗА ЦЯЛА ГОДИНА.ПЪК И ТЕЗИ ЛЕТНИ МАГИСТРАЛИ...КАК ДА ГО КАРАМ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ И ЯНУАРИ????

Ей, тия от НС продължават да демонстрират тъпащина и безпринципност.

ЗАЩО САМО СЕЗОННИТЕ МПС ЩЕ ИМАТ ПРАВО НА МЕСЕЧНА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ.АЗ ПОЛЗВАМ МОСКВИЧА САМО ЛЯТОТО .ИСКАМ И АЗ ДА ИМАМ ПРАВО НА СЕЗОННА ГРАЖДАНСКА

Да приемем, че имам автомобил и мотоциклет.От Октомври до Март карам автомобила, а от Април до Септември мотоцикъла. Как да си разпределя застраховките.

какво сложно виждаш..? от ..до 6 месеца ..5 има само ограничение не по -малко от 30 дни.

Нищо лично : "Полицата по гражданска отговорност се сключва за срок от 1 година. Този срок е периодът от време, вписан в полицата и за който застрахователят носи риска по договора. Срокът на полицата по гражданска отговорност се определя с точни дати и час- от дата и часа за начало на валидността до дата за край на валидността."

Редно е мотористите да имат застраховка за времето, когато моторът им се намира на пътната мрежа в България. За караваните е нещата са по- сложни. Караваната е пътно превозно средство, което се намира на пътя около 4 дни годишно, като използва по 5-6 месеца, но през цялата година представлява опасност, защото може да причини вреди на някого без дори собственикът да подозира. В този смисъл дори и неподвижна, поради характера си на неустойчивост е уместно да се помисли дали караваната не трябва да има гражданска отговорност за цялата година в един значително по- нисък размер? Каруцата също трябва да има гражданска отговорност за цялата година дори и в по- нисък размер, тъй като до сега каруца с кон много рядко е причинявала увреждане. Каруцата е по- опасна за онези, които я използват.

Ми , то и мойто МПС си е сезонно. Карам си го през всичките сезони, пролет, лято , есен ,зима.Няма ли да има нещо по-така със застраховките?

е разгеле...това е важно...

ОТНОВО КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТИЗМИ, СМЪРДЯЩИ НА КАЗАРМЕНО ПАГОННО УГОДНИЧЕСКО СЛАГАЧЕСТВО НА МУТРИ И ОЛИГАРСИ, КОИТО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НИ ЦОЦАТ С ПОМОЩТА НА ДЪРЖАВНИЯ ИМ СЛУГИНАЖ !

ЩЕ СЛОЖИМ СТИКЕРИ И НА ХХХХИТЕ НА МАЙКИТЕ ВИ :)))

Хитрите застрахователи просто ще удвоят цената на застраховката и това, че плащате за 6 месеца ще компенсира годината ;))

Е ,те това с дерегистрация и НОВА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ не е ли пълна идиотщина? Да речем имам кола ,която не ползвам. Държа си я в гаража- на никой не пречи и никой не я "напада". Когато ми потрябва- ще отида и ще платя застраховка,и тогава ще изляза на пътя/ съответно винетка ,пътен данък... и още каквото се сети правителството ,КАТ и Мин. на транспорта/ . Но пък чак "пререгистрация"??? При положение ,че и така в КАТ се чака по цели дни за най- просто регистриране на превозно средство...

Продавам на дъщеря си моята кола във Враца. Отиваме да я регистрираме по адреса и в София. От КАТ ни казват ,че тя не е длъжна да я обявява в данъчната служба / имали връзка по служебен път/. Но във Враца трябва да отида да я отпиша в данъчното и в КАТ. Как е възможно КАТ -София да има връзка с данъчното ,а да няма връзка със СОБСТВЕНОТО СИ ПОДЕЛЕНИЕ ВЪВ Враца?!?!