Москва предлага на Токио подписване на мирен договор до края на 2018 година

Без предварителни условия, после ще разговаряме като приятели, каза Владимир Путин

Обратно в новината

Коментари - Москва предлага на Токио подписване на мирен договор до края на 2018 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3 години Тръмп унищожаваше С.Корея, та с умни ракети, та с кораби и т.н.Ядреното оръжие САЩ го вкараха в Ю.Корея още преди 40 години, въпреки договорите, че не могат да го изнасят в трти страни. С.Корея 10 години не яде и не спа, но създаде забележителна ядрена технология за да се защити. Именно ядреното оръжие постави Тръмп на масата за преговори.Ким му каза, ще ударим 5 промишлени градове на САЩ, но от корен, нападайте... Ю.Корея и Япония искат САЩ да изпълнят договора и да изнесат ядреното си оръжие от Ю.Корея. Те не искат да бъдат мишена, а да се обединят. САЩ навремето разделиха Корея и Виетнам на две. И на двете места ядоха здрав бой и още го помнят.

я се успокойте малко... дори ние сме ви били почти винаги и мнго зле... трябваше преврат да направите 44та за да не изядете боя и да ви изколим в добруджа за незнма кой път... айде съобразя

Така пише в "Ньойският договор".

Погледнете тримата на снимката! Погледнете ги и си представете на тяхно място Ястреби на САЩ и НАТО в компанията на някоя евромажоретка. Кои вдъхват повече доверие?! ... Впечатлиха ме думите на Путин за евентуален ядрен сблъсък: "За какво ни е свят, ако в него Русия я няма?" ... Търпеливият, уравновесен и далновиден Путин е Дар божий... Сред политиците откачалки бол...

Си имат проблеми с навлеци също- индонезийски мюсюлмани. Турска работа.

Мусулмани не пускат но основните им проблеми са със собствените им младежи и факта че вузовете им са пълни с китайци

Не изпитвам уважение към японците поне заради една причина - ядат интелигентни морски бозайници - китове. Да оставим въпроса, че ловят риба в целия световен океан и я влачат към Япония. Не че са толкова гладни, правят го просто защото е далавера. Наглостта им стига до там, че тези дни са отправили искане да се отмени напълно забраната за лов на китове /която и сега не спазват/.

соросчета, ето ви истината- на Окинава е заровено кучето, не на Курилските острови. Съвместна декларация между Съветския съюз и Япония относно Курилските острови от 1956-та По време на мирните преговори от 1956 г. между Япония и Съветския съюз, съветската страна предлага да се разреши спорът, като се върнат Шикотан и Хабомай (двата най-южни острова) в Япония. В последния кръг на преговорите японската страна приема слабостта на претенциите си към Итурп и Кунашир (двата северни острова) и се съгласява да се заеме с връщането на Шикотан и островите Хабомай в замяна на мирен договор. Правителството на САЩ обаче се намеси и блокира сделката. САЩ предупреждават Япония, че оттеглянето на японската претенция за другите острови би означавало, че САЩ ще запазят Окинава, което кара Япония да откаже тези условия. САЩ заявяват, че мирният договор в Сан Франциско "не е определил суверенитета на отказаните от Япония територии", но че "Япония няма право да прехвърля суверенитета си върху тези територии." Въпреки това, на 19 октомври 1956 г. , в Москва, СССР и Япония подписват Съвместната декларация между Съветския съюз и Япония. Декларацията прекрати състоянието на война между Съветския съюз и Япония, която технически съществува между двете страни от август 1945 г. Съвместната декларация не разрешава спора на Курилските острови, чиято резолюция е отложена до сключването на постоянен мирен договор между СССР и Япония. Член 9 от Съвместната декларация обаче заяви: "СССР и Япония се споразумяха да продължат след създаването на нормални дипломатически отношения между тях, преговори за сключване на мирен договор. По този начин СССР, в отговор на желанията на Япония и вземайки под внимание интереса на японската държава, се съгласява да предаде на Япония островите Хабомаи и Шикотан, при условие, че действителното преминаване към Япония на тези острови ще бъде пренесено след сключването на мирен договор.‘

Путин като подпише мирния договор, да обсъдят и връщането на Окинава... опа, там май едни други бяха окупатори... пардон! -Освободителите исках да кажа!

Япония може да мине по комунягите за по малко от 24ч,по–напреднала е от тях поне с 1000г.

Буахахахаха! един вид- също като Наполеон и Хитлер?

всъщност мирен договор е можело да се подпише много отдавна, но нали ги знаете мириканците? натискат Япония да не подписва договор за да има нужда да я 'защитават от руската заплаха' и да има причина да държат окупационната си армия в Япония. Апропо, мириканците кога ще върнат Окинава на японците, която е много по-важен за Япония остров от някакви си пършиви Курилски островчета?

Новина би било ако Япония предложи на Русия да се подпише мирен договор. СССР, а после и Русия многократно са предлагали на Япония да подпише мирен договор при настоящето статукво. Но Япония не иска. Защото тя е загубила войната и е понесла всичките страдания. Защо й е на Япония сега и националното унижение да признае загубата на Севрените територии. И то доброволно. Няма как да се случи. А това с приедлаганото от Русия приятелство малко ми напомня на следната ситуация; А си свали гащите, пък си намажи задника с вазелин.... а после ще видим. Абе ще се разберем като приятели. Само идиот не би се сетил каво иска да постигне Русия. А японците може да са всякави, но не са идиоти. Това не са ви 80-те% дебили от БСП-то

мноого си се обАркал! Не Япония не иска, а сащ не дават. Много подобна ситуация като с двете Кореи, които искат да подпишат мирен договор, ама това не е в интересите на сащ. Защото и в Япония и в Южна Корея трябва да има сащистански войски, за да 'ги защитават'.

Мнго ясно, Русия, за разлика от САЩ, винаги е търсила мир, а не война.

Напълно е ясно че Русия винаги е търсила война. Обикновено с по-слаби противници. Като последн страхливец. Дали си стърува да напомням - Полша, Финландия, Литва. Латвия, Естония., Молдова, Румъния, България, Унгария, Япония, после пак Унгария през 1956, Чехословакия 1968, Афганистан 1979, Чечня, Сирия. Руснаците обичат на умряло куче нож да вадят. Виж, с чичо Хитлер са видяли зора. Още се насират от страх когато им се мерне немска каска.

Буахахаха! Същите тези, които си изброил са нападани от Мурика, и в момента са окупирани от муриканците, ама хайде да не се спираме на подробности. А относно немските каски- няма как да се насират от вида на немска каска, защото руснаците навряха каските на немците в г*за така добре, че 70 години по-късно още им държи влага.

Абе KGB, спри се бре, толкова си прост, толкова много, че не можеш дори да осъзнаеш това си състояние. Русия била търсила винаги войната, защото Франция, Германия, Великобритания, Австро-Унгария, Османската Империя, Япония, САЩ и ... те не са търсили войната? Тя войната сама ги е намирала там където са си кротували тихо и мирно. Да те питам умнико през 1904г кой на кого обявява война в далечния изток Русия на Япония или Япония на Русия? Зная кой губи тази война, и то с услужливата помощ на Великобритания и не необходимо да злорадстваш.

да напомня на руските пудели, че най -голямата рана на русия е точно японската война, която става апричина и за декабристите, унижението порт Артур и пр... ПРИЧИНАТА - ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГ ПЪТ ИМАМЕ ЧИСЛЕНО РАВЕНСТВО НА 2- ТЕ ДЪРЖАВИ! А РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ПРИ 1:1! ЗАТВА НЕ СЕ ПЪНЕТЕ ДА СИ ГО МЕРИТЕ СЪС САЩ И НАТО! ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ПОБЕДИТЕ КОГАТО СТЕ ПОНЕ 2:1 - ТУРЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, И ТО ОБИКНОВЕНО В ОТБРАНИТЕЛНА ВОЙНА!

завалията! сега ако научи, че и Франция при Наполеон и турция при османците са били по-големи държави, направо трябва да си пререже вените!

няма истински нюз оот русия - за тва се пънат тук подлогите да измислят такива! Русия е в международна изолация, няма никакви договори напоследък с изкл. на Ердиоган.

снимката с погледите на китаеца и японеца към руснака...безценно!

китаецът го гледа със снизхождение и е леко отегчен. А японецът освен Курилите, ще грабне и Чукотка и Сахалин.

Абе само да попитам мръснете съединени фашистки щати след като са победители и в двете световни войни с колко кв.км. увеличиха територията си и най-голямото си увеличение Аляска с война или с долари го постигнаха!!!

точно тук ти е слабото място бе, глупак - именно русия е единствената, която си увеличи территорията, империята му с импперия гадна на злото!

Ами като са такива приятели да върнат първо Курилите, на добра воля, и тогава да подписват приятелското споразумение.

Ако Русия върне Курилските о-ви Япония ще поиска и о-в Сахалин. После всеки нещо ще поиска от Русия.

Ало , Япония , Германия и Италия изгубиха войната !!! Нас как ни орязаха с Бяло море и Македония . И ние бяхме съюзници с тях .

Справедливо или не, и независимо от исканията на съседни страни, от България нищо не е отнето след Втората световна война. Беломорска Тракия /без поречието на Марица/, част от Вардарска Македония и част от Егейска Македония /между Места и Струма/ са били предоставени от Германия на България за администриране, а не са били български територии утвърдени с договор. Можеше да бъдат утвърдени, ако Германия беше спечелила войната. Ето, например Южна Добруджа е върната на България през 1940 г. и не е отнета след това, защото е имало спогодба /макар че земите дадени на унгарците са им били отнети след ВСВ/.

Русия много пъти е предлагала на Япония да подпишат мирен договор за ВСВ. Но Япония винаги е отказвала заради Северните територии ( Курилските острови). Япония е понесла всички негативи от ВСВ, вкл. и загубата на тези 4 острова. И сетга, когато тя е първостепенна икономическа сила няма никакви основания да прави отстъпки. Защо са й? на Русия са й необходими японските високи технологии и японските инвестиции. И затов атрябв атя да направи отстъпките. Иначе за Япония това статукво може да продължава до безкрайност. За Русия е важно да има подписан мирен договор, за Япония - да си върне отнетите от Русия територии. И докато Русия не ги върне никакъв мирен договор няма да има. Японците са учтиви, вежливи, внимателни, но.... неотстъпчиви. След като повече от 70 години са изкарали без мирен договор нищо не им пречи да изкарат още толкова. А това с приятелството на Русия го знаем - докато има интерес с ати приятели, после ще те окупират като стой та гледай.

Туньо, Туньооо, много тунинговаш драсканиците си.

А точно за какво и е на Русия мирния договор? Япония се нуждае от морния договор, не Русия! Дреме и на нея дали жапаните искат вова или онова. Никога няма да получат стратегическите курилски острови! Затова и Путин им предлага това и може би за един последен път, пък ако щът! Японците трябва да плачат за мирния договор и да се кланят даже!

Е, трябва да с екланят, ама не щат. Това ми напомня един виц от шопско: Една мома гледа един яко момък и му дума: "като те гледам таков як и врато ти цръвен, требе значи у куро да ти стае". Е, требе, ама нече. та и тази работа с кланянето същата

Много слаб анализатор си. Лошото е ,че такива като теб стават и управници .

Курилите - на Курило!

Ми да дадат островите на Япония да подпишат мирен договор, и после да седнат да обсъдят къде да отидат островите. Лесно е нали?

Защо полицията пребиваше възрастни каталунци вместо мадрид да им даде исканата автономия?

Да ти кажа и защо в Америка бият негрите? Много си тъп, ама да ти кажа. Каталуния си има Автономия от много години

А защо Русия окупира Ичкерия, Абхазия, Крим, Донецк, Луганск, ПРиднестровието???

А защо уса е окупирала Япония, Германия, Южна корея, Хаваи, Панама, Гватемала, Коста Рика и куп други и кога ще се махне оттам?

Мойто момиче, Япония е разгромена и окупирана държава. Не може да иска друго освен милост. Иначе досега да си е поискала територии и от американците. Лесно е, нали?

Говедата да си събират парцалите и да се махапония от Япония. Докато са там, мирен договор няма да има.

Май не е далеч денят когато САЩ ще посвият знамената и ще се приберат в Северна Америка. Светът заслужава да си почине от техния терор.

Май не е далеч денят когато Русия ще посвият знамената и ще се приберат в Русия.Светът заслужава да си почине от техния терор

Нещастник?

Нещастник?

От всякъде , където са плъзнали!!! По - точно Ичкерия, Грузия, Украйна, Сирия, ЦАР и т.н.!!!

Жълтите нямат друг избор, освен да клекнат. 73 години чакат от умрял писмо, и може да чакат още 73 000 години.

Територията на Рашата в Източна Азия е пред преразпределение, а японците ще си вземат своето изчаквайки търпеливо китайците да им свършат работата.

Щото китайците много обичат японците? Тъпак. Китай ще минат през япония като валяк ако решат.

Не съм познал, ама съм познал.

Не съм познал, ама съм познал.

По-вероятно е тази територия да изгори под краката на кандидат- разпределителите, както вече се е случвало.

Малййй, соросоидната паплач скочиха като по команда. Тръгнали даже да слагат на Путин условия нашите сороси недокл.атени. И писанията им едни еднотипни, опорките прозират...

Пропускате нещо много важно, японеца е като циганина ( в добрия смисъл ) забавя, но не забравя. Да не мисли някой, че са забравили Хирошима и Нагазаки? Ако имат и най малък шанс да "оправят" Щатите, няма и да се замислят.

япония трябва да поддържа приятелски отношени със съседите си, а не да се кланя на съмнителни соросоиди финансиращи тероризма и ислямския радикализъм по всички краища на света...

Че все още и германия и япония са окупирани от говедарника.

Неграмотни, колко бази имат говедарите в германия 73 броя и още толкова в япония. Това ако не е окупация незнам кво е?!

Вчера блини , хайвер , водка , 1.2 милиарда срещу двеста рубли . Тия дни саке , суши , вишни и всьо парядки . На Япония и трябват абсолютно всякакви суровини на по-ниски цени от на Тръмпи , на Раша и трябват най-вече кинти и те така . С учението къде ще прави тия дни и съюзник Китай , ВВ съвсем ясно показва , че му дреме относно ищасите на Алианса , в частност баш шефа му и съответно предлага навместо да си се дръвчат един на друг , да си поделят едни пазари без участието на США . За сега имат успех , баба Меркел каза на Тръмпи ДГД относно раша газта , Си се почеса по четала относно Тръмпи митата , джапанките със сигурност ще предпочетат да си поприказват и осигурят евтини суровини и "глобалния план" на Тръмпи всички да продължават да му подвиват коляно , ако и да ги товари с допълнителни мита и тормоз ще се срине с гръм и трясък . Развит капитализъм дейба , тук войната е само за маскарад и мерене на кой му е по-по-по- , коментарите на кой му дреме относно разни фронтове са силно неуместни .

войната на два фронта.

Колкото германия има армия толкова и япония! Тези двете са победени през ВСВ понел?

Путин разбира, че когато Китай му вземе Сибир, няма да име време и ресурс да защитава някакви си далечни Курилски вулканични острови и трескаво търси мир с Япония.

Мисли за господаря си-кво ще прави като се отцепят аляска тексас и калифорния.

Дайте автономия на Курилите, и ще сключите договор. Върнете Крим, и т.н.

Кога ще видим американците така да си раздават териториите?

Преди пропагандния напън на КГБ, в България рядко имаше новини от Русия. И нормално, какво има толкова да се пише за Кочината?? Сега всеки ден се публикуват изсмукани от пръстите елементаристики за Путин. Много е очевидно! Много! Само трябва да имаш очи за истината! Срам за вас "журналисти"!

хахаха, точно пък К.Тодоров е такъв виден русофил...смешник соросоиден

Дайте тогава и ние да си искаме териториите. Нищо че сме си загубили войните.

Русия никога не била по-силна и японци трябва да решат - мир или война. А насчет Курилски острова, те принадлежат и ще принадлежат на Русия!

Що не направят един референдум, пък хората да изберат Русия или Япония ? М ?

както и Сибир принадлежи на Китай. скоро.

Ами ако САЩ отстъпят Аляска на Китай??? Да му мислят в ГРУ какво ще предложат на Путин. Поне им се каза по нещичко ей така за ориентир все пак, тъй де.

Ще трябва да отстъпят а и още територии. Вече първият език е испански а скоро втория ще е китайски.

Ох... най-сетне ще си починем. Вече 75 години обираме японски мандри и вече не се издържа от толкова сакура.

Не се знае. САЩ още колко години ще обират, не само мандрите, а и много други неща.

връщай курилите на законния им собственик - Япония и подписвай..........

Натурален акт имат ли джапанките ХАХАХАХХАХ

Рублата фърка, кагебеецът го удря на молби... Между другото, печална новина за феновете на Мазда. Щели да сглобяват двигатели в Расия. Голяма грешка или незнание. Те не са ли виждали руска сглобка ? Е, ще видят.

За сглобките питай краварите, които използват само руски двигатели за програмите си в НАСА.

Въобще, има ли още някой идиот в България, който да продължава да вярва в спонтанността на руския етнически окупационен десант по Българското черноморие и да не си дава сметка за дългосрочните последици от престъпното бездействие (едно ПРОДЪЛЖАВАЩО престъпление срещу собствения народ без прецедент в Българската история) на управляващите ни днес руски наемници и лично на министър председателя .

На президента, искаше да кажеш...Решетник...Радев, де. Знаеш го

Нали американската противоракетна програма беше пробит чадър според Рашките. Какво ги притеснява тогава?

Я, верно ле? Не виждаш ли, надигащото се недоволство в Япония срещу САЩ. Япония се притеснява, не Русия.

Япония е напълно размазана и окупирана в края на ВСВ. Японците трябва да целуват краката на победителите, че са ги оставили поне да дишат. Путин ще направи голяма грешка ако клекне на японците. Най-малкото ще стане за смях, което не му е за първи път през близо 20 годишното му царуване.

100 статии за Русия, нито една за държава от ЕС! Браво Дир.РУ!!!

Оох, леелее маалееей и за теб няма погодия. Има статия за ЕС. Юнкер каза, че се премахв смяната на времето. Доволен ли си?

Да попитам американофилите, има ли днес държава с която Фащ да са пожелали мирен договор без предварителни условия?

Япония и Русия са били на прага да се споразумеят за курилите. И тези договори са били приети от Парламентите на двете страни. Тогава САЩ са казали на Япония, че ако сключи договора, САЩ ще окупират Окинава. И Япония се отказва. При предишна среща между Путин и Абе, Путин ясно го каза, а Абе го потвърди. Така че като пишете за нещо, отразявайте го пълно, а не изборно, което създава неточна представа за събитията.

При подписан мирен договор, ратифициран от двата парламента и 1956 година Япония се отказва.

Тия верно са меганагли! Да върнат курилските острови първо!

А случайно да знаеш за какво са ги придобили? Ти що не върнеш на жена ти мръсните гащите в магазина?

Не ги връща в магазина, защото с тях си бърше носа, когато е Xремав!!??;)))

Джуджето хитрува - как пък не - японците 70 години чакат да си приберат отровите - а Путьо ей тъй се надява - просто така да му клекнат.

Що не си ги вземат от САЩ или така ти идва густо на душата, джендър загорял?!?!

Мирен договор ще има! Япония няма друг избор. След като Тръмп затвори анериканския пазар за азиатските стоки, Япония ще бъде принудена да се ориентира към РФ и Евразийския съюз, т.к. икономиката й е експортно ориентирана. Отдавна твърдя, че освен Япония, такава е съдбата и на двете Кореи, както и на КНР. Процесите текат с висока скорост. Регионализацията на света е в ход. А за да няма мирен договор между Москва и Токио след края на ВСВ е виновен Вашингтон.

Японските корпорации отдавна оперират на местна почва в Щатите, тва не е китайският случай с евтината местна работна ръка. И Тойота, и Хонда, и Сони са в Щатите и никакво затваряне няма да ги засегне.

Не съм съгласен, защото те отнемат от печалбите на американските корпорации от една страна, а от друга при евентуален срив на пазара в САЩ, което е почти сигурно за Япония ще е без значение дали корпорациите и оперират на територията на САЩ или не! Американският пазар, така или иначе ще стане неатрактивен...

Гореизброените корпорации имат заводи на територията на Щатите, в които работят американци, получават заплати и допринасят за съвкупното търсене в страната. Да не говорим, че са без конкуренция от страна на американски производители от много време.

САЩ и Русия са еднакви пазари, все едно е къде продаваш... Аман от псевдо експерти! Играта е много по-сложна, мирен договор трябва да има, но не защото Япония търси пазари, а защото Русия не може да си позволи да допусне установяване на нови американски ПРО (поне така му казват САЩ) в Япония! Ако четете анализите, Русия не само ще отстъпи спорните острови, но и ще отдаде "под наем" за 100 години част от о-в Сахалин на Япония. С това двете страни ще се обвържат политически, а и Русия ще получи голяма финансова инжекция.

Да бе,... да. Зависи кои анализатори четем.

САЩ и Русия не са еднакви пазари, но когато нямаш избор, не можеш да изявяваш и претенции, нали?

Какво се разбира под "предварителни условия". Няма как да отсъстват такива, след като всяка от двете страни има конкретно предложение за мястото на срещата. Според мен най-удачното място за среща е в Пхенян. Тъкмо Северна Корея да се почувства по-сигурна, защото при една война между Япония и Россия, няма как да не се засегне и Япония. А колкото до скритите въпроси несъмнено нас българите ни засягат и то много. Япония познава най-добре нашата история та за това о време на честванията през 1981 г. ни изпрати телеграма с приветствие по случай 1600 години България, а не 1300 години, както се честваше. Според мен разумно би било Россия да се откаже от тези Курилски острови, като върне три на Япония и един подари на Северна Корея.При това, Россия не бива да се надява, че ще стане притежател или съпрритежател на депозирано в Япония злато в размер на 400 милиарда долара,понеже то е предопределено за РУСКИЯ ИМПЕРАТОР. УСИЛЕНО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ РОССИЯ ДЪЛЖИ МНОГО ПОВЕЧЕ НА ЯПОНИЯ, тъй като въвличането на Япония във ВСВ/в същност третата/ е политически ход замислен от грузинеца, разполагащ с оригинални машина, хартия и мастило за печатане на долари. Колко му е да си осигури гърба от към Япония. Ще запитате как това става с пари.Става с много пари, дадени на видни и влиятелни военни, с цел да убедят МС да започне война със САЩ- Пърл Харбър. И така САЩ се ангажират във войната срещу Япония, тоест против оста Рим-Берлин и Токио, нещо което е успокоило съветското ГРУ за хода на войната в гръб. Иначе казано, СССР въвлече САЩ във войната с този тактически ход при Пърл Харбър. Така виждам нещата, няма друго обяснение. 07 Декември 1941 г.?! Али- бализмите, че Зорге изрично донесъл, че няма да има нападение от страна на Япония, са без значение.Това е само фалшива пропаганда, за да няма съмнение какво в същност е приложил мургавият грузинец. Както казват южните ни съседи „парата такова фукарата”. И аз да имам тези парични възможности, ще създам даже и НАТО и още може би един два по-малки военни блокове… Като преди това ще си вържа гащите с таен Варшавски договор, за по-сигурно.

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха, Япония участва във войната на страната на Германия по сходна причини по която България участва на страната на Германия, само дето ние имаме повече историческо основание. Просто немците им казват, каквото си завладеете от англо-скаските из Азия си е ваше.

Много написано, HO,.. Hищо, не казано,... плява !! Вероятно си чел нещо, HO,.. Hищо не си разбрал??? Може би ,.... си го чел на японски!!!!;)

Те това парче е тъпо и лудо!

Путин е един демагог-фукльо и се мисли за голяма работа, че е някакъв фактор в света или пък световен лидер.

Росене, гаси компа и отивай да готвиш, че деса е огладняла и ще има .... със страпона

Кой си ти? Бивш президент на разпаднала се България, избран от един измамник и криминален престъпник!

Примитивните руски азиатски комунисти от позлатен Кремъл от десетилетия плачат Япония да сключи с тях мирен договор, но без да връща японските острови. Същите тези азиатски руски примати не връщат на Германия Кьонингсберг (днешният Калининград), с който дори нямат граница. Не връщат Крим на Турция, понеже той е бил преди всичко турски полуостров, а не руски, но го присвояват с насилие от Украйна. Глупавият руски президент Путин прави другите на глупаци, а той се мисли за световен лидер, който ще нарежда от тук нататък как ще се разпределя света. Само че никой не играе по неговата тъпа, фалшива свирка. Един ден на света ще му дотегне този фуклив празноглавец плашещ света с унищожение и ще го размаже, ако преди това не го размажат самите руснаци заедно с цялата му комунистическа паплач от позлатен Кремъл.

Да пич, да го върнат на тевтонския орден, то по този логига да върнат всичките степи на всикото номад минало от там. Ние да върнем България ако не на римската то поне на османската империя....

Путин добре е предложил, но Абе трябва да пита господарите си, преди да решава.

.....абе може да се плати и в долари виж Аляска....

Може, когато нямаш достатъчно кръв на място да я защитиш е все едно как ще ти я вземат, може и с долари, може и да я подариш, а може и доброзорно.... Само доказва правилото, кръвта е скъпа вълута и всяко нещо, което може да вземеш на ниска цена е мнооооого апетитно.....

Япония и Русия с мирен договор? Никога!

Никога не казвай никога! Абе каза, при толкова много СВИДЕТЕЛИ в залата до края на годината трябва да го подпишем. Ние, сегашните ръководители на РФ и Япония.

А защо просто Русия не ги даде тези острови на Япония, без уговорки. На Япония не им достига земя, а Русия се разплула от излишък на земя?

Защото :)... Охотско море ще престане да бъде вътрешно за Русия. С всички произлизащи от това обстоятелства...

Защото на милитаризираното джудже Ам-Гъл му се свидят едни 15 хил км2, където да си разполга оръжията за смърт.

В цялата история на човечеството територията се е заплащала с кръв. Всеки който има държава я е платил с кръв и знае, че ще я "продаде" само в същата валута, който забрави или неглижира тази аксиома губи държавата си.

Само неграмотен може да го твърди! Съвсем скоро имаше размяна на земи м/у държави. Също вероятно не си българин, защото щеше да знаеш, че при Съединението (вземаме земя от османците) не е имало кръв. А Аляска съще е безкръвна. бе въобще си баси примитива!

Господин неолиберал, НИЕ НИЩО НЕ СМЕ ВЗЕЛИ ОТ ОСМАНЦИТЕ, САМО ТЕ СА ВЗИМАЛИ ОТ НАС. Всеки метър от тази земя, която обитаваме е платен с кръв. На всеки метър земя, която съседни държави контролират лежат останки на български герой борили се за нея. Съединението не е доброволно, ако незнаеш образовай се, това че е безкръвно е прсото стечение на обстоятелствата, а именно че османската империя няма ресурс. Да не говорим че като виждат колко евтино го взимаме това късче земя едни други съседи се полакомяват за него. Айде ходи лъжи други джъндъри и ги убеждавай в толерастия!

При Съединението си връщаме земя, взета с кръв... много кръв.

На Япония като не ѝ достига земя, що не поосвободи малко на остров Окинава? Доколкото ми е известно, местните с ентусиазъм ще се съгласят.

" мирен договор до края на годината без предварителни условия."Кой взел,взел!!!

Че то така е на война, като загубиш плащаш, като спечелиш взимаш. За японците гадно, тотално унижени след капитулацията си от американците и окупирани и до днес, а руснаците докъдето стигнали там си и останали.

Кой взел - взел! Това важи за: 1. Великобритания 2. Франция 3. САЩ 4. Русия 5. Гърция 6. Турция 7. Полша 8. Италия 9. Испания 10. Швеция 11. България 12. Румъния 13. Корея 14. ЯПОНИЯ 15. Китай 16. Чехия Да продължавам ли? Всички ли трябва да връщат?