Москва отрече да готви изтегляне от АЕЦ "Запорожие"

Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви днес, че при сражения близо до Енергодар в края на миналата седмица са били унищожени шест единици руска военна техника и ранени около 30 руски войници

Обратно в новината

Коментари - Москва отрече да готви изтегляне от АЕЦ "Запорожие" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ги слушайте какво казват, ами ги вижте какво правят. Лъжат повече от мангал на пазар за коне. Щом са почнали да крадат всичко каквото може да се отнесе, значи готвят знак на добра воля.

Украинците ли! Те са патологични лъжци и крадци! В Полша са почнали да ги тровят за да се отърват от тях.

Загубите на въоръжените сили на Украйна в Бахмут се увеличиха десетократно: каква е причината Ежедневните загуби на въоръжените сили на Украйна в Бахмут се увеличиха десетократно през седмицата: вместо десетки убити и ранени броят им достига 100 или повече. Според Военна хроника от 20 ноември, поради лошо време и проблеми с медицинската евакуация, бригадната артилерийска група и два механизирани батальона от 30-та ОМБр на Въоръжените сили на Украйна, отбраняващи позиции край Клещеевка (9,5 км южно от Бахмут) , претърпя най-тежките загуби, както и ротата със специално предназначение на ОУН - Имитис от 71-ва бригада "йегер" на Въоръжените сили на Украйна, която ЧВК "Вагнер" избива от северните покрайнини на града. Общите загуби на личен състав в тези части наближават 500. От радиопрехващането на Въоръжените сили на Украйна стана известно, че „музикантите“ поддържат темпа на настъплението и продължават да унищожават подразделения на Въоръжените сили на Украйна, въпреки калта и лошото време. Големите загуби на тежка бронирана техника в Бахмут принуждават въоръжените сили да използват медицински автомобили като импровизирани бронетранспортьори, превозни средства за транспортиране на боеприпаси и щурмова техника. Конвенционалните линейки не могат да достигнат до ранените, а използването им в зона на активни военни действия е изпълнено с големи рискове. Медицинските бронетранспортьори MT-LB S и британските бронирани машини AT105 Saxon се използват от въоръжените сили на Украйна за транспортиране на минохвъргачки и снаряди, поради което проблемът с извозването на ранените стана критичен. Липсата на бърза помощ вече е довела до множество гнойно-септични патологии. Войници от въоръжените сили на Украйна, без да чакат евакуацията, умират от болков шок и сепсис точно в окопите. Ранени войници от въоръжените сили на Украйна са принудени да чакат с часове за евакуация в наводнени и мръсни окопи. Времето за оказване на квалифицирана медицинска помощ варира от няколко часа до денонощие, като не се използват възможностите на т. нар. златен час, когато на ранения трябва да бъде оказана максимално ефективна помощ. В резултат на това въоръжените сили на Украйна се сблъскаха с масивно отравяне на кръвта и стотици случаи на смъртоносни възпаления при ранени войници, които се случват дори при леки наранявания. Броят на труповете се увеличава всеки ден, а местните морги вече не могат да се справят с товара. Поради притока на тела от 25 ноември загиналите украински военни започнаха да се изпращат на 30 км от Бахмут в моргите на съседния град Константиновка. През следващите седмици въоръжените сили на Украйна очакват влошаване на ситуацията с ранените: до средата на декември в района на Бахмут се прогнозират силни валежи (суграшица с дъжд) и температури над нулата.

хунтата от Киев им препоръча да се изтеглят от усрайна. Да ходят в топлите страни.

Те руснаците не се подготвят. А ще направят жест на добра воля. демек ще се изнесат на бегом, в паника, като бъдат изритани.

Аз пък чух, че Руснаците щели и от Москва да се оттеглят. Що за простотии се изнасят от нашите т.нар. независими медии ??????

Те и за Херсон отричаха до последно,но избягаха като бити педераси.

Като от Авганистан миналото лято, нали?

от Афганистан бегаха прези 20-30 години

Добре де, какво общо има задхоризонтния радар до Чернобил с ядрена централа? Поне снимките си подбирайте по-качествено ...

_stankow

Как какво !? Я как страшно изглежда. А главната цел каква е - да се плаши публиката. Не да се информира, как ли пък не ! А да се плаши ! До заекване ! Да се показва колко са страшни руснаците и хората да си викат - "Ох връх майко, добре че е натото да ни пази !" И да се шарят милиарди на щатите, да имат там, за джобни пари. Няма нужда от изтребители, само и само да ни спасят от руснаците ! :D

Путин е заприличал на Хитлер и сменя генералите. Който и генерал да е няма да постигне успех ако няма тил. Руската армия няма как да се уповава на един човек. Още повече руската школа хвърля стотици хиляди в битка без някакви тактически прийоми.Конвенционално Русия е слаба.

_stankow

Водещата снимка няма нищо общо със статията. Това е антена на задхоризонтна РЛС "Дъга" за далечно откриване на ракетни стартове. Намира се на около 10 км южно ит Чернобилската АЕЦ, но няма нищо общо с нея. Знакът за радиоактивност е поставен манипулативно чрез фотошоп, ей така, да се плашат хората. Самата РЛС не излъчва радиоактивност.

За знака - може и да е фотошоп, но същия го поставяха на рупорните антени на радарите и на на носовите обтекатели на прехващачите зад които имаше радиоприцел. Това за предупреждение понеже интензивното електромагнитно излъчване разболява и убива не по зле от радиацията, а и също като нея не се усеща от сетивата на хората.

Вярвам им. Не готвят изтегляне. Отново ще бъде паническо бягство в последния момент. Изненадани, разбира се.

Това обяснява, защо копаят окопи и изграждат тежки фортификационни съоръжения в Крим.

копаят си гробовете..ха.ха

за наемниците. Че не останаха украинци във великата армия на зеленото джудже.

Копаят гробове за руските орки.. след 1000 г когато руската кочина няма да е има Велика Украйна от тези гробове ще извлича нефт ... ха ха ха има полза от заровените руски орки..ха.ха

какво ще е след хиляда години с теб не може да се спори. Все едно да спори човек с ненормялен.

е завършен 2018 година. Каква Ванга, какви пет лева? Май не си добре с главата.

руските терористи трябва да се колят без никакъв компромис.

да ги колиш! От дивана много си смел.

като излизането на руската армия от Киевска и Харковска област няма да има Ще има ликвидация както тази на 80 та армия на ВСУ която уби руски пленници. Всичко е унищожено до крак

На третия ден от операцията в Истанбул имаше среща с укронацистите в присъствието на агента на Ми 6 също хазарски чифутин като Зе. ВДВ на Русия превзе с десант Гомелското най голямо военни летище на Украйна без нито един човек загуба Тогава Путин под влиянието на един глупак Медински разпореди изтегляне от Киев и Харков

Какви руски пленници? Терористи! Терористите се избиват до крак!

азовци и бандеровци ще бъдат избити до крак.

80 та армия на ВСУ - Каква 80-та армия на ВСУ, селтак? ВСУ няма такава армия, серсем дебилен! Кой ви ги пише тия сводки!

Щом Кремъл отрича, значи изтеглянето е вече в ход. Нищо не е вярно, докато ерефия не го отрече.

Това е западна партенка, като преврата в Китай. Нямат причина да се изтеглят.

Ясно, значи ще има "жест на добра воля отново".

Е, тя и от Херсон не готвеше... Сега след като официално го отрекоха, очаквам до седмица-две да си вдигнат чуковете.

Абе те все отричат а след седмица бегат.... Опс заемат по доби позиции....

Към автора на статията - това на снимката ви което за пореден път свързвате с атомна централа всъщност е сфазирана антена на радар с голям обхват. Знака за радиоактивност върху нея си е съвсем реален защото излъчваната от антената мощност е пряка заплаха за живота и здравето на хората които се приближт до нея.

Това само потвърждава факта, че територията на централата, освен като склад за боеприпаси , ГСМ и депо за тежка военна техника се изролзва и от Космическите на Негово величество Путин Единствени сили.

Абе къде е новината за бягството на урките от Бахмут?

Шоколад че не искат ли малоумни те урко :)

новата окупационна админстрация сменя СТАРАТА,назначена от Сталин и Хрущов ОПКУПАЦИОННА администрация. окупирани са руски, полски, румънски и на още няколко държавици земи. Руснаците - след като опитаха мирно - си решават проблема с техните граждани. Поляците... са избити от урките още преди време. а и са в НАТО, квото САЩ каже.. другите държавици са си заявили притенциити но са в НАТО и те. а за САЩ.. да попитам, дали САЩ няма да нахлуе дори в тотално чужда държава, ако не 5 години, а дори само 5 седмици избиват масово техни граждани? за един преател, фен на НАТО, питам...

Поредния малоумник смяташ че в съветския съюз някои си действа самостоятелно в границите на съветския съюз. Само за твое сведение-руснаците признават за 30 милиона избити при създаването на съветския съюз. Избити и умрели от глад заради болшевиките.

Ако укра ви казва, че е укра, сигурно даже и за това нещо яко ви послъгва.

Москва не готви изгегляне от АЕЦ "Запорожие", а готви навлизане в зоната извън централата.

То такива като тебе твърдяха същото и за киев и за херсон и за изюм.

Украинските фашисти да побързат с великите си завоевания, защото преди да превземат Москва ще замръзнат пред вратите й подобно на немските фашисти преди 80 години. Говедарите потриват ръце на топло, а укрите студуват в палатки около кюмбето, за което няма дърва. Диалектика!

Кога ще е поредното стратегическо отстъпление на твоите руснаци?

Абе, началник лодка, Москва само вия си я искате и харесвате. Никой друг не ви ще блатото. Не го ли разбрахте? Вие искате чужди земи. Щото толкова добре се оправяте с вашите най-вероятно. Украинците един път не са казали, че искат Москва. Руските, на тях все не им стига земята и искат още.

питай жителиите на Донбас какво искат.

Щом москва отрича значи е така, ама точно обратното. Ванга е казала в денч преди да умре че русия е най-голямото зло за българският човек и трябва да се прекрати всякаква дружбв ако искаме да оцелеем като народ и нация. Геноцида на Украйна го доказва

айде нема нужда от 'ванга' измислици. марш във фермата за фейк нюз

на уше ли ти го каза?

Ама руснаците твърдяха същото и за изюм и за херсон. А за твърдението им, че никога няма да нападнат украйна и че няма в териториални претенции към украйна въобще не си струва да говорим.

Те и юдо-сатанистите казваха че натото няма да се разширява край границата на Русия. Видяхме колко струва думата на англо-саксонските джендъри.- нищо .

Първо моето момче покажи ми документ, където пише че нато няма да се разширява. Второ моето момче-кажи ми коя от присъедините се към над държави е била окупирана от нато и насила присъединена към нато? Или може би платените коментатори като тебе, твърдят че суверените държави трябва да искат разрешение от москва дали да се присъединяват към една или друга организация? За нато се кандидатства платено тролче.

НАТО е като анала ти. Разширява се толкова колкото трябва. :)))

за Минските споразумения. Ако ги бяха спазвали украинците, война нямаше да има.