Мощи на св. Серафим бяха пренесени в ”Александър Невски”

С литийно шествие частица от мощите на св. Серафим Саровски беше пренесена от руския храм-подворие „Св. Николай” в катедралата „Св. Александър Невски”.

Обратно в новината

Коментари - Мощи на св. Серафим бяха пренесени в ”Александър Невски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съм вярваща. Но има неща, които не възприемам. Първо - защо трябва църквата, папата, владици и патриарси да живеят в дворци и се къпят в злато. Моята религия вярвай в Бога, който е ходил по сандали, живял абсолютно скромно - Бог е ЛЮБОВ. И тгова да се разпарчетосват мощите на свети хора, да се бием и караме за една костица е богохулство.

Не се покланяме на "кокали", нито на "фетиши", нито си създаваме "идоли", когато отдаваме почест на светите мощи на св. Серафим. Покланяме се на мощите на човек, който чрез своя живот и своите дела съзнателно е тръгнал по пътя на обожението. И го е постигнал. Постигнал е придобиването на Божията благодат - и духом, и телом. И проявлението на тази Божия благодат, бидейки вечна и нетварна, продължава да присъства в светите мощи на св. Серафим Серовски и да върши неща, които ние можем да наречем единствено чудеса - поради невъзможност да ги опишем чрез земните закономерности и понятия. А св. Серафим продължава да е засъпник пред Бога на тези, които истински се молят и истински вярват в Него - Божият, въплатил се Син. Брате Черноризецо, поклон от мен! :) На всички пожелавам щастлива и мирна да е Новата 2016 година!

не е храм а свърталище и не са мощи, а фетиш. Канонизирането е като индулгенциите, всичко опира до сребърници!

Тук е пълно с руски агенти ве

Колко и минуси да слагате това е истината-станал е мюсюлманин!!!Трябва да се чете другари!

В края на живота си Александър Невски е приел мюсюлманството от ордата така,че най големият ни храм носи името на отрекъл се от Бог!

Да не пушиш тази трева ;))))

Питаш за тревата "продажни българи за руски царски и после комунистически пари" ли? Най-големият християнски храм в България е замислен и издигнат с патрон Св.св.Кирил и Методий. После започват да пушат от гореспоменатата трева и те ти, сдобива се с името на руски измислен светец, безличен за България. Докато Св.св.Кирил и Методий значат доста за Русия и СССР.

В края на земното си странстване и преди блажената си кончина Св.благоверен княз Александър Невски приел монашески постриг. И според апокрифната книга на ''Ходене на Богородица по мъките'' интригантите и клюкарите са закачени за зъбите и змии като зли думи постоянно ги хапят по лицата; а, клеветниците са закачени на железни куки за езиците;, нямаш много голям избор.

Четете и се просвещавайте! ГОЛЯМА ЧЕСТ и огромна радост е да се докоснеш до частица от мощите на преподобния отец Серафим !Прочетете житието на този светец и бъдете благодарни от стореното!

Изчезни руска подлого.

А мангите ги кътат,нали?!

O, sancta simplicitas

народ нещастен с участ зла, със Турция за наковалня и чук отгоре от Москва, но който иска да е роб такъв ще бъде чак до гроб!

Отвратителна ДС-арска попска сган! Вие българи ли сте бре????

световно неизвестен Серафим от Курск ще бъде светец, а дякон Левски от Карлово не заслуава това,така ли ?!

Мълчи, глупако. Всекиму според заслугите. Дякон Левски заслужи да го обявят за Апостол на свободата.

Поредната руска тъПУТИЯ със съпровод на хора на фарисеите от петата колона. В кретенско изпълнение.

Ама че си гнусен в невежеството ти. Мълчи и не обиждай вярата на хората.

Какво общо има България с някакъв невежествен руски шаман, който ни се натрапва от чужди агенти и слуги!?

Леле, много си зле, откакто са пуснали темата мира нямаш.

Имаме си Български светци. Защо са ни някакви си измислени руски такива? Този гей парад на КГБ агенти с бради кому е нужен освен на Путин и неговата антибългарска политика?

Кои светци са български?

Стотици са, руски смешнико, като много от тях преди вие да сте покръстени даже. Гугъл.

изпълнения в тази страна вече няма да видим българското. Постепенно ни вкарват внушението за федерализация на България, както се опитват да раздробят Украйна и Турция.

Тук има доста измекяри,които за няколко сребърника стават антихристи и потурнаци.Сигурно предпочитат на ЯлНевски да вдигнат 4-5 минарета като Св.София в Константинопол.Сега като дойде патриарх Кирил пак ще бълват мръсотии. Папата няма да дойде- ще се събуди когато неверниците стигнат отново до Виена,не че не са там вече инфилтрирани ,но засега невъроажени. А от Вашингтон ще го преместят от единият крачол в другия.

А. Невски трябва да се прекръсти на Св. Иван Рилски. Стига с тия руски измишльотини.

Костов да вади откраднатите кинти,да строи храм и си го кръсти Иван Рилски. Бг народ по онова време,и давал пари,и го е кръстил Александър Невски.

valentor

табачной гундяев = кирил

Сороски костовисти,когато вашите хора от САЩ сорос и другите там от бандата му дадат пари,и вие дадете и си построите храм си го кръстете както искате. Тогава БГ, бг народ са решили този храм да се построи, да е символ на руско-бр дружба и бг признателност и да се казва Александър Невски. Стройте си ваш, и си го кръстете ако искате Джордж Сорос. Соросите сте едни рушители на БГ, на бг дух,култура, на бг общество ,на държаноста,на всички ценно и важно за бг народ.

Какво е допринесал Александър Невски за България.НИЩО.Някакъв велможа служил на монголците това е той

А защо храма е АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ.Той е бил верноподаник на Монголците и е предал брат си за да остане под монголска власт.Точно по това време в България е царувал Иван Асен той сто пъти е повече заслужил да има храм на негово име

Всички мутрополити и народни измам.., пардон, избраници са се сбрали да се черкуват и едни такива благи и хрисими, хрисими-и, да не повярваш. От утре ще им видим лика. А на скарабеите, пардон, архиереите, да кажем, че по-скоро трябва да върнат костите на Самуила обратно в Родината и да не се правят на "дръж ми шапката"!!!!

Амчи да канонизират генерал Иван Колев който разби в Добруджа руските агресори.

Абе хора 21 век станахме и още се покланяте на мощи?! Както един по-долу е писал - гледайте филма "Лутер" Просто напишете в гугъл "лутер филм" и той ще излезе.

Поддръжниците на исляма в БГ отиват в шеста глуха. Аре марш

Свети Преподобни отче Серафиме Саровски Чудотворче, моли Господа Бога нашего Исуса Христа за нас грешните му раби, и да дарува на многострадалното ни Отечество мир, благоденсвие и светли бъднини! Амин П.С. Прости и на богохулниците в този форум, защото те не знаят какво вършат.

Брате Ханку, вярващият няма нужда от светци за да се моли на Христос. Всеки вярващ има привилегията да се моли директно на Христос и да има лична връзка с него! Това се вижда ясно от деянията на апостолите. Абе четете Библията бе хора, отвърнете се от суетните църковни обичаи и писания. В крайна сметка става въпрос за вашето собствено спасение!

Зле прикрит зад Библията протестантско-сектански призив. Осъзнай, че спасението на нас българите и на България минава през опазване на Светото ни православие. Това е правата т.е. истинската вяра в Христа. Такъв е и завета към всички нас на небесния ни закрилник Свети Преподобни Йоан Рилски Чудотворец. А Свети Серафим по божията воля не случайно е приел монашеството в деня в който се чества успението на Свети Йоан Рилски, а при рождението му е дадено името на най-ревностният му последовател Свети Прохор Пчински.

Манастирът в гр. Саровск е разграбен от комунистите през 1927г. Имуществото е присвоено от НКВД. Сградите са използвани за трудово-исправителни лагери. След 1942г. Саровск е руският ядрен център за създаването на ядрени оръжия. Преименуван е като Арзамас 75. В града е пълно с болни от облъчванията. Св. Серафим очевидно не им е помогнал. Каква е връзката на този светия с България не знам. Мощите му са изчезнали отдавна със съдействието на същата НКВД. Сега обаче комунистите станаха първи вярващи, ясно защо. И разнасят навсякъде разни кокалчета. Но извън Русия, само в България. Нещо в Гърция ги отпратиха надалеч.

Вярващите българи знаят кой е този светец и често в молитвите си се уповават на него.

"Светци" няма да помогнат на българите, само Христос е "пътя, истината и живота".

На Местан троловете са винаги на линия. УМРЕ ТАЗИ, Турция по-далече ще седи

Името Серафим е също и Михаил. Еднакви са.

Слугите на падишаха и джамийщината са се раздраскали. Най-щастливи са, като има Байрам и на посещение идва Турския посланник.

Продажна рубладжииска пасмина .Руски агенти облечени в расо

Ти колко пъти се изходи в тази тема?

Поредната постановка от селска вечеринка стил КГБ .Поредните руски агенти и национални предатели

Какво си се затръшкал тука в коментарите по тази тема, та всеки втори коментар е от теб? Явно за теб е голям проблем, че в България има вярващи християни, които се считат за братя в Христа и братя по кръв с руснаците.

Виновни сме ние, че допуснахме бездушно вълците да надянат овчи кожи и сега смирени и хрисими да каканижат елеи за прослава, смирение и търпение. Ако бяха истински пастири, с това минало щяха моментално да се покаят, да наденат власеницата и да се оттеглят в най-забутания и порутен манастир, за който сега нехаят, та трябва такива свети люде като Отец Архимандрит Иван да им върши работата.

Стотици бездомници, стотици интелигентни български деца нямащи пари да продължат образованието си, стотици болни деца и насреща внос на кокали от Русия, Ролекси и лимузини. Да ви е честита БПЦ заедно с агентите си начело. По делата им ще ги познаете

Как наричате патосно шествие на мъже в кичозни дрехи, определяни в съвременния свят като женски или поне като отдавна остарели, имащо за цел да подчертае различността и избраността на участниците, които се обявяват в защита на някакъв фетиш - в случая некрофилия. За мен литийно шествие и гей парад са синоними. Вяра която те кара да целуваш мумиефицирани човешки останки след като ги е олигавил половината град? Каква друга да е освен сбъркана. Религиите отразяват обществото в което са създадени, така че православието от времето на разпада на Рим и възхода на Византия си е доста антисанитарна религия. За обидените мога само да цитирам Джон Стюарт - Няма да се самоцензурирам, за да угодя на вашето невежество.

Поклонение на мощи? Що за гнусно идолопоклонство? Заради гнусотии като тази се хули Божието име и хората се отдръпват от християнството. Вярата в Христос спасява, а не поклонението на части от мъртво тяло на грешен човек!

Жал ми е за теб. Чак толкова ограничено човеченце да си...Уважавай вярата на хората и не коментирай щом нищо не разбираш.

Не плачи за мен, а плачи за себе си. Човек може да е заблуден известно време, но ако Бог му покаже заблуждението и човека въпреки това продължи да си ходи в него няма вече кой да го спаси...

Поредното активно мероприятие на КГБ-ските и ДП-сарските родни килимявки. Бог да пази България от такива чернодрешковци.

Не ти ли е кофти , че си толкова прост ?

Понякога е кофти наистина. Признавам. Това което ме крепи е 'simple is genius'.

JWalker

И каква е тая гадна фуражка зад поповете? Охранява ги да ен сбъркат нещо. Отврат!

На тебе, Отче, който подражава, сигурно ще се спаси, защото, поел кръст, си последвал Христа; и на дело си учил да се презира плътта, защото е преходна, а да се грижи за безсмъртната душа. Затова и с ангели ще се възрадва, преподобни Серафиме, твоят дух.

Джихадисти! Остана и вие да се увиете като нинджи!

Гей парад устроен с цел разнасяне част от стар труп, изпратена от едни вярващи до други. Хора, 21 век е намерете си по-малко сбъркана вяра! Най-малкото - нехигиенично е.

Идиот! Идеален пътник за ада си.

Който обижда показва поражението на идеите си. Опитайте нещо по-оригинално от обиди или изтъркани заплахи. Впрочем с кой от адовете ме заплашвате този път?

Прав е Бай Кольо като описва това "поклонение" като отвратително. И ако той е отвратен от христинянската религия, то причината е хора като теб и цялата попска пасмина, които проповядват всякакви глупости, но не и чистото Божие слово. И между другото не си ти, който ще рещи дали Бай Кольо е пънки за ада. Това е Божия работа!

Аз бих го нарекъл по-кратко: некрофетишизъм

Чудесно казано - точно и кратко.

дух и ти не си нищо повече от биологична торба

Това ми хареса :)

Руската църква е създадена 150 години след нашата. Когато ние сме имали светци ушанките са се кланяли на горските духове, селяндурите смешни. Така че да си вземат измислените светци за които никой не е чувал вместе с техните мощи и си ги сложат отзад.

Дай Боже свети Серафим да помогне на нещастната ни страна!

От изток?..Ай стига бе...пак будалкате по комунистически населението.

Разнасят кости и мърша на умрели хора...ей, болна работа си е това религията!!!

не религията а твоите сънародници с просташките алчи души са болна работа и позор за вярата

българският народ сам най-добре се е опазвал през вековете ! аман от помагачи !

Правилно думаш, чоджум...... ашколсун

Ти ли си?

Да се свети името му. Амин

какъв черноризец си ти бе, помияр изтормозен

тия глупости са отречени още от преди 500 години ама наште мазни чернокапци са готви на всякакви циркаджийски номера само да докопат някой лев

Отврат! В 21 век да разнасят пищялки и фаланги от пръсти на мъртъвци - срам!!!

Нека святи мощи на велик руски светец Серафим Саровский пазят български народ и покажат на България правилен път на сотрудничество с Русия!

Вашата църква е създадена 150 години след нашата. Когато ние сме имали светци вие сте се кланяли на горските духове, селяндури смешни. Така че вземете си измислените светци и техните мощи и си ги сложете отзад.

Първо кръщение на Русия било почти едновременно с кръщение на България. А съвременна Българска православна църква дължи почти всичко на Руска църква, даже главен храм на България е посветен на руски светец Александр Невский!

Без подобни ритуали, злото не би било толкова могъща сила.

Ко речи?

Злото се обади.