Коментари - Ситуацията в АЕЦ ”Фукушима” бавно се стабилизира | dnes.dir.bg
назад

Ситуацията в АЕЦ ”Фукушима” бавно се стабилизира

Ситуацията в АЕЦ "Фукушима" се нормализира, след като още един реактор - 4-и, бе свързан към електричеството и нямаше нови инциденти. Продължават усилията по възстановяване на ел. захранването и на 1,2 и 3-и реактори.

Обратно в новината

Коментари - Ситуацията в АЕЦ ”Фукушима” бавно се стабилизира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след като всичките й шест реактора бяха свързани с външен кабел и електрозахранването беше възстановено в четири от тях продължават усилията по възстановяване на ел. захранването и на 1,2 и 3-и реактори...ех тая математика

Тук като чета във форума някой си позволява да дава акъл на японците как да си направят ядрените централи.Не бъдете толкова жалки и смешни.

А тя дали не се е леко поизпарила, а?

Охлаждат корпуса на реактора, който според техните данни е под 100C. При тази температура по-голямата част от водата не може да се изпари. Но дори да се изпари самата пара може да бъде радиоактивна (при поглъщане на два неутрона от водорода се получава тритий, който е с период на полуразпад 12 години).

Ами сега? Водораслите? Сушито?

Аз ползвам само японски шампуан от водорасли и сега се чудя какво да правя? Дали няма да ми падне главата или още по-лошо - косата! Манджите им не ме интересуват, но за всеки случай спирам рибните продукти изобщо...

Интересно откъде ги събирате тези информации след като GE е публична компания и официалните данни показват, че 50-те най-големи инвеститора държат едва 33% от нея.

Сега ще ни замажат очите, ама пораженията си остават, тях не може да ги замажат. А радиацията явно вече е и в Тихия океан.

Хайде, отиде и тихия океан.

По някои медии казаха - радиоактивността намалявала в Япония. Е, как става това? Как се разпадат радиоактивни вещества за нула време? Явно е, че атомната енергия е опасна. Най-малкото, на тресящ се остров като Япония.

БРАВО,мои човек!!!

Браво, все повече добри новини идват. За съжаление няма да остане съвсем без последици - около централата задълго ще има радиация, но.. Поне се разминаха най-лошите сценарий, които в определен момент бяха доста реалистични...

вярвате ли на нещо от информацията .Аз не.Положението е катастрофално.

до 642 във балкана не съм виждал така наречени додж,форд и др такива превозни средства,а само руски превозни средства,когато се превозват дърва

ЗА действителните поражения ще съдим след години или може би след месеци. Засега може само да се говори, че всичко е под контрол.

Може да си лялялме много тука ама истината няма да се разбере. Винаги се е криело както за Чернобил,така и тези ще скрият нещо. А това дали реакторите са щатски или руски е все тая,кои са по-добрите ли? Естествено че поддържаните,всяка машина си иска своето но и трябва да се признае че до момента в света едва ли някоя централа е била раздрусвана така. Фактите са си факти,утре може да стане и в щатско може и тук.

Писна ми да чета как всичко е "6", как НЯЯМА опасност от радияция за японците, /моля ви се , къде ще има?!/ Как ситуацията се подобрява, и колко цветя и рози е всичко във Фукошима!!!! Реакторите непокътнати, ама пушат и защо - незнаем бе))) Имало малко радиоактивна храничка и водичка, ама тя не била опасна за здравето.... Какво е това зомбиране, какво е това мазане бе???!!!

Обшивките на реакторите били непокътнати!!! После била нарушена обвивката! След обшивката, обвивката!!! Много важно!!! А корпусите на самите реактори в какво състояние са? Щото може обвивката на шоколада да изглежда цяла ама шоколада да е изтекъл! Има на поне сто места в нета описано устройството на ядрен реактор с изображения даже. Обшивки и обвивки няма! За горивото споменаха, че е повредено т. е. защитната бариера на касетите която е херметична е нарушена! Следва корпус на реактора и последната локализираща бариера е хермооболочката.

Рокфелер не е ли вече умрял?

Руските реактори са най добри, никога не се напуква обшивката, само хвърчи капака.

Седерастче, Русия си продава реактори и техника в целия свят, пък ти си реви и се подигравай!

бе.. те и жигулки и москвичи си продаваха, пък някак си ...не мога да ги сравня с Крайслер, Додж, Джип,Форд и т.н. Даже 'комуно'-престъпниците след промените първи се отърваха от руските си кочини. Просто при колите е очевидно кое е боклука, а при реакторите разбираме като има тест като този в Япония или Чернобил. Познай кой издържа теста и кой се провали?

скоро сте се оказе це радяцята направо е полезна. или мозе би це планово са изпъснали в атмосферата газ с полезно своиства а зърналистите погресно са представили това деиствие като аваря:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, що да не е полезна! Сигурно убива микроби!

НЕ! Повечето са резистентни, както и хлебарките, те са от малкото животинки, които ще оцелеят след ядрената криза...за разлика от нас... человеците

ЗАЩО ЛИ СЕ Е СЪБРАЛА КОМИСИЯТА ЗА ЯДРЕНО РЕГУЛИРАНЕ НА САЩ ???? ОТГОВОРА ЩЕ НАМЕРИТЕ АКО НАБЕРЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА СТАТИЯТА : "50% от атомните реактори в САЩ на възраст над 30 години" ГРЪМНАЛИТЕ ЯПОНСИ РЕАКТОРИ СА НА АМЕРИКАНСКАТА ФИРМА "ДЖЕНЕРАЛ ЕЛЕКТРИК" И СА ОТ ТИПА МАРК -1. С подобни атомни чайници работи над 50 % от американската ядрена енергетика. НЕ ИСКАМ ДА МИСЛЯ КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО С АМЕРИКА АКО НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ ЧАЙНИЦИ В , КОИТО НЯМА ПРОТИВОЗЕМЕТРЪСНА СИСТЕМА ГРЪМНЕ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ТОВА СТАНА В ЯПОНИЯ.

Естествено, че за това се е събрала - а не го е казала, а са и резнали паричките. Щатите са най-странната държава на света. Такова съчетание на хубави неща и откровено мошеничество не съм срещал никъде. Реакторите Марк-1 са наистина опасни. Редно е да бъдат затворени. Друг е въпросът, че заради политическо-финансови машинации това едва ли ще стане.

първо - защо крещиш като простак? И второ, престани да пействаш едно и също под всяка новина, дори по няколко пъти в коментарите на една и съща новина! На всичко отгоре натрапваш страхотна простотия -"ГРЪМНАЛИТЕ ЯПОНСИ РЕАКТОРИ СА НА АМЕРИКАНСКАТА ФИРМА " - къде видя да са гръмнали? В случая ТОЧНО поради това, че реакторите са американски - не са гръмнали, въпреки повредата на охладителната им система и прегряването им вече доста време! Какво перде трябва да си и технически неграмотен, под статия как реакторите са непокътнати - ти да пишеш нон-стоп, за "ГРЪМНАЛИТЕ РЕАКТОРИ.." ?!?! В случая японците трябва да се радват, че нямат руски реактори. Разбирам, че мразиш САЩ,ама размърдай си малко залинелия русофилски мозък, и изкарай читави аргументи, а не простотии!!!

виждам че пак си се превузбудил и си се вдухновил страхотно от самя себе си ... внимаваи да не се пруснеш ти, че не знам аз пук как ще почистим лаината (червенките ...) тогава :-)!? пост-ваш (и пасте-ваш) си собствените кретенизми по 10-15 пути, както под една и суща, така и под различни статии, направо аман от страдащи бивши зкпч-ета, от бивши оф квартални доносници или пук от бивши "преподаватели" и "аналъзатори" - многознаиковци от пак бившите аонсу ... нещо от този сорт ще да си ти! обаче по някаква причина на драскачи като теб дир-а го позволява това плескане, докато на мен никога не ми пуска два постинг-а кудето и да са тук ... все едно ми е де, аз не страдам от това. мисулта ми беше че искрено се забавлиявах наскоро от "отговора" ти до мен веднуж тук, когато ти много авторитетно ми обясняваше нещо от рода на това как китаи сус свап-ови сделки щиял да си реши суровинните проблеми и едва ли не да забие последния и решаващ решаващ ударв сурцето на америца и запада, и на долара и прочие налудничави фантасмагории и мечти :-) ... бях тругнал да ти отговарям даже, на основата само на сувсем здрава логика и причинно-следствени расужденя и чисти факти, но реших че е абсолютна загуба на време. ако наистина вярваш в подобни щуротии, ами да си жив и здрав, те верующите били блажени ... пише :-)! абе туи "конспираторите" (демек нещастниците имам предвид - като теб, "ого", и още 2-3 изтурсака има-няма ...) вече сувсем откачихте еи, поболияхте се от злоба направо и сувсем се оплетохте в локумите и глупотевините си :-) ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Реакторите са американски, но охладителната им система е проектирана и сторена от японци. Реакторите още се държат, а охладителната система се прецака от земетресението/цунамите. Следващия път японците да си проектират по-добре къде да си сложат резервните генератори за ток за охладителната система ...