Идват с 50% по-малко руски туристи

През първото тримесечие на 2015 г. потокът туристи от Русия е намалял с 40% в сравнение с миналата година. За България спадът на руски туристи ще е около 50%.

Обратно в новината

Коментари - Идват с 50% по-малко руски туристи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за Гърция спадът е 10% за нас 50%

Проблемите на Българският туризъм минават през политическата конюнктура и визовия режим. Българското черноморие е залято от македонски туристи с български паспорти. Лично съм го видял. Облекчаване на визите с Русия. Този проблем е от преди кризата в Украйна. В България идват бедните руснаци. Средната класа е в Средиземноморието. Като съм виждал руски реклами за Испания: Почивка в Испания на български цени с вкл. полет. Какво прави Баце в тази конкуренция?

Не Министерството на туризма, а министърката следва да бъде закрита !

един поглед от страни в бг започват да идват масово бедни западни туристи слънчев бряг - центъра - пълна цигания държавата е избягала от функциите си няма го блясъкът от там нататък очаквайте западане продължително няма го озеленяването станало е като един голям пазар ама с средно азиатски привкус така туризъм не се развива мажоритарни избори:)

На всички ГКПП- та сложете девиза на България : " Ден година храни.!" И ..... чакайте туристи.

ТОВА Е ПЪНА ЛЪЖА !

Знаем ги тези проценти!!! Нали трябва да плащаме по-малко!? ЕЛЕМЕНТАРНО!!!

Нашите непоколебими Управляващи САЩски слуги-хардлайнери ГЕРБ+РБ+ДПС Подкрепиха Всички Санкции срещу Русия ! Не всички в ЕС го направиха ! Нашият бизнес,работещи в Туризма ще Платят Слугинажа на Боко Тъпото от Коалиция БоСтан=Боко+Местан+Радан ! Не забравяйте защо ви се случи.

Като главна причина за това експертите посочват колебаещите се валутни курсове, вестник Московский комсомолец, цитиран от "Фокус" !!!!! Тъп, прост, атакист!

За една година : Спад на Руснаци за Гърция=10% Спад за Египет = 15% СПАД за България= ....50% ???? Няма да ти обяснявам повече .

Не само руски туристи а и все повече нормални българи ще отбягват да харчат пари по мутрочерноморието! Аз, например бях изгонен от плажната ивица на Златни Пясъци затова че съм българин,при това без да съм седнал на мутроплажната ивица,просто минавах,при мен дойде един от охраната на плажа и ме изгони че българи нямат право да се мотаят тук,а охранителните камери разпознавали веднага българки граждани и ще ви изгонят със мотив да не окрадете аклкохоните туристи от германия,русия,украйна!Не ходете не харчете и не стъпвайте на Златни Пясъци там са добре дошли само пияни германци,руснаци,украинци,араби ,евреи .Българите са дискриминирани и нежелани с изключение на евтиния работен персонал от пенсионери и лекомислени и глуповати младежи

Бях отново в Гърция със семейството си!Отлична кухня,отлично обслужване,на плажа млади момичета,а не мутри събират такса,на паркингите отново няма мутри...навсякъде усмихнати!Влизам в БГ през Гоце Делчев и спирам да зареждам на първата бензиностанция на Петрол до Копривлен.Влизам и на висок глас гледайки щастливо продавачката щото съм си у дома и казвам ДОБЪР ДЕН на висок глас,тя ме гледа 5 секунди и като теле нищо не промърмори.Викам и г-жо обидих ли с поздрава си...тя отново гледаше като застреляна с простовата полуусмивка без дума да обели!Как да си щастлив тук???

Имам същите впечатления. Миналата седмица бях на почивка в Родопите. Отскочихме и до Гърция на плаж. След плажа седнахме в Ксанти в заведение за питие следобеда. Поръчахме безалкохолни и едно кафе. Понеже заведението не предлагало кафе, сервитьора прибяга до съседно заведение за кафе. Връщаме се у нас. Минаваме през сергиите пред Ягодинската пещера и си купуваме буркан мед. Ами, появи се конкурент от съседна сергия да ми се кара, защо съм купил мед от друга сергия. Стана ми гадно, едва ли не трябваше да се чуствам виновен. Опротивя ми и деня, и почивката, и простотията безгранична на българина.

Супер, не мога да им търпя мутрите. Не ни трябват фашисти тука!!

Как изобщо някой стъпва тук. И морските и планински курорти са мръсни и прашни кенефи, пълни с мутри и римляни.

Спестяват истината за да крият доходи.

Е, че поток има, ама се е пренасочил към по-цивилизовани държави - Черна гора, например, а не към мутреснските плажове ва Куката, Очите, Картофа, Еднодневката, Мишока и т.н. Заради тази фауна и аз вече 5-та година не сптъпвам на българското черноморие - опикано, усрано и оповръщано от английски и шведски откачалки. Като ВВС си прави Биг Брадър на нашето черноморие, плаща ли некакви комисионни на държавата, на фирмите. Пак ни прецакаха гадните английски кюфтета. Ама на оная фуста Ангелркова ли, Дяволкова ли - некой да вземе да и каже, че 2-3 милиарда български парици отиват в Гърция и Турция , щото тука изроди като Кукат бият туристите, а Авгелкова спи сън юнашки..-.

няма кой да замести един руски турист (отчасти англичаните - кръкачи), той идва с пари за харчене до дупка. А тия заместниците от съседните комшии - са си беднория

"Като главна причина за това експертите посочват колебаещите се валутни курсове, вестник 'Московский комсомолец' " Да бе ги посъветвал 'комсомолеца' да идат у Ялта крымская, че там 'ептен никой не ходи и 'освободените' кримски рашки сдадоха с поминъка.

Ти по Ялта ли ходи? Щото ако няма хора както казваш дедо-ти би отишъл с удоволствие.

ходя на Обзор ....защото има хубави ресторанти и много голяма плажна ивица,когато и да отидеш винаги има място и свободен чадър.Тази година за пръв път ги намирах доста трудно,така че очевидно броя на туристите е най-голям.Преди майдана в Украйна имаше доста украинци,по точно украински автомобили от среден клас....новички,не втора употреба.Сега почти ги нямаше но за сметка на бройката се повиши качеството,мернах двайсетина тузарски мерцедеси,БМВ-та и джипове...едни умират,а пък други забогатяват и почиват в ...ЕС :) а хотелиерите ни реват че сезона бил слаб.Имаше доста чехи и поляци,явно те ги бяха заместили

Който е съчинил тези цифри, трябва да се върне в първи клас. В Европа имало намаление 35-40 %, а в Гърция и Испания - 10 %. Тогава в другите страни намалението трябва да е над 100 %. Истината е, че в Испания намалението е около 1/3. Горе-долу така е в цяла Европа. Поради обедняването на руснаците, намалението ще продължава.

Айде по-полека с лъжите.На юг от Бургас всяка година русите се увеличават.Сега съм във Варна и положението е същото.

Аман бе, писна ми от плачове на мизерници; в България ако не друго, туристи и жито има предостатъчно всяка година. Всяка година реват мизерниците, че туристите им намалявали, пък продължават да строят хотели????

Ами като не идват руснаците, тогава канете новите братя и партньори от америка! Ама те май не искат да идват тук на курорт, а искат само да ни пратят танкове за да ни обичават и по-нататък да ни ги продават срещу парите които сме спечелили от тока на мариците!

Руснаците идват тука да упражняват най-древната професия и да ровят кошовете за храна..Ама вече Путинова Русия е по-богата и храна може да се намери и по руските кошове..ха.ха

Ходих до Кортина - и там ги няма руснаците. А миналата година все още имаше. А по-миналата бяха видимо много. В Крим няма да ходя, ама и там имало отлив. Август е месецът за фалит на руски те туроператори. Дано тази година са по-малко, че миналата направо се оляха.

Тази година руската администрация е спряла 6 млн. от пътувания в чужбина. Да се надяваме че другата година ще спрат 12 млн, после 18 и т.н.- за следващата петилетка всички само в Ялта и Сочи.

Да си ги държи затворени там, в кочината! За мутрите не мога да мисля!

За какъв туризъм се говори тук! Абе, ние имаме една магистрала и половина, а туристи чакаме! По плажовете мутри, мръсотия, чалга, цени като на Ривиерата ... Ами, сложете на граничните пунктове девиза на туристическият бранш: "Ден година храни", и пак си чакайте туристи.

Руснаците намаляват, но авганците, сирийците и черните се увеличават. В природата нищо не се губи.

вие сте много глупави бре, хора. Биле ли сте на курортите да видите колко от курортистите са руснаци и колко англичани и немци? какви 3 % ми пишете тука .... . То верно че от Искъро по дълбоко нема, ама съвсем сте загубили връзка с реалността.

"ПОСЕЩЕНИЯ НА ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2014 Г. ПО СТРАНИ И МЕСЕЦИ" в гоогле. ще те закара в сайта на НСИ... ма нали българина - око да види ръка да пипне... не че различаваш руски от белоруски, латвииски, казахстански или украински.... ама по-добре да вЕрваме на тебе - ти знаеш и имаш своя статистика, ко да вЕрвам на другите.

точно латвийски са дошли , и говорят на руски ... ? а ти само руснаците мразиш , а белорусите им се радваш ? (за украинците не говоря , тях ги обичаш, това ми е ясно ) тогава какво се радвате че имало по малко руснаци, ако всички други рускоговорящи са останали .... както ти казваш? остави го гоогле да те закара да си вземеш заплатата на края на месеца ... и тогава се кефи че няма руснаци вече ...

украинците към руснаците ли ги смЕташ? за 2014та Русия 666 538 Украйна 341 524 т.е. всеки 3-ти дето го мислиш за руснак е украинец.

Той не смята. Копи-пейст на опорните точки и минава на следващата тема.

100 RUB = 2.83935 BGN 1.00 Евро = 68.37 Руски рубли те затова не идват ... дреме ми. да ги мисли "могъщият" им вожд, ама той засега само ги разкатава много качествено... ама те така са си научени - не е нещо ново

Как да им излезе сметката? Бяха свикнали на 17-18 рубли за лев.

Е га ти и туризма ако основно разчита на руснаци ... ,мутрите по морето нека мислят ...!

матрьошките са едва 7% от туристите по морето. Само Путлеристите тука искат да ги изкарат като основен двигател на икономиката на България. Не им се вързвай. Има статистики за това. Чети по-долу.

до Дедовци и подобние :)) пия си ракията и си викам : кога най-сетне цялата российская паплач ще се омете от България ? осраха и морето вече !!!

...нали оня крокодил на туризма се зъбеше на пролет че щели да са под 15% ?!?!?! СЕПТЕМВРИ ЩЕ СА 70%!!!

Много чудно пия си обедната ракия и се чудя, спад на руските туристи: Гърция - 10% България - 50% Дали пък няма нещо общо с нашата външна политика, дали пък мишлето Росенчо не каза някакви гпупости. Може да е от ракията :))

Корфу къде е бе хубавец?

Тия 40% дето не са при нас са заминали за Корфу :) ?!. Сполай им ама как така нали и в същото време са обеднели а на Корфу е по-скъпичко от на Китен. И пак дали пък не Е нещо с нашата външна политика ще си сипя още една ракия ;)

Докато има такива комплексари по рождение ,България няма да прокопса !!!!!!!!!!!!!!

Много ясно, че няма да идват в България. И аз не почивам тук.

много е добре да спаднат до 0 ръшките... така изобщо нема да ни дреме за лилиПутин

На руснаците не им пречеше да се къпят в ланата... те и без това така си живеят в оная кочина, ама този пък "специалист": "важни били туристите от Румъния и Турция.." Чичоо, познай кога турчин ще зареже Анталия да ти дойде на насрния плаж - изчистете ги, спрете незаконното строитество, съборете един два хотела, за да може да се минава между тях поне, инвеститорите да се бръкнат малко и за пречиствателни станции и тогава може да видиш читав турист, а не само пияндурниците от Русия

Гледал съм няколко южно корейски сериали за хотелиерския бизнес.:) Не мога да си представя дори, че тук някога може да бъде достигнато такова ниво.:( Жалко за руските братя, че така са обеднели и не могат да идват на почивка в България. Дано се вземат в ръце и се оправят до следващия туристически сезон.

ПОСЕЩЕНИЯ НА ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2014 Г. ПО СТРАНИ И МЕСЕЦИ - ОБщо за година ги давам. Данни от НСИ.бг ОБЩО 9 408 821 Германия 898 791 Русия 666 538 Англия 256 932 Франция 169 581 Чехия 182 948 дали ми дреме че има 300 000 по-малко руснаци, като ще се заместят с Германци примерно.

И още данни... да видим кой е на почивка кой е на гурбет в Бг. Данни за 2015 година ЮНИ МЕСЕЦ !!! Данните са: Общо-Екскурзиа-Служебни-Други Германия 120064 71680 8960 39424 Русия 116287 102206 2520 11561 Англия 33820 24157 4263 5400 Франция 11513 5526 3224 2763 Чехия 13360 5344 4454 3562

Началник, бегай да се лекуваш, какви са тия числа дето си написал, ти не можеш да ги напишеш с думи бе!

набиваш минус на статистика? майстор си :)))) Руснаците са едва 7% от тези които са на почивка в България... "голЕм праз" че паднали на 3.5%....

зор ще наливат пари в икономиката на един неблагодарен, тъп и ограничен народ, който само мрънка и лиже европейски задници?!

а защо никой не споменава че 700 000 германски туриста са посетили България през 2014та? и за това че има ръст от 45% само за година??? Дираааа... като казвате А, казвайте и Б после...

ако сайта беше на Дойче веле

ЧУДЕСНА НОВИНА ! Докато нашите хотелиери не започнат да се разхождат сами в празните си хотели ,ще проумеят ,че по-добър турист от българина няма ,но за това трябва ОКОНЧАТЕЛНО ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СОЦПОВЕДЕНИЕТО СИ ,защото вече има КОНКУРЕНЦИЯ и иска работа и умерени цени ,не е като едно време ,след мен и потоп....,отрязвам му главата от кръста ...!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОБРА НОВИНА.

МНООГООО голям глупак.

Само хотелиерите не разбраха защо е така. При над 400 000 жилища по морето собственост на руски граждани, защо хорицата да си дават парите за хотели?

Справка БСП ,това е тенденциозна руска политика ...,но глупаците от петата колона са доволни ,та нали те милеят повече за Русия ....!

ми, като нямат пари, какво ще правят в ЕС на почивка... Хубавото е, че на тяхно място идват други туристи.

Никой вече не идва, там е проблема.

Долу един вика - тълпи. Ти - никой. А сега де?

То пък при нас в България едни условия за туризъм- не ти е работа! Тази година ходих на Лозенец- горе-долу биваше. Хотелът беше добре, нямаше и много хора по плажа. Но се излъгах да ида една вечер на Китен и една на Приморско- ужас! Тълпи навсякъде, улиците заринати с боклук, народа се тълпи по пицарии, баничарници и дюнерджииници. Излъгах се да седна на един ресторант в Приморско- над крайбрежната улица, с добра гледка. Имаше хора в него, та реших, че може да е добре. Не бях познал! Храната беше под всякаква критика! Последната вечер в Лозентец отидох на една механа- в самия център на селото. Бях ходил там и преди, та си рекох, че може да е добре. Храната уж не беше лоша, ама лошото дойде на следващия ден. Изглежда беше домашната наденица в сача, който ядох, ама по пътя обратно оповръщах магистралата!

т.е. за твоят вкус си си намерил местенце, както спомена. Като не ти харесва в Приморско или Китен, отиваш в Лозенец, където и кухнята и плажа ти харесва.. нарича се свобода на избор. А в Лозенец, ако не хванеш разстройство или не си прекалил с алкохола, от който също се повръща... не си си починал, като хората

там е работата, че 'изборът' навсякъде означава едно и също. за съжаление алкохола отсъстваше като фактор в повръщането. а в Приморско сервитьора даже имаше наглостта да ме пита дали храната ми била харесала

"Тълпи навсякъде" Е, ако беше крал на саудитска арабия, нямаше да е така. Кеф ти на френската ривиера, кеф ти другаде. Ако пък хванеш за гадже Мария Шарапова, ще те заведе на свСтефан. Там тълпи няма. Ама ти си обикновен скот, така че ще се научиш да се понасяте с другите скотове около тебе.

Май не схващаш какво иска да ти каже човека. Проблемите на българското черноморие не са липсващите руснаци, проблемът е на най-ниско ниво.

Мила родна картинка. И сега питам министерството ли е виновно, че не рекламира България? Руснацители са виновни, че не идват? Европейския съюз ли е виновен, дето е поставил санкции срещу Русия? В Гърция криза-мриза, келнерите те гледат в очите и чакат да поискаш още нещо и да ти е кеф утре пак да дойдеш. На такива нямам проблем да им дам бакшиш. Иначе ако не броим номера с оповръщаната магистрала и аз съм го видял същото в Китен.

Гръцките келнери те гледат в очите само докато те вкарат в заведението. От там менюто, поръчката и на 20-тата минута след като са ти донесли последното - ти носят сметката. Заемаш място, други чакат - плащаш и ставаш.

зимата на пампорово ги нямаше никакви и се отчете ръст на приходите от 14% !!

Дивите колхозници изчезват от черноморието ни.

Ко искате бе? Нямат пари хората. А недостига работна ръка за строежа на моста до Крим, Мистралите, турски поток и новите космически кораби. Знаете ли що пирон и дъски трябва да се направят за това???? Знаете ли ???? Нищо не разбирате. Никакви почивки. Имаме да строим светлото бъдеще.

протестна мрежа и соросоидните ТРЯБКИ имате мозък колкото да пазите равновесие и да ходите до тоалетна. Пази боже България от вас.

май някой не е чел статията... да припомним на една версия дето единствено се занимава със защита на любимата си.... Като главна причина за това експертите посочват колебаещите се валутни курсове, вестник Московский комсомолец, цитиран от "Фокус". Руската валута е силно отслабена спрямо миналогодишното ѝ ниво. Това автоматично води към значителен ръст в стойността на почивките в чужбина за населението, изчислено в рубли", коментира изданието.

А аз до сега съм плюл Сидеров и атака.... Връюам си думите назад! Каквото е казал...всичко се е случило!!! Каза че ни въвличат в война със Русия и ни правят фронтова линия....ами случи се.... Каза че ще има отлив на Руски туристи...ами Факт е!!! Каза че тиквата и дпс са комбина...ами ФАКТ Е!!! Другия път ще гласувам за ТЯХ!!!!

Това, че петелът сутрин кукурига преди изгрев, не значи, че ако няма петел, няма да има слънце. Дръж се сериозно.

Ти?!?! Плюл по Болен?!?!!? Само да ти кажа, че за измамниците и злосторниците е отреден 8-мият кръг на ада - да си знаеш предварително!

ти и до сега си гласувал за него но се срамуваш да си признаеш.....такива като вас сте един файтон хорица,бедни духом и без никаква перспектива та отпусни се и си признай.....само в началото боли след това само срама остава:)))))

руската агресия в туризма приключи най накрая българия вече е свободна и независима с президент който може да изгони дори облаците над демократичното ни небе и да бъде слънчево 40 градуса и повече

ТИ МАЙ НЕ СИ НАЯСНО С НЕЩАТА.ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПАРИ СА НАЛЯЛИ ТАКА МРАЗЕНИТЕ ОТ ВАС РУСНАЦИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО.ТОВА СЕ КАЗВА ДА ПЛЮЕШ РЪКАТА КОЯТО ТЕ ХРАНИ.

Конкретно мен тази ръка не ме храни. Туризмът е икономика на бедните. Намира се в сивия сектор с ниски заплати и временна заетост. Печелят само едрите собственици и търговцитена имоти. На мен лично ми пречат дотолкова, че не ходя да почивам там, където те почиват. Причината са някои характерни за тази нация особености.

Много добре! Където не ходят руснаци цените на храната са много по-нормални.