Започват изненадващи проверки по плажовете

Започваме изненадващи проверки на плажовете, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Средните цени за чадър и шезлонг са между 3 и 8 лева.

Обратно в новината

Коментари - Започват изненадващи проверки по плажовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди трябваше да бутнеш нещо сухо на ръка, за да кажат кога ще има проверка, а сега направо в средствата за масова информация се публикува! Това е то - технологичен напредък, щом всички си плащат, защо да си трием подметките или да си използваме минутите на телефоните?

Всички лайнари - т.нар. хотелиери по убитото ни вече черноморие, пийте си топлата бира и си джвакайте студената цаца сами. И въобще има ли още балъци, освен най-пълните цървули, да почиват в България?

Бай Ганьо прави туризъм. С любезното съдействие на Винету и неговата банда.

Вече явно няма да са "изненадващи"...

Във връзка спринуждаването да с еиздават терористични бонове/маскирани като касови бележки/ да се следи за поява на терористи и други опасни престъпници вкл грамови /изглеждат като сенки с размери и тегло и се движат в друга тактова честота за д а не бъдат видяни..Има ги добре заснети около хора преди атентата в Лондон в метрото..

грабят..Все повече площи с чадъри, барове, учители, спасители, ограничители...Мерси от Черноморието ви. За рускогаварящи да не поменавам, сякаш им вредя на спокойствието.

Най големия далавераджия по южното черноморие е кмета на Царево и екипа му,там няма ,,,няма от случая с 5те лв и на другата сутрин 10лв трябва мн добре да сте се сетили при наличието на два общински пътя защо и двата са турбо разкопани-----вчера имах случаи на Царево,,,от 3лв на 11лв които знае за какво пиша ще се сети,Просто Царево е меката на далаверата,,,после вс останали, все пак Кмета си е Кмет,

Концесионерът да осигури достъп до плажа. Че той има най-голяма полза да го осигури разбира се - нали повече хора ще ползват услугите там. Проблема е, че той е именно на самата плажна ивица, а пътя до там? И най-евтино е на плажа в Бургас - 3+3 е цената.

В Гърция при закупена кока кола или кафе можеш да използваш чадър и шезлонг,в Мексико за 6$ можеш да използваш чадър 2 шезлонга и масичка на плажен клуб,където тоалетните са с климатик и обслужването е на световно ниво.

Е ТОВА Е ДА СИ ГЕНИАЛНА ПАРТИЗАНСКА ВНУЧКА! И НЕЗАКОННИ КЪЩИ БУТА И БЛОКОВЕТЕ НА МАЙМУНИТЕ ГИ САНИРА, АБЕ НЕ НАПРАЗНО Е ДЯСНА РЪКА НА ТАВАРИШ БАРИСОВ :)

третата стъпка сигурно в края на август когато сезонът свърши. Който не е бил по нашето море той не знае

После защо ходим в Гърция, Испания и т.н. За хурката ще ме хванат тея паразити от БГ Черноморието- нахални пиявици...

Не мога да ги разбера тези идиотщини да се плаща по плажовете. Затова ходя на море навсякъде, но не и в България. Никъде го няма това да плащаш за шезлонги и чадъри.

"Ако имаме физическо лице, ..." не БЕ пиленце, нашите проблеми произлизат преди всичко от "юридическите задници"

Лиляно, ще ти дам аз един римейк на " Крилце или кълка"!

Създаде се ЗОО ПОЛИЦИЯ, а е крайно наложително да се създаде ПЛАЖНА ПОЛИЦИЯ, понеже по плажовете на България цари ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ и АНАРХИЯ, от което дъжавата губи МИЛИАРДИ. 1. Касови бележки масово не се издават! (примерно в хранителния магазин в Созопол на ул. Одеса пазарих поне 15 пъти и нито 1 път не получих касова бележка) 2. Концесионерите си създават собствени правила (произволни цени на шезлонги, между 12 и 15 лева в Созопол, окупирането на произволна територия от плажа и нацвъкването на произволен брой шезлонги). НЯМА КОНТРОЛ. ДЪРЖАВАТА Я НЯМА

Недейте така, моля ви се, че току-така, сме ви повярвали-истината ви казвам! А иначе - стряскащи заглавия, но за бабите от провинцията и то от третата възраст, които някак си трудно гласуват в последно време за любимата БСП?! Така е, защото дядовците от провинцията вече не вярват на никого, а и все по-малко вярват дори и на Бойко-но пък иначе,за тях, той си е мъж, та си спомнят с въздишки за младите луди години... Хубави години, не че и тогава не ни лъжеха, но имаше повече емоции, както казва Местан/Павел.... И така - по-умерено в изказванията, защото няма кой да ви вярва - вЕрвайте ми!

Резултати, резултати няма, а заканите ги слушаме всяка година от поредния министър/и. Иначе да се изхлузват министри от отговорност е безумно - та ако съответната община е проблемна, нима за това не отговарят министрите и мнозинството им в Парламента. Докога това безумно прехвърляне на отговорности - Гърмен, плажове, пътища ... Свободен достъп до българското Черноморие няма. Няма край вилите в Черноморец, край Св.Влас, вилите на скалите край Созопол, м.Червенка и къде ли още не. Държавата бездейства, защото собствеността е на тези, които следва да следят спазването на закона. Министрите да не се правят на ощипани, че не знаят и не са ''алармирани"

Забрави Лозенец скалите.

За Аркутино ще има ли проверки!Там порталите са затворени !Добре ще е да не плащаме 5лв.

Лили да ходи на плажа на комплексите "Панорама бийч форт" и "Марина форт клуб" на Св.Влас, в които достъпът до плажа е с чипове...

Как ще ги изненадаш самозабравилите се кожодери, щом обявяваш, че започваш проверки? Ще имат няколко дни да оправят нередностите, а като мине проверката - пак същото.

Лилянке, щерко червена, плажовете не се отдават под наем (кон цес и я) а държавата е изключителен собственник. За целта ще подстригвате поносимо и редовно, за добро държание и визия, всички предлагащи хотелиерски нощувки до брегът чрез данък. Защото на български плаж не може да достигне, мръсотията и вонята са непоносими а през 2011г. на централния варненски плаж от едно потапяне ме хванаха 3 вируса и за пръв път в животът ми бях на системи за преливане. Отделно, инфраструктурата около плажовете е по-трагична от войната в Хърватия, чиито последици (от войната) видях с очите си през януари 2000 година.

що изненадващи, да не сме декември....

Тук в БГ казаха по ТВ достъп до плажа10лв хавлия 5лв шезлонг 8 чадър 7 лв в фалирала Гърция поръчваш си 1 кафе 3 евро и цял ден СПОКОЙСТВИЕ

Който е луд - да ходи да плажува в царството на мафиотната НАПаст! Аз съм за плажно-демократична Гърция!

Хората не взимат пари за чадър и стол, защото се предполага, че ще консумираш. По същата логика, като седнеш в кафене или ресторант, масата и стола са безплатни. Виж обаче, това му идва дюшеш на андрешко. Взима си едно кафенце и цял ден окупира ресурсът на заведението, като по този начин гони платежоспособния клиент. Не случайно ни имат за измет.

Ценообразуването в туризма е свободно и не може да се регулира от държавата. Единственият ефективен регулатор са клиентите. Докато има хора, които плащат, цените ще са такива. На Канарите преди десетина години бяха обявили бойкот на един комплекс, и само за седмица свалиха цените двойно!

Обавяват в средствата за масова информация, че започват изненадващи проверки... И какво им е точно изненадващото, след като всички вече знаят ? Нещо от рода на... да отида на някого на гости изненадващо, след като съм му се обадил, че отивам. Лилето май я е понапекло слънцето..

Ливе ти и плажовете ще оправиш, като Гърмен, по добре ОСТАВКА!!!

Какво започвате, ве, овце.. досега не сте ли проверявали?

Тия мутрафони по черноморието още ли не са фалирали?

"Започваме изненадващи проверки на плажовете, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. " И кое им е "изненадващото" на проверките, след като е надлежно огласено вече във всички възможни медии?;о))))

По плажовете поне в северна Гърция нищо не се плаща - има си шезлонги, чадъри, масички, столове за багажа, пепелници, плажовете и водата са чисти, а обслужването в заведенията чиято собственост са плажните пособия е много добро, хората са много любезни. Разни пишман патриоти все джавкат да сме си върнели беломорска Тракия, пък аз си мисля ''Пази Боже!''. Знам ги аз - точно тези дето най-много лаят патриотично ще гледат да докопат някоя апетитна плажна ивичка и да ни тръснат разни цени, за пясъка, въздуха и водата включително.

Най-важен им е бетона на нашите пишман бизнесмени в туризма;о) Така че - наистина пази Боже да се докопат и до там!

Абе не е съвсем нищо да не се плаща - искат да имаш някаква консумация, пък било то и едно фрапе за 3 евро...

Не говорете за услугите в държава, където Туризмът е религия. :) Миналото лято, в най-голямата икономическа криза, при драконовски мерки на администрацията срещу нелегални нощувки....Гърция беше посетена от 14 милиона туристи. Пик на посещаемост не постиган от години.

Съгласен съм. И аз мърморех в кръчмата за Беломорска Тракия, но като сравних Черноморското крайбрежие с градовете, плажовете и къмпингите и свободния достъп до морето в Северна Гърция се убедих, че не трябва да разваляме Беломорието. За една седмица в Гърция видях само един полицай и един циганин. Мутри не видях. А в България мутра е министър-председател.

"Концесионерите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг." НЕ ДО ПЛАЖА и не до водата...

Какво е бряг според тебе, ве, ахмак?

Камънак и буренак, бунак.

Непоносим е вече този тормоз върху бизнеса в туризма. Не може само за две-три последователни нарушения да отнемат концесия. Нека има време, поне десет-петнайсет нарушения, после няколко предупреждения, предписания, и накрая, като свърши сезона, може и глоба да се наложи. Тя ще падне при обжалването.

На Несебър събират 12 лв за чадър,колкото за нощувка