Колко по-евтино ще е на морето в края на лятото

По традиция, в последните дни на август се появяват първите отстъпки по хотели и заведения. Можем да спестим от късната ваканция на море.

Обратно в новината

Коментари - Колко по-евтино ще е на морето в края на лятото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този ход на мисли, ако имате търпение да изчакате даже месец, в повечето хотели ще Ви излезе безплатно- могат да Ви наемат за пазач и даже да сте на кирия.

Много ме е яд, че падат цените! Сега вместо да губят 200 евро на ден, защото съм отишъл в Гърция, а не при тях, ще губят по 100.

И идете през декември, ще ви е направо без пари!

АКО НЕ БЕШЕ НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР СЕГА ЩЯХТЕ ДА ИМАТЕ ХОТЕЛИ ПО БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ ..... ОБАЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ , ФРАНЦУЗИТЕ И БРИТАНЦИТЕ ВИ ГО НАЧУКВАТ С ТОПКИТЕ ЗАРАДИ ТЪПИТЕ ВИ УПРАВНИЦИ :)) .. СЕГА НАПРАВО ЩЕ ВИ ЗАКРИЕМ КАТО ДЪРЖАВА :)))

Да да, влажни мечти. ТИ гледай ромите да не те асимилират вече, че са мнозинство.

и досега щяхме да сме ос....рали и беломорието също както черноморието! а имаме капацитет да оа...каме и адриатика, но няма кой да ни позволи, за радост!

Точно в началото на септември се бях настанил в уж хвален ол инклузив хотел в Албена, на самия плаж. Нощувка 220 лв за двама с дете. Добре че предплатих само първата нощувка, защото веднага останах разочарован от старото и износено обзавеждане в стаята. Както и от храната. Изобщо не отговаряше на 4-те си звезди. На следващата сутрин звъннах в един преди това онлайн разглеждан хотел в Златни пясъци, който беше по скъп. Там направо се зарадваха първо на това че сме българи и второ, че могат да отмъкнат албенски туристи. Предложиха ми цена 200 лв за нощувка, а през август е била 200 евра. Приех, отидохме, посрещнаха ни с чаши студено бяло вино и за наша голяма изненада ни настаниха в две свързани стаи - с врата помежду им, с обща тераса, но всяка със собствена баня. Ултрамодерно обзаведени, всичко разкошно и новичко, в наситено виолетово и бяло. Шик! Чак не можахме да повярваме на това, а разликата с албенския хотел беше от земята до небето, при това тук по евтино. Храненето ол инклузив, храната перфектна, разнообразна и изобилна. Басейнът много добър, шезлонгите всеки със собствен сенник. На рецепцията ни обясниха, че се радват на българските туристи, тъй като са много малко, затова и такъв жест към нас. Впуснах се да разкажа така подробно, защото това наистина е добър начин да получите добра оферта - ако кажете че в момента сте в друг хотел и не сте доволни. И разбира се - разказвам и за тези българи, които си ходят в гръцко, зарекли са се повече да не ходят по нашето "лайноморие" и изобщо не подозират какви разкошни перли на туризма вече си имаме и тук. Живот и здраве пак ще отида там в началото на септември.

Гледай сега...ти си имал адския късмет. Но на никой не му се рискува да иде на Черноморието на почивка, а да го срещнат неуредици ,ганьовски номера и повръщане. Все пак е почивка, за някои само 1 път годишно. За това залагат на нещо по-качествено - чужбина

LeGrandTulup

Ще препоръчам 4 хотела в които съм бил и в които си заслужава да бъде човек. Общото между тях е че са скъпи, ол инклузив, стаите са големи и много добри, храната е кулинарно пиршество на корем. А в един от тях услугата е ултра ол инклузив и храната и напитките са налични денонощно. Пак повтарям - на корем. Това са затворени комплекси, до които не само че не стига никаква чалга, но и забравяш че се намираш в България. Българите там сме малко, но е пълно с чужденци. Предплащаш предварително и после и стотинка не вадиш за абсолютно нищо повече. Това са: - Иберостар, Слънчев бряг - 4 звезди; - Мирамар, Обзор - 4 звезди; - Вива клуб, Златни пясъци- 4 звезди; - Магнолии, Приморско - 3 звезди В последния хотел стаите са по малки, категорията е малко по ниска, но кухнята е френска заради преобладавашите френски туристи в него. Само заради нея и чудесния басейн си струва.

И всичко това САМО за 200 лева на ден?! Ай стига, бе! Ми че то за без пари! Какво му плащаш! При това в световно известния курорт "Золотие пишки" (както е известен сред поляците). А при гадните гърци - мръсно, шумно, фекално, скъпи шезлонги и чадъри (гадовете искат да си купиш ЦЯЛО фрапе за 2.50 евра), кофти обслужване, чалга до пръсване на тъпанчетата! Я, братя българи объркани, си ходете в Златните и се кефете на "Ово е стандарт" и ги оставете гърците да умрат от глад като са такива гадове! Да живеят БГ хотелиерите - най-умните, най-изисканите, най-честните към клиентите си и най-евтините, разбира се - само 200 лева на дн за стая, при това в бяло и лилаво!

LeGrandTulup

Верно. Явно никога не си ходил в наш качествен ол инклузив хотел. Качеството струва пари. Виж коментара ми по горе до колегата 637.

Ще опитам накратко: 1. Звучиш ми като собственик на хотел в прехвалените Позлатени пясъци. 2. Храната "на корем" не е полезна за здравето! Да не говорим, че цяла седмица ще муаш яйца за закуска, кифтаци за обяд и ракия за вечеря. 3. Има ли някой от персонала на изредените от теб хотели, който да е ползвал официално регистриран болничен. Наблюденията ми са, че не се плаща навреме на персонала. Нямат реални трудови договори и живи-умрели всеки ден са на работа по 25 часа в денонощието. 4. Сифоните, ако въобще ги има в банята, дали са отпушени? Това ни е типично българският мутро-маниер в обслужването. 5. Отиваш на море, за да се затвориш в комплекс от затворен тип!? Може би защото ще трябва да платиш поне по пет лева за чадър, шезлонг и паркинг на колата, отговорно уреден в лунен пейзаж - малко трева, малко камъни, много пясък и прах. И всичко това за да бъдеш на морето...

LeGrandTulup

"ще муаш яйца за закуска, кифтаци за обяд и ракия за вечеря" Някога случвало ли ти се е да посетиш кулинарна изложба? Там виждал ли си кюфтета и кебапчета? Така е и в добрите ни ол инклузиви. Главният готвач е излязъл навън и на огромна дъска реже парчета телешко или агнешко директно за гостите. От теб остава да посочиш какво да ти отреже. Плюс това имаш избор от още толкова видове меса, риби, салати и какви ли не екзотични чудесии, че сили няма да опиташ всичко. Да опиташ, не да се наблъскаш. А за останалите проблеми за които казваш, те са характерни за стаите под наем в Ахтопол примерно, по 15 лв нощувката.

Верно ли, на Малдивите отивам...веднага.

в края на лятото на морето ще е точно толкова по евтино, колкото на планина в края на зимата!

А пък през зимата ще е още по-евтино...

Септември 2011 ми е било най-якото море, от 4 до 17. Половината хора си бяха заминали, повечето заведения работеха някак лежерно без да си дават зор. Времето беше перфектно. Цялото място беше покрито с леко носталгично настроение и всичко беше много приятно. Барманите сипваха повече, сервитьорите бяха по усмихнати, готвачите и те даваха всичко от себе си, защото се виждаше края. :) Юли и август същата година бяха бая дъждовни. Според колегите ми. :) Та зависи, дето се казва.

готвачите си тръгват преко сили началото на септември. Готвил ти е бармана, или собственика, жена му, баба му, а докато не мете чистачката е режела лук и домати...

мръсотия и простотия на половин цена, а да нема нужда

като не ти харесва, можеш да вървиш да миеш европейските кенефи.

Аз пък,68 годишния бедняк не ходих на море тази година...ъъъ ще плачаааа!Реших да компенсирам и се къпах 5-6-двадесетина пъти в горски вирове и минерални езерца-като секретните езерца под Железница.И знаете ли,доволен съм,само дето нямаше много живо месце "за четене на менюто".Нищо,ще компенсирам с малко узо и една личност дето я познавам от 35 години/отвсякъде/.Пак същата работа те върши но не ти прави кеф...

Чудесно ! ...и това - Преди или След като Сте на Окото/Резена ?

ти ходи на кални бани , да свикваш с пръстта!

А бъди сигурен, че и на въпросната "личност" и ти хич не й правиш кеф, 68 положението ти е неспасяемо-дори и да искаш-не можеш, за това само се празниш по форумите.

"За 20 години токът в България е скочил 130 пъти, храните 50 пъти, а заплатата едва 4 пъти" - НСИ

Доста измислени данни давате! Това, което пишете си е откровена ЛЪЖА.

Храните у нас са поскъпнали 50 пъти за последните двадесет години, а цените на тока, парното и здравните услуги са скочили 120-130 пъти. Това показват данните на националната статистика към декември миналата година, в сравнение с декември 1995 г. В същото време средната работна заплата от 2000 г. насам (откогато са наличните данни) се е увеличила едва 4 пъти до около 10 500 лв. годишно. Заради дефлацията, в която се намира българската икономика през последните две години обаче, скокът в цените на храните и безалкохолните напитки дори е леко притъпен. Най-високата инфлация с натрупване към декември е регистрирана през 2013 г., когато индексът на потребителските цени е стигнал близо 5500. По-конкретно към декември миналата година цената на хляба се е повишила близо 64 пъти (с 6400%) за последните 20 години. За месото се отчита доста по-скромен скок едва 36 пъти. Почти същият е процентът и за рибата. За мляко и сирене обаче сега плащаме близо 45 пъти по-скъпо (4460%), отколкото сме давали през 1995 г.Скокът в цените на плодовете и зеленчуците за 20-годишния период е 53-54 пъти. Доста по-скромен ръст според данните на статистиката има в цените на облеклото и обувките. За същия период те са се увеличили малко над 25 пъти. За олио и масло вече плащаме 51-52 пъти повече, а за кафе и чай 27 пъти. Захарта и другите сладки изкушения ни излизат 44 пъти по-солено Днес ходенето по кръчми и барове вече ни коства 75-76 пъти повече в сравнение с края на 1995 година. Със 7500% са поскъпнали и хотелите. За алкохолните напитки и цигарите се отчита ръст на цените в рамките на 140 пъти, като тук трябва да се имат предвид нарастващите акцизи след влизането ни в Европейския съюз, който има изисквания за минимални нива на ставките. Те са доста по-високи в сравнение с прилаганите преди членството ни.

За 27 години населението на България намаля с около 2 милиона.

Явно не знае да смята.

...което Отново Доказва Систематичността на 'резултатите' от 'управлението' на 'наште' .

Истината е в Северното Черноморие., Чисто море, малко хора, нормални цени и най-важното - никакви чревни вируси. Не включвам затворените комплекси, където е обидно да ми стъпят краката.

Хрумка : - курорт Природа+История+Взаимопомощ ? (спане/акомодация из Добруджа...с Исторически посещения...с Взаимопомощ - един Знае едно, друг Друго, и Се Събират/Срещат....а до Водата - колела/пробези)

Защо не, Колеги ?! - Се настанява В Локален Дом/семейство -- Се допълват Взаимно Познанията гости-домакини ---- Се отделя внимание на Решаване Общата проблематика (То зер нали Всеки Е поне час-два я у Мрежата, я тв ! ... Ето че Същото време Може И ДиректноНасочено !) ...пък за плажа - хуу де ! - И на 4колела ;-)

На който не му харесва да заминава за Византия, Анадола или другаде. Харчете парите си там и спомагайте по този начин България да изчезне. Може дори да не се връщате. Аз нямам проблем с родното черноморие и това продължава вече 35 лета откато ходя на море. Но съм чувал, че селяните вечно имат оплаквания.

Абдухала,марш в Сирия при дедо си!

Дядо ми е 2 метра под земята (и двамата). И двамата са участници във ВСВ, а единият е ранен и бе с ампутирана гърда. И двамата са чистокръвни българи, както бабите ми. Аз също. Ако се напиша "марсианец" това извънземен ли ме прави?

ТазиСегашна 'държава' у Нас - АбсолютноВсеки Човек е Длъжен да я Евапоризира ! ... ТА !, Абдула Многименясников - Никога НЕ бъркайте Родина/Земите-Ни с държавата В нея ! (Хеле пък щом Е В кавички.)

не ги мисли,а кажи какво е отношението на персонала към БГ туристите....сигурно са ентусиазирани и отпочинали след силният сезон и се радват,че има спестовници да им удължат удоволствието от добре платената работа :Д

Чудя се,сайта от какво печели,като адблок им е блокирал всички рерклами,да го еба :)

Ммм... анонимусБГ ?! ... продължаване Опитите за Нормализация ?!

Е, Ако Гошето+Маргински+Банев+БХРА/Свинарят Си плащат, да Ви разбере Човек г-н Насименто...:-))))))) ...а Реалността - Всички Знаем че Пак НЕ е приятна : А. Реална Заетост на легловата база - докъм 25-30% в Пикови Дни Само Б. Съотношение цена-качество - ТвърдоНеприемлива В. Самите цени - АбсурдноВисоки ...и Продължавам да се чудя Що ги чака 'наште' Когато 'инвеститорите' си Поискат парите...

Но който е бил веднаж в Гърция, на нашето мутроморие не се връща. Между другото тук и нафтата е по-евтина, едно евро.

Поръчкова за бюджета статия...

Колкото и евтино да стане който има 2 деца и е на минимална не може да си го помечтае дори , бедноста и мизерията в която сме затънали ни кара повече да мислим само за едното оцеляване.

Освен това, през месец септември се очаква, съдържанието на лайна в морската вода, да намалее

диета ли ще да

Колко по-евтино ще е на морето в края на лятото Това е все едно да ти кажат , колко ще е по-евтина гратската тоалетна в края на лятото.

Извинете- градската.

Ако го направят безплатно може и да се замисля. Зависи колко ще ми струвва лечението от болести и зарази след това...

Още малко и застраховка "живот" за балконинга ще искаш да ти направят...

Прекарахме се и тази година да отидем след прекрасната почивка в Гърция до Несебър за уйкенда ! Е нищо не е мръднало и на йота! Явно толкоз си можем,или по скоро не можем! В старият град ходихме в 2 ресторанта.Салатите малки и с гадни домати,рибата под всякаква критика! Цените обаче си бяха солени! Успех им желая !

само луд отива на нашето море. гърция и пак гърция

В Стрелбищен комплекс Слънчака, какви промоций ще има? Нищо нв казват. Може безплатна броне жилетка, АК-47 под наем на - 50%, 3 махленски свади на цената на 1. на всички послетили СК-Слънчака - безплатна лекция от Министър на МВР

Те май си оправиха паркетините там и вече всичко е ОК , и все по-ОК ще става

Шилo

След 25 Август в Царево апартаментите са по 30 лева. Какви двойни стаи по 60-90 лева, това са глупости! Съвсем друг е въпросът, че на българско море съм се отказал да ходя отдавна, в Гърция е далеч по-спокойно, красиво и човек наистина може да си почине, при същите цени.

И по цяла сутрин и вечер слушаш как се режат дърва за зимата по улиците около хотела.

А най- евтино ще е през октомври -80% в Царево :)

Твърденията в тази статия не лежат на реални факти! Да не говорим за пакетите ...

Във Видин на каква цена ще ни излезе престоят на местното "море"? Питането ми е за 1 седмица и включва шезлонг, чадър и нощувките в елитен влашки хотел с дървена дограма. И също да попитам, с влак ли е по-добре да пътувам или с някакъв офроуд транспорт?

Колко по-евтино ще е на морето в края на лятото Септември е за море в Гърция.

Така е, или където и да е ,но не в Бг- защото качество не остана по нашето Черноморие, а забравих " Оазис" Лозенец, където е супер мУдернУ, нали звиздити са там...

Най- ефтино ще ви излезе, да наемете колело, и, се удавите! 60- 65 лева, но иска ли питане? Мислете, с какво Бойко ви чака! Само доживейте, Третия манда? Ха ха ха, голям смях ма напушва!

Третия манда? И мен ма напушва голям смях!

Мунда- менда, Мъдолина, и Ти съ смейеш, на "Ташаците" на Шефа?

Майната му на "евтинията" на морета -АЗ заминавам за 10 дневен риболов на Дунава! Фърст клас почивка!

Като знам колко руснаци са се изхождали във водата така може човек да си лепне някоя кожна или венерическа болест.... Не спосибо!

Не ти ли е късно вече за такива болести?

Защо? На теб руските мародери смъкнаха ли ти кожата вече..ха.ха

тези болести се разпространяват между хората ,за троловете не е доказано .