Румъния поиска част от морето ни и заговори за правата на румънското малцинство

Румъния предяви териториални претенции към България за морската граница. Въпросът не е проблем, успокоиха от Външно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Румъния поиска част от морето ни и заговори за правата на румънското малцинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ami az dokolkoto sam zapoznat s istoriqta severna dobrudja e predostapena na romania za srok ot 130 godini koito izteche prez 1996. Kakto kazva vanshniq ministar nqma zashto da ima sarditi tezi neshta trqbva da se reshavat i da se spazvat ugovorkite :). Neka togava inie postavim vaprosa i da vidim togava kakva shte e otvetnata rqkciq.

Работите вървят към конфликт.Защо армията дреме?Кой я разпродаде?

Време е гръмко да попитаме: ОТКЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ РУМЪНИЯ ИМА ДОБРУДЖА И ИЗЛАЗ НА ЧЕРНО МОРЕ ? Нека докажат легитимността пред съда в Хага. Ако Румъния мисли че Тодар от Правец е легитимен, тогава признават че Чаушеску също е легитимен диктатор и нямаха право да го убиват като куче...

Да се стягат екозащитниците! Не искат проучвания за шистов газ в Добруджа за да не им се вгорчи водата...Сега "романците" ще ги натровят през шелфа.

Да вземат цялата държава на този народ тук не му трябва.

Дойде време да видим как управляващите ще защитят BG .Интересно Уоролик каква позиция ще вземе сега,след като непрекъснато говорят,че сътрудничеството с BG е много ценно за USA.Ще видим как ще приключат румънските апетити към газовото находище,намиращо се в нашата морска акватория и кой от властимащите работи за интересите на BG.

Румънците са забравили (по политически причини), че само преди около 200 години масово са говорили на български диалект. Защо ли? Езикът им е изкуствено създаден и още по-изкуствено наложен да се изучава в училищата, пак по политически причини. Накрая, когато местните професори приключили с "превода" от български на новоизлюпения румънски, техен виден учен въздъхнал "Се свърши!" Я да питаме румънците защо използват български думи като например "ученичка"? Къде й е латинската етимология? Нямат ли си своя?

Брани, брани Цветанов Веско, а хората от село Мечка дано Господ Бог да ги брани, а обраните и прибити жени по спирките, обирите на апартаменти дори когато собствениците са там. Та брани ти Веско, а от румънците ще видим кой ще ни брани, като ни натиснат те ще ги последват турците, македонците, гърците и тогава няма да ни има, а в историята ще пише, че при вашето честно, умело и компетентно управление е започнала да се затрива хубавата ни България ( кво ви пука в крайна сметка нали си имате апартаменти-законни при това, ... още Verdana !important;">банки и др.)

Изводът на Бенковски: А Русия нека заповяда - за пореден път да ни извади от калта, в която ни вкараха за 22 години т.н. управляващи - фашизоиди и проамериканци?? Но дали тя ще се съгласи повече да се занимава с онугундурското ни продажно племе е големият висящ въпрос!!!

Тероризмът се основава на три стълба: ислямизъм, фашизъм и комунизъм. А "русофилите" са просто предатели и всичките следва да легнат под паметника си край Русе.

А Румънеца и Енчев? Румънеца е без никакви права! От утре да станат Енчев и Румънеца!

ЦИТАТ: Не е тайна, че в новинарските сайтове и вестниците работят много слабо грамотни хора. Така е и в много от бизнесите у нас - наемат се хора съгласни с дадена заплата и по-рядко хора, които да ни свършат работа."

та даже и те видяха какви ни са по върховете. е вече сме много зле

ВАЙ домнул БОКУЛЕ,ку мъй фачи драгуле?????

Младенов, колко време ще ти трябва да излезеш с ясна позиция по въпроса бе, лежпер?

Не се дръж така с Младенов , той още е развълнуван от ГОЛЕМИЯ си организационен успех в Катар, а и от новото ни васално положение спрямо Турция!

Като платят на Бойко и Цецко и работата със шелфа е договорена.Няма мъже ,няма патриоти.

Умен човек си, г-н Хикс.

Сега остава и Македония да иска земя и я втасахме.

След всичките войни водени до средата на миналия век и нито една загубена битка от бъгарската армия, политиците ни са подписвали такива унизителни мирни договори, в резултат на които, сега България на север, запад и юг граничи със себе си, т.е. Южна Добруджа, Западните покрайнини и Беломорска Тракия. През 1945 г. "вожда и учителя" на българския народ Георги Димитров извършва предателство към народа си, като принуждава насилствено българите населяващи Пиринска Македония да се регистрират с националност македонец. Такава националност няма, все едно в Добруджа да има националност добруджанец или в Тракия - тракиец. Победите на България са извоювани от войската, но униженията са от политиците.

Тази част от пропагандата ни е много забавна - "Нямаме нито една загубена битка..." - това освен, че не вярно, противоречи и на елементарната логика - как ще загубиш война като не си загубил нито битка?

ние си печелим нащта война ама съюзниците ни си губят тяхната.Великите сили играят голямата игра и след края на играта победителя пише историята.

Напълно си прав! Вън шистовия газ от находищата в Добруджа и да се праща из цялата страна.

стига сте писали тук pr-чета. ясно ни е на всички че защитавате американски интереси... нека САЩ да вземат нашите ресурси и да ни ги продават обратно на високи цени.

Ако ни върнат северна Добруджа, която си Е НАША, ще им дадем шелфчето. Освен това искаме 50% от газа добиван в района на шелфа. Може да им се сторят непосилни условията ни, но не виждам защо тези въпроси да не могат да бъдат бързо уредени.

Е, ми руманчетата са си чисти българи, като се има предвид,че до края на 19 в са писали на кирилицата и са говорили на български и след това ги латинизират.....иначе това е добра проба за нашите политици да ги видим,колко са мъже? Те на Македония не скачат, пък на руманеско

Говорещите румънски диалект около дунава наричат себе си власи, не румънци-затова си имат Асоциация на власите, а не на румънците. В София има румънски лицей и румънска църква.В Букурещ българското училище беше национализирано и съборено, българската църква също не съществува.За какво говорим г-н Диаконеску. Налягайте си парцалите,че може и повече да загубите, като ви напъне и Унгария и Украйна.

Опукаха ни от всякъде, турците ни превзеха без бой, румънците и те ще вземат това , което им трябва.Ликвидирана е държавата ни.

Явно в Румъния нещата също доста зазляват и политиците им се чудят с какво да ангажират общественото внимание. Само и само да не се говори за мизерията - точно както и у нас. Сякаш ако изпаднем с румънците в някакъв измислен конфликт ще започнем да живеем по-добре...

Много ми е интересно, защо никой в България не поставя, тогава въпроса за правата на българското малцинство в Румъния, при условие че до трети март 1978 г. цяла Северна Добруджа се водела към българската православна епархия, а след тази дата дори не може да се говори за потоци с бежанци, пък камо ли цялото население да се е пренесло отсам границата. Къде са отишли тези хора тогава?

"териториaлни"... мисля, че става дума за "акватория"...

Когато един народ не е всъщност народ, а стадо от злобни, изяждащи се взаимно овце, които се интересуват най вече от кебапчета, шльокавица и Азис, всеки ще посегне да му вземе хубавите пасища.

Прав си Аз! Освен това няма по лошо от това да срещнеш българин в чужбина, ще ти завиди ,ще те одума ако може ще те окраде или вземе работата и това след като си му помогнал. На кой да му пука ни президент ни правителство ни парламент а Бог високо!

Румъния винаги в историята ни е удряла ножа в гърба в най-деликатните моменти за нас, когато ни е било най-трудно. Надявам се, че сме си извлекли поука от историята - никакви компромиси с румънците! Този тип мургави народи разбират само от сила - от нищо друго. И тъй като България е много по-малка и по-слаба от днешна Румъния, трябва да си намерим силен съюзник. Така през 1940 г. малка България си връща Южна Добруджа от 3 пъти по-голямата Румъния САМО благодарение на покровителството на Германия.

ХаАХха даваме им го цялото малцинство ... не само част. Да си го вземат и да му се раздат в Румъния :))) А от морето да вземат колкото вода искат ... с малцинството обаче изкъпване няма.

ваща мама мамалигарска, не вие а ние трябва да имаме териториални претенции кам вас, защото северна добруджа е била исконно балгарска територя, а вие не сте имали излаз на черно море ваща мама циганска.

война ли обяви бе младеж:))))

Защо от румънците научаваме за територялните им претенций , значи МВнР си е мълчало с идеята тайно да им отстъпва територий Ако стане война Аню Анев, Николай Младенов и Бойко Борисов ще бъдат ще бъдат на страната на румънците

Че как няма да искат да признаем румънско малцинство у нас?!! Имаме си турско такова, имаме си циганско,...имаме си новини на турски! Сега ще си имаме и новини на румънски!..А за териториалните им претенции, също си имат основание - ние правим минитурска империя с турска партия в българския парламент и с общи заседания на българо-турското правителство в турската столица, правим магистрала Истанбул-Бургас-Варна...Защо да не отстъпим и на Румъния част от морето, а на Турция Кърджалийско,Бургаско,Шуменско,Родопите и част от Пирин..?Пак по тези съображения и с тези "гениални" български политици до ден днешен не обелихме нито дума за Западните ни покрайнини в Сърбия!!!...Последния българин, останал в бившата ни държава да загаси лампата...дето свети с тока на АЕЦ Козлодуй и на съсипаната АЕЦ Белене!...И да стягаме каручките, защото бензинът и днес пак поскъпна, а ние отказахме и Бургас-Александропулис!

Всичко по етапно 0007, а сега само главичката

Много лоша работа работа ,пробват ни сега ,да сте сигурни -дадем ли море ще дадем и земя А Младенов играе срещу България - винаги , и ще обяви че въпроса е двустаренен и няма нужда да се намесва НАТО или ЕС От това ме е страх , от българските политици , не от румънците

Ха, че Младенов е ев,еин. Какво очаквате да подкрепя БГ. Цеца Бориславова - споедлялата постелята на ББ също. Комунист и/или вреин да отстоява българщината е като лисица да пази кокошки.

Ludiamaus

И още въпроси: Така наречения външен министър Кристиян Дяконеску, дали си задава въпросът за тези българи, които са живели под чокойско до преди връщането на Южна Добруджа, как ще приемат мисълта за одобрение на претенциите на фона на избитите роднини в Дуранкулак и околностите. Стига с този реваншизъм. Пак ли, през 21 ще вземаме пушките. Не трябва ли преде това да помислят за обезщетение за чокойските разбойнически нападения през 1913 година, когато са грабили и насилвали чак в Софийското поле

Власите щом са толкова добри съседи веднага да спрат с претенциите и да ни подарят спорните земи! По добросъседски! Няма лошо и газта, то ние и така ще си я вземемеВ никой случай няма да им се дадем-то така ако всяко малцинство ще ни къса на парчета от България нищо няма да остане.Да го духат"даките"

Този румънски олигофрен сигурно е дрогиран или пиян, иначе не би имал наглостта да говори подобни глупости!Братя българи, човек не се ражда с оформено национално самочувствие а придобива с времето такова като се бори за него и отстоява правата си, не позволяваите на подобни индивиди с болни амбиции да накърняват неприкосновенността на държавните ни територии и националното самочувствие на българина, да защитим Българиа от вътрешните и и външни врагове!

Ludiamaus

Що да не поспорим малко за Кюстенджа и Мангалия - пристанищата от които се е изнасяла пшеницата от Добруджа . За времето преди чокойско. За времето на Иван Загубански и Лениновата "ИСКРА". Още са живи тези от т.н. Южна Добруджа, които помнят сак дядовците им и чичовците им с пушки са вардели жените по нивите и са охранявали каруците с челядта

На война! Никаква територия недаваме! Даже искаме от тяхната! Спомнете си Аспарух навремето, при мира със сърбите- коня си даде, жена си даде, но територията не! И то окаляно парче терен!

Само за протокола, тези думи са на княз Борис .

Пфу, никакво съгласяване с такива претенции.

Ами то още г-Желевия даде на турчилята част от южното ни черноморие (сигурно малцина го знаят), сега пък тея цигани искат от северното.

"Румъния" и "румънци" се появяват като име едва през 1919 година когато се разпада Австро-Унгария и власите заграбват Трансилвания. Молдова, Банат не са Влашко. "Румънците" умират да се сравняват с "римляните", но всъщност са "роми и синти" и то над 4 милионна група. Писали са на кирилица до 1900 година и 30% от езика им съдържа български думи .... През 1. и 2.то българско царство в Карпатите са били солни рудници за каторжници и непоправими престъпници. Тогава България дори не е определяла докъде насер й е границата...

Румъните откриха близо до Мангалия нефт и газ в морския шелф и сега иската да си узаконят добиваму, защото е близко до границата и ние може да предявим претенции за част от приходите. Ако външния г.й сега остъпи ,вяроне за е...е

Баси, къв си умен, па и не те е срам.