Европарламентът ще призове за мораториум върху нови АЕЦ

Европейския парламент ще гласува резолюция за ядрената безопасност, в която се съдържа призив за временен мораториум върху изграждането на нови атомни централи в Евросъюза, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Европарламентът ще призове за мораториум върху нови АЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сто централи да построите,тока ще го плащате на мен.А аз ще го купувам по 10 ст. и ще ви го продавам по 20.Кой ви е казал,че като построите Белене и тока ще ви стане евтин.Вие не си купувате тока от Козлодуй или от ТЕЦ,а го купувате от МЕН.И от Белене няма да купувате.Пак ще купувате от МЕН.Бойко се опита да ни изгони,но от ЕС му се скараха и той млъкна.Сега му се карат от Москва и за Белене и за Лукойл.Сърдете се на тези,които продадоха енергийната независимост на България.

Да им построят турците една АЕЦ около Люлебургас, та като друсне чирпанското огнище, или малоазийската и европейската тектонски плочи (земетресението в Истанбул-Бурса преди 10-тина години ) та да видим как ще се опазят.. трансгранично . А, ЕС дали ни е дал разрешение за строежа на АЕЦ Белене защото рисковете се оценяват близо до 0-та , или са ни направили хаир , 'щото мноого ни обичат и уважават?! О, неразумни и уроде! Поради что се срамиш да отстояваш своето ? Българското !

5, А НИЕ? Нямаме флот.Нямаме промишленост.Нямаме селско стопанство.Нямаме машиностроене.Нямаме наука и образование.Здравеопазването е в кома... Защо ни е тогава енергетика? Няма как сами да си я потребяваме, затова ще трябва да я продаваме навън... А, защо са ни тези пари? Населението и без това намалява с по 1.5 млн за 20 години - по официалната статистика!-, а циганите и без това или крадат тока,т.е. не го плащат, или не го ползват изобщо-крадат и горат дърва... Е, ако това е логиката на противниците на ядрената БГ енергетика ще им се долуподпиша , че са безкрайно късогледи, не, а кьорави и прости хорица, които са си заслужили не само този "уникален", мизерен български "преход" , ами и още по-лош!!

Тази АЕЦ няма да остане държавна. Ще продадат акциите на някого и той ще реши, кой и срещу какви пари ще пазарува тока от нея. Може би, част ще продава и на НЕК, за да си избие по-ниските цени от износа. Както правят всички фирми, занимаващи се с енергетиката у нас. Ти си прав, тази енергетика не е за нас. Тя е нужна на акционерите на централата. От нас е само територията.

4.Да, за разпродадената и съсипана икономика на БГ трябва да благодарим на Иван Костов! Да, Жан Виденов, който искаше да спаси промишлеността и селското стопанство от разграбване, разпродажба на чужди интереси и съсипване беше трън в очите на Костов и неговите задгранични господари-Ран, Ат и Сорос, чиято програма бе създаването на един "истински балкански икономически тигър" в България, нали?! хаха - майтап бе Уили! Апропо, къде отидоха милиардите от "приватизациите и продажбите" на българските предприятия др.Костов? В хотели, яхти и задгранични сметки ?

3.За икономиката на 1 страна се съди по това колко кораба се обработват в пристанищата: Варна+Бургас=1/5 от Констанца. Вижте какво се изнася от Бг? Сода от Девня (Солвей-Белгия); Зърно-цената му у нас е по-висока от международната!;пясък,каолин и метални отпадъци-скрап, защото тази мафия никой не смее да я пипне-затова се краде всичко метално у нас.; медни катоди и сярна киселина-и двете от флотацията в Пирдоп-Медет-отново белгийска собственост! НИЩО ДРУГО! Електрокарите по складове и супери и на пристанищата са Тойота! Преди години японците се страхуваха само от нас!

До всички русофоби и малоумници, които нямат с какво да мислят: 1.Защо си мислите, че когато Фр,Гер,Англ.САЩ,Канада,Япония,СССР и т.н. изобретиха и постоиха ядрените си централи НЕ са били НАЯСНО с рисковете от аварии,земетресения,метеоритен дъжд,както един глупак тук се е уплашил!, саботажи,войни и т.н. и ВЪПРЕКИ това си построиха хиляди ядрени блокове? Простичко-компромис с рисковете за да имата енергийна независимост,сила,екология,икономика и да продават ток на аборигените, каквито ние искаме да станем сега! Очевидно Рискът е по-малък от този всеки 1 от нас да загине при ПТП,или от саксия по главата ходейки по тротоара! 2.Някои 40-годишни АЕЦ може да бъдат затворени някъде по света,но не и 20-годишни и толкова проверявани,както нашите реактори в Козлодуй.Това се прави само за Бананостан!

И защо излиза, че на Турците им е евтино, а на нас скъпо? Сигурно защото искат да са независими. И като ни спрат руснаците газа какво ще правим? Ток ще харчим! И като пламнат рафинериите при арабите какво? Ток ще харчим! Ще харчим, ама наш, и никой няма да може да ни го спре! И какво ни пречи като имаме много да си електрифицираме целия транспорт. Ама ние не мислим като турците......Ако я караме така, като се скапе ЕС ще им тропаме на портите с вазелинчето в ръка, ама няма да сме им интересни вече!

Който е по-млад ще му припомня, че през 1984 имахме АЕЦ и бяхме на режим на ток защото тока се изнасяше. Нищо няма да помогне новата АЕЦ Белене. токът за населението ще бъде пак по-скъп от този в Гърция и другите съседни държави за където е предназначена да работи АЕЦ Белене.

Мораториум върху правителството на герб е нужен. Борисов се оказа мечка с душица на мишка. Мишок, който играе казачок.

А защо ЕП не гласува мораториум върху 148 централи, които те имат? Няма да е интересно нали? Ами пак ние ще живеем като неадерталци с режим на тока.

До ЯН: Аз не се притеснявам за електроенергията.;о) По скоро търся смисъла от подобен мораториум.

Ха така, европейци. Постройте вятърни турбини и почвайте да духате като спре вятъра.

ЕС ни е длъжник за 1,2 3 и 4 блок на Козлодуй.Заради руската глупост от Чернобил, ние платихме огромна цена . за да изпълним условието за членство пак се натресохме или ни натресоха на руснаците !

Добре че сме в ЕС .Ако нащите червени маймуни искат да целуват г-за на руската мечка да кажат ясно че искат да излезем от Европа и да ходим в тайгата !

кретените като теб, да се махнат от държавата ни завинаги.

ще е ти да се махнеш.Да се запилееш в дън гори сибирски!

Това ще окаже може би влияние само върху България и Финландия, а на границите на ЕС се строят или скоро започват да се строят поне 2 централи в Калининград РФ, Турция и Беларус. Имаше идея и за обща балтийска централа.

Помните ли директивата за "кривите краставици" на ЕС? Е, те тая работа е нещо подобно... . Очаквайте развитие.

Само Бог и ЕС ще ни опазят от русия и рубладжиите в България-първанов,борисов и цялата енергийна мафия.Благословен да е Иван Костов,който ни докара да вратите на ЕС.

В момент, когато Европа се чуди как да повиши сигурността на централите си, руската мечка ни оказва безпрецедентен натиск, да им купим шия реактор за милиарди евро. Извива ръце, заплашва, мърмори. Чакай, бе! Ние сме част от един съюз със свои правила и политики! Лошото е, че нашите мафиоти вече са готови. Предадоха и Европа и България.

Боби

Аман от промити русофобски мозъци, няма няма, път се пръкнете от някъде. Не се и усещате, че сте жалки, ако не поне се замислете, защо сте малцинство в Бг все още. Единствените ви доводи против всичко руско е само някаква безпочвена и необяснима омраза към всичко на което е написано Сделано, за не Made in. Ай сиктир вече. Отдавна не сте актуални

Главният проблем с Белене е дали ще е държавен АЕЦ или частна централа на наша територия. Ако не си разбрал се пробвай.

Като чета мнението ти, разбирам, че не си бил на режим на тока! Не философствай много!

А ние какво правим, бързаме да подписваме, та плащанията да продължават станало-нестанало, българите са много мудри и затова дашни. Костов льош, ама много льош, щото иска разум и отговорност при вземане на дългосрочни обвързващи страната решения.

Хммм, и как специално това ще помогне на България, ако Турция, която не е страна-членка на ЕС, си построи АЕЦ до нашата граница?! Ако стане авария, го отнасят много страни и не само от ЕС, ако всичко си е наред - ще ни продават ток! Би имало полза, след аварията във Фукушима, този мораториум да обхване всички държави с намерения да строят АЕЦ, защото последиците засягат много страни.

Пипи ,изживей си весело детството и не се притеснявай за електроенергията - да знаеш че тя винаги се продава навън на по ниска цена отколкото на собствения пазар - причината е че тя не може да се складира !

Това България мислила ли го е, като построи КОЗЛОДУЙ на румънската граница, а не край Пловдив? Защо очакваш турците да са по-тъпи от нас?

Йезуитите евробюрократи първо да си затворят собствените десетки централи и да останат на тъмно за три месеца, а след това да гласуват лицемерните си резолюции! Поуката от Фукушима е всъщност много ласкава за самата централа, дори и 40-годишна - тя не пострада от самото земетресение, издаржа на трусовете! И те не са първите в Япония, а сигурно 123-хилядните трусове, които издържа тази централа! Проблемът дойде от вълната цунами, поради факта, че централата е стар модел с един контур! Сега да не забравяме, че в Белене трус от 9 степен не се предвижда по никакъв начин, а цунамита по Дунава не са наблюдавани последните 300 хиляди години! Стига забрани и заплахи за нашата икономика, с единствена цел - да ни подчинят напълно и безвъзвратно и да ни накарат да бъдем бунището на Европа, като им купуваме боклуците и приемаме пенсионерите им!

много си точна. обаче, пропускаш една подробност. че има метеорити, и дори да няма 9 по рихтер, то може някои камък да падне! така че, другаря костов е прав! трябва на въглища да го караме, а и гамизов е със нас! нали на у.с. посолството требе да се кара кюмур! :)

защо ще го правят това? кои в евросъюза ще иска нови лицензи? ние вече си имаме! или са малко вятърните перки върху гърба на раята?

добре че е европа да узапти наш баиганио русофилски някои все пак мисли за бадещото поколение на бг -----олеква ме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе момче! ти си олекнал още на баща си в панталона! не си хаби мислите за неща които не ти прилягат! о.к. ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Призововат, ама никой не повдига въпроса за десетките френски АЕЦ. Само такива балъци като българите ще се избият помежду си ако от Брюксел нещо смотолевят. А иначе за Костов и Ко. няма комисионни и са против АЕЦ-овете и по-специално Белене. И реват, вият като линейки - Белене е опасно, Козлодуй - не! Те са 50-60 км едно от друго. Защо ли Уестингхаус дойдоха да натискат за Козлодуй? Сеге очаквам Уорлик да се задейства.

...и всички около ЕС ще построят и ще имат АЕЦ и ще ни облъчват, ама ние ще сме "ИВРИПЕЙЦИ"! Ако гръмне централа в Турция или в Иран например ние ще сме си на чистичко. А видяхме от един вулкан и от една вълна как се скапа целия свят. И как ще минем на "Чист" транспорт, като без АЕЦ няма да имаме мощност? Има отговор-ще го купуваме "еФтинко" от Турците.

Да, точно така е. На България гледат не като на държава, а като "човешки ресурс"/как продуктово звучи само/ и територия за разпореждане. На всичкото отгоре ни втълпяват, че масово ? трябва да се радваме на тези европейски прелести.