МОН задължи училищата да си ходят на гости

Всеки клас трябва да има "минимум едно посещение в друго училище за обмяна на иновативни практики и опит"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези нови препоръки от МОН в почивните дни ли са ги измислили? Хората въвеждат 4-дневна работна седмица, а тук ни запълват и събота, и неделя! Синдикатите къде гледат? И като почне да обикаля и по домовете, кога ще твори иновативно учителят?

НЕ МИСЛИТЕ ЗА ДЕЦАТА, МИНИСТЕРСТВОТООО!

Само на клекнаха на ентусиазираните неграмотни да сменят учебниците по история.

Всеки може да си губи времето, както намери за добре. Като пишем задължително, значи и ние омаме пръст в тази работа. Важното е да има "иновации".

Никой от МОН не е чувал за виртуално общуване. Защо да няма само такива контакти между училищата, и то със съгласието на родителите?

В това министерство отпуски няма ли за тъпанарите, дето само глупости шляпат.Хайде да излязат за година, две, че и системата да си почине. В училищата и сега се планират пътувания, ама жална им майка на учителите, дето решат да ги правят. От документи и изисквания ти се завива свят. Тези излишни бумащини премахнете, улеснете хората в работата им, те знаят какво да правят и кое е полезно за децата.

То и без това с техните ''програми'' знания не се получават и за това нараства ходенето при частни учители така че поне гости да си правят наляво и надясно по почина на боко дето от разходки зад,а му не си знае стопанина...

Дали не е време да се смена министъра. Този понатвори някой каши, а май се влияе допста от част от подчинените си...

1. Някой тъпанар е измислил някаква идиотия без да я е съгласувал с учители, родители, деца, както е редно и е по закон. Сигурно е много доволен от простотията си и даже и премия ще вземе още няколко заплати. Това, че всички виждат поне 5 нерешими проблема изатруднения за останалите, които ще доведат до множество проблеми, не го интересува. 2. Може да има училища, където не желая детето ми да ходи - мормонски, джендърски и прочие. Защо ще е задължително ? 3. Ако е през учебно време и е задължително за децата, аз може да не желая детето ми да ходи в друго училище. Ако е пред извънучебно, кой ще плати многото допълнителни и съпътстващи разходи за командировъчни и т.н. на учителите, защото никой не може да бъде принуждаван в почивни дни да работи безплатно. 4. Е как като в Банско всеки ден има десетки класове от цяла България на екскурзия, те ще си го заложат в учебния план. Тамошното училище какво ще стане - някакъв вертеп ли, сборище ли, що ли ? 5. МОН за тридесет години съсипа българското образувание с хиляди тъпни, които въвежда под чужд натиск или просто от тъпотия. Да вземе да се кротнат, нищо да не правят, поне да не вредят. Защото засега благодарение именно на тях от челните маста в света по образованост, вече сме на последните. И на всичко отгоре имат самочувствие да продължават да измислят нови простотии.

Глупост, след глупост...Представям си как ми влиза на посещение цял клас- нито има физически толкова място в стаята, да не говорим за дисциплина, хигиена...В цялото министерство няма една лъжица мозък и капацитет.

" И в момента организацията на екскурзиите е достатъчно обременителна в административно отношение и хората се отказват да се занимават. " - Нямям никакво наблюдение учителите да отказват пътувания. Точно обратното, защото освен голямата отговорност към децата имат и лична финансова облага от всяко пътуване. За родителите, обаче е доста сложно, особенно ако си достатъчно смел да имаш повече от едно дете - зелени, бембени - хотелски училища са сериозно перо за семейния бюджет - а качеството ..... то е много под въпрос, за сугурността на децата да не говорим. И наистина думата "задължително", когато мероприятието се заплаща от джоба на родителя е крайно неуместно.

Тия учители носят отговорност за детето ти, глупако! Нагло да искаш и да ти платят , да си седи вкъщи да не ти натоварва бюджета . Ако може, и на пост и молитва го дръж

Дано учител е само ваш прякор, имайки в предвид изказа ви. А за отговорността, която носят учителите, родителите стискаме палци да не се стига до поемането и. Виждали сме неведнъж как се справят класните ръководителки по морета, зелени, бели и всички цветове училища. Половината си взимат деца, внуци и др. роднински връзки с тях. Идеята не е лоша на ученическия отдих и туризъм, но реализацията ….. За сега си е едно голяма печалбарство за туристическите фирми, които стимулират о малко училища и учители и финансово. А вие си се ядосвайте, колкото си искате.

Трайте си учители, трайте си родители, нека страдат децата. Нека свикват с всички безумия от малки. Вие вече сте свикнали, ще ги научите и тях да си траят.

Не желая никой от трите дианетски училища в България да идват в училището на детето ми!

МОН е институция, която е загубила доверието на родители, учители и ученици. А училището отдавна не е място, където се придобиват знания. Трябва гъвкава система, която да отговаря на интензивния живот на обществото.

Само мон да беше загубила доверието от многобройните държавни институции с мед да ги нахраниш...

Като ми кажат от училище-задължително и означава че не пускам детето :)

общувайте само дигитално, ама и с учителите си

Ми чи то едно време ТеМеСе-то винаги ходеше на гости на ТОХ-а

В МОН има само мухлясали бюрократи ! Там работят хора, които никога не са били учители ! МОН е вредно за българското образование !

А рикия да носим ли?

и мезе... от нас - посудата.