МОН пенсионира 153 училищни директори и обявява конкурси

Министерството на образованието и науката ще обяви на 2 юни конкурси за директори на 153 държавни и общински училища в страната.

Обратно в новината

Коментари - МОН пенсионира 153 училищни директори и обявява конкурси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълна прозрачност при манипулирането резултатите от изпитите. Вече никой не трябва да има съмнение и в прозрачността на конкурсите за директорите. Освободихте много от тях като добри професионалисти, а кой ще въвежда новия закон, кой ще поеме отговорност за провалите. Пак ще има мълчание както беше със драконовските мерки против преписването, вълшебната математика за манипулиране на резултатите от изпитите и назначаване на нови "компетентни" директори на "светло". Колкото по бързо си ходят манипулаторите толкова по добре за българското образование.

сиика стоичева ще баде новият директор на 109оу.....и после имало конкурси......всичко се знае предварително...корупция *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ВЗЕМЕТЕ СПЕШНИ МЕРКИ И НИЕ СМЕ НА ВАШЕТО МНЕНИЕ, КОИТО И ДА СТЕ!!!!! МНОГО НИ Е ЖАЛ ЗА ДОБРОТО ИМЕ НА 81СОУ ОТ МИНАЛОТО, КОГАТО ДИРЕТОРА МАЙ ПЪРВАНОВ СЕ КАЗВАШЕ, ПОСРЕЩАШЕ СУТРИН В 7часа УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИТЕ, А ВЕЧЕР В 19 и з0 часа, ПЪРВИ ИЗЛИЗАШЕ ВЪВ ФОАЕТО И ИЗПРАЩАШЕ УЧЕНИЦИТЕ, СЛЕД КОЕТО ПОСЛЕДЕН СИ ТРЪГВАШЕ. А ТОЗИ, СЕГАШНИЯ, НА КОЙТО МУ ГЛЕДАМЕ РЕЗИЛА - ИЗВОЗВА С КОЛИТЕ СИ "ПЕРСОНАЛА " ПО ВСЯКО ВРЕМЕ - НА РАБОТА КОГА ХОДИ, ТОЙ СИ ЗНАЕ. КОГАТО СМЕ ГО ПОТЪРСИЛИ ВСЕ ГО НЯМА - СТРАХУВА СЕ, ЗАЩОТО Е КАКТО И ВИЕ СТЕ НАПИСАЛИ НЕ ЗА НОВ КОНКЕРС, А ЗА ПРОКУРОРСКО РАЗСЛЕДВАНЕ И ЗА ЗАТВОРА - НЕКА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ ОТКРАДНАТОТО ОТ НЕГО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА "КАДРУВАНЕ" В УЧИЛИЩЕТО. ЩЕ МУ ПОМОГНЕМ И НИЕ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ ДО СЕГА, КАТО ИЗИСКАМЕ РАЗЛЕДВАНЕ И ПРОВЕРКА - АМИН!!! МАЙ И ТЕЗИ, КОИТО МУ ПОМАГАТ И ТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПООБЕРАТ ПЕШКИРА!!!!!!!!!!!!!!!

Чел съм че който дефинира понятието безкрайност ще получи Нобелова награда. Едва ли ще го направи някой скоро. Но ми се струва, че с манипулиране на резултатите от изпита по математика и обясненията на министер Кунева можем да кандидатстваме за Нобеловата награда. Какво ли още ни очаква!? Търпение и ще можем пак да се посмеем. За жалост това е смях през сълзи.

Не са само директорите. Има и голямо количество учители, които са навършили пенсионна възраст. Редно е да освободят местата на младите си колеги. Толкова млади хора напускат страната,защото нямат работни места.

Хайде, чистка и на Директора на 81 СОУ Емил Христов, който ограби и срина любимото училище на децата ни, които вече не искат да учат в него. Разочаровани и отвратени от случващото се в училище, което Вие господа от горе, държите възрастните директори на воля да се накрадат и накърнят достойнството и откраднат мечтите на дечицата ни. Нима не му стига откраднатото от директора Емил Христов - автопарк от коли откакто е директор, къща паралелно с построяването на строителната сграда в училище преди няколко години много, мноооого пари от знайни и незнайни сделки, като снимките на филм в стола на училище, отдаване под наем на училищни помещения и т. н.....Дайте време на господин директора да се порадва на придобитото и откраднатото, /а то не е малко/, защото времето лети.....Ще потърсим отговорни институции и ще помолим да влязат в 81 СОУ за компетентна проверка на господин директора, преди да се е спасил.

ТОЗИ ДИРЕКТОР НЕ Е ЗА УВОЛНЕНИЕ, А ЗА ЗАТВОРА!!! ПОДКРЕПЯМ ТЕ НАПЪЛНО !!! НЕ ЗНАМ КОЙ МУ БЕ ЧАДЪР, АМА ЗАКОПА УЧИЛИЩЕТО... ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5-6 ГОДИНИ РЕЙТИНГЪТ МУ СЕ СРИНА

Много хубаво е, че министерството ще направи конкурсите при пълна прозрачност. Ако паметта не ме лъже г-н Стаматов обещаваше, че матурите ще бъдат така засекретени, че никой няма да препише. Да ама не. Пак имаше преписване, а как се постига пълна прозрачност вече тая песен я слушаме 25 години.

Явно за глупоста няма граници. Всеки си прави солови изпълнения с образованието за това е такъв хал. Жалко, че бивш директор говори по този начин за колегите си и се питам кой ще носи отговорност за това, че е поставен на риск въвеждането на закона от есента? Дали пак няма да се купят медиите за да мълчат и да правят две училища медийни звезди за това, че директорите им заемат постове в министерството. Жалко за децата на България и за това , че чакат да преброят до 12 и да избягат в чужбина!

Noviqt direktor na 109ou se znae predvaritelno....Siika Stoicheva,vsichko e naglaseno,tezi konkursi sa proforma

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, Не можете да си представите какъв хаост, безредие, анархия и агресия цари в 81 соу в Младост3 - град София с директор Емил Христов. На този човек въобще не му пука нито за нас родителите, нито за учениците, нито за учебно- възпитателния процес-само парите го вълнуват !!!!!! Преди години имаше двама педагогически съветника, които бяха отстранени от директора и повече от пет години длъжността се е заемала от познайте кой и са му давали заплата за това. Тези деяния са за прокурорско разследване и ние ще го поискаме след приключване на учебната година.Този човек ограби де що можа - в училищния двор няма една скамейка да поседнат децата или чакащите ги родители. Къде ги отнесе директора, а липите, които отряза и те къде са? Жалко за едно от хубавите училища в района ни от миналото, където сме отраснали, учили и учат децата ни. Призовавам и учителите/най-вече възпитателите, които седят по металните ограждения в училището/ да не се страхуват и да са наясно, че вече имат защита в наше лице. Вън от училището ни господин директор - ти го съсипа-ти го ограби! Който ги държи тези некадърни директори и той да си ходи - бивши началници на регионалния инспекторат, като Цветана Звездева, която върна директора Емил Христов преди повече от 15години, когато той се скри при проверката на министерството. Тази жена има най - голяма вина и също настоящата Кастрева, която уволниха от министерството и тя на всяка цена да бъде УВОЛНЕНА!!!!! Крайно време е хора - бъдете разумни и да бъдем единни - нека да разберем имаше ли право директора да разрешава миналата година да се снима филм в стола на училището в събота и неделя, където децата ни се хранят през седмицата и къде отидоха тези пари, че директора винаги ни изнудваше постоянно чрез класните ръководители, които се страхуват за работното си място. ВЪН ОТ УЧИЛИЩЕТО НА ПЕНСИОНЕРА ХРИСТОВ, който ни ограбва вече 20 години и съсипа училището, градено с години от прекрасния бивш директор Първанов...

Има директори,които са вечни. За тях българските закони не важат. Те намират вратички и тридесет години тероризират подчинените си.

Докога ще държите тоя корумпиран директор на 81 СОУ"Виктор Юго"- ЕМИЛ ХРИСТОВ? Не знаете ли, че той ходи на работа от време на време, но пък многото коли, с които се сдоби от както е директор ги съхранява в допълнителните помещения на училището и непрекъснато иска пари от нас родителите за каквото му хрумне. С фискултурния салон паралелно си построи и вила, за която ще поискаме прокурорско разследване , ако не го махнете до есента. За МОРАЛ в училището няма как да се говори, защото ръководството дава лошия пример.Не се ли напълниха вече гушата и джобовете на прословутия директор Емил Христов? - Продължава да КРАДЕ, КРАДЕ, КРАДЕ...., макар че едва ходи работата му се върши от учителите по физическо възпитание и някоя си честачка ТОТКА, която виждаме ежедневно излиза от задния вход с пълни торби /съдържание в тях - неизвестно/. Махнете този хрантутко с целия му антураж!!!!!

колко е тарифата за директор; лапането да започне сега

Този очилатко ли ще прави реформа?Та той не може да произнесе правилно думата училища!?

А на 43 ОУ кога ще сменят директора?! Браво обаче за 61-во! Така се бяха залостили по места, че вече не се и надявахме да се махнат някога.... То бива, бива, ама директор 20 години като тази на 61-во ОУ - София не бива!

А на 43 ОУ кога ще сменят директора?! Браво обаче за 61-во!

ОТ ТУРСКО РОБСТВО НИ ИЗБАВИ ДЕДО ИВАН , И ОТ НАТОВСКО И МУТРЕНСКО ЩЕ НИ ИЗБАВИ ПАК ТОЙ .... .... БИВА ЛИ ДЪРТИТЕ ИЗКУФЕЛНИЦИ ДА УЧАТ НА ТАКИВА НЕЩА ГЯУРЧЕТАТА В ЕС?

Дойде време за политическо разчистване на директорите и назначение на послушни партийни членове.Много е изтъркано обяснението за назначаване на млади хора.Не виждам да има опашка от младежи за 600 лв. заплата.

А Янка Такева кога ще я пенсионират? На 68 години е все пак...

ела виж колко закони не важат за дом на дете. 3 ями при правена от мен и син канализация. заповед от вчеря на кмет. застроено чуждо. от ..провери. поне да знаеш колко трябва да ти платят за години тормоз. ..оди Дедо бойко и земи пари ми от аренда от мама мъртва помощ. за почерпка с внуче си. ако некой друг не ги е зел.. бързай..аз стар сам за туй.

аз никога не съм те крал. а на тебе навик ти става. и ко.. стигнаха ли ти крадено от гости на сватба ми? ша ти стигне ли живот без уважение? варни подаръците...на младоженци. лично. щом мислиш.че си дедо. бъди мъж.

Гарантирано от ГРОБ и КРИВОУСТАТА ..........Това не е никакво образование. ......В 7кл по ИСТОРИЯ се учи за ЕВРОВИЗИЯТА и децата отговарят на въпроси от рода на ,, Кога е била първата детска евровизия ,,....... Боже , пази ни от тези българоубиици.

и налива у бсп и сащо де беше и атака. при помощ от дпс. герб е ГОЛЕМ!

инжинер от вмеи и педагог да се откаже да ви чува телетата. вмеи и е технология на платки ..накъсо. но знайва и английски можи да прави туршии по тонове. отказа и върна билет за Англия.. и днес ся чудя...за кой го е върнала и каде да му го туря.

Разчистване на места за назначаване на наши хора!

имал висше при тошо истинско би повервал на дипломи купени..? на знания некви дори.. вапроса е че инжинер и икономист мислат различно! не лесно е да ги сабереш заедно. пробал сам..с братя. а кат сложиш и педагогика.. и европроекти.. де ви остават децата. току що забраних на детето ми да не представя училищни общински и областни представители на училищни празненства. докато не се махне от една служителка ударила майка и. също така искрено се извинявам на учитителка и по пиано и доброта..пристанала от другаде у България..че нема да мога да и плащам не че е по много от отровите ми. затова сори и виваком. хе.. вие знаете ли ко е да те обиди държава? за мизерия и лоялност. за жертва на незаконност и вреда от властимащи.. вие ваобще знаете ли какви чудни могат да бъдат вашите деца? с обич и мааалко знания. могат! стига да признаете че бъдещета е техно.

не знаеш как припадаха майки на изпити.. за една за малко да изтърва изпит у Пловдив. за едната гърда.. мисля че ме подвеждаше да ни сам конкуренция на щерката. се пак у един хотел бехме и учихме. .. не ареса ми педалите майките и уж щерки.. но от тех не видех си съученици 3ма за белот . кой ли бил е 4ти? кой ли бил е приет. Стилияне..ти помниш ли? от друг клас беши..

Къде я видя? 33-о е в списъка, не 133-о!

Кога ще се самосезирате дружно? Като ви слушам, май не е трябвало изобщо да ви допускат в тази деликатна и съдбоносна професия с чиновническите ви...да кажем културно - глави! Относно пенсионепките - достатъчнож са излапали от делегирани бюджети и европрограми, че и преди това, за да им давате по 8 - 10 заплати! Дайте ги на нещастните учителки и на персонала, който е работил като безгласни роби на същите пенсионерки с десетилетия и не е смял да гъкне!!!!!

че утре бизнеса ша требе да плаща.. по бърза процедура.. и ша додат хора от секаде. от русия звай се най повечи. тъй патриотично ша е. и образованието и бизнеса. поняли?

Май вече в образованието си имаме нова Драгойчева и то повече от една! Комунизма си "отиде", но мумиите не. Не ги лови нито закон, нито "принципите" решения на МОН.

Кой измъкваше образованието в послезните 25 години въпреки постоянните промени в системата? Защо не се каже истинската цел на промявата? Защо не се вземе предвид приноса на директора преди да се пенсионира? Защо няма еднакви критерии в образованиета? Образованието пропада като първо го превърнаха в залог на финансовата система, а сега ще го довършат като стане заложник на политиците. Браво на такива държавници и на медиите които ги правят звезди!

или по 3.. х по 20 поне учители техници.... мари мари Мари.. къф Катар тук кви ти 5 лева... кат ша приватизирате чуждо и държавно..до Катар ли са спрехте? или до КТБ?

Господин Стаматов, вижте си и Регионалните инспекторати - там също е пълно с пенсионери, които началниците задържат. Мерете с един аршин всички- и учители, и директори и експерти от РИО и МОН!

А в парламента? Аз съм песионерка, но смятам, че обезглавявят образованието. Цачева ще я пенсионират ли?

Глупости!Тези директори ходят от време на време на работа!Целта е колкото се може по-голяма пенсия!

Господин Стаматов, питате ли се какво се случва с училищата, когато оставите вече пенсиониран директор "до спечелване на конкурс"? Аз ще Ви кажа - прави си каквото иска и се чуства недосегаем. И това става с "благословията" на МОН. А конкурси не се печелят, а се уговарят за определени лица. Може ли да гарантирате ли, че тестовете вече не са разпратени от Вашите експерти към определените лица. Направихме честни матури, ще направите ли ЧЕСТНИ конкурси? Ще дадем ли пример на децата ни за честност и почтеност? За да можем да им кажем - останете в България, има смисъл!

Освободените места трябва да се попълнят с " наши хора".

аз оти се сам от некви други? мързели.. работливите стават у 3 часа..чорба да правят.. и у 22 носат ва едно у дома и вино и бира и водка и виски.. пеша. и некак си доволни.. дано си струват ..изпитите ви. с ко ги платихте? с помия или с русо и тъпо? де едно му говориш а друго чува.

А кога МОН ще се консултира с бизнеса какви кадри са му необходими? Няма ли да подготвят ученици, нежелаещи да знаят закони и аксиоми и вместо да висят в кафето или да се друсат да ги обучават на някакви практически умения. Няма кадри. Душите им се пукат и на работодателите и на младите от невъзможност да се реализират. Кога ще има стъпка по темата. Но обучение не по програми от 1959г или 1968 г., а актуализирани по съвременния живот и производство. кАКВО НИ ГРЕЕ СМЯНАТА НА ДИРЕКТОРИ В една учебна система, не даваща реализация, но и знания, поради не учене,.Скука, недостъпен език в учебниците....липса на база за видео обучение или практика.

Добро начинание ,но крайно недостатъчно. Защото всички научени крадливи директори със стаж над 10г са добри прегради за внедряване нещо ново.

Не убивайте професионалното държавно образование. Не го крадете. некога с хуманитарно го презирах. но все пак успях не сам разбира се- 90 автомонтьори. трудно е. и не става само с теория. ............. също така знам че ученик от техникум може да учи повече математика от завършили мегета. и да стане представител на микрософт. пазете училищата и учениците. пазете талантите.кога има каде да ги тарсите.

Поклон пред Българските учители, за мъжеството което проявяват в името на България!

Директорката на Френската няма ли да я пенсионират най-после? Тая бе назначена да смени директор Малинска, която започна Учителската стачка. Изволни най-свестните преподаватели, уби ученическата инициатива, позволи да изчезнат от касата и 10 000 лева пари на Настоятелите (така и не се разбра кой ги смени с изрезки от вестници). Вън!

Тази жена е прокоба за Френската! Напълни училището със себеподобни сервилни некадърници, появява се за 3 - 4 часа, а твърди че работи по 16!? На изпращането на 12 клас на 11 май не посмя да да се появи - надничаше през прозореца, да не я опари всенародната, заслужена любов....Много е скъпа тая жена на институциите, радва се на статута на недосегаема. Явно да съсипеш успешно едно авторитетно училище те издига в ранг на свещена крава (свиня) на родното образУвание!

с етнизирането на едно нормално пенсиониране със конкурси и заместници.. дори прегледах учители на бивше ми ПМГ ..и не видях такова нещо. Браво! нима марсианци ще учат на професии?! на доверие към учител и държава? когато няма мир между учители.. и въобще не колко струват купени дипломи е въпроса а колко ще ни струват облечени с власт. и дреме ли му на някого. когато всички са бедни и лъгани.

Дано новият директор на 93-то СОУ повиши нивото на училището. Настоящият директор смъкна ужасно много нивото му за училище в престижен квартал. Другите училища в квартала като 31-ро и 138-мо са на светлинни години напред.

и аз го аресвам туй новичкото. щом Дедо Бойко го аресва и аз аресва.

Толкова ги мързи в 93-то, съсипали са у-щето. Дано дойде някой с повече желание да направи нещо.

Дъртата вещица Велянова на директорка на италианския лицей на 73 г.- родена на 3 март 1943 г. КОГА? Чакат я да се балсамира ли? Ало ВИждито - кво чекаш бря кьопелар?

Да,ама то е частно училище,тук говорим за държавни!

имащ интернет бре селски - италианския лицей е толкова частен, колкото ти си умен капиши?

Не е цялото частно, но е към министерството на културата, а не към образованието, та не могат да я пипнат. Впрочем тя е подкупна, но работи и за училището, не само за себе си.

Ми то има не само по училищата, ами и по детските градини и яслите. И там разни бабички се изживяват като всесилни. Че не са само директорите, ами и учителките.

А в парламента? Аз съм песионерка, но смятам, че обезглавявят образованието. Цачева ще я пенсионират ли? Много ми се иска тия дето плюят бабичките да знаят, че ако господ е отредил и те ще станат такива. Пожелавам им същото отношение! Да им се връща!

В детските градини нормално ли 63-годишна детска учителка да обучава и възпитава 3-годишно дете?! Тя възрастово се равнява на прабаба му! За какво говорим........и какво очакваме от такъв прецедент!!! Жалко за дечицата!

Мандатност за директорите феодали и за инспекторите от МОН.

ни е партия.. ни па избори некви. нито детето ти е репичка да порасне за два месеца на два века. туй ..уважение е. иначи пари по хиляди на месец пичели и циганче с телефонче. Призвание е. Обич е. Съдба е. да ти пикам на мандатите. за лошите и маскирани требе само закон. кой дава мандат? лапета у децка градина.. що псуваш учителите бре идиот? сигур има и друг начин да имаш нов директор. като не забравяш че директор в училище е линия не тънка на избрана на избори власт. и от теб също.

Българче Аз съм българче, обичам, Хелооу уин и Кока Кола! Мен редовно ме дрогират на училището в двора. Тиквите ни управляват:- ленти режат най-редовно и паричките крадът ни всеки ден и поголовно. Аз съм първо европейче, и живея в Европа, гей-паради най-обичам и съзнанието на роба! 31.10.2015г.

на директори запазили и развили училища..!!! Професионални нужни на бизнес. проблема е на учители с разпродадени училища и скъпа материална база за коя е делено от бюджет с десетилетия. Политика е партийна е на ГЕРБ да приватизира държавни училища чрез хорица не разбиращи за ко иде реч. тъй ще е. жалко за учители и ръководство с истински дипломи кои можеха да са инжинери икономисти че и техничари със средно.....де си е струвало. в чужбина или на частно. ма каг ти читат Оруел.. коне. То сега тез хора как да разчитат на бивши ученици - нейде.

си назначаваме по млади евтини и красиви даскалици... - и бегаме от ранно пенсиониране на работили като такива. що сега? ми щото работи се със статистика и министър статистик.. европрограми за последно/ ето що ни требат и пенсионирани/. и разбира се за благодарност в кеш от идиоти. ............... кой плаща? бизнес прост родители деца и ..държава с десетилетия бегащи към век. рядко са хора учили в различни училища. оценявали способност за учене от различни училища. спасете професионалните училища от разграбване! поне прочетете на а.хейли колела да разберете може ли бизнеса сам да си "готви" кадри..