Продават учебници на половин цена във Фейсбук

Учебници „секънд хенд“ се продават във „Фейсбук“ на половин цена и така конкурират борсите за учебни помагала, където отстъпката е по-малка.

Обратно в новината

Коментари - Продават учебници на половин цена във Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О неразумни, защо "секънд хенд" /впрочем на английски hand не се произнася хенд, а по-скоро ханд/. Не може ли "втора ръка" или просто "употребявани"?

loyola

1. Икономиите и реформите в образованието водят до неграмотност. На вниманието на автора на статията - за "секън хенд" в нашия език си има български израз и той е "втора ръка"! 2. Навремето Иван Костов, като представи концепцията за шокова терапия, наблягаше на пазарната икономика... Какво се тръшкате, че бизнеса на нашите хора ще позавехне при наличието на свободен пазар?

Да, съвсем правилно. Борсите са скубачница... Как може втора употреба учебник да го продаваш на 70-80% от коричната му цена?

Животът у нас е втора ръка. Факт. Ако ще я караме на секънд хенд обаче по-добре направо да закриваме и кирилицата и да си минаваме и на английски с латиница моля. На 25 000 нови коли у нас се купуват 150 000 стари. Годишно. Това е евронатовския стандарт на Мутристаня. Учебниците трябва да са безплатни щом образованието ще е задължително. Даже и тези по език, които се избират допълнително. Освен това учениците трябва да ги пазят - който не пази плаща в края на годината като ги издава. Отделно един учебник да се ползва 3 години и да няма по много учебници за всеки предмет, защото си има държавен стандарт и изисквания. Многомилиарден бюджет за образование имаме - ще се сместят учебниците в него с предимство. Ако трябва ще се намалят детските, които така и така само малцина получават. Детските след 7г. възраст трябва да се дават на училищата за учебници, храна, програми за изистанали и напреднали деца, външни школи за изявени деца и т.н.

мда, едно време беше така. Взимаш комплекта от предишния, e тук там ошарено, или пък поодраскано, но общо взето имаше съзнание и бяха позапазени. Сега всичко е търговия и пари. Образование, здравеопазване и тн

Само аз ли забелязах маржа с който работи въпросната легална борса БГ УЧЕБНИК? Изкупуват старите учебници на 30% от цената им и после същите тези ги продават на 70% от цената на новите ?!? После защо хората не ходят по такива борси и използвали "нелегални" борси като тази ФБ група... Ами защото не искат да бъдат идиоти... Защото когато няма държавна намеса, пазарът работи и се саморегулира.

Хората ще си намерят най-доброто решение , а тарикатите като БГ УЧЕБНИК скоро ще бъркат в поизпразнените джобове!

Всеки трябва да се храни, работейки нещо. Не виждам да има проблем с въпросната дейност нито с въпросния марж.

За мен проблем няма, той е за тези които се набиват излишно с пари. Но не е луд този който яде баницата, а този който му я дава.

Що бе човек - купуваш за 6 лева, продаваш за 14. Пазарна икономика. Неограничена печалба. Ефективност. Работеща икономика. БВП. Просперитет. Благосъстояние.... а стига толкова.

Да де, така е, но пазарната икономика включва в себе си и конкуренцията. И когато си помислиш, че си хванал бога за шлифера и се самозабравиш се намира друг, който те конкурира с условия и цени и ти замираш. :)

в превод термина "секънд хенд" е втора ръка. Добре бе, ако ще пишете чуждици, поне ги оставете в оригиналния им вариант!

не разбрах, учебниците мужду 4 и 5 клас безплатни ли са!?!

Хаха, и аз това се чудих досега

Веднага гдбоп да се намеси! И Фейса да спират че хазната губи!!!

някой да купува учебници в българия,мухахахаха,те са безплатни,както и всичко останало

jingiby

В българския език, който е официален у нас, няма понятие "секънд хенд". Освен това е нормално стоката втора употреба да е по-евтина. Уточнете в заглавието, че става въпрос за употребявани учебници, ако обичате!

Нямало секънд хент. Ами фърст хенд има ли. На 1 нова кола купена се купуват 5-6 втора ръка. За третата ръка не смея и да кажа, че ме е срам - българин съм, жив ЕВРОНАТОВЕЦ, а ме е срам от това, че живеем втора рука живот.