МОН променя датите за външното оценяване след VII и X клас

През тази седмица ще "отворим" някои подзаконови актове, наредби, свързани със стандарти в училищното образование, заяви министър Цоков

Обратно в новината

Коментари - МОН променя датите за външното оценяване след VII и X клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато спрете частните уроци и учителите са достатъчно ангажирани в час,тогава ще се постигнат резултати... А часните уроци...... дали не са нерегламентиран доход

И учениците, като започнат да учат, а родителите спрат да дават неуважителни коментари за учителите, направо ще постигнем космически резултати.

При випуск от 12000 деца 7 клас и по 5000 лева за подготовка за НВО, пресметнете за колко десетки милиони лева става въпрос . З таво а е НВО и матурите. Следва да се забранят частните уроци.

Пълен рестарт на образователната система, иначе оправяне няма! И всякакви главочи да спрат да дрънкат по медиите и да почват да работят.Какво оценявате, бе? Тези,които са поне малко грамотни бичат частни уроци като луди, откъде знаете показаните при оценяването знания къде се придобити? направо съм потресен от резултата на съседчето от матурата му по български. Завърши езикова гимназия и не матурата не можа да докара до тройка. Какво са му преподавали по т.н. БЕЛ, как са го проверявали текущо колко знае, не знам. Знам само, че е престъпление, завършил гимназия човек да не е научен поне за 3. Не говоря за отлична или много добра оценка, а за най-обикновена тройка. И най-смешното в случая е, че даскалката му по български език минава за елитен преподавател и бичи частно като луда. И камари снобо-идиоти се редят на опашка да си дават парите да осакатява децата им.

Моето дете също беше на частни уроци в "Регалия", а по математика в НПМГ 6 клас. Учи в елитното 119 у-ще. Заплати, проекти, екскурсии в чужбина, частин уроци. На НВО е пълен провал, както и всички ученици от випуска. Никой не се е записал на първо класиране. 12 клас матурите са 3 - ки. Дано се спасим някак си от това "образование".

Разходите ни за НВО са около 5000 лева за частни уроци, учебници, помагала. Повечето от тях с безумно съдържание. Частните учители са същите от държавните училища и в по-голямата си част не стават за учители. Знанията, които детето придоби не оправдават парите, времето /водене и вземане, лишаване от почивки и законната такава между дните и седмиците/, нервите и стреса.

Може да е иди0т като баща си.

Само стрес за децата!!!

Някой ще ми обясни ли смисъла на оценяването след 10-ти клас? На кой му трябва и на кой изобщо му пука за него, щом не влиза никъде като оценка? Само още един допълнителен стрес за учениците и вратичка за частни уроци. Нищо друго !

Защото завършването на 10ти клас дава диплома за средно образование. И има една част на обществото, в която културните и етнически особености ги карат да се задомяват най-късно до възрастта, в която са десети клас. Та те с тия изпити завършват и приключват с ученето

Колкото по-голям дебил, толкова по-голям шанс за кариера.."Синоним на: Всеки български гражданин - вишист- Задължително..по рождение.. Мъка.., от българската образователна преизподня..

Според МОН някои дати са по-продуктивни и ще се търсят дати където оценките са по-високи /Може и да врачки да си прибегне/. Хубаво е оценките да са в по-тесни граници например 4.75 - 6. Лошите оценки да отпадат, да не депресират потърпевшите. От МОН очакваме и други ХУБАВИ НЕЩИЦА

В доброто ,,старо време " имаше за матурите слд 11 клас СТИМУЛ- при обща оценка от 9-11 клас 5 или повече се освобождаваха от МАТУРА - и това работеше.Сега като оценките започват от СЛАБ /4/ ,не знам дали ще проработи, но вместо да местят дати на изпити и ваканции без СМИСЪЛ- дано някой се сети да опита и това.

Имаше ЗАДЪЛЖИТЕЛНА матура по български език и литература в определен период, в края на 80-те. Независимо от оценките през годините изпитът беше за всички. Не генерализирайте единствено на база вашия личен опит.

Не се косете толкова. Министрите идват и си отиват, но олигофрените чиновници, които ги измислят тези идиотщини са си все същите. Процедурата е - идва пореният министър, пита, дайте нещо да отчетем дейност. Те съответно отговарят - ами ей туй пусто отива в ей туй празно. И всички доволни.

Поредните тъпотии никакви промени и реформи....

И какво е по късно за изпитите за 7 кл? Като датите тази година.

Тук няма новина. Тоя глупак, цоко цоков, сами си прави вятър и отчита дейност! Както е написал по-рано един колега: " 2023-07-18 11:54:22 аха (нерегистриран) То пък едно време за подготовка, здраве му кажи. Вместо на 14ти и на 16ти юни ги местят на 16 и 19. То реформа , то чудо!"

Голямата "реформа" е 5-дневната ваканция през ноември! И за какво е тя по това никакво време есента? По-добре беше децата да имат 5 дни междусрочна ваканция през февруари за зимни спортове, а не само 1 ден + събота и неделя!

Докога събота и неделя ще ги включват към ваканциите? Това са почивни дни за всички нормални държави. От министерството нека пробват да държат изпити в горещи и задушни стаи. Още малко и през лятната ваканция ще ги изместят изпитите! Малоумщини! Но така е като решават хора, които са виждали училище и ученици само на снимка.

бяха след края на учебната година, на 26 юни за математическите гимназии и на 3 и 5 юли за езиковите. За техникумите не си спомням, не ме е интересувало. И си можеше. Че даже си изкарвахме отлични оценки.

То пък едно време за подготовка, здраве му кажи. Вместо на 14ти и на 16ти юни ги местят на 16 и 19. То реформа , то чудо По-разумното е седми клас да завършват на 15ти юни , тъкмо ще са с оформени оценки годишни , в същото време ще са се понапънали, за да постигнат по-добри оценки в училище, което отново е форма на подготовка. Няма да се стига дотам учители да чакат резултатите от нво, за да преценят какво да им пишат за годината и да провалят някои от децата съвсем умишлено. Защото сега ги пускат вкъщи една седмица преди нво, после като минат изпитите ги привикват да ги оформят, но децата са вече смачкани от стрес и за тях учебната година е приключила. Ето нещо съвсем елементарно като действие, но може да доведе до много повече като резултат, отколкото преместване на дати

Разумно е учебната година и до 12 клас да приключва на 15 юни. След тази дата е вече много топло, големите ученици общо взето не учат, само се размотават,образователен ефект - нула!

Абсолютно съм съгласна с казаното от теб. Да не говорим, че в училището на сина ми са задължени да ходят с дълъг панталон дори в изключително горещите дни в края на юни. Иначе не ги допускат да влязат в училище и им пишат неизвинени отсъствия.

И на седмокласниците се издава документ на 1.07., в който, както при оформянето да влизат и резултатите от НВО. И как ще стане? И те да не са студенти, че да не им достига ден, два. Ако не си учил 3 години, за 2 дни няма как да стане

Е тва са ни всичките реформи в образованието и то от години насам! Местим разни дати с по ден-два-три и... туйто. Велики!

Много важна промяна. Много сте големи в министерството. Това ще повиши неимоверно качеството на образование! Идиоти!!!

Да не обиждаме идиотите - те са по-умни от тези там

тъпунгерът е този! Да ги направи през август още малко, за да прецака цялото лято ма децата.