Блъснаха момиченце на пешеходна пътека, борят се за живота му

8-годишно момиченце е било блъснато на пешеходна пътека на бул. "Г.М.Димитров" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. То е в реанимацията на "Пирогов" в кома и с множество фрактури на черепа.

Обратно в новината

Коментари - Блъснаха момиченце на пешеходна пътека, борят се за живота му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези 7 години са важни, но трябва да разберем, че възпитани или не, прости и умни, виновни и невинни трябва да сме живи. Плащаме на чиновници, които трябва да притежават умствен капацитет за да ни осигурят поне живота.

НАЙ-виновни са "инструкторите"толкова са АЛЧНИ ,че не ги интересува нищо освен ПАРИТЕ.

Да де ама това е сега - а шофьорите си ги гловяват вече 50 г.

Да бъде съден, без никаква милост, или споразумение с прокурор!!! По ТВ тоя рева- уж съжалява, но това е докато отърве кожата. Не дай Боже, ако някой бе ударил неговото дете, какво щеше да говори същия тоя скапаняк...?

Жестоко е детето ти да бъде убито от адски безотговорни шофьори. Няма измеримо наказание за тях.

Помиярите от "Малинова долина" ще бъдат евтаназирани......... А кой ще ликвидира помиярите движещи се по пътищата ни?

Защо трябва да чакаш? Дори и наказуемо, успешното самоубийство няма как фактически да бъде наказано ...

Те сами се ликвидират един друг. Скоростно бързат към Орландовци.Какво ли не правиха на тези пешеходни пътеки? С цветя ги ръсиха. Студенти бавно по тях вървяха. Дивака си е дивак и такъв си заминава...

От статистиката на КАТ: На 29.03.2012г. около 17.00 часа лек автомобил Форд Ескорт, управляван от Й.Л.С. на 27г. се е движил по бул.Г.М.Димитров от бул.Др.Цанков към бул.Н.Габровски като в района на кръстовището с ул.Проф.Г.Брадиславов, на пешеходна пътека тип Зебра сигнализирана с пътен знак Д-17 от ЗДвП и с пътна маркировка М-8.2 от ЗДвП, участва в ПТП с пресичащия пътното платно на бул.Г.М.Димитров отдясно наляво спрямо посоката на движение на автомобила пешеходец/дете/ М.М.Т. на 8г. От ПТП е пострадал пешеходеца/дете/ М.М.Т. на 8г., настанен в Пирогов с диагноза състояние на кома, множество фрактури на черепа, контузия на мозъка и фрактура на лява подбедрица, с ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА. Както забелязвате, драги ми пенливи съфорумци, дори компетентните органи не дават определение за вина на никого, вие вече осъдихте и двете страни без да имате никаква представа, различна от изнесената манипулация в медиите ... Е това е, овчи народ сме, разбрали-недоразбрали и винаги някой трябва да ни е виновен ...

коку

+1 Не се хаби човек, и аз вече спирам да обяснявам, че нещата не са черно и бяло, защото ми писна от телешки коментари... Ти си един от малкото разумни хора, коментиращи тук... България било, джигитите виновни, човека на кол... А никой, НИКОЙ от вас, пишещите не е застрахован от подобно нещо и не е лошо да го осъзнаете! (Пиша вие, защото аз съм го осъзнал отдавна и всяко шофиране в България адски ми натоварва нервната система.)

Най вероятно това е нещо като констативен протокол на ПТП. Нормално е там да има констатации, обвиненията и последствията идват след като се установи виновният.

някой има ли информация дали момиченцето е по-добре?

това е булгария.тук има само обвинения без да се вземат мерки.хора судете шибаната ни дурява в страсбург.защото нашите управници са наж виновни.манталитета на булгарина е на 0 .и шофиори и пешеходци са виновни.какво прави мвр нощо.слага глоби на шофиорите а на пешеходците?някои да ми отговори в коя европеиска дурява глобата е 25 еуро за неправилно пресякал пешеходец.така значи шофиорите ги санкционират слагат все нови и нови глоби,а за пешеходците?господа фурашки яа направете глоба от 150 лв.за неправилно пресякал пешеходез,и после да видим статистиката.но каквито са управлявашите такива сме си и овцете такава и шибаната ни дурява. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Младежо, ти остави препинателни знаци, малки или големи букви и др. Ти дори не може да напишеш името на страната си правилно, срам ме е от такива хора като теб и от друга страна се радвам, защото и като пенсионер ще съм по-кадърен и ще ти взимам работата, неграмотник такъв.

Сред шофьорите има една порода говеда. Още в училище си личаха по тъпанарщината, забавените реакции, очевидно малоумие. Тези, които не станаха депутати на ГЕРБ, карат автомобили. Поведението им е на валоучници, пуснати на свобода поради липса на храна в психиатриите. Вкопчени във волана, с трескави зъркели, с вид на невменяеми, тези типове трябва да бъдает спирани от движение и незабавно отстранявани от пътя. Заиграването с т.н. българска демокрация ще доведе до нови убити деца, и е време и убийците, и органите, както и лигавите измислени уж либерални сдружения да бъдат понабити и вразумени. Защото Ганьо не разбира от друго, освен от глоби и наказания. Такава му и породата - дефектна.

Смятам, че това е поредното безобразие на родните пътища. Смятам, че най-важното е детето да оживее и да се радва на нормален живот. Моля се това да стане. Попадал съм многократно на такива ситуации и забелязвам, че никога шофиращия от ляво (а често и по трамвайните линии) не спира, въпреки, че вътрешния амтомобил спира и ясно се виждат означения за пешеходна пътека. Безумие е така да загиват десетки невинни пешеходци по улиците ни. Защо наистина в Европа спират, много преди да сме стъпили на пешеходната пътека, а у нас се оглеждаме плахо и едвам пристъпваме от страх някой развилнял се да ни отнесе.

Присъединявам се абсолютно към "Ники" - това явление съществува и всъщност е безобразие и липса на дисциплина и отговорност, на които такива хора не са научени през първите 7 години от живота им. Жалко, мн. жалко....

И аз се присъединявам. Всеки ден, слизайки от автобуса, пресичам пешеходна пътека. За повечето водачи тя не съществува, докато не видят човек пред себе си и тогава свирят спирачки, в повечето случаи на автомобилите отляво, тъй като не са успели да видят слезлия на платното човек. Този случай е същия и шофьора трябва да понесе вината си, защото е карал с несъобразена скорост.

Дано детенцето има късмет!!! А другото, което е недопустимо - защо дядото не е хванал за ръка детето, точно когато ще пресича - иначе защо е тръгнал с нея - да се разходи ли?

Не бе братле, да го пази от педофилите в тази държава, например...Чак пък задава въпроса "защо"..Има много причини...

За съжаление все още има шофьори, които виждат, че друга кола спира на пешеходната пътека, но вместо да се замислят дават газ и заобикалят.

Наложително е, АКО ИСКАМЕ да останат ЖИВИ деца в БГ, да изградим бубуни на пешеходните пътеки. В някои европейски държави пешеходните пътеки са изградени като "легнал полицай". Когато няколко пъти след преминаване с висока скорост през такова препятствие ти се наложи да правиш ремонт на колата си, ще се научиш да спазваш предимството на пешеходеца.

ДА, НО ВЪВ ЦИГАНСКОТО ГЕТО В КВ. ХРИСТО БОТЕВ - СОФИЯ, ПО ЦЯЛАТА УЛИЦА Е С ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ . ТРЯВВА ДА СИ ГИ ПАЗИМ ЦИГАНИТЕ, А ДО МНОГО МАЛКО УЧИЛИЩА ИМА ТАКИВА БАБУНИ!

Ludiamaus

Случай в Бургас. Светофарите до Елпром. От посока София към посока Созопол се движи натоварен ЗИЛ. Както често по онова време светлините на съоръжението не работят. Жена пресича от посока ляво Бургас към Камбана. Виждайки ни тя продължава движението по пешеходната пътека. Натискам спирачка, в дясно от мен "изтрел"- пука се мембрана и Зила остава на инерция без спирачки. Шофьора натиска клаксона , прави и знаци с ръка и и вика да се пази. Жената спира и му сочи с ръка надолу "аз съм с предимство- на пешеходна съм" Отнесе я заедно с предимството

Ами това е от масовата психоза. Ако всички спираха на пешеходни пътеки, жената щеше да разбере, че има проблем,за да не спира водача . Понеже повечето не спират, тя е решила, че това е един от тези хубавци.

Е ,ти пък егати примера ни даде! Станал си свидетер как я е отнесъл килъра - шофьор заедно с предимството...За това ли толкова упорито се опитваш да защитаваш шофьора в този конкретен случай днес, който го коментираме в този форум? Е, на тоя както е видно спирачките са му били на ред. Този е убил детето, колата му е била на ред, карал с пхревишена скорост, невнимателно, отнел предимство...хайде сега оди се пери....

Човека иска да ти каже че който сам се пази и господ го пази, а които не - и предимството му няма да го опази

Как единия е спрял а другия не . Редовно се случва когато аз спирам , другите не спират и вчера при аналогичен случай за малко да отнесат момче и моиче, защото младежа с "двувратката" , надул музиката на "макс"- в стремежа си да впечатли мацката до него , щеше да помете децата на пътеката, и с всичката си наглост почва да ги овиква. И сега този е невинен , щото детето изскочило. Имало ли е спрял автомобил - да !,Той спрял ли е - не и помита дете - Виновен е .

Ludiamaus

Младежа с мацката, го сравняваш с водача от екрана ли? Двувратката Голф 3ка ли беше?

Ludiamaus

P.S. И не забравяйте: И вие и аз сме на пътя. Дано не ни се случва да ни коментират както по начина по които вие коментирате, случай подобен, но не идентичен

Излишно се правиш на умен. С удоволствие бих изпразнил въздуха от главата ти!

Дай Боже детенцето да е добре,но който кара кола никога не знае,кой ще му претича пред колата и все пак добре,че водача успял да реагира без да има видимост.И хора не винете само щофьора,а и този който е изпуснал детето.Не забравяйте,че всички шофьори са и пешеходци,а има много невъзпитани пешеходци;за това моя съвет е пресичайте внимателно,а не като кон с кепенци дори и на пешеходна пътека.Пази се сам за да те пази и Господ.

Докато чакаме да дойде акъла на тези, които размазват де що видят на пътя, независимо дали е на пешеходна или не... какво с отворени обятия ли да ги чакаме. Ясно е, че се иска възпитание за да си участник в движението.... но тези които го нямат, препядствията на пътя най-малко ще ги забавят. Все нещо трябва да се направи, а не както е сега - маже се и се размазва навсякъде. Каквото и да е пешеходеца е беззащитен срещу движещата се към него кола!!! Просто ми е чудно, как когато се карат шофьорските курсове, се спира на пешеходните, и като се вземат книжките, давай на гъзарията. И още - масово, ама масово се кара с превишената за градска среда скорост!

едно време беше необходимо средно образовяание, за да имаш право да се опиташ да изкараш книжка сега има много внучета на цар киро Ако делото се гледа от български съдия убиецът-шофьор изобщо няма да влезе в затвора.

Има трима виновници за случилото се: Шофьорът, дядото - затова че не е държал здраво детето за ръка и за огромно съжаление пострадалото хлапе - не може да се "изтича" на пешеходна пътека, не бива!

Виновника е само един. Като пораснеш ще го разбереш

Ludiamaus

Време е и ти да пораснеш, да разбереш истината която МАХ пише. Осмисли написаното.

Човече, аз съм на 54 год. отгледал съм детето си. 1. на 4 год., моят син вече знаеше, че по платното НЕ се тича! 2. още тогава той беше НАУЧЕН, че няма да пресича сам. 3. до навършване на 7 год. е пресичал САМО хванат за ръка от възрастен. Основните правила за движение, както за пешеходци и велосипедисти, така и за шофьори, той знаеше в първи клас. И всичко това не защото той, или аз искахме да демонстрираме интелектуален ексхибиционизъм, а защото АЗ се страхувах за неговата безопасност и исках да съм убеден, че съм направил от своя страна каквото е възможно. Аз съм както шофьор, така и пешеходец и са ми добре известни магариите и на двете страни. Когато за наш потрес обаче се случи на пътя ЛОШОТО, в повечето случаи, сме виновни и двете страни. Легналите полицаи няма да опазят децата ни. Затова - Родители, въпитавайте децата от най-ранна възраст към правилно и отговорно поведение на пътя като пешеходци. Шофоьри, не се превръщайте в палачи по пътищата, независимо какви са ви аргументите. Имам и призив за съвсем адекватни санкции по отношение на нарушителите и от двете категори.

Напълно съм съгласвен с т.3. Пешеходни пътеки наблъскаха навсякъде. Понякога и светофар и пешеходна пътека. Пешеходците също са уяастници в движениети, не може да се слагат пеш. пътеки само затова, че пресичат няколко човека, а на 10-20 метра има подлез или светофар (примери много).

ще се моля за нея. Такива шофьори -съд, затвор и да платят от джоба си освен обещетение и цялото лечение.

Време е пешеходните пътеки да се сигнализират и маркират по-нормално. Вечер да са силно осветени, през деня също да има сигнализация или пешеходен светофар, който да се включва при нужда. Има такива талибански пътеки, че ако не ги знаеш...си потенциален убиец. В час пик, когато има много движение как ще видиш един малък знак, който се губи сред стотиците други табели и шарении на заден фон. А сега като се разлисти става още по-зле. Тези дни минах по ул. Ж. Кюри и е пълен хаос от хора, коли и хоп - изскача знак за пешеходна пътека, но докато го видиш и вече си на нея. А на тези, които все дават акъл как се карало бавно с 10 км/ч и как се реагирало, как едва ли не са идеални шофьор...молете се да не попаднете в такава ситуация, защото бързо ще разберете, че не всичко е бла-бла и теория. И престанете с това, че целият свят лежи на отговорността на шофьорите. А пешеходците къде са в цялата схема? На първо място човек сам трябва да се грижи за себе си и тогава да го изисква от другите. Има такива пешеходци камикадзета, че се чудя дали им се живее?! Дано момиченцето се оправи!!!

ако не виждаш добре отиди на очен лекар да коригира зрението. ако това е невъзможно - недей да шофираш. Проблема по-често е в тъпотата на водачите, а не в зрението. едно време беше необходимо средно образовяание, за да имаш право да се опиташ да изкараш книжка сега има много внучета на цар киро

от коментарите до тук, когато пешоходец е на платното можеш да го блъснеш и убиеш и няма проблем той си е виновен, а когато е на пешоходна пътека и го убиеш, то тогава съда да реши кой е винавен. Четем и се чудим, чудим се и пак четем....до къде стигнахме.

Не мога да разбера какъв е проблема пред всяка пешеходна пътека да има полегнал полицай??? Тогава всички въпроси, коментари, репортажи по ТВ, изявления на политици, полицаи и друга пасмина, ще станат безпредметни и веднъж завинаги този проблем ще бъде решен! Но явно има воля само да режем лентички като откриваме поредната WC, но не и нещо реално да направим....

Цецо да тури миуиционерите да пазат по патищата - ама да са със зашити джобове и дръжките на полките да не са кухи. И груби "легнали полицаи" - та тъпите джигити да си пазят Голфовете, когато будния полицай жми или си бърка в носа

балгари, шофиори, вие които патyвате по чyжбина и вие сте наи-дисциплинираните там!!! защо ли??? Aми защото просто закона /садебната система/ работи! работи, така че измакване няма. Dраги парламентаристи, докога законите, които правите ще дават права на yбииците да ни yбиват??? пиша го като потарпевш, водешt 7 години дело срещy подобен yбиец. 7 години доказвам факти! Cваршете си работата драги парламентаристи! Mладите хора избягаха, ами сигyрно това много ви изнася!!!

балгари, шофиори, вие които патyвате по чyжбина и вие сте наи-дисциплинираните там!!! защо ли??? Aми защото просто закона /садебната система/ работи! работи, така че измакване няма. Dраги парламентаристи, докога законите, които правите ще дават права на yбииците да ни yбиват??? пиша го като потарпевш, водешt 7 години дело срещy подобен yбиец. 7 години доказвам факти! Cваршете си работата драги парламентаристи! Mладите хора избягаха, ами сигyрно това много ви изнася!!!

Не оправдавам шофьора, но знаете ли колко пъти пешеходците изкачат на пътя без да се съобразят, че колите не могат да спрат на секундата. Не се оглеждат, пресичат, където им падне! Ами лудите, които минават Цариградско шосе и други големи и натоварени булеварди отгоре, вместо през подлези и светофари??? Какво пестят - време или живота си или живота на този, който ще ги бутне??? Няма възпитание и толерантност нито в шофьорите, нито в пешеходците. Всеки си мисли, че той е големия и е с предимство, всеки му е длъжен, дай да изцакаме другите...

А лудите, които пресичат околовръстното? По 5 платна в посока, скорост на движение на автомобилите 80+ км/ч...

На Цариградско шосе отдавна не могат да пресичат, защото сложиха мрежи над мантинелата на тези места, където алкохолиците обикновено пресичаха. Така че, нещо май много годинки назад се върнахме или си говорим по навик, по разкази на очевидци...

Да бе, ще ти се... Не цялото Цариградско е така. Минала година лично присъствах на такъв случай с една жена около 4-ти км. Мисля че и наскоро имаше друг подобен случай. Цариградско трябва да се огради с шумопоглъщащи прегради, тогава ще се решат два проблема наведнъж.

Този случай показва 3 неща които отдавна се знаят, и са основна причина за подобни случаи, ама почти нищо не се прави: 1. Много шофьори карат без да мислят 2. Почти всички пешеходци пресичат където и както си знаят 3. Много пешеходни пътеки са необмислено поставени, липсват подлези и надлези или не се поддържат. Засега има лек напредък по наказване на шофьорите по т.1 а по т. 2 о 3 кога ще има мерки и ще има ли въобще?

Че обозначения няма-така е. Но в момента щом пешеходец стъпи на улицата- по закон трябва да спреш. Това е. Извинения не може да има. Особено за блъснати на пешеходна пътека, трябва да се налага максималната предвидена от закона присъда. Иначе скоро ще се стигне до саморазправи отново. Това ако беше моето дете, на този просто дните щяха да му бъдат преброени.

Аз лично на тази пешеходна пътека миналата година за малко да прегазя една китайка със слушалки в ушите.Отчете ме в последния момент,а на мен сърцето ми падна в гащите.Аз успях да спра на 20-30 см. от нея като карах с 40-50 км/ч,а този пич ако е карал с 60-70 и е бил в моята ситуация на мен ми е съвсем ясно как се е случила тази беля.

масовата практика, когато караш зад намаляващ автомобил - да го задминеш отляво без зна4ение, 4е виждаш знак и си пред пешеходна пътека и е възможно да има пресичащи... Да се молим, детенцето да се оправи!

Този идиот трява да бъде разчекнат на кол! Не търсете оправдание,че общината трябвало още миналата година да обезопаси пешеходната пътека.Виновен си е той и само той!!!!!

Блъснали дете на пешеходна пътека - всекидневни кахъри, не обръщаите внимание ...скоро деца няма да останат и няма да има какво да блъскат!

Напълно съм съгласен с теб. Пешеходците освен права имаме и задължения, а към децата ни задължението се нарича ВЪЗПИТАНИЕ и КУЛТУРА НА ПОВЕДЕНИЕ. Като гледам колко импулсивни деца тичат пред родителите си без последните да проявят загриженост. Не са ни длъжни всички останали. А шофьори каскадьори колкото щеш!

Извинявай, но децата са деца и към тят се проявява повече внимание именно защото още не са възрастни, за да са усвоили напълно всички правила. Не мога да приема, че вината на едно дете, което сега се възпитава е равна на вината на уж вече възпитания върастен, който на всичкото отгоре трябва и да е отговорен!

Колко трябва да си тъп , за да не съобразиш че трябва и ти да спреш когато колата от ляво спира, за да пропусне пешеходец!Това е често срещана гледка по родните пътища- едната кола спира другата - не.Ама то се иска малко акъл зад воана, много прост народ кара по пътищата!

Трябва да си див субект, който си мисли, че всичко му е позволено.Не тъп, а МНОГО,много тъп.

На 5 м. преди и след пешеходна пътека да се сложат легнали полицаи, да има и камера, който не спре - да плаща... ако са толкова загрижени за хората - ще го направят останалото е демагогия.

никакво плащане направо книжката за месец за два зависи за кой път му е и като им отрежат ръцете за толкова време ще си помисли дали да спести двете минути да пусне пешеходеца на законоустановеното място за пресичане

може и така... тъкмо ще се поразредят колите.. щото масово не спират...

Как така ще изкочи на пешеходна пътека?!? По дефолт се спира на пешеходна пътека! Оня ден тръгвам да пресичам на една и съща пътека един отгоре и един отдолу щяха да ме ударят. Ъолкова ли е трудно е*и да се научите са спирате! И аз съм шофьор и спирам!!!

Какъв дефолт те гони? Къде се спира? Само пред знак стоп! Пред пътека се спира , ако има пешеходци на тротоара подсказващи , че ще преминат или са в близост до бордюра! Затвор и за дядото и за шофьора! наказанието за виновния водач да е по-леко от онзи с таксито!

коку

най-искрено ти пожелавам ниога да не разбереш как изскача дете...

Ето такива неразбирателства стават, когато не се използват препинателни знаци. Да беше сложила по една запетая преди и след -каращи бързо- и нямаше да се чудим какво иска да каже Таня

Пред всяка пешеходна пътека, която няма светофар да има легнал полицай, така искат не искат ще намалят преди нея и вероятността от блъснат пешеходец няма да има.

Съгласен! 50 метра преди "полицая"скоростта да бъде 20 - 30 км. в час. Някой умник ще възкликне "Ама много време ще губим". Така е, но по добре време да губим отколкото живот.И вместо търсим вина е хубаво да направим така,че дори и виновни да сме живи.

тооколва прост народ няма никуде. не стига че политиците ни убиват а и самите ние со правим. няма оправия за булгарина, това е. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1000 лева глоба за неспиране на пешеходна пътека. И ясни означение на пешеходните пътеки. Другото са глупости.

Глупост е наличие на пешеходна пътека на път с разделени с мантинела ленти и 2 ленти на платно, с натоварен трафик и градски транспорт по същото. След като сложат полицаите ще ревнете за цената на билета, защото въздушните възглавници на автобуси и тролеи, които се претоварват по тях, не са без пари ...

Ейй, най-сетне някой да обърне внимание, че половината ни пешеходни пътеки са толкова неграмотно сложени... То това важи и куп други пътни знаци, ама...

Решението при пътища с натоварен трафик е - Надлези. Но, ако ги направят няма да има пари за крадене.

Къде е Столична община!?Къде са парите на данъкоплатците!? До кога?.......Защо не се обезопасат пешоходните пътеки, които са рискови!? Вместо да се слагат реклами по пътищата да се обезопасат пешоходните пътеки, да се оправят пътищата, да се наслагат повече камери!

60 км/ч. е прекалено висока скорост при положение, че има пешеходна пътека и знак за пешеходна пътека. няма как да спреш, дори и да не е хлъзгаво и мокро. друг е въпроса, че в софия и в другите големи градове има прекалено много пешеходни пътеки. абсурд е по средата на скоростен булевард да чертаеш пешеходна пътека при положение, че до кръстовището (повечето кръстовища са и със светофари) има не повече от 50 или 100 метра. нека пътна полиция огледа големите градове и да ревизира пешеходните пътеки на скоростни участъци. защото в последно време полицията и общините само мислят как да правят сини и зелени зони и да бъркат в джобовете на хората

Това е много вярно и точно казано. Има нужда от надлези или подлези също така. Факт е обаче, че много хора ги мързи да извървят дори 20 метра до пешеходната пътека и бягат като хлебарки пред и зад автобуса на спирката състезавайки се с идващите коли от зеления светофар, което е безумно.

Galaxy

Само дисциплина е нужна, да карате бавно и внимателно, да се оглеждате непрекъснато, защото отвсякъде може да изскочи дете или куче и да спирате винаги на пешеходните пътеки.Толкова ли е трудно???И няма да има нито убити, нито убийци!

ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ пред всички ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ с предимство за пешеходеца в цяла БЪЛГАРИЯ, по бързичко !

Нашите български талuбани карат автомобили. Автомобилът е най-удобното оръжие за покушение. Ако делото се гледа от български съдия убиецът изобщо няма да влезе в затвора. Какво ли ще се случи ако бащата на детенцето подкара автомобил и тръгне да отмъщава наред?! Аз бих го разбрал, но небих го оправдал.

Дори и светофар да има на пешеходната пътека не би спрял тъпия джигит. Тъпия джигит спира само на груб "легнал полицай", за да не си прецака ГОЛФО или Маздата ...

не може да наказваш хора които карат нормално заради тъпите джигити. пътна полиция да не гледа как да глоби някой по-скромен и невинен а да слага апаратурата точно на такива места и да снима и да глобява. с фиш. без право на обжалване. и с по-малки суми да глобяват. за да не изгушават джигитите и полицаите

Напоследък в София ми прави впечатление, че се преминава в другата крайност - на пешеходните пътеки пешеходците скачат пред колите без изобщо да се замислят, че може пътя да е хлъзгав, да не са ги видели и т.н. Твърдо съм против селските изроди, които не спират на ПП, но понякога и пешеходците трябва да изчакат, защото не всички пешеходни пътеки са разположени правилно. Да не говорим, че нашата организация на движението в градовете е правена преди 20-30 години и изобщо не е за този трафик и модерните коли. Трябва да внимаваме много.

като пътя е хлъзгав ще караш с 10 км в час, а не със 50. не си търсете само извинения, затова че сте джигити зад волана.

Ама какво очакваш? Тръби се, че едва ли не всички шофьори са за затвора. А има ли санкциониран пешеходец?

Пешеходната пътека е продължение на тротоарите. Т.е. като пресичаш пешеходна пътека, всъщност пресичащ тротоар. Мисълта ми е, не е нормално преди пешеходна пътека да не намалиш и да се огледаш за пешеходци. Не може да профучиш с 60 през тротоар/пешеходна пътека.

всички пешеходни пътеки за под формата на широк легнал полицай колкото пътеката.....в червено - бял цвят .........ЕЛЕМЕНТАРНО!.......НО НА КОЙ МУ ПУКА В БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕЦАТА.........нали трябва да дъвчем Белене и дрън дрън по цял ден ГЛУПАЦИ