Коментари - Момчето, опитало да напише "Save Ukraine" на паметника на съветската армия, е задържано незаконно | Днес.dir.bg

Момчето, опитало да напише "Save Ukraine" на паметника на съветската армия, е задържано незаконно

Опитът да се направи такъв надпис е форма на протест срещу агресията на Русия, а не престъпление, посочват от Софийския градски съд

Обратно в новината

Коментари - Момчето, опитало да напише "Save Ukraine" на паметника на съветската армия, е задържано незаконно | Днес.dir.bg

Коментари

Сериозно!!!! Ако беше нарисувал американското посолство дали щеше да му се размине без съд а....

Това не е ли създаване на опасен прецедент от подкупните ни магистрати? Да разбирам ли, че ако драскам върху паметници и после кажа това е форма на протест и ще ми се размине? Ами върху обществени сгради? Ами върху частна собственост? Ако надраскам с блажна боя колата на комшията и му напиша: "Жена ти е ку-ва", тогава мога ли да претендирам, че това е обществен протест срещу неморалното поведение на жена му?

По-важният въпрос е защо МОЧА все още загрозява и срами София?!?

Сериозно? Трябва да успеи да го напише за да е законно ли?

Специално за да ти е гадно на теб!

Свободата стана свободия! Днес паметника на съветските войни, утре на американските летци. А и между другото - има много голямо значение как е протестирало момчето. Ако е решило да го одраска с тебешир - ами, естествено, че не е беля, но ако е с боя или нещо, което ще накара общината да се бръкне за да изтрие "творението" му, ами това си е вандализъм. А ако многоуважаемия съд допуска такъв вандализъм един път, това развързва ръцете на всякакви радикали да правят каквото си искат - един ще оцапа американското посолство, защото протестира против войната в Ирак, друг посолството на Израел, щото е палестинец, трети пък посолството на Русия, щото е украинец и всички, според многоуважаемия съд, не са направили идиотска изцепка, щото, видиш ли, те протестирали а това не било хулиганска подбуда! Ами да, не е хулиганска подбуда, ченгетата е хубаво да се запознаят с НК, но това си е вандализъм!

Я не ни занимавайте с тая бумащина. Всеки, който драска по паметници на културата е вандал. И съответно е вандалско и е законно задържането му. А родителите му да си понесат наказанието,защото синчето им е непълнолетно май.

Какво "наказание" за родителите, като ушевите са нарушили поне 5 закона???

Поне да го беше написал на български или украински, ама къде в жълтопаветен плъх толкова акъл.

Добре утре ако наривуам един хуй на паметника на Левски, това ще ли е протест срещу примерно македонското репресиране от страна на България за ветото.. Или пък ако ида и в знак на протест ипонадраскам всички съдилища ... Веднага ще бъда арестуван... даже и един бой ще ми хвърлят, ще платя солидни глоби и може и да полежа в затвор...

Света се побърка. Всеки иска да се изкара по-голям светец от Господ. Ето сега, под предлог Украйна -всеки може да драска, да цапа - и полицията може само да му придържа флумастрите. Значи минава патрулка покрай някой, който цапа с боя паметник, стена, обществено място -и трябва да отмине безучастно. Утре ще е следващия, който пък ще кърти плочки, парапети или друго, но и той ще го прави под формата ба протест и нямаме право да ХО закачаме. Аз съм на страната на Украйна, мъчно ми д за тая глупава война, за децата, за младите мъже и от двете страни на фронта..., но не може до такава степен да изключваме здравия разум и да допускаме анархия под предлога, че се бунтуваме срещу недсправедливостта

Паметник на културата...пффф по-скоро паметник на 45 годишна окупация. Това кичозно нещо отдавна трябваше да е махнато.

Сега разбрахте ли, че сме колония?

Правите ли разлика между нарушените права на задържания и вредоносното му поведение? Какво питам? То е ясно!

Най-важно е да не замърсяваш темата със спам! Усещаш ли или се изпусна, или нарочно го направи?

Ако бе написал "мразя У...ина", това нямаше да е лично мнение, а обида, език на омраза и подобни престъпления. И задържането щеше да е законно.

А Вие наясно ли сте колко реални престъпници, извършили далеч по-сериозни деяния се измъкват заради некадърно прилагане на процедурата???

Да те уволнят за това че си си изпълнил задълженията и си спазил законите! Отделно и да те изкарат теб виновника за добре свършената работа поради изразената подкрепа за Украйна. Това е просто абсолютен срам за правосъдието!?! Ама причините за задържането били неоснователни поради липсата на доказателства, въпреки че момчето успяло да изпише две букви върху паметника и може с просто око да го видиш това!? Ама въпреки че е на лице престъплението, то в случая не е престъпление защото е вид протест против агресията на Русия в Украйна!?!? А при това положение ако изпиша "престъпници" на някоя стена на НС или която и да било държавна институция дали ще се сметне за вид протест или веднага ще ме осъдят?

Цялата 2020 година едни хора и са вандалства ха из цяла София но това беше разрешено и те имали право да протестират. Имаха право да замерят съградите с какво ли не, имаха право да блокират кръстовища защото това им било правото на протест. Обаче никой нямал право да протестира срещу Русия . Значи имаме право да замерим всякакви сгради вс яйца боя умряла риба и така нататък. Но само ако сме правилните протестиращи.

Да пишеш по паметници в знак на протест? Щото 2020 беше разрешено.

Има си пределно ясно определение за проявата и тя е ... ВАНДАЛИЗЪМ! Всичко останало си е надупване от страна на съдиите към политиците!

Ако напишеш долу герб може медал да получиш

Да беше написал "God Save the Queen!"

Когато бабикян и те протестираха нали беше право на протеста

Ревахте за Евросоюз, ето ви Евросъюз. Сега всеки наркотизиран педал може да "протестира " така. Ще ви залее с боя колата и ще каже аз протестирам.. България е колония. Наслаждавайте се на Евроатлантическите ценности.. Ха ха ха

Да омажем колата на съдята с лайна. И когато отидем на съд да кажем че това е форма на протест срещу корумпираната и зависима съдебна система.

Да да позволено е ама друг път. Колко ли хора през годините арестуваха за това? Една година когато Макрон дойде в България някакъв френски студент в знак на протест изписа нещо върху същият паметник и бързо го прибраха и глобиха.

Значи ако се из*а пред парламента като форма на протест срещу нашите управляващи , няма да е подсъдно ? Ми то тогава всеки може да разбива и граби , ей така, щото протестира.....

2020-та когато бяха протестите Сега не може.

Арестуваха 2020 година за вандализма извършван от така наречените протестиращи?????? Че на всичкото отгоре се извъртяхте всичките протестиращи да обяснявате как това било право на протест и никой няма правото да ви забранява да вандалствате. Че даже ги оправдавахте за откровено терористичния акт със спирането на метрото.

Ами то и надписът в оня хотел на Слънчака, дето бяха написали "Слава ..." с лайна на стената, е форма на двоен протест - срещу руската агресия и срещу българското гостоприемство: липса на редица услуги, недостатъчно добро обслужване и липса на достатъчно разнообразно меню, съобразено с украинския вкус! Те и затова властите изобщо не се занимаваха, все пак всеки има право на себеизразяване!

Прерогатив на МВР е и борбата с дребното хулиганство, то не е престъпление. А задържането за установяване на самоличност се полага и при дребни хулигански прояви. Иначе могат и да се изкензат пред кабинета на съдия Урумов в знак на протест според ЕСПЧ.

Ако надраскам паметника на дядото на съдията като протест на решението му,няма да е престъпление?

подкрепят всяка гавра на МОЧА и одобряват!

това момче възхвалявало азов, което е с издухано канче на главата трябва да ходи да лиже г... зад атлантика

На това момче майка му е лека жена и за това има психични отклонения+

Утре ако някой надраска български паметници и това ли ще е форма на протест? Съда е станал за посмешище. Протест означава някой да си изкаже мнението а не да драска където му падне.

предпочита боя за своите инсталации и пърформанси във фонтани и използва чаршафи.

Ами така да е. Отивам да напиша с ГОООЛЕМИ букви на фасадата на софийския градски съд "всички съдии са политически ангажирани корумпета". С киселинна боя, да се вреже в камъка. Това няма да е престъпление, а форма на протест, НАЛИ? Или... има някаква грешка?

Турция е 500 години е бил агресор! Да взриви всички джамии тогава, в знак на протест!

Да замеряш народното събрание министерския съвет и да вандалстващи срещу сградите на обикновените хора. Стига да си правилния протестиращ. Обаче да рисуваш върху паметника на една окупационна армия е забранено докато комунистическия следовател Рашков е министър.

Що за простотия,незаконно е запалването на жив българин в украйна!!!! На тоя дришльо ка то му се рисува или пише да ходи в училище!

Върху софийския градски съд не може-това е протестърския съд на лозан Панов. В него оправдаха всичките протестиращи вандалстващи из София.

Когато замеряха народното събрание министерски съвет и блокираха кръстовища това нали беше право на протест и начин на изразяване на мнение?

отстоява правото си да мята домати по НС и политици. Мятането на домати срещу политици и администратори не е административно нарушение, а е легитимен процес. Всеки българин, който желае да протестира, може да си вземе развалени домати, да се запише в общината и да мята меки предмети. Босия е против използването на изкуствени оцветители и багрила!

Никаква форма на протест не е, а просто хулиганство! Това момче да обясни срещу какво протестира или повтаря папагалски лозунги!

Страхотно е, че възпитаваме децата си така! Нека са наясно, че може да драскат по сгради и културни паметници безнаказано. В България не съществуват закони, следователно няма и нарушители! И това трябва да се знае от всяко дете! Иначе нямаше да имаме такава ШАРЕНА „Европейска“ столица… Със сигурност не е редно децата да се задържат в районните управления, но едни 2 000 лева глоба за този родител ще го принудят да си възпита детето и да се научи да не привлича медийното внимание с пропуските си като родител.

Когато вандалстват по български паметници и културни центрова в Скопие, техните мадежи правят същото. Изразяват си мнението, а не вандалстват. Същото правеха и в Украйна с българските паметница, Не можем да имаме никакви претенции към тях, при условие, че Българие е сред страните с държавна протекция над вандализма върху чужди паметници и символи.

Интересно дали ако някой се пробва да напише "убийци" върху паметника на американските летци, дали ще го броят за протест и ще го пуснат или ще му се случат разни случки...

Откога вандалщината не е престъпление? А ако на мен не ми харесва ПростоКиро и отида и му забия една баница в кухата харвардска тиква, то не е престъпление, а форма на протест, така ли?

Коментари - Момчето, опитало да напише "Save Ukraine" на паметника на съветската армия, е задържано незаконно | Днес.dir.bg

Момчето, опитало да напише "Save Ukraine" на паметника на съветската армия, е задържано незаконно

Опитът да се направи такъв надпис е форма на протест срещу агресията на Русия, а не престъпление, посочват от Софийския градски съд

Обратно в новината

Коментари - Момчето, опитало да напише "Save Ukraine" на паметника на съветската армия, е задържано незаконно | Днес.dir.bg

Коментари

Сериозно!!!! Ако беше нарисувал американското посолство дали щеше да му се размине без съд а....

Това не е ли създаване на опасен прецедент от подкупните ни магистрати? Да разбирам ли, че ако драскам върху паметници и после кажа това е форма на протест и ще ми се размине? Ами върху обществени сгради? Ами върху частна собственост? Ако надраскам с блажна боя колата на комшията и му напиша: "Жена ти е ку-ва", тогава мога ли да претендирам, че това е обществен протест срещу неморалното поведение на жена му?

По-важният въпрос е защо МОЧА все още загрозява и срами София?!?

Сериозно? Трябва да успеи да го напише за да е законно ли?

Специално за да ти е гадно на теб!

Свободата стана свободия! Днес паметника на съветските войни, утре на американските летци. А и между другото - има много голямо значение как е протестирало момчето. Ако е решило да го одраска с тебешир - ами, естествено, че не е беля, но ако е с боя или нещо, което ще накара общината да се бръкне за да изтрие "творението" му, ами това си е вандализъм. А ако многоуважаемия съд допуска такъв вандализъм един път, това развързва ръцете на всякакви радикали да правят каквото си искат - един ще оцапа американското посолство, защото протестира против войната в Ирак, друг посолството на Израел, щото е палестинец, трети пък посолството на Русия, щото е украинец и всички, според многоуважаемия съд, не са направили идиотска изцепка, щото, видиш ли, те протестирали а това не било хулиганска подбуда! Ами да, не е хулиганска подбуда, ченгетата е хубаво да се запознаят с НК, но това си е вандализъм!

Я не ни занимавайте с тая бумащина. Всеки, който драска по паметници на културата е вандал. И съответно е вандалско и е законно задържането му. А родителите му да си понесат наказанието,защото синчето им е непълнолетно май.

Какво "наказание" за родителите, като ушевите са нарушили поне 5 закона???

Поне да го беше написал на български или украински, ама къде в жълтопаветен плъх толкова акъл.

Добре утре ако наривуам един хуй на паметника на Левски, това ще ли е протест срещу примерно македонското репресиране от страна на България за ветото.. Или пък ако ида и в знак на протест ипонадраскам всички съдилища ... Веднага ще бъда арестуван... даже и един бой ще ми хвърлят, ще платя солидни глоби и може и да полежа в затвор...

Света се побърка. Всеки иска да се изкара по-голям светец от Господ. Ето сега, под предлог Украйна -всеки може да драска, да цапа - и полицията може само да му придържа флумастрите. Значи минава патрулка покрай някой, който цапа с боя паметник, стена, обществено място -и трябва да отмине безучастно. Утре ще е следващия, който пък ще кърти плочки, парапети или друго, но и той ще го прави под формата ба протест и нямаме право да ХО закачаме. Аз съм на страната на Украйна, мъчно ми д за тая глупава война, за децата, за младите мъже и от двете страни на фронта..., но не може до такава степен да изключваме здравия разум и да допускаме анархия под предлога, че се бунтуваме срещу недсправедливостта

Паметник на културата...пффф по-скоро паметник на 45 годишна окупация. Това кичозно нещо отдавна трябваше да е махнато.

Сега разбрахте ли, че сме колония?

Правите ли разлика между нарушените права на задържания и вредоносното му поведение? Какво питам? То е ясно!

Най-важно е да не замърсяваш темата със спам! Усещаш ли или се изпусна, или нарочно го направи?

Ако бе написал "мразя У...ина", това нямаше да е лично мнение, а обида, език на омраза и подобни престъпления. И задържането щеше да е законно.

А Вие наясно ли сте колко реални престъпници, извършили далеч по-сериозни деяния се измъкват заради некадърно прилагане на процедурата???

Да те уволнят за това че си си изпълнил задълженията и си спазил законите! Отделно и да те изкарат теб виновника за добре свършената работа поради изразената подкрепа за Украйна. Това е просто абсолютен срам за правосъдието!?! Ама причините за задържането били неоснователни поради липсата на доказателства, въпреки че момчето успяло да изпише две букви върху паметника и може с просто око да го видиш това!? Ама въпреки че е на лице престъплението, то в случая не е престъпление защото е вид протест против агресията на Русия в Украйна!?!? А при това положение ако изпиша "престъпници" на някоя стена на НС или която и да било държавна институция дали ще се сметне за вид протест или веднага ще ме осъдят?

Цялата 2020 година едни хора и са вандалства ха из цяла София но това беше разрешено и те имали право да протестират. Имаха право да замерят съградите с какво ли не, имаха право да блокират кръстовища защото това им било правото на протест. Обаче никой нямал право да протестира срещу Русия . Значи имаме право да замерим всякакви сгради вс яйца боя умряла риба и така нататък. Но само ако сме правилните протестиращи.

Да пишеш по паметници в знак на протест? Щото 2020 беше разрешено.

Има си пределно ясно определение за проявата и тя е ... ВАНДАЛИЗЪМ! Всичко останало си е надупване от страна на съдиите към политиците!

Ако напишеш долу герб може медал да получиш

Да беше написал "God Save the Queen!"

Когато бабикян и те протестираха нали беше право на протеста

Ревахте за Евросоюз, ето ви Евросъюз. Сега всеки наркотизиран педал може да "протестира " така. Ще ви залее с боя колата и ще каже аз протестирам.. България е колония. Наслаждавайте се на Евроатлантическите ценности.. Ха ха ха

Да омажем колата на съдята с лайна. И когато отидем на съд да кажем че това е форма на протест срещу корумпираната и зависима съдебна система.

Да да позволено е ама друг път. Колко ли хора през годините арестуваха за това? Една година когато Макрон дойде в България някакъв френски студент в знак на протест изписа нещо върху същият паметник и бързо го прибраха и глобиха.

Значи ако се из*а пред парламента като форма на протест срещу нашите управляващи , няма да е подсъдно ? Ми то тогава всеки може да разбива и граби , ей така, щото протестира.....

2020-та когато бяха протестите Сега не може.

Арестуваха 2020 година за вандализма извършван от така наречените протестиращи?????? Че на всичкото отгоре се извъртяхте всичките протестиращи да обяснявате как това било право на протест и никой няма правото да ви забранява да вандалствате. Че даже ги оправдавахте за откровено терористичния акт със спирането на метрото.

Ами то и надписът в оня хотел на Слънчака, дето бяха написали "Слава ..." с лайна на стената, е форма на двоен протест - срещу руската агресия и срещу българското гостоприемство: липса на редица услуги, недостатъчно добро обслужване и липса на достатъчно разнообразно меню, съобразено с украинския вкус! Те и затова властите изобщо не се занимаваха, все пак всеки има право на себеизразяване!

Прерогатив на МВР е и борбата с дребното хулиганство, то не е престъпление. А задържането за установяване на самоличност се полага и при дребни хулигански прояви. Иначе могат и да се изкензат пред кабинета на съдия Урумов в знак на протест според ЕСПЧ.

Ако надраскам паметника на дядото на съдията като протест на решението му,няма да е престъпление?

подкрепят всяка гавра на МОЧА и одобряват!

това момче възхвалявало азов, което е с издухано канче на главата трябва да ходи да лиже г... зад атлантика

На това момче майка му е лека жена и за това има психични отклонения+

Утре ако някой надраска български паметници и това ли ще е форма на протест? Съда е станал за посмешище. Протест означава някой да си изкаже мнението а не да драска където му падне.

предпочита боя за своите инсталации и пърформанси във фонтани и използва чаршафи.

Ами така да е. Отивам да напиша с ГОООЛЕМИ букви на фасадата на софийския градски съд "всички съдии са политически ангажирани корумпета". С киселинна боя, да се вреже в камъка. Това няма да е престъпление, а форма на протест, НАЛИ? Или... има някаква грешка?

Турция е 500 години е бил агресор! Да взриви всички джамии тогава, в знак на протест!

Да замеряш народното събрание министерския съвет и да вандалстващи срещу сградите на обикновените хора. Стига да си правилния протестиращ. Обаче да рисуваш върху паметника на една окупационна армия е забранено докато комунистическия следовател Рашков е министър.

Що за простотия,незаконно е запалването на жив българин в украйна!!!! На тоя дришльо ка то му се рисува или пише да ходи в училище!

Върху софийския градски съд не може-това е протестърския съд на лозан Панов. В него оправдаха всичките протестиращи вандалстващи из София.

Когато замеряха народното събрание министерски съвет и блокираха кръстовища това нали беше право на протест и начин на изразяване на мнение?

отстоява правото си да мята домати по НС и политици. Мятането на домати срещу политици и администратори не е административно нарушение, а е легитимен процес. Всеки българин, който желае да протестира, може да си вземе развалени домати, да се запише в общината и да мята меки предмети. Босия е против използването на изкуствени оцветители и багрила!

Никаква форма на протест не е, а просто хулиганство! Това момче да обясни срещу какво протестира или повтаря папагалски лозунги!

Страхотно е, че възпитаваме децата си така! Нека са наясно, че може да драскат по сгради и културни паметници безнаказано. В България не съществуват закони, следователно няма и нарушители! И това трябва да се знае от всяко дете! Иначе нямаше да имаме такава ШАРЕНА „Европейска“ столица… Със сигурност не е редно децата да се задържат в районните управления, но едни 2 000 лева глоба за този родител ще го принудят да си възпита детето и да се научи да не привлича медийното внимание с пропуските си като родител.

Когато вандалстват по български паметници и културни центрова в Скопие, техните мадежи правят същото. Изразяват си мнението, а не вандалстват. Същото правеха и в Украйна с българските паметница, Не можем да имаме никакви претенции към тях, при условие, че Българие е сред страните с държавна протекция над вандализма върху чужди паметници и символи.

Интересно дали ако някой се пробва да напише "убийци" върху паметника на американските летци, дали ще го броят за протест и ще го пуснат или ще му се случат разни случки...

Откога вандалщината не е престъпление? А ако на мен не ми харесва ПростоКиро и отида и му забия една баница в кухата харвардска тиква, то не е престъпление, а форма на протест, така ли?