Майки кърмиха групово в мола: В това няма нищо ненормално

С призив, че кърменето е нещо нормално и всяка майка ще направи най-доброто за детето си, около 20 майки се включиха в инициатива за кърмене в столичен мол.

Обратно в новината

Коментари - Майки кърмиха групово в мола: В това няма нищо ненормално | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две от представителките са откровени бабички, а не млади майки. В някой страни за разголване на публично място от възрастни жени се полага обществено полезен труд.

Храненето в мола на деца показа на какво хигиенно ниво са сегашните майки.Всяка кърмеща жена знае,че преди да поднесе гръд към детето си тя трябва да си измие добре гръдта за да не попаднат вируси във детето докато се храни..Българката на битово ниво е зле , а ние говорим за някакви духовни извисени ценности.Младата българка трябва да се извиси първо на битово ниво т.е да се научи да си чисти боклуците след нея и тогава можем да говорим за чистота в душите си.

Тези млади майки, за които Моловете са втори, или основен дом, са не добре възпитани жени със селски произход, вероятно! Защото, по всеки граждански етикет, храненето на публични места, като улици, транспортни средства, магазини и т.н. освен в обособените заведения е признак за липса на елементарно възпитание!

Тия майки-кърмачки ако метнат някаква кърпа върху гърдите си нищо няма да им стане и бебето пак ще бъде нахранено.Пък и бебе в МОЛА?????Оня ден в студиото на една от телевизиите беше дошла майка-кърмачка с 5-годишния си син и каза, че го е кърмила допреди няколко месеца!Това нормално ли ви се струва?

"Младата майка припомни, че всяко дете има режим и се нуждае от точното количество храна в точното време." И младата майка смята, че няма по-подходящо място в точното време за хранене на детето и да е в ....... МОЛА ....... Хора.... какво ви става....?

Във времена в които можеш да цъкнеш порно канал, да забиеш маце само с намигване или с цъкане на мишка , или във време където Замунда е пълна с какви ли не материали, една цица да създаде толкова негативни емоции. Направо не мога да повярвам.

Абе как така хем не можете да планирате кога детето ще огладнее, хем си спретвате групово кърмене? Отде разбрахте, че бебето ви точно в уречения час ще е гладно, щото нали комфорта на бебетата ви е първа грижа, а не зора да се покажете? Не ми отговаряйте, аз въпреки, че съм кърмачка, няма да ви разбера.

и кучките са майки стига с това майчинство превъзнасяте се прекалено

за правата на майките и децата я да вземат тогава и едно дело да заведат за дискриминация, щото шоколадите "Своге" в търговската мрежа в Холандия са по 30 евроцента, а тука вървят над левче. Излиза, че производители и търговци дискриминират българските майки и деца или поне ги броят за по-големи балъци.

И къде е било това "забележително" събитие?!

Днес четох,че някаква казва,че се раждали повече деца с аутизъм а пък други придобивали такъв комплекс защото ги имунизирали!!!!!тя човешката простотия край няма!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А при родители аутисти-какво мислиш,ще стане? Тука драскат повечето такива!

да спрете с глупостите. Та дори не знаете какво е аутизъм. Само мога да ти кажа, че преди почти не е имало жена без да загуби дете, можеш да попиташ баба си или майка си и ще видиш че съм прав. Сега нещата не седят по този начин, колкото и да плюем медицината. Надявам се получихте отговор дето да задоволи смахнатото Ви съзнание.

това с кърменето на обществени места. Все си мисля, че по този начин някои мъже ще се престрашат да си легнат с жените си вечерта и да им направят по едно бебе, а на България точно сега и е нужно това.

управляващите и т. нар. ни "елит", че и почти всички други не мисля човече, че на България и трябват деца. Те само пречат. Почти на всички. Пречат на политиците, че трябва да замазват очите на родителите им, пречат на общините, че трябва ясли и детски градини, пречат на работодателите, че майките им ползват болнични, пречат на НОИ, че трябва да ги плаща тия болнични, пречат на бабите, че играели пред блокка и вдигали шум, пречат на шофьорите, че ритат топка и трябва га пазят вместо да си правят спокойно форсажите, пречат сега се оказва и на майките си, че трябвало да се затварят заради тях в къщи вместо да кесят в МОЛ-а. Виждаш ли...на всички пречат. Пък ти искаш повече деца.

Това е тъжно човече! Това е много тъжно! И знаеш ли защо, защото май си прав/а.... Виж само колко минуси са натряскали...

се занимавали с поредната "кампания" на изродите от БХК. Тия дори не се свенят невръстни деца и изкукалите им майки да използват, само и само да са по сутрешните телевизионни блокове. Много по-голямо нарушение на правата на жените е например условията в които работят в десетките шивашки цехчета и това, че някои не им плащат по половин година. Ама БХК-то за това "обеществена дискусия" няма да възбуди. Камо ли дела за женомразство.

Като ги гледам тези много "красиви мами" то единствения вариянт някой да ги погледне е да си заголят гърдите.

Това са майки. Няма значение дали ти ги намираш за красиви или не. Единственото нещо заради което може да си толкова заядлив, е че ти вероятно нямаш деца и вероятно не можеш да имаш. ПП Вероятно няма кой да те хареса за да си направиш, а тях е имало кой ;)

Като са майки и децата им са гладни защо обикалят по улиците, и моловете? А и защо трябва да си показват гърдите и кърмят, след като има място за това, т.е. стая? Не е важно дали човека има деца или не, просто това си е лично и трябва да се прави у дома на спокойствие. Тези сега им дай само да метат улиците, а не да са грижовни, гледат ги от немай къде, пък хукнали да обикалят....

Твърде много време отделяме за незначителни неща. Твърде много време им отделихме на тези недорасли /не намирам подходяща дума /

Нито кърменето, нито отглеждането на деца в мол-а е добро за децата. Тези майки май не си обичат децата...

Тия майки трябва ли да са изолирани две години от обществото, да се озлобят към хората, а децата да не се социализират, като си седят само в къщи. Бих казал, че МОЛ-овете са създадени точно за тази таргетна група, а именно майките.

Когато тези жени са майки и имат деца, ще си направят сметката колко време да са навън, за да се нахранят децата. А не да обикалят безцелно, а децата им да са гладни и мокри. Това майки ли са?

"Не съм тук, защото имам желание да се показвам." WTF?!?!?!? Всички сте отишли там с единствената цел ДА СЕ ПОКАЖЕТЕ! Гледайте ме и ми се чудете на акъла!

Яденето, вкл. кърменето, е напълно нормално действие, както и сран-то. Ако реша да се изтропам в центъра на мола, примерно сред кърмещите, те дали ща са против? В едно общество има общо-приети морални норми, които трябва да се спазват ... иначе не се различаваме от животните

не съм вярвал че има толково задръстени млади хора в България. Все си мислех, че дори и на г.за на Европа, все пак сме там... Ама май не е така. Нека да сложат тогава табелки и за дължината на полите, забрана за деколтета, а не е ли най добре фереджета?....

Хъ! Ако си в държава където са приети фереджета - да!

нямало ли е кой да ги натири...

Това да не е тест, с който да установят доколко са опростяли бълг. жени

Очаквам феновете на груповия секс да огранизират протест в мола.

По улицата върви една много сочна, красива и напращяла блондинка. Всичко си е наред, само един малък проблем имало. Едната и гърда и се била подала извън деколтето на потника. Всички мъже се заглеждат. Зяпат и се дървят, но никой не смее да я заговори. Накрая един полицай решил да изпълни задължението си. Приближил блондинката и и казал: - Добър ден, госпожо! - Добър ден отговорила блондинката. - Има един малък проблем при Вас. - Така ли?! Какъв? -Едната ви гърда се е подала отвън. Приберете я моля, защото народа много се разсейва. Блондинката погледнала деколтето си и изкрещяла: - Олеле, Боже! Забравила съм бебето в мола!

У нас кърмят в МОЛ-а, в Русия Пуси Райът си завираха замразени пилета и се съвкупяваха в музей. Очаквам и тук да почнат, колко му е!

С призив, че кърменето е нещо нормално и всяка майка ще направи най-доброто за детето си, около 20 майки се включиха в инициатива за кърмене в столичен мол. Пак добре, че са само около 20 дебилните женици събрали се да кърмят в мола! Инак би било ужасно. Кърменето е съвсем нормално, но кърменето в мол не е! Майките, които наистина искат да правят най-доброто за бебетата си ще ги кърмят в къщи, или в парка, в най-добрия случай. Не в навалицата, не в шумотевица, не в сграда, където климатици рециклират застоял, пълен с какви ли не микроби въздух. Мотивите ви да се трапосате да кърмите в мол и призива ви са идиотски! Присъединявам се към хората, на които не им е приятно да ви гледат разголени в молове и обществени заведения. Преди години с дъщеря ми бяхме седнали в кафетерия да обядваме. На нашата маса седна майка с дете кърмаче, извади гърдата си и започна да кърми. Неприятно ми беше, адски неприятно. От учтивост не си тръгнах с дъщеря ми, но нито тя, нито аз довършихме обяда си. Осъждайте ме както искате. Обяснявайте ми колкото искате, че кърменето е най-прекрасното нещо на света. Разправяйте ми колко съм изостанала защото не изпадам в умиление при гледката на разголена, напращяла с мляко гърда и сучещо от нея бебе. Но не ми се натрапвайте. Да, кърменето е естествен процес. Да, и аз съм кърмила дъщеря си, но в къщи. Не ми е било проблем да съм си у дома, когато тя огладняваше. Малките бебета не огладняват на всеки час. А щом бебето ви е изморено и прегладняло, значи сте се шляели по магазините с часове. Това не е най-доброто за здравето на децата ви.

кърменето на обществено място не увеличава количеството на кърмата някак си? не мога да знам - мъж съм?!

Браво!Има и нормални жени все още!

Нищо ненормално няма и в правенето на деца. Хайде отсега нататък /оттук насетне/ по- царски/да ги правим в мола.

Имаше параден комунизъм. Сега има парадна демокрация- демек слободия. Толкова проблеми има а тая,ни занимава с глупости един месец. Жалко за нея и останалите кукли на конци.

ако при нужда се изпикаеш свободно в алеята , парка...?!

Предлагам в Мола да идат и циганките. Така ще е по-колоритно.

Българският народ тотално изтрещя. Досега имах някаква надежда, но тази новина ме довърши.

Хич не ме интересува колко минуси ще ми нацъкате. Това са примитивни гнуснярки-ексхибиционистки, който са твърде комплексирани от хубавите жени около тях. Няма нищо изключително в това да си майка и да имаш дете - някои имат, някои нямат (къде не могат за жалост, къде не искат - техен избор). Ромките примерно имат по 10 и отгоре (демек не е толкова сложно). Никой не е длъжен да им гледа виметата на публично място (защото това не са им нормалните цици). Децата не ядат по 24 часа в денонощието, колкото и кукувиците да се опитват да ми убеждават. А има адаптирани млека, има и уреди да си източиш кърма и да носиш в шише. Но това са видни натуралистки, които явно смятат, че всички са им длъжни да им гледат атрибутите на всеки ъгъл стига да използват благороден предлог. Не се свенят да тръгнат напред с невръстните си деца да се доказват в живота. Понеже до сега явно нищо значимо не им се е случило и никой не ги е забелязал. "О! най-накрая! намерих начин да привлека внимание! Ще си покажа вимето, че като си показвах циците едно време никой не искаше да ги гледа. Но ще кажа, че е заради детето. И всички онези "злобари" дето нямат деца или дето ги е срам да си покажат прекрасните майчински гърди, напращели за новия живот, ще тръгнат срещу мен и аз ще стана майка-героиня. Ще ме снимат, ще ме сложат във вестника, ще ме дават по телевизията. Че то досега всичките снимки на детето дето ги поствам във фейса, ги гледат и харесват само моите приятели от БГ МАМА. Сега е ред на другите да ни видят. И онези тъпите ми "приятелки", дето ме изтриха от фейса, задето постват снимки на детето по цял ден, сега насила ще ме видят. Това е живота - аз родих и съм най-важния човек на света. Всички са ми длънжи, всеки трябва да се съобразява с мен, не само щото имам дете, ами щото имам и кърма, за разлика от много жени, дето нямат, хахахаха!"

Минуси ли? Повече от съгласен! Аман от разни кукувици, които са възвеличавани от жадни за сензация медии. Кърменето е интимен акт, аз не бих се кефил жена ми да общува съкровено с детето на публично място пред много хора и то не от страх, че някой ще и види гърдите. А подобни жени ме притесняват и погнусяват, не защото имам проблем с кърменето,а заради плиткоумието си и лишените си от съдържание личности. "Вечно дискриминирани" безделнички, на които никой не обръща внимание понеже са безинтересни и незначителни, те сега са решили зорлем да ни карат да се занимаваме с тях. Всеки възрастен човек ще направи забележка на разгърдена крава, която се е изпльоскала в центъра на етажа. Че то по улиците едно време почти на всеки ъгъл имаше по седнала циганка със сукалче и чашка за стотинки. После се оказа, че това в пелените изобщо не е дете, пък ако е дете случайно, е стабилно дрогирано, за да не плаче. За всяко нещо си има време и място, скъпи "майки". Ако искате да сте толкова социализирано, се върнете на работа. Кърмете на работа, а не в мола. Тогава може и да не изпитвате тази хронична нужда от уважение, понеже току-виж сте се доказали като полезни с нещо. Майчинството само по себе си е просто биологичен етап и не ви прави нещо повече от другите, нито значи, че може да мятате цици в мола, в градската градинка или в транспорта.

Мислех си да не пиша повече, но просто нямаше как... Може би най-точния и смислен коментар до тук - есенцията на нещата. Явно още има надежда. Поздрави и 100+

да са платени участнички в рекламна кампания на някой мол? или си е избиване на комплекси!

защо само в мол? може да се кърми свободно и в метрото, трамвая, на всеки булевард, в музея - какви възможности само!

крие ли телето, когато бозае?

за тези, които нямат кърма! те какво да правят , за да им се обърне внимание?

свободно, но само по МОНОКИНИ!;-)

Да направим паметник на кърмачките в мола....

Фишек някав виждам тука за отколоняване на вниманието от боклука в парламента. Иначе майката дето се прави на засегната си е една дебела крава дето няма кои да я загледа и решила малко да се покаже и да привлече вниманието, а другите майки като овце си мислят, че уж някои им е забранил на всичките. НЕ скъпи кърмачки. Ако сте от добрия материал няма да ви спре никои, нито вие ше имате нужда да се показвате за да търсите внимание под разни уж физиологични предлози. Щеше да ви е писнало от внимание. Та за тази мила женица с 2 декара задник и 30см бричове с физиономия красивата крастава жабка от приказките с които си плашим децата няма какво повече да се каже от едно .уфффф аа стига бе ..отврат

Кифли си показваха циците в мола! Децата им дори не успяха да похапнат поради големия медиен интерес!

Убеждавам се, че българинът не е дорасъл да има ценности, които да отстоява. Дай му голите задници на Азис и к...те.

Опааа, отново с грубия стереотип. Едно от фундаменталните неща за всяко общество е МЯРКАТА. А за нея се искат много предпоставки. На българите им се изсипва от всички страни помиярски модели на общество. А когато искат да ги отхвърлят се почва колко не били видиш ли толерантни. В този случай, относно кърменето, нормалният човек проблем няма. Но относно това как и къде има. Въпрос на мярка. Но чувството за мярка не се учи лесно. И се загубва бързо сред модернистична шарения на външни моди. Азис е абсолютен продукт на някои врейски кръгове в БГ. А бръмналите мамчета въобще нямат усет за какво става дума. Стереотипите за българина си ги обсъждай с модерните си небългаркси приятели.

И ПРАВЕНЕТО НА ДЕЦА НЕ Е СРАМНО! ДА ГО ОПИТАМЕ В МОЛА, МОЛЯ!/АКО ИМА ЖЕЛАЕЩИ ДАМИ , ДА СЕ ОБАДЯТ!/ :-)

Е, как да ти се обадят, като ти нямат номера? :-))

ДА СЕ ЧАКАМЕ - ПРИ КЪРМАЧКИТЕ! И ЧАС , МОЛЯ!

До 148 ( нерегистриран ) / 31.03.2015 17:21 "Явно ти очакваш да очаква някой нещо от теб. Какво може да очаква една майка от тебе? Параноик." Как какво? Айде стига глупости вече. Много неща може да очаква, очевидно последното е да си извършва физиологичните процеси пред мен, без да ми прави впечатление. А иначе маминките очакват от мен, в качеството ми на данъкоплатец, да има пари за детски и майчински.

А естествено ли е ходенето по нужда? А естествено ли е плющенето? А естествено ли е плюенето и повръщането? Моите уважения към кърмачките, но бабите им не са ги кърмили на мегдана. Дори не са си го и помисляли. Дори и в картините на кърмещи бебета от ренесанса нито една мадона не е на площада или в някоя зала. Това е интимен момент на майката със своето бебе. Самата майка би следвало да иска този интимен момент само за себе си. А що се отнася до тази майка, която предизвика този дебат считам, че прозират ако не нейните (дано) то поне на тези от Хелзинския комитет апетити за пари и слава на гърба на изстрадалата ни държава. Жалко, че се спекулира с бебета и кърмачки.

За n-ти път се убеждавам, че ВСИЧКИ боклуци от БХК трябва да бъдат физически унищожени. Няма по вредна организация в България.

Аааах,защо изтървах това събитие,да се нагледам на голи цици!

Това не са цици, а бозки. И хич не стават за гледане.

Не е въпроса в това а как бришат като изоглавени по тези молове и съвсем забравят за бебетата си като става въпрос да гледат парцалки. Нека не смесваме картини, икони и сегашните кокони които си мислят че са майки. Всяко едно кърмене е предшевствано от ритуал едва ли не. Измиване на гръдта подсушаване и прочие. Всичко това няма как да стане и хайде една изпотена цица в устата на детето изложена на всичките тези бацили които витаят във въздуха вследствие климатиците които работят но не са им почистени филтрите. Това е все едно да си купиш кебапче с хлепче от някой който си бърше сополите докато обръща цвърцящите месца на скарата. Пак повтарям..Не е толкова до циците а хигиенно погледнато не е никак добре. И това с картините..За картините е едно да позират а друго е било и са се прикривали с наметка кърмачките. Всяка една светлосянка стряска очетата на едно бебе и сукането трябва да преминава в спокойствие и необезпокоявано дори и от такива светлови отенъци а да не говорим за шум който е стресиращ също.

Да те закърмят в Мола!!! Ех, де го дедо Вазов да види туй чудо на тоз възроден народ!

А аз мога ли да си бъркам в пъпа на публични места ?

Не беше обърнато достойно внимание и на Валентин Костадинов! Явно и той е грижовна майка, която не се замисля колко прах диша отрочето в моловете. Такива мъже явно се грижат за славното израстване на инфантилните си съпруги, като ги подкрепят в глупостта и лудостта им. Дето се вика Пухльо/ хибрид между утка и мухльо/

Искам да попитам кърмещите майки, ако седна на метър от тях и ги наблюдавам внимателно как кърмят, това нормално ли ще бъде?

И си похапваш комат хляб и шпек, купени от супермаркета в мола. Лютеницата ще дойде много.

Аз, например, бих давал и съвети! Или задавал въпроси! Така де, разговорче да върви! Да сме съпричастни и съчувстващи на "естествените" процеси при отглеждане на бъдещото поколение! Тая държава съвсем изтрещя! А какво ще излезе в бъдеще от поколението, закърмено по тоя начин с МОЛ-идеи, направо е трудно да се предвиди!

патките. Тия са с една гънка на мозъка. Горките им деца, дето ще бъдат "образовани" от подобни малоумнички

Тц, тц, тц, пази боже от кърмачките, с момите и сами ще се оправим...

закрила на детето питам аз? Защо се позволява на БКХ, чрез няколко подлъгани глупачки по случай отпреди шест месеца да си прави реклама използвайки деца? Тоя дето е измислил тази простотия и тия дето я насърчават за свои цели трябва да бъдат най-малкото здраво глобени.

разбира се че няма нищо ненормално майка да кърми детето си където и да е ! ненормално ще е ако го кърми баща му !

с тез "майки"! комплексарки, пробващи се дали стават, поради изолацията им от майчинството. да се видят и те с 15-секундната си слава под прожекторите. стига им толкова! марш да си гледат децата у къщи!

изчерпа темата.

Изчерпа му се мозъка. Нали се видяхте - 4 броя хейтъри на кръст и 15 сеирджии, които два дни се давихте в огън и жупел - и какво става :) Гласец в пустиня.

Някоя подивяла лесбийка феминистка побърка тези глупави патки.Голямо цицане, голямо нещо,! бее! Къде ли ще се съберат сега тези тъпанарки?В метрото? На стадиона?На женския пазар?

++++++++ Мисля, че едно много алтернативно място, показващо едновременно бунт и съпричастност с правата на всички български гражданки е Битака в кв."Хаджи Димитър" зад сиганската маала. Точно до "Надин".