Могат ли евреите и арабите да съжителстват мирно в Израел?

Нападението от 7 октомври и войната в Газа натовариха безпрецедентно отношенията между израелските евреи и палестинците, които живеят редом с тях

Обратно в новината

Коментари - Могат ли евреите и арабите да съжителстват мирно в Израел? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без САЩ не може

не, не могат.

Само когато Туморът Цион,създаден от световните терористи САЩ и Англия бъде превърнат в плазма ,само тогава може да настъпи мир в тази свещена мюсюлманска земя. Ето защо съседните на Цион държави трябва да имат атомни бомби.

Израел е свещена земя, обрязаните нямат място там!

За кои "обрязаните" говориш. Не само своиш името Давид като вероятно дори не се сещаш за кой Давит става въпрос. ама като глобализираш с "обрязаните" си ясен като безоблачно небе

Че те евреи и мюсюлмани живеят в мир в Тел Авив! Ресторантът Абу Хасан се посещава основно от евреите, а е собственост на мюсюлманин.

Аменофис I обещава земите на Агари неа нейния син Исмаил. Аменофис IV обещава на евреите да ги ърне в земите на дедите им, там, където има много планини и реки и много долини. И за двата етноса тези фараони са Господ. Изводът: не може да съжителстват заедно в мир.

Не , докато интересите на американци и русаци са намесени в региона.

Неможе заради евреите! Има и официално от оргизация на обединените нации как трябва да вървят нещата за нормализиране. Но евреите предпочетоха геноцид под уж терористична атака. Уж защото знаем че терористите бяха създадени от Мосад (евреите). Та нищо против просто констатирам факти.

Много манипулативна статия. Все едно я е писал сапунения академик.

Само евреите и циганите на тази планета са толкова недъгави, че не са способни да създадат собствена държава. Поради алчността и възползването си от бедното и честно християнско население, чифутите в продължение на векове чрез лихварство и други измами са успели да забогатеят. Както добре знаем някои техни родове са станали приказно богати, толкова че да влият върху редица политически решения. Такива кланове са наринали огромни суми пари на Великобритания (контролираща тези земи по това време) и чрез лъжата за Холокоста (като претекст) им се създава изкуствена държава на земя където тях ги няма от близо 2 хиляди години. Затова този конфликт никога няма да угасне.

Могат ли европейците и арабите да съжителстват мирно в Европа ?

НЕ.......НЕ.......НЕ

категорично. Не могат да живеят заедно. Три години работих в Израел и се убедих , че не МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО. Мен не са ме закачали нито едните , нито другите , но с е нагледах на глупости вършени повече от палестинците. Иначе ТЕЛ АВИВ е малкият НЮ ЙОРК. Страхотен град.

То в Торах си го пише: Съседите на евреите са враговете им. И подлежат на завземане. А със тези, които не са съседи ако може да са съюзници или неутрални.

само ако арабите се покорят на евреите. Тогава да.

Могат ли евреи и араби да съжителсвтат мирно в Израел? Не! Не могат. Щото арабите хем са фанатизирани против Израел, хем пък са кекави войници. А евреите пък са големи бабаити и пичове. Пердашат редовно арабите. От което послдните още повече са набрали против Израел. Щото явно още не са разбрали с кого си имат работа. Явно все още не познават достатъчно евреите и смята, че може да имат превес и надмощие над тях. Надежди говежди!

Могат, ако престанат да им се бъркат отвън!

Исляма и ционизма не дават!

Исляма и ционизма не дават!

1991 година пътувам с такси от Ашдот до Иехуд с такси руски изселник Говорим относно атентат в Назарет и питам Някога ща свърши ли нова!? Той отговаря -Никога. 1993 година пътувам с такси от Тел Авив към Ашдот водача турски евреин и неговият отговор е никога!. а като се погледне семката е тръгнала от една шатра. Горе долу Балкански синдром ....Македонци и Българи

_stankow

Това пък откъде го измислихте ? Кога сме вземали земите и къщите на македонците ? Кога сме се стреляли и убивали ???? Кога сме имали различна вяра с тях, различен език ? Кога сме ги държали в гето ? Кога сме бомбардирали гетото ? Безкрайно неуместно и отблъскващо сравнение сте направили.

с Юнаци не искам да споря. Да почнем ли със разните воеводи, предадени на турците,, или със Стефан Стамболов, или с Гоце. Правите се на девици. В Плевен имаше един пот Ташев, за когото се знаеше че откраднал пари на македонска чета. Осъдили го на 100 тояги, ако оживее халал да са му парите. След тридесетина години едно юначе изпълнило присъдата, ама попа взел та оживял. Спомням си го; като човек дето оживял след як лобут, ходеше наперен като японско петле. Или днешните случаи на дейци на българските общини; онова момче дето лекуваха в Софето. Ти да видиш колко сте честолюбиви. Ми в Хайфа -дори съседи, единия плод зеленчук продава, другия ремонтира часовници и продава. Заедно си пият чая сабахлан ....Та остави таз песен любовна.

За Християн Пендиков ми беше думата. Питай го него кое и как

Зависи, нормалните хора винаги се разбират нормално, без бой, с взаимни отстъпки, разбиране и общи интереси, мирът е по важен от всичко. Радикализираните елементи дето мразят всичко и всеки различен от тях, разбира се, не могат да се разберат с никой. Има както такива палестинци, така и такива евреи. Точно последните индивиди прецакват работата, тоест трябва и двете стран тези хора да ги идентифицират и нулират, но това не е лесно, а и едва ли ще стане. Тоест засега се очертава леене на кръв, омраза и нестабилност.

Исторически доказан факт е, че с психясалото "аллах акбар" не е възможно мирно съжителство ни в Израел, ни в Европа, никъде! Както и с бандеровското "слава Окраине"!

колкото кучето и котето .

Нещо не сте наясно драги. Прибрах бездомно коте. Ядеше от паниците на кучетата ми. обичаше да спи на гърба на мъжкото "масажираше" с лапи и мъркаше. На женското се гушеше в козината около врата и. И в същото време женската гонеше в двора котки решили да преминат през него. Едното си е домашно коте, другите са нашественици.

ИЕРУШАЛЕМ-на иврит ИЕРУ-ИЗГОРЯЛ,ирационален,невъзможен ШАЛЕМ/ЩАЛОМ-МИР,Спокойствие,ПОКОЙ

Не, не могат.

Ма ше се избият :)

Само,като гледаме снимките,арабелите са си чисти манг.ли,израелците живеят светски,а арабалите мародерстват,убиват,радикализират се,не учат,масово са без образование,затова и вярват на терористите от Хамас,които им четат отделни редове от Корана,промиват им мозъците от малки и мечтата на арабелите е да умрат на фронта,като мъченици...

Европа, България, Израел никъде не искат арабелите, но няма отърване от тая паплач.

То не, че и чифутите ги иска някой!

Не могат. Палестинците ги пуснаха на тяхната земя, а евреите за благодарност почнаха да ги избиват и да завземат все повече и повече. Няма как да съжителстваш с паразит. А паразитите са евреите.

Горда Меир си пазела палестинския паспорт издаден от британците, и тя ли е палестинка?

Не, тъпако, тя е украинка. И като се е преселила на палестинска земя са ѝ дали палестински паспорт.

не могат да съжителстват.Ценностите, които изповядват са несъвместими и взаимно се изключват.Братовчеди, с общ праотец Авраам са, но благословенията са чрез Авраам-Исак-Яков, а не Авраам-Исмаил...или Авраам-Исаак-Исав....и непредпочетените мразят избраните.

Всички тези събития в Близкия изток всъщност показват истинността на Библията,в която е посочено и решението на проблема и той няма да е по мирен път.А победител ще е Израел, който и до момента не е загубил нито една война с многократно превъзхождащи го противници,на практика целия свят.

Как да не е загубил. Преди някокко години Хизбула им набиха канчетата, малко преди това Хамас. Я четете малко бе, диваци с мания за величие.

За Поета!

Набиха ти го на тебе хизбула. Всеки път едно и също - мангасарите почват войната и ядат дебелия и става все по малка кочинката им

Всяко семействи в Израел имало убежище а нямало патлак то се вижда колкомим пука на еврейските управлявящи за "богоизбраното" им население

Баща ми е израснал в Ирак с араби и казваше: "Никога не можеш да им се довериш".Ами те се доверяват само на корана, който е изпълнен с омраза към евреи и истинските християни. Сура 5, аят 51 "О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни! Един на друг са ближни те. А който измежду ви се сближи с тях, е от тях".

Затова пък моя баща разказваше, че ако арабин ти стане приятел е до гроб. Но намразили те, жална ти майка.

за тия тъпи нискоинтелигентни цигани.

Няма как да ти е истински приятел дивак, чийто Бог е сатаната.Защо същите в момента не помогнат на единоверците си в Газа, а само приказват?

Мюсюлманите са 1.2 милиарда. По данни на най-различни служби, радикалите са между 15-25%. Тоест, хора които искат да разрушат всичко което не съответства на исляма да има Шария.

Мюслитата не. Могат да съществуват като равни с други религии те искат да доминират!

Това е доказателство че различни народи не могат да съществуват в рамките на една държава, друг пример е Австро-унгарската империя. Колко прав е бил фюрера с лозунга Един народ, една държава.

А над 39г ни лъжат че имаме мирно съвместно съществуване с турците и циганите а те всъщност си правят каквото искат а ние ги търпим :)

Пич, по соца и циганите и турците си знаеха мястото. Работеха и не се правеха на интересни. Сега ние слугуваме на циганите. А турците ги мачка тяхното ДПС.

няма по-прокажено-педофилно, педераско племе от юдеите в израел! гнусотията им педалска надминава тая на содома и гомора! израел трябва да бъде унищожен, като картаген! Бог с нас

Бог не е с вас и това ще го разберете по болезнения начин.

ти е китарата

Аллах с теб .. ишалла , така е по добре а :)?

Хайде стига с тези 700 000 разселени араби. Това е станало 1948. Значи след втората световна са разселени 12-15млн. хора. Само от Чехословакия са изгонени 2 700 000 немци. От Полша също над милион. От Украйна пък към Полша бягат Поляци(границите са преместени). И още и още. Никой не мрънка. След 1948 пък всички арабски държави гонят своите евреи(и те са около 700 000). Еми къде да отидат тези евреи? Отишли в Израел! Всъщност дефакто арабите са причината да се вкоренят добре евреите в тези територии. И колкото и да мрънкат срещу евреите, арабите ходят там да бачкат. Има почти 2 000 000 араби в Израел, а колко евреи има в Палестинските територии? Така че кой е този, който не може да толерира друговерци? И не успява да живее в мир.

Да, немците, поляците и украинците изобщо не се обичат. Поляците не искат репарации. Даже Франция е първа приятелка на Германия. Великобритания също добре съжителства с Европа, дори излезе от ЕС.

Добре де, мрънкат, но никой не е хванал ножа.

Да... нали не мислите че без "лидерите" и супер едрия крпоратив ... щеше да има война в Украйна дори... хамас също са създадени с много пари.... после като се завърти машината възпитаване в омраза и леене на кръв... и готово...

Бог с нас крайно време е да кажем прочутата фраза: израел трябва да бъде унищожен, като картаген! и така ще бъде! Никой не може да съжителства с изродите-юдеи, които вечно плачат на берлинската стена на плача, че били холокоствани, заради семитизма си. ми, даже ви е малко, юдеи-масови престъпници, педофили и психопати!!!! Бог е трябвало не само да ви разсее из земите Си, а и да се постарае малко повече, срещу богохулниците и богоборниците, като юдеите! Бог с нас

Когато започнат да хвърчат перални и сушилни.

Няма как! Мразят се в червата!

НЕ Давайте следващия въпрос.

мир ще има само в гробищата

Заглавието е пълна идиотчина.. ми не докато има само израрл не.. ако има държава палестина може би... а и по дълга статия препишете...

Ако не им "помагаше" ФАЩ!

Във Филистима, евреите трудно живеят, камо ли да съжителстват!

Едните в Израел другите в Палестина и готово

Добре де, кои започнаха кървавите изстъпления. Да ги оставят безнаказани ли и да си позволят нови и нови. Хамас е терористична организация, която си позволява да провокира всеки ден евреите. Всяко еврейско семейство има бомбено убежище, почти няма ден в който да няма инциденти с палестинците. До кога и колко да ги жалят, видяхме ги до къде стигнаха.

Че си прост разбрахме. Ма напъни се малко бе. Имаш интернет. Чети. Ако не разбираш английски има преводач. Почни от решението на ООН United Nations Security Council Resolution 244, adopted unanimously on December 22, 1967

..живял съм там, знам как стоят нещата...

И знаеш как стоят нещата. Брей..

Е как кои - жидовете! Още през 47-ма на минлия век! Кво не разбра! Кво неясно има!

Ако не помагат на по-слабите и оставят по-силните да победят, след това всичко ще е наред. Същото се отнася и за Украйна, войната там щеше да свърши преди 2 години ако не ни принуждаваха да "помагаме" на някой без никаква полза(за нас)

Тоест, Иран да спрат да помагат на Русия и Палестина?

Ватниците да спрат производството на перални и лопати.

на гробищата

Последните почти 100г. не ви ли дадоха отговор на този въпрос? Колко още хора трябва да умрат за да си отговорите?