Мобилното приложение еЗдраве пести време на пациенти и лекари

То повишава контрола над медицинските изследвания и предписани лекарства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната имитация на реформи или много шум за нищо

За чий х.. ми е това досие, като сега не мога да проверя с какъв код ми е издадено електронното направление и къде мога да се запиша с него? Нито пък лекарят може да провери, защото аз трябва да му кажа ЕГН-то си и датата на издаване на направленито и той трябва да е пред свободен компютър с ел.подпис и интернет, за да ми даде евентуално нужната инф-я и то при условия, че талона на направлението отговоря на критериите на договора сключен между лекаря и НЗОК? Тези ел.направления направиха още по-трудна работата с тях и за пациенти и за лекари. Единственото предимоство е, че ако е сбъркано направалението и ти си при правилния специалист, ОПЛ-то може да го коригира в реално време и да не се разкарваш но пак с уговорката, че това ОПЛ трябва да е на работа... Опитахме се да направим нещо хубаво, то взе че стана както всеки път!!

Значи в крайна сметка всичко си остава същото... защото пак ще ти трябва електронен подпис. Апропо, какво стана с онова обещание че всяка нова лична карта ще върви с личен електронен подпис на гражданина на който е издадена картата, пък той ако ще да си го ползва;)

Ха! И колко е защитена тази информация? Данни изтичат от институциите като вода през сито, вие сега искате още вратички да отваряте?!

Поредна стъпка към налагането на медицинско-фашистката тоталитарна диктатура. Всеки, който доброволно си инсталира такова приложение е кретен.

Първо, приложението не е на лекарите, а на Информационно обслужване. Второ, данните Ви вече се записват и достъп имат всички. С еЗдраве И Вие ще имате достъп.

Сигурно и застрахователите също?

А как да го активирам с електронен подпис на мобилно устройство, като моят е само за компютър??? А който няма ко да прави?

Това само в загубена държава като България може да стане! Сульо и Пульо да си вади информация за лечение, изследвания и да си ги разнася където му падне. И като хакнат системата 2-3 пъти, излиза информация, която би трябвало да се знае само от лекуващ лекар и пациент.

Всеки, който си инсталира приложението, сдравната вноска става 5 лева на месец.

Имам няква драма с пръстите. Отивам при дофтора, след като ми въведе оплакванията ме налазиха с обаждания покана за нов рехабилитационен център в София, правете си изводите сами.

Как точно ни помага това приложение?! Че ние на лекарите не можем да разчитаме, а те трябва да ни спасяват.

Усвоява Ви средствата, как какво? Иначе, какво ще правите с толкова много средства?

Държавата да направи приложение и да не иска електронен подпис! ИДИОТИ!

Притеснява ме, че някой ще хакне здравните картони на цяла България. Така всеки престъпник ще знае кой от какво е болен и какви лекарства пие. Да не говорим, че тези досиета ще се продават на фармацевтичните компании. Първо трябва да се инкреминира достъпа и следователно защитата.

Изобщо не трябва да има достъп. И в момента информацията която получава българския пациент е в пъти по-голяма от тази която получават пациентите в развитите държави!

Това "здравно" приложение идва след като НАП подариха на света финансовата информация на всички български граждани. Честито и да си го ползвате със здраве ! :p)

Значи "дава достъп на потребителите до личното им здравно досие". А дали ОСВЕН ТОВА не дава достъп И НА ВСИЧКИ ДО ВСИЧКИ здравни досиета, включително и моето. Това защото е изключително некадърно направено, през пръсти, като всяка държавна работа?

Приложението ще се казва : бг мама. Да ва ш…….ибат калинките мързеливи ,алчни лекари

И каква е алчността в слуая на лекарите? И на тях им го забиха с тези ел.гпупости! Занете ли колко време се губи сега да намериш ел. направление, ако не знаеш ЕГН и дата на издаване на направлението? Знаете ли ако се тръси по НРН номер, че не винаги излиза инф-я. Преди си беше на хартия, виждаш за оого е издадено, от кого и т.н. Сега - пълна магия!