Танев се закле: Матурата е ”изтекла” след 9 ч.

Образователният министър проф. Тодор Танев заяви, че информация за матурата по БЕЛ не е изтекла от МОН. Имало изтичане след 9 ч., когато матурата бе започнала.

Обратно в новината

Коментари - Танев се закле: Матурата е ”изтекла” след 9 ч. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 20 години няма нито един честен конкурс или изпит ...и макар " хванати в крачка " виновни не се откриват . Тези тлъстогъзници пускат някакви елементарни обяснения и ....се измъкват !? А нещата не са сложни - прокуратура , 2 затворени и край . Да не говорим , че матурата просто трябва да се анулира и да се проведе отново !

ТЕЗИ, КОИТО БЯХА ИСТИНСКИ МЪЖЕ, СЕ КЪЛНЯХА ПРЕД РЕВОЛВЕР, КАМА И БИБЛИЯ. ТЕ ЗНАЕХА КАКВО ГИ ЧАКА, КОГАТО ОТСТЪПЯТ ОТ КАУЗАТА. А КАКВА Е ВАШАТА КАУЗА Г-Н МИНИСТЪР? ИМАТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ ТАКАВА? АКО НЕ Е ДАЛАВЕРАТА КАТО НА ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ, ТО КАКВА Е ТОГАВА? ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА КАКВО СТАВА В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ? УЧИТЕЛИТЕ СА МЪЧЕНИЦИ, ГОТОВИ НА ВСЯКАКВИ УНИЖЕНИЯ САМО И САМО ДА ЗАПАЗЯТ БРОЙКАТА НА УЧЕНИЦИТЕ И РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА КАТО СЛЕДСТВИЕ. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ НАД ПОЛОВИНАТА ОТ УЧЕНИЦИТЕ НЯМАТ ЗНАНИЯТА, НЕОБХОДИМИ ЗА СЪОТВЕТНИЯ КЛАС И САМО ПРЕБИВАВАТ В ЧАС. В УЧИЛИЩЕ ТЕ НАУЧАВАТ, ЧЕ БЕЗ ДА СЕ ТРУДЯТ МОГАТ ДА ПОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ СИ, Т.Е. ТЕ НАУЧАВАТ ЗА СИЛАТА И МОГЪЩЕСТВОТО НА КОРУПЦИЯТА. СРАВНЕТЕ ЗАКОНА ОТ 1992 И СЕГАШНИЯ И ОТКРИЙТЕ ПРИЛИКИТЕ В УЖ СЪЩИЯ ЗАКОН! ВИЖТЕ КАКВО РАЖДАТ ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ - ИЗВРАЩЕНИЯ И БЕЗХАБЕРИЕ. ДИРЕКТОРИТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СЧЕТОВОДСТВО И ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС, ЗА ЗНАНИЯТА КОИТО УЧЕНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА УСВОЯТ. РОМИТЕ НЕ НАУЧАВАТ БЪЛГАРСКИ. ТЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ. ЗАСЕГА СТИГА. ВИЕ СТЕ НА ХОД Г-Н МИНИСТЪР!

Дефиниция за "Пета колона"-съвременен вариант. Това е група хора, които работят за чужди сили (държава) като ерозират българската държавност на наша територия. На практика това са еничари, от малки възпитани в предателство към род и Родина.

Говорим за драскачите, разбрали неразбрали за какво става дума и нагнетяващи Психоза и напрежение, нали?

Всеки читав учител по БЕЛ би решил тази матура за не повече от 15 минути,пиейки си кафето,ако работят в екип и интензивно ,отговорите са на тезгяха за 5 минути

нещо не ми се връзва! имаме "издател",който с факти разказва как и защо е издал темата,още повече,че ще го направи и следващата година,а простаците се ядат с министъра! мвр-то да залавя"яворов" и готово! защо трябва да се стига до там,че министърът,който явно няма нищо общо с това,да се кълне в децата си!!! както винаги,проблемът се разглежда от към грешния му край!!!

След като дълго спорихме с приятели стигнахме да следния извод: МОН не са пуснали въпросите за матурата и корупция няма. Това е инсинуация, която само повдига градуса и произвежда работа за няколко журналисти. Ето защо: Въпросите се разбъркват и пускат непосредствено преди матурата, когато всички ученици са в клас. За да се отговори на въпросите е необходим не повече от час. това означава, че човек, който е научил въпросите след избирането и отварянето им е пуснал отговорите в публичното пространство. Няма как тези въпроси да са продадени преди датата и часа на матурата. Ако бяха разпространени предварително, то те нямаше да са разбъркани непосредствено преди матурата. Който мисли по друг начин нека се обоснове.

За въпросите, ОК! Но за темата, която изтече предната вечер, какво ще кажеш?!

Не съм изтекъл темата, бе! Не разбрахте ли? Исках да накарам абитуриентчетата да четат.

Съсипахме си всичко! Образование, здравеопазване, наука, промишленост, земеделие, животновъдство, енергетика, социални системи ....всичко отиде под ножа. Сега сме болни, неуки, по-бедни от преди, утрешния ден е далеко, отново бачкаме по 12-14 часа както преди 100 години и на всичкото отгоре за година по пътищата даваме толкова жертви колкото за всички войни които сме водили през 20 век. Кое му е хубавото и щастливото на този живот който живеем сега питам аз? Кое му е свободното като това е само една думичка ако не си крадец, мутра, политик или мама и тате бивши партийни другари или спортисти от "олимпийски надежди"....кое му е по-доброто и хубавото отколкото преди 25 години...да не би това че сега всеки магазин е кореком, демек влизаш разглеждаш и излизаш. Боже, за отрицателно време се върнахме в 19 век уж за по-добро...каква поредна и последна грешка.

Докато образованието е проспериращ сенчест бизнес, така ще е. Лошото е, че като са го подкарали през просото, дори да спре далаверата от частни уроци, екскурзии, балове, врофинансирани безумици и т.н., при тази анархия и пълна незаинтересованост, образованието да служи на обществото, инерцията ще отведе българското училище към катастрофа.

Вместо този дрис.ък да се кълне по медиите, да вземе да сложи по едно заглушаващо устройство за мобилни телефони във всяко училище и проблема ще бъде решен. Иначе е много жалък дори и да се заклева в чорапите на баба си, и трябва по-скоро някой да го махне от министерството. Просто не е за там този човек.

ЛОМОНОСОВ ЛЪЖЕ!!!

В 9 ама предишният ден.

Дано разкрият този нагъл мошеник!

Напредват към адекватността,верно-със ситни стъпчици,но напред,довчера,зам.министър Кастрева с поглед,компаративно съотнасящ ме към учебника по психология и темата за адаптационното разтройство,твърдеше,че изтичане не само няма,но и е невъзможно да бъде възможно и кастреше всеки помислил си,че ще бъдеш в бяло е попаднало в тъмната индия на образователните ни експерти и чиновници

Хора, готови да дават и хора готови да взимат пари колкото щеш. Това е само началото. Вече има хора завършили висше образование, които ме могат да вържат едно изречение. Това в бъдеще ще стане масово явление. Когато аз завърших образованието си много, ама много малка част от колегите преписваха. И бяха за подигравка....дали сега е така?.....

Някой защо не провери, дали не са направени 30-40 профила, а?

..от някой журналист, търсещ сензация...

Бойко, разкарай го тоя избушеняк....

ГОСПОДИН МИНИСТРЪР, ОТ ВАШАТА КОЧИНА ТАКАВА СВИНЩИНА СЕ НОСИ, ЧЕ УМИРИСВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВА ДА Е СЛЯП ЧОВЕК, ТА ДА НЕ ВИЖДА, ЧЕ ЦЕЛТА НА ПОДОПЕЧНАТА ВИ СИСТЕМА Е ДА СЕЕ МРАК И НЕВЕЖЕСТВО КАТО ГОТВИ КАДРИ - ПОСЛУШНИ ИЗБИРАТЕЛИ. ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА ВИ ПРИПОМНЯ ЗА ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ НА УЧИЛИЩАТА, ИНСТРУКЦИЯ 2 НА МОН ОТ 29 ЮЛИ 1994, КОИТО ДЕ ЮРЕ И ДЕ ФАКТО УЗАКОНЯВАТ БЕЗОБРАЗИЯТА. НЕ СИ ЗАРАВЯЙТЕ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА Г-Н МИНИСТЪР. ИЛИ РАБОТИТЕ ЗА БУЛГАРИСТАН КАТО ПРОВИНЦИЯ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, А?!

МОН нямат нищо общо с пропагандата на опозицията. Посредством БТВ и НОВА се убеждава обществото в една лъжа! Не е честно да лъжете, и без това вече хората бягат от тази държава на профанизирани идиоти.

е как пък никой, от министъра, през чиновничките, до учителките, не видя грешка в себе си? за всичко са виновни децата. разбрахме

Мдааа. Така са свикнали учителите. Децата били лоши, мързеливи и какво ли още не. Наскоро казах на една госпожа, че на мен пък ми омръзна да слушам техните оправдания и това, че никога на търсят вината И в себе си. Има и изключения, но са малко.

По-простото обяснение е по-вероятно. Някой ученик (може и квестор) срещу 100 лева снима матурата с телефон и я праща. На неграмотните организатори им трябва час и половина да я решат с 1-2 грешки и с смс изпращат отговорите на всички останали. Това обяснява защо има толкова много оферти с различни цени, защо трябва време и защо в отговорите има грешки. Това са множество независими предприемачи, не вярвам да е замесен самият източник в МОН. Тогава щеше да е много по-централизирано. А и аз съм останал с впечатлението, че те в министерството със всичките варианти, тайни пароли, тегления и т.н се взимат толкова насериозно, че чак е смешно. Преписването става толкова по-лесно с по-примитивни средства.

Пак има пари намесени в цялата история...

Дъщеря ми се възмущаваше, когато съучениците и явна преписваха и все си казваше ,ще ги видим на матурите. Е ВИДЯХА, ОЩЕ КАТО ИЗЛИЗАТ ОТ ИЗПИТА СЕ ХВАЛЯТ, ЧЕ СА ИМАЛИ ОТГОВОРИТЕ И СА ГИ ПРЕПИСАЛИ.Е в какво да вярва повече, дъщеря ми?

ако остане тук да учи висше, тепърва ще има да се разочарова от подобни неща. След първата/втората година вече няма да има желание да се старае и да учи. Тогава става тежко и жалко. Пък когато започне стажа си и първата по-сериозна работа с хъс и мерак, след 6 месеца ще бъде разочароване от атмосфера и действителност :) така, че има още какво да види :)

В Англия, като те хванат да преписваш и директно си събираш багажа и те гонят от университета, а ако си със студенстка виза и от държавата.

Преди 4-5 г. бях квестор на изпит по история в СУ, в сградата на химията, най-голямата аудитория. Около 5 колеги бяхме. В един момент толкова ясно и от4етливо се 4у звук от диктуване, цялата зала се извърна в посоката за странния шепот. Абе гледахме, ровихме, една колежка от радио прави некви гимнастики, дойде и оня Гешев... Нема лабаво - техниката е фърст клас. А сега е 2015. Когато преди време Клинтън беше в София и много се слухтеше изловиха един нещастник по медицина...

"аз ( нерегистриран ) 22.05.2015 10:01 .Айде, айде в цяла Европа това нещо го има! То пък все едно дипломите на всички вие дето ревете тука са ви истински ... да бе! Точно толкова, колкото никога никой от вас не се е качвал да кара пил! Ама моял ви се... " Ако твоята диплома е фалшива, не на всички са такива.

Аз имах матура след 7 клас, трябва да е било през 1963 година. По математика имахме 3 задачи, които трябваше да решим, като даваме обосновка на решението. Никакво преписване с СМС-и не може да стане по този начин. Ресурсът, който е необходим за съставяне на изпитни задачи, е значително по-малък, отколкото да се съставят хиляди тестове с отговори - така, както е днес. По литература не си спомням дори каква тема ни дадоха и дали имаше раздел по граматика. Но ако няма такъв раздел, от самата тема, която си развил, се вижда правописът ти. Това също не може да се изпрати с СМС. Освен това, вместо да се номерират отговорите на граматическите тестове, може просто да се зададат изречения или откъси от текст, в които да се попълнят/коригират/зачертаят съответни думи, препинателни знаци и т.н. Това също е препятствие за подсказващия. Но някой явно печели от бизнеса със съставяне на тестове и от бизнеса с подсказванията, а пък и нали трябва да отречем всичко създадено от нас до тук и да приемем с отворени обятия системата на Запада, която така горещо желаехме.

леле, ама ти си бунак :) бе! Твоето не е било матура бе :), Кандидатствал си за някакво специализирано училище:). А иначе матура дето не е тест?! Резултата ще е едно 60% двойки, следват незаети места в университети... цял бизнес ще замре! Осъзнай се!

Странни ще да са били SMS-ите през 1963 година ама като лъжеш де гледаш? По него време и през 70-те имаше късообхватни нискочестотни предаватели .

Тирамису, явно много високо са те вдигнали (ако разбораш италиански :) ) Сигурно това ти пречи да загрееш, че ако се проведат изпитите в днешно време по старите методи, с СМС-и нищо няма да се получи, а преписвачите и печалбарите ще останат на сухо. А изпитът ще бъде много по-качествен.

Децата са чисти и прекрасни души. Виновни са тези, които пишат законите, които ги наблюдават с камери от ранна крехка възраст, които ги образоват, които раздават пари по брой учащи се в университети и училища, които дават заплати по успеваемост/т.е. не пиши двойки и го пусни в по горен клас/ на учениците, които ще ти затворят училището, ако са малко учениците.

браво госпожо. аз като слушам учителките и чиновничките от мон оставам с впечатлението, че нашите деца до едно са престъпници, преписвачи, дрогиращи се и всичко каквото се сетите. радвам се, че има хора като вас, които виждат че нашите деца са най-прекрасните деца. винаги когато пътувам по света ги сравнявам с дебелите германчита, които не си знаят азбуката, тъпите американчета, които ядат картофки и като пътуват знаят само ЦВЕТА на линията на събуея (дори не им мъчат мозъците с номер или да не говорим за маршрут). и най-ме кефи, че "тъпите" "преписвачи" бягат в чужбина и се реализират, защото са "тъпи", а "умните" учители си седят тук и един ден тук ще останат само цигани и учители

Искаш да кажеш, може би " НАЙ ТЕ Е ЯД" ???

Ти в коя България живееш? Какви дебели германчета и слаби българчета....Аз живея го Гимназия и като гледам децата, особено момичетата са над 80 процента дебели...Къде видя тези слаби деца? Децата се били слаби до преди около 20години, сега е страшно.....

Така е!И аз съм виждал учители и квестори,които подсказват по време на външно оценяване.Ученици от 12 клас също се хвалеха, че някаква руса госпожа им помагала.Кого лъжем за добрите резултати, дами и господа?

Хванахте се с децата, а по-важни проблеми има. Това, което правите е стрес за родители и ученици. Ако са подготвени както трябва от Ваша страна няма да преписват! Не сте си свършили работата както трябва! Цялата работа Ви е такава!!!

Винаги ще преписват, защото са лошо възпитани, без достойнство!

Ти не си за там - смени си професията! Няма лоши деца - има лоши учители!

КОЛКО ПРАВИЛНО.......... Я ТЕЗИ ПАРИЧКИ ЗА ЕВРОПРОЕКТИТЕ ДЕТО СЕ ДАВАТ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ФИРМИ И ХОРА ГИ ДАЙТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТА И НИЕ ДА УСЕТИМ НЕЩО........... ТА ДА СИ УЧИМ ДЕЦАТА И НИЕ В ЛОНДОН И БЕРЛИН!!??

Няма нужда цяла седмица да се тръби, просто трябва някой да си свърши работата. Иначе, проблема въобще не е маловажен - все пак това са бъдещите икономисти, инженери, лекари. Ако те сега си плащат за да вземат изпитите, после ние ще си плащаме, че сме си затваряли очите.

Има един, който си върши работата. Това е министъра проф. Тодор Танев:Заповед РД 09-320/04.03.2014 година за одобрение на учебни помагала ЗАПОВЕД РД09-1649 от 11.11.2013 г. на министъра на образованието и науката за одобрение на учебни помагала по майчин турски език за учениците във II и III клас.....

Айде, айде в цяла Европа това нещо го има! То пък все едно дипломите на всички вие дето ревете тука са ви истински ... да бе! Точно толкова, колкото никога никой от вас не се е качвал да кара пил! Ама моял ви се...

И защо да не спре това? С фалшивите неща и с карането пил? Или просто българите са генетично увредени, потомци на крадливи, хунски племена?

Нека всеки да говори за себе си. 15 години след завършването още помня какво сме учили и го прилагам в настоящата си работа. Нямам случай на платен изпит и помощни средства по време на изпита.

Браво на теб, ако е така, но си изключение. И добре го знаеш.

Според мене, тези, които са продали отговорите трябва да бъдат съдени като за престъпление срещу държавата! Това не е просто някакво си административно нарушение, ами е е търговия с дипломи, фалшификация на едно цяло поколение! Утре тези хора ще са на пазара на труда, без реално да могат да си напишат името! И защо? Защото някакъв си чиновник взел едни мизерни левчета! За тия ми ти мизерни левчета той продава и по-точно предава цяло едно поколение зрелостници! Той обезценява труда на всички учители, които толкова време са се блъскали да ги научат на нещо и накрая какво? Плаща си някой 200лв и има верните отговори, после диплома с 6! И така ли стимулираме младото поколение да учи и да се развива? Как аз да обясня на децата ми след време, че то трябва да се учи да се работи, да бъдеш свестен и честен човек? Те виждайки това, ще ме гледат като едно извънземно и с право! Благодаря ви дами и гопода от МОН! Страхотен пример давате на младите!

не се ли вземаш прекалено насериозно?

Ами образованието си е сериозно нещо... не мислиш ли?

Тестовете да са направени така, че да изискват разсъждения. Никакви такива А, Б, С, Ъъ. По математика с да се явяват с всички формули. Тестът да е пак проверяване на някакво логично мислене.Да решават задачи, а не да се напъват да заучават формули наизуст. Ако си тъп и не знаеш това къде си го изучавал и за какво си го изучавал не могат да ти помогнат подсказани формули. Да помислим когато един научен работник, даже като се бори за професорска степен, дали по спомени си пише трудовете или се е заринал с томове, НАПИСАНА ВЕЧЕ ЛИТЕРАТУРА. Кой тръгва в живота да превежда без идиоматичен и всякакви други речници по английски? Кой? Може би преводачите? Абе ние мислещи и знаещи или зубрачи отглеждаме? По география също може да са такива темите, че да се проверят могат ли да мислят или да зубрят. Е тогава може би ще намалеят финансите и енергията за борба с преписвачите. Да се мисли и за проверяващите на какво ниво са? Дали и те са само на А,Б, Ъъ/сверени с литературата по въпросите/, дали тези проверяващи не са спечелили огромни суми да дават частни уроци. Могат да проверяват само тези, коита по университети и училища организират безплатни курсове за желаещите. Вдигайте заплатите на учителите незабавно. Не може примамка за млад учител в отдалечен район, с деца от необразовани семейства, да е 500лв и те да са избиват за едно място. Райони без аптека дори, да не говорим за лекар. Какви заплати им предлагат тогава в средностатистическите училища. В България никога не се търсят причините, а се борим с последствията. Приятен ден.

Бабке, научният работник, дето се бори за професорска степен, трябва да знае и покаже какво са направили други преди него и плюс това да направи нещо, което другите не са направили. Твойто унуче обаче, дето се явява на матура, трябва през всички години на учение да си е направило труда да запомни двайсетина формули, за да решава задачите. Викаш и таблицата за умножение да си носи, що да си уморява главицата да помни...

От няколко дни имам чувството, че зрелостниците и учителите им са най-големите престъпници в тоя държава! То не бяха видеокамери, то не бяха стотици наблюдаващи, то не беше заглушаване на мобилен интернет.... Егати тъпотията! Може ли да се пада толкова ниско! И това ли е проблемът на българското средно образование! Вместо да се преосмисли тъпия начин за провеждане на т.н. матури, цяла седмица ни занимават с простотиите на няколко

и всичко това за сметка на здравето и психиката на децата

TIREX

повечето от т.н деца са на "бело" и бира с водка и текила/това за здравето/..психиката им се крепи на кинтите които родата им дава..

TIREX

докато е с тестове ще е така нека развиват някоя тема писмено. /дори в математика и физика може да се пише за теория ,сегашните "матури " трябва да се отменят щото са някаква мижава работа...

я кажи кой е президента на канада

Stefan Stoimenov

Кралицата.

Аз имах матура след 7 клас, трябва да е било през 1963 година. По математика имахме 3 задачи, които трябваше да решим, като даваме обосновка на решението. Никакво преписване с СМС-и не може да стане по този начин. Ресурсът, който е необходим за съставяне на изпитни задачи, е значително по-малък, отколкото да се съставят хиляди тестове с отговори - така, както е днес. По литература не си спомням дори каква тема ни дадоха и дали имаше раздел по граматика. Но ако няма такъв раздел, от самата тема, която си развил, се вижда правописът ти. Това също не може да се изпрати с СМС. Освен това, вместо да се номерират отговорите на граматическите тестове, може просто да се зададат изречения или откъси от текст, в които да се попълнят/коригират/зачертаят съответни думи, препинателни знаци и т.н. Това също е препятствие за подсказващия. Но някой явно печели от бизнеса със съставяне на тестове и от бизнеса с подсказванията, а пък и нали трябва да отречем всичко създадено от нас до тук и да приемем с отворени обятия системата на Запада, която така горещо желаехме.

Където е текло, пак ще тече :)

Защо да им заглушават телефоните, направо да им съберат апаратите и да ги заключат в периода от 8 до 11 часа. А служителите с достъп до определянето на въпросите и задачите да ги заключат в една стая барбар с министъра ... ще бъде мн забавно.

ха на бас,че ако беше в канада или исландия самият президент щеше да се премести за ден в някоя резиденция и сам би разрешил заглушаването!защото много добре разбира,че подобни преписвачески практики са като тумор за нацията която го е избрала!а нашите дървари...

абе в мон по простотия ли ви избират бе? уж образование, а сте най-простите. в канада няма президент. има генерал-губернатор на кралицата

че на нито една друга администрация не би и хрумнала подобна тъпотия. Вие търсете начини да накарате учениците да вземат и да попрочитат нещичко, да имат адекванта на днешните изисквания подготовка, а не да се чудити какъв ченгеджийски номер да си врътнете!

Като гледам как пишеш - попрочитат, чудити, - май на матурите трябва да има диктовка, тестовете не вършат работа. Но ПЪРВО ДА НАПИШАТ НОРМАЛНИ УЧЕБНИЦИ, че ако сега трябваше да уча български език по учебниците на детето и аз щях да съм неграмотна.

Ако не ги хванат продавачите които дават отговорите, а нормалните деца в които се инвестира в уроци бъдат така долно прецакани от някакви бюрократчета, то трябва да има оставки!

Щом трябва да се инвестира в уроци, за какво ни е тогава училището? Щом даскалите не могат да научат децата, нека ги уволнят икаквото си изкарат от частни уроци, това ще им е. Тогава ще видите колко са евтини частните уроци!!!

Маке, личи си че си някой прост селянин с анцунг с някоя 30 годишна барака бмв.Ако твето синче е просто като теб и с фуния да му наливат акъл пак ще си остане простак! Толкова си и ти родител за да прецениш детето ти как е с подготовката? Ти сядал ли си се него да го питаш какво учи точно в момента?

Меке, ще ти дам лек пример: ако ходиш да караш ски от училище - караш горе долу добре, а ако ходиш и допълнително да караш / както искаш го наричай - частно каране, сомообучениие и т.н. /, естественно за даден индивид, коефицентът на полезно действие се повишава. Т.е. ще стане по-добър скиор. И понеже много от учителите не са на нужното ниво или не им се занимава, много от родителите прибягват до допълнителни часове на образование за своите деца за по добри знания!

побъркват децата още в младежка възраст. после защо имало злоба и завист. в цял свят матурата е празник, чиста формалност. децата показват какво са научили за много години, а не какво ще напишат за няколко часа. а тук - по нашенски. не случайно в "под игото" е изпедепцан господин стефчов. днес имаме много стефчовци. те гледат да унищожат децата ни, те гледат да си приберат паричките като квестори, те гледат да лапат от частни уроци, те убиха петя дубарова. да се дъжат за полата на янка такева и да продължават да ни унищожават

Уважаеми ХХХ, на квесторите не се плащат пари. Нашите ученици трябва да се научат, че в живота на човека има период, в който трупа знания, за да е полезен после на себе си. Мисленето на всички трябва да се промени, ако искаме да живеем добре. Не е необходимо да учим децата си, че всичко се постига с връзки и мошеничества.

ами направете матурите по-човешки, уважама чиновничко от мон. не по стефчовски. и тогава няма да има нужда да има мошеничества както им викате вие. и каква е тая параноя да заглушавате телефони? да не водим война? рейнджъри няма ли да вкарате? много насериозно се взимате и ставате смешни. пияния и тая дето ни кастри ще си тръгнат, но лошото е че вие чиновничките сте невидими и оставате, а най-големите глупости идват от вас

Не си информиран май достатъчно добре. Квесторите не вземат пари, за това, че са квестори. Ако имаш познат учител питай го къде е на матурите и получава ли някакви пари за това. Мислиш ли, че на учителя от Люлин примерно му е много кеф да го пратят квестор в Богров на собствени транспортни разходи, а и трябва да е там в 7.00 сутринта. Аман от хейтъри вече...

ПРОСТИ УПРАВНИЦИ - СЛАБА ДЪРЖАВА!

дъртият пияндурник не знае на кой свят е

иска един здрав пернишки бой

С винкел или без?

а кастрева какво иска?

Бойко направи поне едно добро,махни този тиквеник!!!!!!!!!!!!!!!!!!

То кандидат-прокурор хванаха да преписва,та някакви дечурлига,дето не знаят правописа,но пък са компютърно грамотни и боравят с машинки ще уплашат.Хайде де!

Г-жа Ваня Кастрева е време да сдаде постовете.Видяхме и прическите и бижутата, но тя приложи опита си от София в цялата държава за да съсипе образованието и да направи училището търговска организация. В учрежденията за да има информационна сигурност телефоните могат да се заключват в шкафчета и да не се ползват. Мисля, че изявлението и , че за първи и последен път скалата е била известна преди изпита миналата година е меко казано първото изречение от оставката й. Миналата година кандидатства детето на съседа по сграда, но той има и още две деца.

Пич загубих се в изказването ти! А Кастрева още като директор на 2 ро не беше читава!Но явно слушка и ще папка!

С две думи - другарката Кастрева (кадър на ДПС) e крайно време да се махне от областа на образованието.

Ханъм Кастрева трябва да се окастри!

Проблема не е в телефоните а в издънената система на господата. Нормално, след като некадърниците не могат да го решат, да се опитат да прехвърлят топката на друг (някой да заглуши телефоните). Ма тогава ще се укаже, че има стационарни, които не се заглушават (та ще искат да се подслушват) след това ще открият интернетът и т.н. А всеки подобен опит за контрол е обречен на провал. Достатъчно е, тоя който изнася данните да се разбере с някой от вън, кой прозорец на канцеларията да отвори за да посочи кой от вариантите се е паднал.

Или Бай Ганьо е най прост на света или така му отърва! Дайте като има матури да правим биг брадър и да заглушаваме и арестуваме родители и близки на учениците! Тук където живея(Северна Европа)ако те хванат да преписваш ти анулират годината без право да продължиш! Презумпцията е че щом си решил по този начин да постигаш успехи не си достоен за това ниво на образование!

аз съм прост и вие сте прости

...па ние все с мобилни телефони,смартфони,таблети и какви ли не електронни джаджи ходихме на училище,а и изпитите ни не бяха някакви си "ТЕСТ"-ове с "ДА"и "НЕ",а съвсем реални знания ...Аман от тези разглезени ,калпави ,неграмотни ,мързеливи ,днешни келеши...

Дедоооо, хем не си информиран, хем си невъзпитан като гледам. Моето дете нито е разглезено, нито неграмотно. Обобщенията ти са много грешни! Нищо не е същото като едно време, нито децата /далеч не всички са калпави и разглезени/, нито системата.

ТОЯ "МИНИСТЪР" Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО НЕ БИВА ДА СЕ ЗАГЛУШАВА

Когато от някой нищо не става, той става просветен министър. Като някой си Тодор Танев.

Ей, голяма работа сме! От ученици и измамници!!! Кой лъжем - себе си...

Президентът има стационарни червени телефони, може да направи едно добро за децата и да седи 2 часа без мобилни телефони. Бай Тошо все с мобилни ходеше щото.