"Младост" стана петият столичен район с нова автоматизирана система за събиране на отпадъци

По думите на кмета Йорданка Фандъкова контейнерите са много по-щадящи околната среда

Обратно в новината

Коментари - "Младост" стана петият столичен район с нова автоматизирана система за събиране на отпадъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега остава да се погрижат и за по-тихото събиране на боклука. Безобразие е в жилищна зона в 5 ч. сутринта всеки ден да се събира боклука, като камионите вдигат невъобразим шум!!!

Дъното отворено още при вдигането и слагането обаче Фандъкова радостна. Тая в разпрани торби ли си носи боклука до контейнерите.

Контейнерите се стоварват не до тротоарите а навътре в уличното платно. ПО този начин се затруднява движението, а който си изхвърля боклука минава по мръсотията до контейнера. Така е във Връбница 2.

Sm3hurk0

Не знам тая напиняща се селянка, дали е ходила в други държави и да види, че контейнерите за смет са с чипове.. :))) Ама иначе сме ТОП, .., на първо място, от зад на пред :))) КАто правиш нещо, не право доброто, а най-доброто...:)))

ако искаш и в минералните води да сложат по един чип за отваряне?

Kalin

Доста примитимно изглежда как ги слагат и дигат

,, Кражб"а колкото може и тава е" Ps: - Кои ще вади чаветата!!!?

Ние в Гео Милев плащаме в пъти повече данъци от Връбница, Искър, Младост и си имаме стари кофи без капаци, нямаме тротоари и пътища

А в някои райони на столицата дори не ги събират, камо ли да ги извозват. Но пък и канализация няма там.

Само да не им изтича маслото на камионите на до всяка кофа когато ги вдигат.

Не те притеснява, че манджата пада отдолу преди да е стихнала камиона

Кражба като за последно! По всички възможни начини и по всички възможни направления!

Хубаво е Фани Ковачев да нареди след вдигане на колите малко да преметат всичко което е около кофите.Имам и питане,в Младост4 кучетата са без повод и намордник,та къде са инспекторите .НЯМА ГИ

Презастрояването не помага ,а увеличава конфликтите и температурата...

В Перник ги има от година ...и има къщички за животни в беда и 500 засадени Кедъра от Човек с личен автомобил с ремарке,и вода си носи и колци.... Има касичка в магазина , който иска помага

А Фандъкова като твърди, че са толкова екологични тези контейнери, защо никой не коментира "екологичността" на надписа върху тях, отпадъците да се изхвърлят в торбички. "Мисирките" да помислят малко и да се разкудкудякат подобаващо!

Във Варна от години ги имаме

Автоматичната система аналогова ли е, или безаналогова?

С ИТ карта и доцентска степен от спту :) Като днешните политици.

От 2001 живея в Леганес(Мадрид) и от 2010 година кофите за боклук се сабират от камион - робот. А сега вземете оправете посткомунистическа инфраструктура сега в в Софето

НО. Искам да обърна внимание на огромният повсеместен проблем със сметосъбирането. От месеци търся къде да изхвърля черна техника. Бяла приемат - черна не. Ако някой от СО чете, моля обърнете внимание, ще го входирам и официално: -изградете пунктове или система за предаване на черна техника. -изградете пунктове или система за стари дрехи и текстил. -изградете пунктове или система за малки количества строителен отпадък. -изградете пунктове или система за стари мебели и обзавеждане. В момента хората се чудят къде да оставят гореизброените и просто ги оставят до контейнерите. В последствие идват от сметосъбирането и хвърлят всичко на един куп. Това не може да продължава и така се влошава цялата система. Голяма част от тези отпадъци може да се рециклира в една или друга форма. В момента само се разхищават ресурси и пълнят и без това малкото депа. Можете да го направите, моля помислете в тази насока.

Браво Данче! Ще гласувам за теб за президент!

Контейнерите са големи и не влизат на местата на старите. Разхвърлят ги къде ли ме и пречат. Често отварянето им е проблемно и не става с лоста за крака, а трябва да го отворите с ръце (мръсотия). Камионите които ги извозват са страшно шумни . Особено е "приятно" сега през лятото когато всички прозорци са отворени такъв камион да мине в 3 през нощта. Контейнерите са тежки и ръбести. Асфалтът под много от тях вече е разрушен.

И разбира се, контейнерът е поставен на тротоара, за да пречи на пешеходците и да кара майките с колички да излизат на пътното платно. На Симеоновско, малко над Фантастико, има един такъв и само близкия светофар, заради който намалявт скоростта, пази от ПТП със сериозно пострадали. Като се прави нещо, се мисли колко работа ще върши и дали няма да създава повече проблеми, а не само какво ще гушнете!

Под всякаква критика е изпозлването на тези контеинери, през повечето време са пълни, а боклука е неприбран. За да можеш да си изхвърлиш сепарирания отпадък трябва да дебнеш кога ще мине камиона и контейнерите ще бъдат празни. Често обаче се случва контейнера за пластмаса да свободен, а този за хартия пълен. тогава изхвърляш хартията в при общите отпадъци. Имате още доста да оптимизирате системата.

Какъв сепариран отпадък те гони, бе това е смесен (битов) отпадък.

Контейнерите са из изцяло затворени. Всички животинки наоколо няма да могат да си намират храна. Обречени са. Ако това е щадящо за "околната среда" то нещо понятията ни са много объркани.

Значи разни свраки да разнасят боклука извън контейнера и после да летят по улицата е по-добре, така ли? За животните като котки и кучета редно да се вземат други мерки, като кастрация и оставяне на храна (която да не е боклук!) и вода на неподходящи места, а не да се размножават неконтролируемо и да разчитаме, че ще ги храним от кофите.

Абе, смръдльо, иди да им ги отваряш да се понадишаш...

В града животинките се наричат хора и храната си я осигуряват по друг начин.

Горките плъхчета ще умрат от глад ... заболя ме сърцето при тази мисъл :))

"автоматизираната система за сметосъбиране и транспортиране на отпадъците"!!!! Брей! Голема работа е това. Автоматизирана! Да разбирам ли, че това ще идва само да взема отпадаците и да ги транспортира? Идиотииииии, какво му е автоматизираното?

Значи, че няма да се вземат и закачат ръчно от хора на камиона, които после да ги свалят... Нещо, което в други държави, се прави от години, но тук е топ иновация.

Не това се вижда на снимките. Кое точно е автоматизираното?

Значи, че бай Мангау олекна с няколко работни места.