Ислямисти заплашват гръцки митрополит

Джихадисти заплашват гръцкия митрополит Амвросиос, който обвини гръцките политици в задкулисна борба срещу християнството, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Ислямисти заплашват гръцки митрополит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДНЕС СУТРИНТА МИНАВАХ ПОКРАЙ СИНОДА.СПРЯХ НА ЗЕБРАТА ЗАЩОТО ПРЕМИНАВАШЕ ЕДИН ОТЕЦ.ЗАГЛЕДАХ ГО , ОКОЛО 40ГОД. ВЪЗ ДЕБЕЛ ,ГОВОРЕШЕ ПО МОБИЛНИЯ, А НА РЪКАТА МУ ГОЛЯМ ЖЪЛТ ЧАСОВНИК!ИЗОБЩО НЕ ПОГЛЕДНА НИ НАЛЯВО, НИ НАДЯСНО, А ПОРЕШЕ ВЪЗДУХА С ГОЛЯМОТО СИ ШКЕМБЕ, КАТО КИТ!В ТОЗИ МОМЕНТ МИ ЗАПРИЛИЧА НА ВСЧИКО ДРУГО, НО НЕ И НА ДУХОВНИК!

Този път сбъркаха.Много.Да настъпиш византиец е много опасно.Все едно да настъпиш по мазола евреин.С гърците шега не бива особено с ГПЦ.Те не отстъпват по влияние на Ватикана и ако посегнат митрополита ще им се види тясна Слънчевата система.

Браво и Бог да го поживи! Ето така трябва да се държи един духовник! Да бъде водач на всички православни християни! Не съм видял в България да има такива духовни предводители. И после се чудим защо цигани и турци ни правят на маймуни в собствената ни страна.

Този не е по различен от джихадистите. Някой искат да превърнат Гърция в христиански Иран...

Ако залашат Архондо , наше, РБ-таекокондо ? Гащите им, ще разскъса, на две, и тестеците им бес сол ще изеде! "НПНПБ" - Нова Партия Набожно- Патриотични Бабички

Браво на митрополита, крайно време е да се каже открито че мюсюлманството е заплаха за всички други религии и да се подготвим за отбрана а не да се правим че нищо не виждаме !!!

Ислямисти заплашват гръцки митрополит Митрополита казал , че му дреме на жезъла.

Областта е "Калаврита",а не "Калаврия".... Дядо Амвросиос,е един от най достойните Свещеници в Гърция!! При него,няма двоен стандарт,и винаги казва това което има за казване,без да се "церемони"!! В случая,говори за управляващите,и за водачите,а не за обикновените мирни мюсюлмани...Доказателство за това,е фактът,че в социалната кухня която е организирал,храни и мнозина мюсюлмани,без да задава въпроси!Освен това,винаги е твърдял,че човешката болка,и човешкото нещастие,не познават граници,религии и етноси!! Има издадена"смъртна присъда"и от нацистките боклуци на партията "Златна Зора"защото ги обяви за антихуманни и антихристяни,по повод тяхната омраза към други религии и етноси!!Ама,не му дреме,защото е пич,и отдаден на Християнското учение!! Митрополията му,плаща на лекар,за да обикаля домовете на инвалиди,и тежко болни-неподвижни пенсьонери,и да ги преглежда..Направи старчески дом,и организира летни почивки за социално слаби-независимо дали са гърци или чужденци,и независимо от това,каква религия изповядват!! Подпомага финансово,студенти от бедни семейства!! Владиката,е "икона"за гръцките граждани,и който посмее да му посегне,ще бъде моментално "транжиран" от хората!! Данно,някой ден,всички Свещеници и държавници,заприличат-поне малко-на него!!

Излишно е да сравнявате БПЦ с гръцката. В Гърция никога не е имало комунизъм, никога не е имало народен съд, който да им избие цвета на нацията, никога атеизмът не е бил издигнат до държавна форма на управление. Иначе българските свещеници си вършат работата, църквите са отворени - който иска да ходи и да слуша. Ако повече хора ходеха и живееха като християни държавата ни щеше да е в съвсем друго състояние.

Народният съд в България изби боклука на нацията, а църквата ни е била мошеническа организация далеч преди 1944. Замисли се защо в старата българска литература винаги попът е предател и върти далавери...

Народният съд в България бе създаден от червени боклуци и изби елита на нацията. Около 100 свещеници на БПЦ са били репресирани от червените московски боклуци. 20тина от тях са убити...... Днешното поколение на червените боклуци са напълзели и в синода ......

То като се замисля и в България никога не е имало комунизъм.Не знам на това дето го замени сегашната"демокрация" защо му викат така,ама щом сте рекли.....

"в България никога не е имало комунизъм" Не си прав - вече 70 г си е чист комунизъм :(

Спокойно, то и без това казват, че с настоящия темп на развитие/експлоатация на земните ресурси нашата цивилизация няма да преживее повече от още 2-3 поколения, разбирай около 100 г. От началото на индустриалната революция сме изсекли половината гори по Земята, мислите ли, че Земята ще ни търпи още много дълго? Каквито и други проблеми да имаме помежду си, расови, етнически, икономически и т.н., те ще бледнеят пред това, което ни чака в планетарен мащаб. Около 2050 г. населението на Земята ще достигне 9.5 милиарда. Това е с 30-35% повече от сегашното. Тези хора трябва да ядат и да пият вода и да потребяват петрол и др. ресурси. Аз не виждам как ще стане тази работа, освен ако планетата не реши да ни рестартира, за пореден път. Гледайте на нещата от по-висша гл. т., а мюсюлманите дори да ни превземат - просто ще си умрат тук, а не там.

скоро време ще пламни истинска война,между исляма и християнството.ИДИЛ или ИД,бе създадена от Службите на САЩ,Англия и Израел за да се разпали тази война навсякъде.Погледнете на карта всичко около Израел гори ,за да е във безопасност Израел.Тази война срещу Християнството я водят не от вчера.Света трябва да е покорен и покорен ,за явлението На евреина Антихрист,който Сатанистите-Талмудисти скоро ще представят на света.Като космически Христос.Толко зле ще стане колкото не може и да си представите.

Да бе - и Салахадин (XII в) е бил субсидиран от САЩ.

точно от евреите usa-русся-исраел

в гърция в църквите им се усеща че има живот

Да не е заради посещаемостта? Ако - да, теб кой те е спрял?

не въобще не е това, има радостно настроение , има живот..общение

утре ще кандидаствам за гръцко гражданство

Колкото са луди тези ислямисти, толкова сте луди и вие, журналистите, които пишете новини като тази. Нищо общо няма с действителността - изказването на митрополита е публикувано в сайта Jihad watch, който е консервативен, католически сайт и е номер 1 антиислямски сайт в щатите... А пък вие "сайт, контролиран от ислямска държава". Ама толкова ви е акълът.

Търси евреина...

Гърците пък какво са ревнали? Те самите се бореха ожесточено срещу други християни в региона - дори по-ожесточено, отколкото срещу мюсюлманите. Костурският епископ Германос Каравенгелис е обикалял с турските потери, преследващи четите на ВМРО и лично е плащал на разни катили даизбиват мирното българско население. Така че - да не му знае много устата на дедо Фанариот, защото гнусните им дела се помнят!

така е, продажници са г"рците, но и ние сме се научили от тях брат на брата око да вади,

не са ти казали истината за епископа дето писеш. българите са клали в този регион.стани човек и говори истината.

Глупако-такива катили като теб,(не само в България)дърпат целия Балкански Полуостров назад!!!! 21 ви Век сме-ако не си разбрал.... Че ние,не сме били родени тогава!!! И въпреки всичко,не гледай в историята едностранно-защото това те прави напълно сляп!!

Добре е, че се помнят и зверствата и техните жертви - ПАМЕТТА ИМ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е В СЪРЦАТА НИ! Но трябва да има и помирение, особено между съседите в ЕС. Германия и Франция са водили десетки войни с десетки милиони жертви, но преди 60 години решиха да затворят тези страници от историята и да градят общ дом с общи цели и общо бъдеще. Същото трябва да направят България и Гърция. Няма друга страна на Балканите, която да ни е по-важна във всяко отношение - икономическо, политическо, военно-стратегическо, а и в областта на културата също.

Тук съм напълно съгласен с теб.

иова е духовник! така е в брацка гарзя. нема една дзамя! християнството е водесто! те са наравно с политизите. нема ли китайци 1 полк. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много ми се иска, да чуя 1 (един) български митрополит да каже нещо подобно по адрес на нашите толерасти! Едва ли ще се случи, обаче.

Е как бе, първи са да заклеймяват гейовете!

Истината е една и е жалка.... Европа, дали заради твърде либералното си отношение, дали заради задкулисни игри, но е факт, че се ислямизира с бесни темпове. Това което навремето не са успели с меч, сега ще ни наложат тихичко докато не стане твърде късно да се направи каквото и да е, и тогава с меч....

Както е тръгнало, скоро ще искаме руски или китайски визи. Докато Европа се прехласва по Кончита Вурст, мюслитата се размножават като за световно, а от Африка прииждат нови подкрепления.

а на нашите духовници не им се чува гласеца, само църковните имоти ги интересуват.

Ето това е духовник! Навремето ме запознаха на едно "културно-светско" мероприятие с млад поп, 30-ина годишен, херувим в лицето, пуФкаф като козунак в тялото. В процеса на разговора косвено се изясни,че въпросният има 6 апартамента /моля да не се търсят предизборни аналогии с Цветанов;-)/. Обувките му бяха стилни италиански чепици, часовникът-"Omega". Това меркантилно прасе ли ще ми е духовен наставник в живота? Пфу... Гърците може да са всякакви,но все още са народ и когато е трябвало винаги са показвали единство. В това можем да се поучим от тях.

Не осъждай, колега! За съжаление в момента, в България, духовният живот се крепи почти изцяло на раменете на свещеническото съсловие. Повечето владици, знаем, отдават почит на ДС, вместо на Бог - и вместо да бъдат духовните водачи на народа, съсипват православието в България отвътре.

Защо да не осъждам, колега,след като май сме на едно мнение? Участието им в ДС е ирелевантно в наши дни- алчността им е причина за отдръпването на хората от църквата с погнуса. Колцина са читавите духовници?

Вие колко духовници позновате, ама лично, а не от медийни публикаци и не от ,,софрите''? В Гърция отношението между вярващите и клира е доста по- адекватно. Лесно е да хулиш пастирите, а стадото какво е - шугаво и въртоглаво. Кой не ще да остави атеизма, удобно наследен от соца, кой се е забил по разни секти, кой е луднал по врачки и окултизъм, кой се е самозатворил във ,,вяра в себе си'', кой е явен сатанист... Такова стадо- такива пастири, но всеки да погледне първо себе си!

А какво е сегашното положение на служителите на "Напоителни системи", които не получават с месеци и без друго мизерните си заплати? А служителите на БДЖ? На служителите на Бареков, неполучили заплата, защото някой си не му бил платил, а той неговите си пари не харчи. Нима робството на местни мутри и престъпници, овладяли бизнеса и плащащи заплати по-ниски от цената на гума на автомобила им не е по-страшно от това да работиш в Дубай или да работиш за фирма собственост на мюсюлмани в Лондон?

Браво на гръцкия владика! Такива хора трябва да има и у нас. Само тогава ще просперираме а не да храним главорези и техните семейства за сметка на нашите изнемогващи родители!

Спете християни дълбокия си сън...

А у нас разни русофили вече се наведоха пред джихадистите.

Тъкмо обратното, но си трябва четене, разбиране, ... абе глава с мозък си трябва, не глава с чалга.

Браво на владиката! Затова те са народ, а не мърша като северните им съседи.

Такова нещо няма как да се случи с нашите ДС-метрополити...

Аз не съм нито гръцки, нито български владика. Но това не ми пречи и аз да кажа пророческите думи-БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ЩЕ БЪДАТ РОБИ В УТРЕШНАТА МУСЮЛМАНСКО ЦИГАНСКА БЪЛГАРИЯ. СИЛНА АТАКА-СИЛНА бЪЛГАРИЯ.

Може би искаше да кажеш силна Вперьод - силна Русия?

Руснаците също са християни и то по-християни от българите, в този ред на мисли....

Браво на гръка. Тук всичко се е изпокрило .

Винаги когато някой каже истината и мюсльманите веднага заплашват с убийство. Защо нямаме такива истински политици и митрополити в БГ които да искат да защитят християнството.... Винаги сме били и ще си останем Турска подлога. Това което прави ИД са правили Турците с нас. Явно е хванало ДЕКИШ тука та им даваме властта без бой

А защо не коментираш законопроекта на "толерантното" гръцко правителство?

К'во да му коментираме- знаем откъде идва, от брюкселистан- столицата на мюсюлманския свят. В Азия главите режат, че си християнин, а тук глави режат, ако говориш срещи исляма- не е ли ислямска Европа? Да не мислиш, че гърците са много хепи. И тук я има тази директива, че и НПО-там които само това дебнат и да те осъдят. жалка картинка. Но поне там някой се обажда , а тук- мъртвило

"Винаги когато някой каже истината и мюсльманите веднага заплашват с убийство." Специално тези мюсюлмани, защото са усвоили характерния еврейски прийом по време на обучението си в Израел.

Глупак!