Коментари - Митрополит Антоний: Николай не е депозирал писмото си за отказ от патриаршеския избор | Днес.dir.bg

Митрополит Антоний: Николай не е депозирал писмото си за отказ от патриаршеския избор

На 20 юни Светият синод ще се събере, за да бъдат излъчени тримата, измежду които ще бъде избран новият патриарх

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Антоний: Николай не е депозирал писмото си за отказ от патриаршеския избор | Днес.dir.bg

Коментари

В България мафията освен държава си има и църква.

Психясали черни чучела! Вие не сте духовните водачи на българите!!!!!! ЧУПКА!!!!!!

Тия ако са такава шайка, представям си всичките им кръстещи се вярващи що за стока са.

164 години след Българския Великден, едни николайчовци, негови проксита като Антоний, учили-недоучили богослови, жадни за материални благинки, тщеславни калугери и синодални старци, са напът да постигнат това, което гърци, византийци, фанариоти, комунисти и пишман патриоти поколения наред не успяват - да заличат народното начало в Българската православна църква и съвсем да я отчуждят от своя христолюбив народ!

Николай не даде на хората от Сливен да си изберат митрополит за да се турне патриарх. Скоро афтокефалноста ще се спомине и Вартоломей ще решава кое как, до година ще ми дадат няколкото неща за които претендира.

Братишки печелим на всички фронотове :) Да живее НРБ

На прага на ново време за Българската православна църква, в сенките на древния Пловдив, се разнесе новина, която привлече вниманието на всички вярващи и дори на онези, които обикновено не следяха църковните дела. Митрополит Николай Плодивски, човек на силна вяра и безспорна ерудиция, все още не беше депозирал писмен отказ да влезе в надпреварата за нов патриарх.Пловдивският митрополит беше известен не само с дълбокото си познание на църковните канони, но и с бистрит си ум непреклонния си характер и желязна воля. Той бе от малцината, които не се бояха да променят държави и да се изправят срещу злоо, неправдата,дори когато тя беше маскирана зад лъскави одежди и високопарни думи.Слуховете се разпространяваха бързо. Говореше се, че Николай Пловдивки ще стане новият глава на църквата, лидер, който ще води народа през тъмнината на мрак на моралната деградация, през море от крадци, богохулци и безбожници.Веднъж, след вечерната служба в старинна църква, Николай се отправи към народа. Там го очакваха писма от всички краища на страната - от обикновени хора, свещеници и дори от чуждестранни дипломати. Всеки искаше да чуе неговото мнение, неговия съвет, неговото благословение.Отвори едно от писмата. То беше от стара жена, която беше изгубила сина си в злополука с пиян водач.Тя пишеше, че само молитвите й към Бога и думите на Николай й били помогнали да намери покой. Това беше истинската сила на вярата-Макар само слуга на Бога Николй я увери и даде надежда и утеха дори в най-тежкия момент.Но както често става в живота, силата ерудицията пооботите и знанието да служиш наБог привличат не само привърженици, но и врагове. Имаше хора, които не искаха Николай да става патриарх. Те се страхуваха от неговата праведност, от неговата решителност да изкорени корупцията, неправдата. Те крояха заговори, измилиха нкакъв ролекс който топ продаде за д храни гладнитеи даплати сметките на черквата.опитваха се да го дискредитират, но Николай беше непоколебим.Всеки получава заслуженото в този живот

Голям шегобиец...

Язък за сана ти ! Май не ти го говори Създателя а " червенобаретника " Николай , та това му беше мечтата още след кончината на Светейши Максим , е сега се докопа и ни расипа !

Няма по-голям византиец и фанариот в България от Николай Пловдивски! Тази персона е повече член на гръцкия синод, отколкото на българския! Изпонашари възрожденските ни храмове със символите на вселенската патриаршия - двуглавия орел. Да сте видяли оригинален български възрожденски православен храм или българска възрожденска архитектура (освен фанариотските) да е украсен с двуглави орли? Точно срещу това поколения български възрожденци са се борили! Направи лицемерието и византийщината в норма на поведение и църковен стандарт. Утвърди посредствеността и въпиющата неграмотност в богословието като църковен канон. Позволява си да търси и получава политически опекунства и светски благинки от силните на деня. Отчужди мнозина българи от православната вяра и църква с пошлостите си, надменното си и нечовеколюбиво поведение. Да не споменаваме блазънта му към лъскавите вещи и дрънкулки, колкото по-скъпи и лъскави, толкова по владико-угодни. Като знаем какви архипастири, будители и радетели сме имали в българската църква, на какво те са били носители и проводници в цялата българска история, срам да те хване. Всеки свещенослужител, било то и Владика, следва ежедневно сам да се запита - Благодатно ли е служението ми? А нашият отговор за дядо Николай е - Недостоен!

Братолюбие и любов струи от Антоний и останалите към побратима Николай.Накрая те ще получат по-голямо осъждение от този, когото гонят.

Защо" много го искат хората", безплатни Ролекси ли ще раздава

И кои са тези много хора дето го искат. ? По форумите ... само негативи за него и то не от сега.

на т.н. православие... насилствено наложено от от психопата борис, избивайки като кучета всички боляри които били против. . друг некъв канибал пък поел вино от черепа на врага .... дивашка територия, д която трябвало да се "гордеем" че била превзета...пърдон - "асвабадена" от най големите колонизатори за цялата история на човечеството. . бягайте от тук... докато не е късно!

Очаквам да каже, че Бог лично му се е явил и изрично му е дал заповед, да поведе българската патриаршия !!! А стадото от МЪРШИ ще го последва отново !!! Та, толкоз за поповете, те са обикновени паразити !!!

Щом е станал митрополит, длъжност на стъпка от патриарх, се предполага, че наборе дядо Николай има всички качества да бъде и патриарх.Защо колегите му и братя по вяра го разглеждат като черна овца?

Ако Николай не става за патриарх, значи не става и за митрополит!

Шилo

Той не става за нищо, щото не го слуша главата. Обикновен луд, в най-добрия случай - шизофреник.

че шумкарите по заповед на мутрофанова ще сложат за главен поп кремълският боклук - николайчо ролекса . да ти плюя на православието..... то "умря за българите февруари 2022, както умря "държавата" 80 години ръководена от шумкари! . всичко е съвършено!. . единствения начин да се отървем от нашествието на сибирски хлебарки по морето е брюксел да изгони кочината от ЕС... тогава тук всичко ще приключи!

Правилно му викаш Ролекса, щото евроатлантическите радости го блазнят, а както и Цариград. А не Москва...

Честит ви нов патриарх Николай Пловдивски.

Този западноевропейски митрополит Антоний е абсолютен мазник. Е такива като него отблъскват хората от религията.

Ако ще и вселенски император да стане, за нас той винаги ще си остане Ники Ролекса.

Този като Боби Михайлов, който си оттегли оставката.

Митрополит Антоний обясни още по БНТ, че царската власт е богоустановена малии за тия килимявки няма република, тия още си карат и явно живеят по царски

Николай е като Пеевски. Никой не го иска , но е вероятно да го изберат.

да ни е честит патриарх Николай

Модератора трие и всичко, което показва евроатнатическата насоченост на Николай. Брей брей, не съм вярвал, че църквата ще плаща на медиите за модериране. Модератора трие всичко, за вълшебното издигане на Антониий и Арсении в Църквата. Модератора трие всичко за нещастният заточеник Йеротей. ПОТРЕС!!!!

Е какво очаквате от този руски сайт?

по-скоро евроатлантически бих казал ;)

Едно време почетният консул на Русия Георги Гергов го направи пловдивски митрополит, а сега ще става патриарх. Докато не съборят северната кочина ще си останем руска губерния и ще ни управляват КГБ фекалии като това лъжливо "преосвещенство". Хубавото е, че има надежда. :)

? Колю Ролекса?

Той иска да стане патриарх с голям мерак. Ми нека да стане - това е важно за духовния пастир да има желание и мерак да води паството стадото към добро и братство с другите славянски и православни народи на които сме дали четмо и писмо! :)

Мандатът на законно избраният "народен слуга", изтече. И вече е свободен човек, опитен водач пастир, включително и по църковните дела в неговата родина! Поканете го за патриарх, бе - ще получи единодушна подкрепа, от администраторите на Оборище.

Както някой е споменал в предходен пост - не подхожда на Български митрополит да лъже и така да нарушава една от десетте Божи заповеди = казва публично дядо Николай едно, а после се извърта и прави на дело друго. Това за мен е поведение на лъжец. И сега се питам - трябва ли да стане Български патриарх един публично доказан лъжец? Така ли се става Български патриарх - като се покажеш и изтипосаш като публичен Лъжец? Това е срамно поведение за един Български митрополит и после ще искат уважение от хората (миряните) - няма как да стане това в 21-ви век, не сме в Средновековието и да очакват подобни Български митрополити (като дядо Николай) безропотно преклонение. Сега очаквам протест в негова подкрепа от свещеници от неговата област с готови изпринтени и подравнени плакати и всички несъгласни с него ще бъдат публично заклеймени от дядо Николай като сили на Злото, а той живия Светеж и борец срещу Злото. Не вярвах, че такъв човек може да стане Български патриарх, ама явно България е страната на чудесата щом дядо Николай вече е избран за Български патриарх и само чака и подготвя банкета за собственото си избиране. Срам и позор за висшия клир!

А човек, който е служил с отлъчени от църквата служители? Мани мани.

няма нужда да ходите в църкви...вашите тела са вашият храм. Няма нужда да се молите на някакъв измислен герой... Аз си имам герой който почина преди 10 години...баща ми... и като се моля, аз се моля на него, понеже знам със сигурност, че ако ще има някого там горе който ме гледа, то това ще бъде само и единственно баща ми. Всяка една религия е направена с цел контрол над човека.

Боби Михайлов и ББ в черни одежди е тоя Николай. Вечен...Отказвам се, но не отказвам. Цирк.

Това не могат да бъдат никакви духовници, това са деца на Сатаната, облечени в калимявки! Анатема!

че Луцифер е също дете "създателя"

Добре дошли в България! Ей това салто мортале чаках - сега се оказва, че публичните думи и публичните заявления на един Български митрополит не струват и 5 стотинки (в случая на дядо Николай публичните думи за отказ от участие в избора на нов Български патриарх). За мен е крайно възмутително и неприемливо делата и думите на бъдещия Български патриарх да се разминават драстично, но ... явно вече Светия Синод е решил, че дядо Николай ще е новия Патриарх и сега просто се чудят как да извъртят начертаната и готова схема за пред обществото. Срамна работа за висши клирици, а преди смятах дядо Антоний за свестен и грамотен, а той се оказа коленопреклонно навел глава пред дядо Николай. Всъщност не знам с какво точно дядо Николай държи целия висш клир за мъжките атрибути, няма ли вече истински мъже сред висшия клир?

Няма такова нещо! Борбата тепърва предстои!

Той Ники не иска, ама понеже други много го искат, та затова накрая ще се жертва в името на хората и църквата и ще приеме тежката корона

Нали вече се изока по медиите, че нямало да е кандидат за Патриарх. Независимо дали е депозирал или не писмото, някак си не върви за висш духовник да го заяви публично пък после да направи обратното. Патриарх, който лъже не може да е Патриарх.

Пффф, само гледай....

ПИПО

Ще каже, че Бог му се е явил и изрично му е дал заповед, да поведе българската патриаршия.

"Патриарх, който лъже не може да е Патриарх." Всичките религии са лъжи с цел контрол на човека

Да очакваме ли пдецедент полицята да пази новоизбрания патриарх от недоволните християни, както стана с избора на сливенски митрополит?

ще се окаже вярно, че Пловдивският владика си е подготвял почвата с избора на новия Сливенски владика. Кочина е навсякъде- държава, църква...

Николай е посочен лично от Гундяев, и той се ползва с пълната подкрепа лично на г-н Пеевски. Така че, той няма алтернатива! А и с поведението си през годините е спечелил подкрепата и уважението на всички българи! Народа е с него!

тука си се объркАл, имаше снимки с него и посланника на САЩ, с Пеевски, които са убедени евроатлантици. Освен това навсякъде вече присъства Вартоломей, който се изживява като православен Папа, а нашите реват за гръчко. Поканен е даже на избора на Патриарх, а опелото беше на гръцки. Гундяев викаш, а? Таратанци.

Мадм. Никито. Дето си продаде колата на един познат - натокано, че и чипосано Ауди на 4 години, щото за него вече било старо, и щели да му подаряват друга кола, цитат. Хвалеше се и с часовник за 50.000 евро, който също му бил подарък. Човекът, който купи колата от него има стабилен бизнес, и си изкарва много стабилен доход. Само че, като отишъл при тоя поп, после ми вика - ти си нямаш представа за какъв лукс става въпрос, аз това за да си го позволя трябва да изкарвам десеторно.... Та, толкоз за поповете. Те са паразити.

на Ролекса - публично аз се отказва, писмено - не се отказвам, не е изненада за никого, особено за старците от Светия Синод. В края на краищата може да направят съвсем къса листа от един митрополит, достоен за бялото було и неговото име ще е НИИИ-КООО-Л-АААА-ЙЙЙЙ. Не знам някъде там в Средновековието или към 19 век какво ритане е ставало, но това сега е противно. Ортодоксален полезен идиот, съчетан с доказана страст към далаверите, обвита с евроатлантически ценности. Досущ като негово верно чадо, дето беше премиер три мандата и не пропускаше да демонстрира близостта си с Ролекса

Никита Пловдивский е наш "православний" человек. Него избираме за наш наместник в Болгарския ни отдел (така наречената БПЦ).

Ролекса е бизнес ориентиран, така че от доста време е станал евроатлантик и признава само доларес и евракис!

Евроатлантик като Радев Натовския генерал нали?

Тези нещо в църквата ни, не живеят скромно и в услуга на народа ни. Гледам някакви бизнесмени, имоти, търговия ... Трябва да се чисти всичко, да останат тези с вяра, които биха предпочели да вложат ресурси на църквата за добри дела, не за злато, часовници, автомобили и т.н.

ПИПО

Напорист и амбициозен е Ролекса, не може да му се отрече.

то, всички педали са такива!

Много ми е странен Антоний с неговата хибридна църковна "униформа"... Някаква безвкусна компилация между одеждите на православните духовници и на католическите падрета! То и самия Антончо си е пълен "хибрид"... Колкото до бизнес-попа Николайчо Ролекса, него няма какво да го коментираме - той си е направо Кръстника на църковната ни мафия.

Българската църква е заличена и превърната в протеже на Московията...Както беше и с цялата държава. Доносници, агенти и подобни малоумници, които посрамиха дори погребението на патриарха...Церемонията за Фердинанд беше много по-добре организирана... Не да се разкарва някакъв БТР по площада...

Почва се. Взел съм си пуканки и Кола. Циркът ще е огромен.

За Николай, едни казват, че е човек на Москва, други казват, че е от успешно конвертираните в "правилното" направление. Любовта му към лъскави неща от живота, говори, че е от тези, които си променят възгледите според конюнктурата. Дано да греша и Николай да е отдаден, единствено на Божието дело...

ПИПО

Божието дело? Та там цялата им представа и вяра им е изкривена. От както има църква и тук и в Рим е било борба за власт. Тук няма нищо общо с Бог и вяра. Става въпрос за власт (пари имат в изобилие). Християнската доктрина е само на думи и за тези които им вярват.

Разбира се, християнската доктрина е че е за тези, които вярваме. Това е личен въпрос и право на избор на всеки, от последния престъпник, до патриарха. Какъв се водиш по документи и за пред хората е едно,съвсем друго е, какъв си в семейството, сред колеги, роднини, приятели и познати. Но не може да се обобщава, защото историята показва, че имало и има хора, които дори си дават живота за каузи, не само за вяра, а и за свобода.

Защо си мислиш, че поповете вярват в богове? Едва ли са толкова тъпи. Тяхната вяра е в "храма". Навън.... навън са по-големи атеисти от мен :)

На предната реплика отговорих подобно - хора всякакви. Поповете не са изключение. Има поп Кръстю, но има и поп Харитон и Паисий Хилендарски.

Чии агенти са Николайчо Пловдивски и Антоний Натовски?... Защото те не са никакви български духовници, а просто чужди "атлантически" агенти! Факт, доказан през годините. Нищо "духовно" няма в тях, всичко си им е напълно "светско"! И винаги става въпрос САМО за пари и влияние!

Религията превръща вярата в бизнес

Шило

Изборът за сливенски митрополит показа, кой ще е новия патриарх- Николай Ролекса! Пилците вече се преброиха!

Коментари - Митрополит Антоний: Николай не е депозирал писмото си за отказ от патриаршеския избор | Днес.dir.bg

Митрополит Антоний: Николай не е депозирал писмото си за отказ от патриаршеския избор

На 20 юни Светият синод ще се събере, за да бъдат излъчени тримата, измежду които ще бъде избран новият патриарх

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Антоний: Николай не е депозирал писмото си за отказ от патриаршеския избор | Днес.dir.bg

Коментари

В България мафията освен държава си има и църква.

Психясали черни чучела! Вие не сте духовните водачи на българите!!!!!! ЧУПКА!!!!!!

Тия ако са такава шайка, представям си всичките им кръстещи се вярващи що за стока са.

164 години след Българския Великден, едни николайчовци, негови проксита като Антоний, учили-недоучили богослови, жадни за материални благинки, тщеславни калугери и синодални старци, са напът да постигнат това, което гърци, византийци, фанариоти, комунисти и пишман патриоти поколения наред не успяват - да заличат народното начало в Българската православна църква и съвсем да я отчуждят от своя христолюбив народ!

Николай не даде на хората от Сливен да си изберат митрополит за да се турне патриарх. Скоро афтокефалноста ще се спомине и Вартоломей ще решава кое как, до година ще ми дадат няколкото неща за които претендира.

Братишки печелим на всички фронотове :) Да живее НРБ

На прага на ново време за Българската православна църква, в сенките на древния Пловдив, се разнесе новина, която привлече вниманието на всички вярващи и дори на онези, които обикновено не следяха църковните дела. Митрополит Николай Плодивски, човек на силна вяра и безспорна ерудиция, все още не беше депозирал писмен отказ да влезе в надпреварата за нов патриарх.Пловдивският митрополит беше известен не само с дълбокото си познание на църковните канони, но и с бистрит си ум непреклонния си характер и желязна воля. Той бе от малцината, които не се бояха да променят държави и да се изправят срещу злоо, неправдата,дори когато тя беше маскирана зад лъскави одежди и високопарни думи.Слуховете се разпространяваха бързо. Говореше се, че Николай Пловдивки ще стане новият глава на църквата, лидер, който ще води народа през тъмнината на мрак на моралната деградация, през море от крадци, богохулци и безбожници.Веднъж, след вечерната служба в старинна църква, Николай се отправи към народа. Там го очакваха писма от всички краища на страната - от обикновени хора, свещеници и дори от чуждестранни дипломати. Всеки искаше да чуе неговото мнение, неговия съвет, неговото благословение.Отвори едно от писмата. То беше от стара жена, която беше изгубила сина си в злополука с пиян водач.Тя пишеше, че само молитвите й към Бога и думите на Николай й били помогнали да намери покой. Това беше истинската сила на вярата-Макар само слуга на Бога Николй я увери и даде надежда и утеха дори в най-тежкия момент.Но както често става в живота, силата ерудицията пооботите и знанието да служиш наБог привличат не само привърженици, но и врагове. Имаше хора, които не искаха Николай да става патриарх. Те се страхуваха от неговата праведност, от неговата решителност да изкорени корупцията, неправдата. Те крояха заговори, измилиха нкакъв ролекс който топ продаде за д храни гладнитеи даплати сметките на черквата.опитваха се да го дискредитират, но Николай беше непоколебим.Всеки получава заслуженото в този живот

Голям шегобиец...

Язък за сана ти ! Май не ти го говори Създателя а " червенобаретника " Николай , та това му беше мечтата още след кончината на Светейши Максим , е сега се докопа и ни расипа !

Няма по-голям византиец и фанариот в България от Николай Пловдивски! Тази персона е повече член на гръцкия синод, отколкото на българския! Изпонашари възрожденските ни храмове със символите на вселенската патриаршия - двуглавия орел. Да сте видяли оригинален български възрожденски православен храм или българска възрожденска архитектура (освен фанариотските) да е украсен с двуглави орли? Точно срещу това поколения български възрожденци са се борили! Направи лицемерието и византийщината в норма на поведение и църковен стандарт. Утвърди посредствеността и въпиющата неграмотност в богословието като църковен канон. Позволява си да търси и получава политически опекунства и светски благинки от силните на деня. Отчужди мнозина българи от православната вяра и църква с пошлостите си, надменното си и нечовеколюбиво поведение. Да не споменаваме блазънта му към лъскавите вещи и дрънкулки, колкото по-скъпи и лъскави, толкова по владико-угодни. Като знаем какви архипастири, будители и радетели сме имали в българската църква, на какво те са били носители и проводници в цялата българска история, срам да те хване. Всеки свещенослужител, било то и Владика, следва ежедневно сам да се запита - Благодатно ли е служението ми? А нашият отговор за дядо Николай е - Недостоен!

Братолюбие и любов струи от Антоний и останалите към побратима Николай.Накрая те ще получат по-голямо осъждение от този, когото гонят.

Защо" много го искат хората", безплатни Ролекси ли ще раздава

И кои са тези много хора дето го искат. ? По форумите ... само негативи за него и то не от сега.

на т.н. православие... насилствено наложено от от психопата борис, избивайки като кучета всички боляри които били против. . друг некъв канибал пък поел вино от черепа на врага .... дивашка територия, д която трябвало да се "гордеем" че била превзета...пърдон - "асвабадена" от най големите колонизатори за цялата история на човечеството. . бягайте от тук... докато не е късно!

Очаквам да каже, че Бог лично му се е явил и изрично му е дал заповед, да поведе българската патриаршия !!! А стадото от МЪРШИ ще го последва отново !!! Та, толкоз за поповете, те са обикновени паразити !!!

Щом е станал митрополит, длъжност на стъпка от патриарх, се предполага, че наборе дядо Николай има всички качества да бъде и патриарх.Защо колегите му и братя по вяра го разглеждат като черна овца?

Ако Николай не става за патриарх, значи не става и за митрополит!

Шилo

Той не става за нищо, щото не го слуша главата. Обикновен луд, в най-добрия случай - шизофреник.

че шумкарите по заповед на мутрофанова ще сложат за главен поп кремълският боклук - николайчо ролекса . да ти плюя на православието..... то "умря за българите февруари 2022, както умря "държавата" 80 години ръководена от шумкари! . всичко е съвършено!. . единствения начин да се отървем от нашествието на сибирски хлебарки по морето е брюксел да изгони кочината от ЕС... тогава тук всичко ще приключи!

Правилно му викаш Ролекса, щото евроатлантическите радости го блазнят, а както и Цариград. А не Москва...

Честит ви нов патриарх Николай Пловдивски.

Този западноевропейски митрополит Антоний е абсолютен мазник. Е такива като него отблъскват хората от религията.

Ако ще и вселенски император да стане, за нас той винаги ще си остане Ники Ролекса.

Този като Боби Михайлов, който си оттегли оставката.

Митрополит Антоний обясни още по БНТ, че царската власт е богоустановена малии за тия килимявки няма република, тия още си карат и явно живеят по царски

Николай е като Пеевски. Никой не го иска , но е вероятно да го изберат.

да ни е честит патриарх Николай

Модератора трие и всичко, което показва евроатнатическата насоченост на Николай. Брей брей, не съм вярвал, че църквата ще плаща на медиите за модериране. Модератора трие всичко, за вълшебното издигане на Антониий и Арсении в Църквата. Модератора трие всичко за нещастният заточеник Йеротей. ПОТРЕС!!!!

Е какво очаквате от този руски сайт?

по-скоро евроатлантически бих казал ;)

Едно време почетният консул на Русия Георги Гергов го направи пловдивски митрополит, а сега ще става патриарх. Докато не съборят северната кочина ще си останем руска губерния и ще ни управляват КГБ фекалии като това лъжливо "преосвещенство". Хубавото е, че има надежда. :)

? Колю Ролекса?

Той иска да стане патриарх с голям мерак. Ми нека да стане - това е важно за духовния пастир да има желание и мерак да води паството стадото към добро и братство с другите славянски и православни народи на които сме дали четмо и писмо! :)

Мандатът на законно избраният "народен слуга", изтече. И вече е свободен човек, опитен водач пастир, включително и по църковните дела в неговата родина! Поканете го за патриарх, бе - ще получи единодушна подкрепа, от администраторите на Оборище.

Както някой е споменал в предходен пост - не подхожда на Български митрополит да лъже и така да нарушава една от десетте Божи заповеди = казва публично дядо Николай едно, а после се извърта и прави на дело друго. Това за мен е поведение на лъжец. И сега се питам - трябва ли да стане Български патриарх един публично доказан лъжец? Така ли се става Български патриарх - като се покажеш и изтипосаш като публичен Лъжец? Това е срамно поведение за един Български митрополит и после ще искат уважение от хората (миряните) - няма как да стане това в 21-ви век, не сме в Средновековието и да очакват подобни Български митрополити (като дядо Николай) безропотно преклонение. Сега очаквам протест в негова подкрепа от свещеници от неговата област с готови изпринтени и подравнени плакати и всички несъгласни с него ще бъдат публично заклеймени от дядо Николай като сили на Злото, а той живия Светеж и борец срещу Злото. Не вярвах, че такъв човек може да стане Български патриарх, ама явно България е страната на чудесата щом дядо Николай вече е избран за Български патриарх и само чака и подготвя банкета за собственото си избиране. Срам и позор за висшия клир!

А човек, който е служил с отлъчени от църквата служители? Мани мани.

няма нужда да ходите в църкви...вашите тела са вашият храм. Няма нужда да се молите на някакъв измислен герой... Аз си имам герой който почина преди 10 години...баща ми... и като се моля, аз се моля на него, понеже знам със сигурност, че ако ще има някого там горе който ме гледа, то това ще бъде само и единственно баща ми. Всяка една религия е направена с цел контрол над човека.

Боби Михайлов и ББ в черни одежди е тоя Николай. Вечен...Отказвам се, но не отказвам. Цирк.

Това не могат да бъдат никакви духовници, това са деца на Сатаната, облечени в калимявки! Анатема!

че Луцифер е също дете "създателя"

Добре дошли в България! Ей това салто мортале чаках - сега се оказва, че публичните думи и публичните заявления на един Български митрополит не струват и 5 стотинки (в случая на дядо Николай публичните думи за отказ от участие в избора на нов Български патриарх). За мен е крайно възмутително и неприемливо делата и думите на бъдещия Български патриарх да се разминават драстично, но ... явно вече Светия Синод е решил, че дядо Николай ще е новия Патриарх и сега просто се чудят как да извъртят начертаната и готова схема за пред обществото. Срамна работа за висши клирици, а преди смятах дядо Антоний за свестен и грамотен, а той се оказа коленопреклонно навел глава пред дядо Николай. Всъщност не знам с какво точно дядо Николай държи целия висш клир за мъжките атрибути, няма ли вече истински мъже сред висшия клир?

Няма такова нещо! Борбата тепърва предстои!

Той Ники не иска, ама понеже други много го искат, та затова накрая ще се жертва в името на хората и църквата и ще приеме тежката корона

Нали вече се изока по медиите, че нямало да е кандидат за Патриарх. Независимо дали е депозирал или не писмото, някак си не върви за висш духовник да го заяви публично пък после да направи обратното. Патриарх, който лъже не може да е Патриарх.

Пффф, само гледай....

ПИПО

Ще каже, че Бог му се е явил и изрично му е дал заповед, да поведе българската патриаршия.

"Патриарх, който лъже не може да е Патриарх." Всичките религии са лъжи с цел контрол на човека

Да очакваме ли пдецедент полицята да пази новоизбрания патриарх от недоволните християни, както стана с избора на сливенски митрополит?

ще се окаже вярно, че Пловдивският владика си е подготвял почвата с избора на новия Сливенски владика. Кочина е навсякъде- държава, църква...

Николай е посочен лично от Гундяев, и той се ползва с пълната подкрепа лично на г-н Пеевски. Така че, той няма алтернатива! А и с поведението си през годините е спечелил подкрепата и уважението на всички българи! Народа е с него!

тука си се объркАл, имаше снимки с него и посланника на САЩ, с Пеевски, които са убедени евроатлантици. Освен това навсякъде вече присъства Вартоломей, който се изживява като православен Папа, а нашите реват за гръчко. Поканен е даже на избора на Патриарх, а опелото беше на гръцки. Гундяев викаш, а? Таратанци.

Мадм. Никито. Дето си продаде колата на един познат - натокано, че и чипосано Ауди на 4 години, щото за него вече било старо, и щели да му подаряват друга кола, цитат. Хвалеше се и с часовник за 50.000 евро, който също му бил подарък. Човекът, който купи колата от него има стабилен бизнес, и си изкарва много стабилен доход. Само че, като отишъл при тоя поп, после ми вика - ти си нямаш представа за какъв лукс става въпрос, аз това за да си го позволя трябва да изкарвам десеторно.... Та, толкоз за поповете. Те са паразити.

на Ролекса - публично аз се отказва, писмено - не се отказвам, не е изненада за никого, особено за старците от Светия Синод. В края на краищата може да направят съвсем къса листа от един митрополит, достоен за бялото було и неговото име ще е НИИИ-КООО-Л-АААА-ЙЙЙЙ. Не знам някъде там в Средновековието или към 19 век какво ритане е ставало, но това сега е противно. Ортодоксален полезен идиот, съчетан с доказана страст към далаверите, обвита с евроатлантически ценности. Досущ като негово верно чадо, дето беше премиер три мандата и не пропускаше да демонстрира близостта си с Ролекса

Никита Пловдивский е наш "православний" человек. Него избираме за наш наместник в Болгарския ни отдел (така наречената БПЦ).

Ролекса е бизнес ориентиран, така че от доста време е станал евроатлантик и признава само доларес и евракис!

Евроатлантик като Радев Натовския генерал нали?

Тези нещо в църквата ни, не живеят скромно и в услуга на народа ни. Гледам някакви бизнесмени, имоти, търговия ... Трябва да се чисти всичко, да останат тези с вяра, които биха предпочели да вложат ресурси на църквата за добри дела, не за злато, часовници, автомобили и т.н.

ПИПО

Напорист и амбициозен е Ролекса, не може да му се отрече.

то, всички педали са такива!

Много ми е странен Антоний с неговата хибридна църковна "униформа"... Някаква безвкусна компилация между одеждите на православните духовници и на католическите падрета! То и самия Антончо си е пълен "хибрид"... Колкото до бизнес-попа Николайчо Ролекса, него няма какво да го коментираме - той си е направо Кръстника на църковната ни мафия.

Българската църква е заличена и превърната в протеже на Московията...Както беше и с цялата държава. Доносници, агенти и подобни малоумници, които посрамиха дори погребението на патриарха...Церемонията за Фердинанд беше много по-добре организирана... Не да се разкарва някакъв БТР по площада...

Почва се. Взел съм си пуканки и Кола. Циркът ще е огромен.

За Николай, едни казват, че е човек на Москва, други казват, че е от успешно конвертираните в "правилното" направление. Любовта му към лъскави неща от живота, говори, че е от тези, които си променят възгледите според конюнктурата. Дано да греша и Николай да е отдаден, единствено на Божието дело...

ПИПО

Божието дело? Та там цялата им представа и вяра им е изкривена. От както има църква и тук и в Рим е било борба за власт. Тук няма нищо общо с Бог и вяра. Става въпрос за власт (пари имат в изобилие). Християнската доктрина е само на думи и за тези които им вярват.

Разбира се, християнската доктрина е че е за тези, които вярваме. Това е личен въпрос и право на избор на всеки, от последния престъпник, до патриарха. Какъв се водиш по документи и за пред хората е едно,съвсем друго е, какъв си в семейството, сред колеги, роднини, приятели и познати. Но не може да се обобщава, защото историята показва, че имало и има хора, които дори си дават живота за каузи, не само за вяра, а и за свобода.

Защо си мислиш, че поповете вярват в богове? Едва ли са толкова тъпи. Тяхната вяра е в "храма". Навън.... навън са по-големи атеисти от мен :)

На предната реплика отговорих подобно - хора всякакви. Поповете не са изключение. Има поп Кръстю, но има и поп Харитон и Паисий Хилендарски.

Чии агенти са Николайчо Пловдивски и Антоний Натовски?... Защото те не са никакви български духовници, а просто чужди "атлантически" агенти! Факт, доказан през годините. Нищо "духовно" няма в тях, всичко си им е напълно "светско"! И винаги става въпрос САМО за пари и влияние!

Религията превръща вярата в бизнес

Шило

Изборът за сливенски митрополит показа, кой ще е новия патриарх- Николай Ролекса! Пилците вече се преброиха!