Задържаният митнически началник: Жертва съм на мафията

Пловдивският апелативен съд остави за постоянно в ареста шефа на митница Свиленград Тодор Караиванов. Той заяви, че е жертва на контрабандната мафия.

Обратно в новината

Коментари - Задържаният митнически началник: Жертва съм на мафията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Невинен съм!Е, не съвсем.....

много малка сума пари - 2773 лева ?!?! кой носи 1400 ЕВРО джобни когато отива на работа ?!?! колко нетни заплати са това ?!?! колко пенсии са това ??? тоя си е долен престъпник и далавераджия на такива трябва да им се конфискува фамилното имущество !!!

Turnokopa

Сумата за тях е малка, защото те всичките ходят с по толкова в джобовете. Докато не се почне с реални наказани нищо няма да се промени. Кофти е само че съдиите ходят с повечко в джоба!

И аз съм жертва на мафията , че не ме пуска на гювеча ! Умрем да съм корумпиран , ама няма кой да ме корумпира !

loyola

Имал три чувалчета документи у дома? Ами взел си ги е да си поработи от вкъщи, явно не смогва в работно време да свърши всиката работа, какво толкова? А парите - ами пестил е от закуски...

Караиванов, и мафията изяжда децата си !

Тоя Бивш Шеф в Свиленградската митница- КАРАИВАНОВ е ЧАСТ от крадците. Правили са насласен конкурс за да го правят Шеф. Ваньо Танов е спрял Конкурса. И при новия конкурс, отново бил единствен кандидат. .... Сега очакваме да хващат с Подкупи и други митнически Шефове- Например, Заместник- Шефа в Бургас, който е Взел Живко Подметката, Уж за Сливен, а После го преместил в Бургас. В същото време, Шефа на Митницата в Бургас в взимал хора БЕЗ каквито и да е конкурси ( отделно от Подметката, за когото са пуснали нагласен конкурс), срещу подкупи.... Изобщо, трябва да вземат да оправят Закона за Митниците, който беше променен от предишното Правителство- на БСП и ДПС, точно за да може да взимат хора, уж за Сливен, а после да ги местят в Бургас, или за Петрич, а да го преместят в Варна( партийни Номенклатурчици взети срещу подкуп ).... Както са дошли тия боклуци, така и трябва да си ходят... Да ходят в фирмата на Чичо си, или да си правят собствена фирма и тогава да взимат хора срещу подкупи, ама май частните фирми така ще фалират !!!!

Ще обикаля по съдилищата една година после после ще го оправдаят и накрая ще осъди България в Страстбург за публичното унижение като Николай Цонев. Както стана с много други преди него, Вальо Топлото , Христо Бисеров, Николай Цонев, и много други знайни и незнайни герои жертва на Мафията и Клеветата. Защо харчите парите на Държавата да съдите хора, които после ще оправдаете. Наскоро оправдаха 10 митничари нямало доказателства. Кой са осъдили досега, в началото всички са шокирани Вальо Топлото имал джакузи какво ли още не после се оказа че е невинен.

ТОЯ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ , ЧЕ ТОЙ САМИЯТ ПРЕДСТАВЛЯВА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ .....

Синът му свирел на акордеон и бил разстроен от ареста на баща си!? Този адвокат явно е завършил право в ЮЗУ заедно със Сабрие Сапунджиева и Делян Пеевски. Вместо да говори глупости,по-добре да обясни как се е сдобил с многото пари,намерени в дома му и в офисът му или мафията му ги е оставила там заедно с чувалите с митнически документи.

Абе не знам на някой мафиот синът му да свири на акордеон, обикновено стрелят по бутилки :

muzikata na ennio morikone kum krustnika ne beshe li na akordeon

сънят му дали не е чувал, че прякорът на баща му е пая

Мъка, мъъъъкаааа... Тя и котката на Караиванов трябвало да се окоти, ама арестът му й се отразил много зле и тя взела, че се опрасила, свирейки на акурдьон, разбира се...

"ТРИ ЧУВАЛА С МИТНИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ"!? - знаех си аз, че тия чувалите де, от КТБ, с ония пари де, рано или късно ще се появят ... ПАК ...

верваме ти, бате. сега или ще си платиш с тези пари, дето не били свързани с обвинението, така да се каже свободни са за великите умове и ще излезеш чист и ще знаеш че има и други гладни, или ще си получиш заслуженото, колкото да се отсрамим пред Европата. първия вариант е подходящ за тиквите в пловдивско

Пуснете човека да носи акордеона на сина си във Виена. И не питайте повече, какви са тия пари, а за кого са. И те ли стигат само до Бургас?

Като го гледам какъв е мазничък - ще стане хубав сапун !

2772 лева в него - много малка сума, на мен това ми е заплатата за 6 месеца. Не ви е срам, поне си замълчете тъпи адвокати. Явно не знаете колко е средния доход

Е, то твойто не е заплата ами помощи. Това си е за 1 месец заплатата на директор, айде доказвай, че не е.

Ако контрабандата пресекне с ареста му-всичко е ОК.Ама няма да стане,защото и други е трябвало да арестуват.Там има едни частни лаборатории за сертификати на вносни плодове и зеленчуци...не е за разправяне, правят се милиони от въздуха.Вероятно става дума за отчитане- кой на кого и защо.Така,че може и да е жертва,което не изключва и той да не е живял само от заплата.Но такива "удари" с един човек си е обикновена простотия или обикновена поръчка с цел подобряване на системата.Това е държавнически подход!

гарван гарвану око вади ли :)

майка ми е с 156 лв пенсия , това прави 1872 лв. годишно, ама си заслужава сумата , заради робската психика и този селянин , за да е нагъл и крадлив , зад него стои полиция , армия също толкова крадлисви

Па другите- от сдс,ндсв,герб,дпс са си все клети сиромаси.А,бе ти трол ли си?

откъде ги намират тези прости и крадливи селяни, е нямат край, всички бизнесмени са като този , крадливи бивши кадри на БСП и ДС

Какъв бизнесмен бе, той е държавен служител. Ей, прост народ, после що го крадяли... ами щото могат..

на конкурс за акордеонисти във Bиена...

Спестявал е от закуски човекът...........

Всички сме жертва на мафията, не само ти!

В митниците трудно може да се намери някой,който да живее само от заплата / и не само там/.Но.... там,където са замесени данс и има срс-та, все пак човек трябва да има едно наум.Ще видим, какво ще се случи по нататък.

не се надяваи да пуснат ново CD ,пак ще е остарялото

Тези пари са си джобни и са колкото за една вечеря и малко гимнастика с някоя от питомките на калканджиева.

по рождение ли е с идиотска прическа или се прави на залюхан пред съда?познава ли го някои да каже така ли си ходи?

Маскиран е за да си мислим, че е залюхав, но кой носи по 2000 лв. джобни? Идиотите са тези, които му дават подкупа. Ако никой, ама никой не им дава кинти, за няколко дни ще потръгнат нещата.

за 95% от българските граждани това е заплатата за полугодието открита в джоба му, е всичо е възможно, може би е щял та купува телевизор след работа:)

ме подстригваха в трети клас през далечната 1970:)

Разбира се че е жертва. Хора без капка достоинство и срам. Жертва на меркантилния си характер.

"на работното му място бяха открити 12 000 евро, а в дома му още пари и три чувала с митнически документи" В дома му били открити пари. Това от кога е престъпление? Във всеки дом има пари. Три чувала митнически документи. Кой нормален престъпник дъжи митнически документи в чували у дома си? Може би е събирал доказателства срещу мафията. Или просто някой е изсипал три чувала документи без да помисли как ще изглежда това. Кой нормален престъпник ще държи 12 000 евро на работното си място? Където всеки може да дойде и да ги открадне. Където може да дойдат проверяващи и да проверят какво има там... 2773 може и да са много пари за повечето българи, но за някой държавен служител началник (който е решил, че може и да не пести пари, защото работата му е "сигурна") е сума, която спокойно може да се похарчи за някой автомобил втора употреба или голям гъзарски телевизор. Или мебели за дома. Не всички ползват дебитни карти при пазаруване на мебели и телевизори. Може да е решил след работа да ходи да пазарува. Не пише да имат някакви солидни доказателства за извършено престъпление. Разбира се може и действително да е вършил престъпления, обаче така събраните доказателства не го доказват.

горкият беден митничар, жив да го оплачеш

Ми кажи коя е тази мафия бе, Тошко, дай имена и факти! Но ще мълчиш заради омертата, само вдигаш пушилка за да държи влага на останалите не разкрити мишоци.

много малка сума пари - 2773 лева,малка малка все 1 месец ще си покрия разходите

Малка, малка, ама дневна. 20 дни минимум по толкова...................... Стига бе, стига ни хвърляхте прах в очите !

заплата му е 50бона

Тодоре,Тодоре, бит и е...н никога не си признават-ха,ха!

Спокойно бе толкова ли е трудно някой журналист да напарви следното взима си една скрита камера в него или колата му отзад на багажника и тръгва за одрин купува от там примрно 70-80пакета памперси и си идва на капитан андреево и като идва митничаря му казва имали нещо за обмитяване а той дали да го обмитя или на вас да дам и да мина че нещо много бързам и той ами ти решевай изкарваш 20х 2 и си готов приятен път в документите и чао пробвайте или с други продукти и вижте дали не съм прав ами той ами ако ги обмитяваме дай фактура а по фактура митото ще ти е 200лв ами имаи друг начин ама ние сме тука два три колеги по 20лв и си готов има ли някой журналист смелоста да го направи или нема те са само послушковци ако ги прати шефа само тогава

нали знаеш,че записите не се приемат за доказателство...така си го гласуваха депутатите и никои не иска да промени закона.зер всеки може да бъде сниман...

всички митничари са като тоа, някой да познава честен и почтен служител по българските граници......, ако направят акция утре на Калотина и Петрич със сигурност ще открият повече джобни пари:)

дя-до

Тоя наглец трябва да изгние в затвора. Синът му бил отличник. Първо защо е отличник и второ, какво значение има това за кражбите н абаща му?

ами по наследство, нали баща му го отличиха два дена преди арестуването !

"много малка сума пари - 2773 лева". Дай Боже всекиму на този стандарт да има такава малка сума пари за джобни :)

Само му вижте прическата на този селски идиот .... хахахахах За кой ли е събирал кинтите тоА малоумник ?!

Абе ей тоя адвоката на митничарчето не е добре. Били открили малка сума пари у него при задържането - 2770лв. МАЛКА?!?!?!?!?! Джобни?!?!?!?! Къде живеем и колко тъп трябва да е адвоката да каже при средна заплата 700 лв., че близо 3 бона са малка, джобна сума?!?!?!?!?!

За него е малка. Тоава си е само една вечеря.

За адвокат сумата е направо нищожна. Той откъде да знае колко взимат простосмъртните?!!!

Българският митничар по презумпция е за затвора. Дори само след 24 часово дежурство!

абсолютно подкрепям - като се започне от назначаването, което не става с песен и оттам нататък по"каналния ред" - какво го умуват и се правят, че не знаят - всички събират пари на доброволни начала, после се предава нагоре сумата и "трохите", които са в слонски размер, в сравнение със заплатата на един обикновен човек, се раздават на редовите митничарчета - иначе как се строят палати с 500-600 лв. заплати - господа управляващи, даже и слепите прогледнаха, само на вас не ви е изгодно да видите истината в очите

Защо ли всички престъпници, след като ги заловят казват, че са жертва на нещо си? И този крадец-също.Е да, няма да каже, че е виновен.....

Майка и мръсна на тая мърша - много малка сума - 2770. Оууууууу паткоооооооооо тва е на някой хора годишната пенсия мааааа. Много не могат и толкова да докарат за година.

някои коментари тук направо ще ме "разплачат"... ама от смях.... тоя бил ЖЕРТВА.... ква жертва е като са го хванали с белязани банкноти??? тоя си е жив ПРЕСТЪПНИК... това, че неговите хора са го "сготвили" мен не ме интересува...

Тия пренебрежимо малки джобни 2700лв за мечта за 3/4 българите бе ненормалници. А 12000 са утопия за тях. Аз се радвам че съм с добра работа и вземам половината от тия пари на месец, а тоя с две заплати джобни.

ПИПО

Жертва съм на мафията, каза мафиота.

Абе този уж утракан го дава, но май е тъпо парче.Толкова ли не се е усетил да се асоцира с някоя партия, независимо колко голяма или малка. Да прояви малко партина активност, пък било то и на местно, ниво - нещо партиино събрание, нещо протест срещу някой или нещо, тук там някоя снимка с лидера на партията (пък дори и с местния)...И сега хич нямаше да му пука кой в какво го обвинява и за какво и какви доказателства има срещу него. Просто щеше да излезе и да каже,че това срещу него е политическа поръчка и толкова. Нали сега така е модерно, а пък е и доказано че работи. 25 години с тази врътка тези от власта крадоха каквото си пжелаха (то не бяха предппиатия, то не бяха заменки, то не беше ДДС). Някой да беше осъден...? Посредствен тип....

Интересно ми е БАШ-а, защо е още шеф. link

Явно не е бутнал на когото трябва и са го предали! Сетете се на кого!

Естествено че е жертва на мафията! Просто при нас едното крило на мафията воюва с другото крило и такива, като Пая са обикновени СТРАНИЧНИ ЖЕРТВИ!!!

Тошеее, обясни на почитаемия съд що ти викат "Пая";о)))

Последните 3 реда в статията ме разплакаха. Как да не го пуснеш този мил татко да излети до Виена....

"съвсем малка сума пари".....