Митничари взимали по 200 лв. на смяна: Няма ли почерпка

Средно по около 200 лева подкупи на смяна вземал всеки от задържаните митничари на ГКПП "Лесово", съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Митничари взимали по 200 лв. на смяна: Няма ли почерпка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наблюдавали са ги цяла година и точно за изборите ги хванаха...

Не вярвам на ушите си!Трудно може да се намери митничар,който да не взима-това е повече от очевидно. Данс се занимава с това вероятно за да компенсира "пропуска" си със КТБ.А и не само с банката.

Предлагам за 200 лв. 200 тояги ама на голо.....и пред пътуващите граждани, а що се отнася до шЕФА на митниците, а имали такъв всъщност, ами вземи мини веднъж с друга прическа и виж как ще те обслужат госпожо ...., стани от креслото си и излез малко от кафеза, та да ти стане ясно има ли реда почва у нас или е минал и заминал в неясна посока, срамувам се от тези хорица, 200 лв. ....що за идиоти, кои са тия дето ги назначават, ами хората влизат не само у нас, а и в ЕС, не го разбирам, 5 лв. заплата да имам, пари от преминаващи не бих взел

Това го има само в България- шефовете в Митницата, да са по бедни от подчинените си.А,бе що не ходите да се снимате!

Писна НИ ОТ ПРЕДИЗБОРНИ ЦИРКОВЕ!!! Защо НИКОЙ НЕ пита милиардера Банев , ОТ КЪДЕ СА МУ МИЛИАРДИТЕ??? Защо никой не поиска да се сложи край НА ДАЛАВЕРИТЕ НА МАГИСТРАТИТЕ ? АМИ НЕКА всички тези " БЛЮСТИТЕЛИ " на реда и справедливостта ДА ПОКАЖАТ ХОТЕЛИТЕ, ЗАМЪЦИТЕ и ГОЛЕМИТЕ пари, които са си гушнали и изпокрили в Офшорките на ВСИЧКИ: ПОЛИТИЦИ, МУТРИ и МУТРЕСИ, КОМУНИСТИ - забогатели ОТ КРАДЕНЕ ама ЯКОООо ? Ами ЗАЛЪГВАТ ОБЩЕСТВОТО с дребните, мижави стотинки... ТОВА Е ПОРНОГРАФИЯ и обществото е време ДА ОТВОРИ ОЧИТЕ СИ ЗА ЗАЛЪГАЛКИТЕ, които му подхвърлят....ПФУууууу.......!

Грубо по 8 - 10 бона месечно ! Напред, науката е слънце-е......

Искаме да живеем като бели хора а крадем като цигани. Погледнете се.

останахме колкото едно село и се знае всичко, кой олигарх от къде захлебва, кой митничар кого пуска и колко взема и кой политик ги покровителства, малка държава , но крадлива без грам морал, без правосъдие потънала в собствените си лайна

200 вземат на тир, каква е тази неточна инфо

на смяна... Срамота, пълна излагация!!! Само толкова ли могат? Че то за семки след чорбата и кафето не им остават... :)

рибата се омирисва от главата затова вземете я

Много пъти съм разговарял с колеги от съседните държави,международни шофьори.Какви неща са ми разказвали за нашите митничари,ченгета и даяджии.Тези неща ги има и при тях,но в много по-малки размери.Просто ме е хващало срам,че съм българин.Нашите служители са най гнусната и необеспокоявана хидра не само в Европа...

Бе срамувайщия се като те обират с горивата, като ти взимат 3 - 4 млд за да си опраят КТБ , за абстрактни АЕЦ, за рушвети в общините за да застрояват градинки, за имотни измами тогава си мълиш пък дето митничари, дайаджии и катаджии си делят 200 лв на ден на 30 човека е голама срамотия! Що не питаш какво им е заплатат на тия корумпета - между 700 -1000 лв! А

да , има много бесейни които се пълнят от една тръба , а се източват от няколко. При това източването е само "моралноукоримо". Не можа и българският учител да получи такъв басейн !?

Трябва г-н Ердоган да причисти и тази митница, както направи в Турция. За една вечер изгори 300 продажни воени митничари

Седя си на село и ви гледам как крадци,мошенници,контабандисти,завистливи търтей ,държавни чиновници се плювате един друг и се борите кой е по-голям крадец.

Проследете какво стана в гранична полиция. Много арестувани, доста лежаха в ареста и нищо. Много от арестуваните бяха абсолютно невинни, съсипаха живота им. Познавах ги.

"По-рано днес шефът на Агенция "Митници" Розалия Димитрова заяви, че корупцията в системата е само на ниските нива." Вервайте, ама много! Тая цъфнала роза за балъци ли ни има? Егати наглото парче!

"Обвинени са общо 13, шест вече са освободени, другите седем ще освободим сигурно по късно"! Това ако е съдебна система, аз сигурно съм извънземен ! Е гати и корумпираната държава, следили и разследвали една година и накрая, всички невинни ! Бъдете сигурни, че съдът ще ги оправдае и ще ги върне обратно на работа в митниците !..

То и аз познавам един митничар, но на друг пункт, който много се гордееше как муфтил за рекламна чаша, диск с автограф, уиски и се гордееше как е намазал нещо дребно. Абсолютен кокошкар на най-ниско ниво. Да си слагаш главата в торбата за дребни неща

Ей глепако достатъчно грамотно пиша и помня и то доста по добре от теб та нищо не пишеш за спора ни така ли беше или не и има ли такъв хан ТУКТУ или Токту щом ти е хоби ? А кой ще събира реката е отделна тема и няма да бъда аз някои от "вашите " ще е !!! Подигравал ми се той ха ха, а сега с твоите камъни по кухата ли лейка айде У десно и си чепкай хазарската дамга ха ха !!!

Дамга не е грешка да го знаеш...ха ха

е сега разбрахте ли за какво протестираха докторите срещу регистрацията с пръстовите отпечатъци

Не, не разбрахме защо! Я ни изясни, като си толкова умен!

Чорба каша,Чорба каша,Боб Фасуллллл:)

При положение че.за да те назначат на трасе трябва да приготвиш между 40 и 100 хиляди лева в зависимост от митницата,какво очаквате!?! Заплатата е около 1000 лева което включва нощни дежурства,работа на открито и те мачкат като в казарма... Докато не се промени системата не е въпроса дали вземат а кой и кога иска да си проведе ПР акция!

Приблизително е така, покрай избори изгаря по някой .

Ти си по виновен от митничарите. Те хляб ти дават,а ти плюваш по тях.Такива са всички неблагодарници.Изкарвате пари на гърба на митницата и ревете.

Кой, аз ли бе пръдлйо ! Стоката и цигарите са за лично ползване. От много години не живея в резервата, нещастнико !

И ти си за ареста.Ама докато не започнат да прибират и такива като тебе,няма да се оправите,пръдльо.

Глупако може да си пишеш ник който си искаш но много добре памня че спорихме с теб / или с тия които пишат с твоя ник / и тогава се пъняхте че видиш ли това било историческа личност, да има я но тя не е ТОКТУ разбра ли сега глупако че си противоречиш /или противоречите/ ???!!!

Да се чете че историческата личност не е ТУКТУ аТокту /историческата личност !

Сигурен съм ,че никой от тези които драскат тук,не е дал и една стотинка на митничар,но плюват и храчат по тях. Кой е дал от Вас,богопомазани,пари на митничар и защо?

Питай, но гледай и къде се отчита началника на смяна, наяалника на пункта и той. Ти как я мислиш да върви , без учасие на полиция, служби, прокуратура и висша държавна власт.Това освен бизнес за милиони е и инструмент за натиск и политика. Мислете бе, тикви смотани !

Не им давай пари и няма да се отчитат.

Даже доста от тях не знаят къде се намира Лесово, а пък други никога не са минавали през ГКПП:-))).Което не им пречи да са "професори" по всичко:-))). За положението в държавата най-виновни са докторите,съдиите и митничарите. А за военните и полицаите станали политици само добри слова:-)). Сега още двама трима бивши военни се канят да ни управляват.....но за тях само хубави неща се пишат:-)))))

горките как нема се корумпират с тия заплати

Значи пари не си давал. А плюваш.

"Средно по около 200 лева подкупи на смяна вземал всеки от задържаните митничари на ГКПП "Лесово", съобщиха от прокуратурата." И по-долу: Розалчето пък твърди, че тази корупция - за "по 200 лв./смяна" е само за долните нива в митниците! Ехххх, не смея да си помисля колко ли х200 е корупцията в "горните нива" на митницата;)) Че там едва ли кандисват само на "кафе и чорба";))

Ей не го оправи този ник и това е ТОКТУ е бе ТОКТУ ха ха а ти си ТуктУ !!!

Проблема на България е в Държавните Служители . Те са повече от Работниците , така е било по време на Фашизма в България . Всички взимат Подкупи , Искат Подкуп .

От пишещите тука,някой давал ли е пари на митничар? И ако е давал ,защо?

Аз съм давал. За цигари, и голямо количество турска стока.Живеех до границата.

Значи ти си контрабандист.И престъпник.И си еднакво корумпиран колкото митничаря който те е пуснал.

На митничар пари давал ли си?

Хахах, Смях, Другари! Корупцията била само на ниските нива, айде бе..........., боклуци нещастни. Аз съм от района на каоитан андреево, на всички ни е известно до къде се простират ниските етажи, хахаха !

Боко,а ти какво правиш преди избори,нима не казваш на гасоподавателите ти,черните от столипиново,че ако гласуват за теб,ще има Чорба или Кафе за всеки един от тях а???

А пари давал ли си на нашата граница?

В нашата мила страна всеки който има възможност да краде ,краде.Който няма възможност-реве.Защото не може и няма от къде да краде.А в закона не е ли написано .че еднакво са виновни и този който иска, и този който дава.

Ниските заплати до това водят. Не ни е страх че ще си загубим работата и сме там заради рушеетите.

е,кажбата(корупцията) и другите и разновиности са начин за оцеляване и живот във българия,всички тук крадат по един или друг начин,комисионни,такси,лекции,наеми,работа на черно,фалшиви документи,контабанда,начините са мнго и ние българите сме добри в това отношение,а и там където всички са винoвни виновници няма! които е честен и не е крал да хвърли камъка срещу мен!

300 агенти на ДАНС, за една година, със заплати от по 2-3 хиляди лева, правят около 9-10 милиона. Хванали са подкупи от по 5-10 евро. Жалко, че няма корупция в тази държава, иначе ще си заработят заплатите. Ха-ха !

Не са 300, а са били 30. Питай в ДАНС и ще ти кажат колко са, пъпеш такъв. Аз питах.

Дърво във врата! Чакаме ефективни присъди!

ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОБВИЯНАВАТЕ МИТНИЧАРИТЕ. НАПРАВЕТЕ ИМ ЗАПЛАТИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ, ЗАПАДНИ. ПО ЗАПДАДНИТЕ държави защо не се краде, защото заплатите и законът работят. А тук какво е? Окрадоха парите на народа за пенсии за осигуровки за нормални заплати за повече деца ВСИЧКО Е декизирано, тук ВСЕКИ ден Е ХЕЛОУЕЕН, ..

Прочетете в "Задочните репортажи от България" Георги Марков добре е изяснил произхода на митничарската каста и мотивацията на служителите.

в тая тотално корумпирана държава трябва да си последния глупак че да не си милионер

200 лева на път, на час, на ден? Кажете де, не се стеснявайте.

Тебе много ли те интересува? Или какво си викаш,"ех ,аз да се намърдам в митницата и да си блажа".

Отивам и аз да крадна нещо или да взема подкуп, че в тази нецивилизована държава май само така се оцелява.

Работиме много, работим от сутрин до здрач, но хлебът е малко, но хлебът не стига, деца!

И чорбата не стига, а?! Да си топнеш хляба?! :):):)

Като хванат митничар за корупция - да го варят на чорба в двора на митницата.

Е затова, не искат да въведат електронното деклариране. И кой е виновен???

Нито е новина, нито трябва ние - гражданите, да бъдем занимавани с този проблем. Той съществува от много години и нищо не се променя. Граничните ни власти са известни с пренебрежителното си отношение към хората, които пресичат границите - често това се оказва истински кошмар в необяснимо чакане с часове. Другото е работа на Съда. Хващат някого в нарушение и скоро след това ето го същият отново на границата! Така нищо няма да се промени.

Нали се сещате , че тези са изгърмели щото не са се отчели, и ако има осъдени ще си кажат на кого дават голямата пара...