”Подемос”: Вятърът на промените задуха в Европа

Вятърът на промените задуха над Европа, заяви на голяма демонстрация в Мадрид водачът на испанската лява партия "Подемос".

Обратно в новината

Коментари - ”Подемос”: Вятърът на промените задуха в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живях по соца и Ви уверявам ,че всички бачкаха , а магазините празни.За кола чакаш ред 10 год.В ел.магазина има само ВЕФ и Селена,радиокасетофона купих от моряк.Най новият цвет. телевизор "София 81" купих след чакане от 2 ч. през ноща,за 20тият от списака телевизори няма.Безалкохолната напитка е една ЛИМОНАДА.В петък ,ако не купиш кисело мляко , малките деца в събота и неделя остават без храна.Мога да продължа дълго но червените парцали пак ще отричат.

Магазините се изпразваха бърже, защото всеки имаше пари да купи. Поради това, че нямаше телевизори чупещи се на 2-рата година и купчини швабски ламанрини по улиците имаше ИСТИНСКА ХРАНА, НАИСТИНА БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, НАИСТИНА БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ! НЯМАШЕ бандити, престъпност, цигански шайки от убийци и изнасилвачи; НЯМАШЕ курви, казина и ГМО; Морето и планината не бяха БЕТОНИРАНИ. Населението се увеличаваше и надхвърли 9 млн., а сега - 25 години демокрация и ЕС - 3 милиона българи по-малко (и 1 млн. цигани повече). И през соца имаше такива като тебе, които се не наконсумираха и не наядоха !

...ама накрая да няма хвърляне на сърп, мятане на чук и бягане през граница??!!!

ДАВАЙТЕ И ДЪРЗАЙТЕ ПОДЕМОС ДАНО И ТУК ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА ДА ДОЙДЕ.

А къде е нашата левица спи ли ?

ТУК ЛЕВИЦА НЯМА.

Винаги досега години след промените народите пак се чувстват измамени и в този смисъл не се страхувам от промените ,а от това ,което идва след тях.

Видяха испанците, че на гърчовците номера минава и решиха и те да яхнат вълната. Само дето вълната по някое време ще клекне, че много сърфисти се навъдиха напоследък. Това матряла в света ще се окаже по-лош и от тукашния. Всеки иска стандарт и сиеста и никой не иска да бачка.

живяла съм по соца и ви уверявам , че всички бачкаха , но имаше къде , а сега разбиха всичко и промишленост и селско стопанство , къде да бачкаме ааа

Тези партии не са срещу ЕС,но съюз в който хората да са свободни,а не разделени-богатия север и бедния юг.Наливаха безмозъчно пари в Гърция,заем след заем,голяма част от парите са лихви или в сметките на няколко фамилии управлявали Гърция.Искаха и да покажат на нас колко е хубаво в ЕС.Сега ,когато вече няма двуполюсен свят,няма Съветски съюз,няма соц. страни и пиявиците-банкери се отприщиха.И нашата Кристалина,която чупи джуки е от тази групата кръвопийци.За нас няма какво да говорим,присъдата ни е дадена и е в процес на изпълнение-пълна ликвидация на държавата.Дано успеят ,защото това ще е и в наша полза,докато има още надежда нещо да се спаси.

не бе корупцията е в бг, а на запад е мед и масло... Такава поне е официалната версия...

Не вярвам народа избрал отново Б. Борисов да властва, с тенденция да го избере и за презедент да може да се вдигне и да завоюва свободата си и по-добър живот. Съжалявам - не вярвам на този народ!!!

БATKO

Най-после задуха вятърът на промяната и идва "Европейската пролет". Крайно време е колонизаторите от ЕС и техните господари от САЩ да разберат, че не може в един "съюз" икономиката и доходите да са в едни, а другите да мизеруват. Нали самия ЕС ни обясняваше, че ако България построи газопровод, то той ще се ползва общо от всички страни в ЕС. Защо по същият начин да не са технологиите и лицензите. Защо да не се ползват от всички страни и всички да произвеждат, а не само немци, французи и англичани. Или ще сме равноправен съюз или един ритник на крадливите европейци и сами ще си градим икономика без да ни казват какво да спрем и какво да затворим и за какво не ни разрешават.

Закономерно в Европа се надига мощна лява вълна, която ще помете загнилата плутокрация, управляваща запада от 70 години, а изтока от 25. Явлението има дълбоки исторически корени и наистина ще промени Европа в следващите 5 години. СИРИЗА, ПОДЕМОС, ПЕГИДА, Льо Пен, Фараш, навсякъде ври и кипи. БГ няма да остане изолирана!

Ние както винаги спим и се присламчваме към лошите, благодарение на нашите "далновидни" управници.

Разраства се заразата. Броят на хората дето видяха че може само да се яде и да не се работи нараства и сега освен мързеливите гърци ще трябва да храним и хитрите испанци.

БATKO

Ти какъв си бе, бастун. Нали и България се пържи на същия огън като Гърция и Испания, подклаждан от колонизаторите. Ако се мислиш да крадлива шваба не се обаждай тука, че ще хапнеш дръвцето.

Хаха, а всички финансови паразити в света, разни банки и съюзи, които измислиха парите от нищото и ги натресоха на държавите по света с непосилни лихви какви са? И не ми обяснявай че държавите ги били изяли и изпили. Почти нищо от тези пари не отива в народа, строят се екопътеки и др подобни безумия.

Ние тук сме доволни.Сутрин чай,на обяд- хляб, а за вечеря- мас .По която и кабеларка да пуснеш се появяват американските помии от 1950 година до сега, а може и новите турски сериалки за великият мохамед и златният век повторен 105 пъти.Всичко зяпа в захлас,доволно за утрешният ден от някое ново наводнение или катастрофа, спасени от рекламата за диария или наколенките на доктор ливайн.

ЯВНО НЕЧЕТЕНЕТО НА ИСТОРИЯ, ВОДИ ХОРАТА ДО ИЗВРАТЕНОСТ. ЗНАЕМЕ, ДОКАДЕ ДОВЕДЕ МАРСИСТКОЛЕНИНСКАТА ФИЛОСОФИЯ И ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ. ДАНО НЕ СЕ ПОВТОРИ ЗА СЕГАШНОТО ПОКОЛЕНИЕ, ВЯРВАЩО НА ДЕМАГОГСТВАНЕТО!!

БATKO

Глобализмът с нищо не се отличава от комунистическия общ световен ред. Негов братовчед е и фашизмът - и той се бори за глобален световен ред. Интересно това как не го проумя човечето написало "Фашизмът", за което обаче вече нищо лошо не мога да пиша по обясними прочини.

Майдан на турне из Европа. Bon voyage!

Адиос ЕС!

Смешно и същевременно много жалко е как коментирате и се надсмивате на държави с десетки пъти по висок стандарт на живота.Надсмивате се на хора ,които не се задоволяват с постигнатото,хора който са изключително чувствителни на тема справедливост и солидарност.За това в България едни хора забогатяха за месеци и сега си ,,разиграват коня,, и разиграват цялата държава докато ограбените хората се делят на сини ,червени,пенбени .

БATKO

А защо тези държави ни крадат ЕРПтата, които са над закона и никой не може да ги спре да ни крадат, защото веднага посланикът им се разпорежда на ББ да не ги закача. Защо ни крадат с ТЕЦовете си и никой не може да ги спре? Защо ни крадат с ВЕИтата? Защо ни крадат с банките, със златодобива и другите природни ресурси? Защо не си плащат за военните бази и за нашите наемни убийци, които пращаме да умират за техните интереси? Ето затова са богати, защото ни крадат. А някой мижитурки им се радват и ги благославят, че били богати.

само в една страна живеят гениални клошари с десни убеждения

Тук няма борба ляво-дясно и дясно-лява.Има борба на роботниците и иннтелигенцията срещу олигархията, или мафията.

Браво ,Бояне,точно в десетката.От мен много плюсове!

Струва ми се, че "Подемос"са се запътили натам, от където ние - още не можем, да се върнем ...

И Станишев говори за някакъв вятър, в платната на БСП ... Но - само с духане, далеч не се стига!

Поредната страна на която не и се работи и само сиеста през деня и фиеста вечерта и малко работа.Да,но и гърците си живяха така докато другите страни от ЕС работеха.То мързела е заразен и очаквано готованковците излезнаха на протест,че ги карат да работят и няма 13,14,15 заплата.Нека ги изключат от Евро зоната да си припомнят как бедно са живели преди.

Ти кога последно беше в Испания та ги видя как сиестват и фиестват? В Гърция си бил в някоя таверна и не си забелязал, кой ти сервира.

Или си глупав,или си откровен лъжец.Ако,българите се доближим на 50% от стандарта на живота им,ще се биеме с пета в задника.

БATKO

Ти значи не искаш ти да си добре, а искаш Вуте да е зле? Заради такива завистливи хорица като тебе сме стигнали до пълна мизерия.

Когато монополите и олигарсите станат много алчни,когато днес изработиш 100 лв.,а ти плащат 20,когато другите 80 отиват за палати,яхти и любовници, когато покупателната способност пада и мизерията настъпва,тогава се случва това ,което назрява в Гърция,Испания ..ще тръгнат и други страни.Проблемът е между труда и капитала,а не толкова верски ,както някои кръгове искат да го представят.

този урок не го ли минахме бе, пак ли социализъм ще строим, ти да не си роден след 1990

е неизбежна.

Възходът на популистки партии си е едно самобичуване и самонаказване. Така когато дойде дедо от Мадрид при нас. . Същата работа.

Да Популистките партии са Роби/Създания на Олигархията по Света ! Именно затова креатури на Злото като ГЕРБРБ и Робовладелците им ЕС-ЕНП и САЩ Нямат Бъдеще Средносрочен период ! И затова истинските Леви партии ще са във възход ! Спите ли?

Кога, ще се събудиш?!

БATKO

Я обясни защо при "дедо" имахме 45% нарастване на доходите и на БВП, а при твоя Костов или ББ имаме намаляване на доходите? Не е ли по-добре популисти, които да ни приближават по БВП и доходи до ЕС, или такива като сегашните, които да позволяват народа да бъде краден и да мизерува?

По рублите ще ги познаете...

Рублата(златно покритие от 2014та) и Юана са международните валути на след няколко години . Кого ще познаеш по Рублите тогава ?

Като има златно покритие, защо 1 евро струва почти 78 рубли? Смешни сте с тая опорна точка.

Който има очи да види, който има уши да чуе , който може да мисли да разбере . Новото Западно финансово-икономическо Робство срещу малките и по-бедни страни е Не по-Различно от всички други робства ! Само названията са по-различни.

Може, ама не е вярно.

наистина СИРИЗА и тези комунисти от Испания трябва да се случат че иначе как ЩЕ СЕ ПРОВАЛЯТ. На мързелив и крадлив народ като гърците, на изостанал (спрямо северните държави в Европа) като испанския им се налага да преживеят комунизма, че да им дойде умът в главата. Да ги изключат от ЕС, да ги оставят на собствени сили и хайде стройте си комунизъм. Защото да ГО КАЖЕМ комунизмът има повече от едно лица- не само болшевишко, съветско, но може да се каже и европейско. Е, ако това последното се случи ще преживее някоя друга година.

Нещо отвисоко коментирате гърците и испанците... с какъв материал сте направена?

И като ги изключат какво? Ще се разпадне ЕС и т.н. големи няма да са толкова големи. И без това ползата от ЕС е само за големите. Ако не верваш виж БГ. За 25 г се превърнахме в третокласна колония, с измиращо население, която произвежда единствено проститутки за Германия и Англия, и която е неспособна да си произведе дори достатъчно домати за населението.

забележка: доматите трябва да се засеят в градината ,не в " народното сабрание"

Само да попитам,на екстерна или интерна работиш?Тая песен дето сме и по умни и по красиви и по работливи,вече я слушам 15 години.И да ти кажа че по някога звучи доста фалшиво,даже и фатално,нелепо.

Скоро залп май ще има, може да не е в Русия революцията , но така повече не може, световния капитал в 300 човека само.

като махнеш Путин стават 299

внимавай какво си пожелаваш, може да ти се случи.

Забавно е да гледаш реакциите на "демократите", за които само споменаването на думата социализъм ги изкарва от равновесие ! Това означава, че ще трябва да обясняват откъде имат тези богатства, че ще спре гнусното лихварство и заробващото влияние на банките, а това за демократите е кошмар !

как да са добре държавите ни когато всяка частна банка с десет процентов капитал върти бизнес за сто процентов такъв??? когато излезне на червено ,народът ,,плаща,,!!! когато тя е на печалба: ,,тя си е тяхна,,!!! вместо ,,минуси,, обяснете ми по какъв различен и честен начин ,,създава,, пари една банка!!!

наште либерсти газ пикаят....

Испания отива там, откъдето бедна България се връща..

Айде-е-е-е-е, ожалиха и Испания.Луди хора!Ами то приходите само на Барселона са два пъти повече от тези на България,бе смешници.

То и във Франция уж проблеите ги създадоха арабите, пък полицията хвана чеченци с бомбата и нещата там се укротиха. Така че, не казвай "хоп", че е много рисковано.

Контрапункт ако позволите, Колега : - Защото Йощ от 1944та та И до Днес ---> Ни 'управляват' 'наште' !!!

Вие сте ни прозрачно тъмносин колега,до кафяво ,със звезда на чело,шестоъгълна .

Първа беше Гърция,след нея идва Испания.Кой ще е следващия.Пишат хора,тук дето и хал хабер си нямат,за настоящето в Испания.Помощи не давали закрит програми.... .Испания е трета,икономика в ЕС,поне така твърдят месните медии.Съсипаха ги ЕС,като им сви много,от производството,а някои сведоха до нула.Като се изключи,строителството на жилища,всичко останало е във вреда на Испания.Редуцираха,заплати,пенсии,социалната сфера,и за 8-9 години вече на испанеца му идва множко.Те виждат,как е в Германия,Франция,Англия и скандинавските държави,и разбират че остават прецакани от политиката на ЕС,или така наречената тройка. Още повече че много испанци се изнесоха към същите тези държави, .Абсолютно идентично е положение като в Гърция.А сега да познаем Подемосдали ще спечелят предстоящите избори.Аз лично мисля че да!

За Испания е по-добре Подемос да не печелят изборите.Като гледам водачът им Иглесиас на 14 години е станал член на комунистическата партия.Нещата заприличват на "От трън, че на глог"

Arkadiy Andreev

Пич,нека го оставим това на самите испанци,кой да си изберат.Щото ние на нашите избори показваме че сме евро-идиотите.Така,че не плачи на чужд гроб,щото не знаеш къде плачеш,на главата или на...... краката на умрелия.

Да се забрани със закон вземането на заеми и есичко ще е нард !:)

За техният и за всеки проблем има един единствен изход - Г Е Р Б! Слава на Бойко Борисов! Слънцето и въздуха ни! Слава!

Би следвало да поясните - кАка или какА ? (Сте)

А бе френско КАКА.

Ти шегуваш ли се или си се побъркал (а),кака

те са недоволни, защото не получават пари по програми. Нека им изпратим нашият Бойко Борисов. Той умее да пощипва Меркел по гъза и да се цунка с Юнкер. За Барак - да не говорим. Тогава за испанците всичко ще потече по мед и масло както беше преди да се появи тоя Герб да им отклони парите по лесни европрограми

Ivan

Не знам що за изрод трябва да си, за да защитаваш институции като МВФ. Знаете ли, че подобни институции буквално заробват народи и държави? За да отпуснат заем /на безбожна лихва/ поставят условия които според тях са "икономически реформи" а всъщност унищожават икономиката? Знаете ли че, Мексико беше един от най големите производители на царевица и житни култури и едно от условията на МВФ беше да се "намали производството" и в резултат на това сега Мексико вкарва тези суровини. Предполагам се сещате от къде? И когато организации като "Подемос" искат, да свалят тези окови, се обявяват за "комунисти", "рубладжии" и "путаноиди" Нима наистина сте толкова слепи и елементарни? Нима наистина успяха да ви промият мозъка за тези 25 години?

Много от Българите дори не знаят за какво иде реч.Сетивата са му притъпени, а мозъците полирани от медиите на ционистите..Обикновено гледа турски сериали и новини по Босфор ТВ в които казват колко е агресивна Русия,колко подъл е Путин и как Гърците умирали от глад завалиите.Та 98% от Българите действат 1во сигнално.Усещат само глад и болка!!!

Защо България няма икономика?

Знаете ли, че през 70-те години на миналия век ЦК на БКП провежда разширен пленум, на който се взема решение за ускорено жилищно строителство за справяне с тежката жилищна криза. За две петилетки 700 000 апартамента. Панелни! С пренасочване на целия жилищен финансов ресурс на сектор Строителство само в тази посока! Свещена глупост, свещена простота! Като за целта се закупят съветски инсталации за производство на сглобяеми жилища. Съветски! А не от Франция, където за пръв път са били построени експериментално такива панелни жилища. Ама френската работа е друга, другариате! Имало е специалисти, макар и комунисти, които са искали да бъдат закупени по второ направление, т.е. с валута, френска номенклатура за подобни сглобяеми елементи със съответните производствени инсталации. Защото, дори и панелни, френските жилища, построени по този начин, са много по-просторни, с разнообразно планиране на апартаментите в блоковете, с добра перлитова изолация и красиви фасади. Сега вече изтича амортизационният срок на железобетона в съветските панели-манели. И държавата почва саниране, защото в тези панели по съветски модел топлоизолацията е нулева. А "топлото" струва доста, нали, другариате-тъпанариате? Ето че си има крушка опашка. "Грешка на растежа" отпреди 50 години трябва днес да се оправя. А защо се появява жилищната криза? Защо тълпи от село хукнаха към големите градове? Въпрос с превишена трудност за лявата антилигенция.

Ivan

Глупако. благодарение на "шибаните панелки" милиони българи имат собствен дом. И СА построени по френски модел (пример Дружба 2)

След като 45 год. бяхме дотирана икономика на СССР, е нормално да купят съветската технология на панелното строителство, още повече, че познавайки строя, най-вероятно ни е струвала една прегръдка на Бай Тошо с Брежнев! Стоманобетоновите панелни жилища са в пъти по-здрави от една американска или канадска дървена кооперация, в която е забранено да имаш пералня в апартамента си, защото ако се повреди и разтече, дървената конструкция се поврежда и надува, а ти трябва да плащаш хил. долари за ремонт, та затова една обща пералня в мазето и всички там. Или американските дървени бараки, които при вятър отлитат в друг щат. И струват колкото 30-годишна ипотека на средният американец. За обезлюдяването на селата сме си виновни само ние и продажните ни политици - ако имам условия на село и печеля от земя или животни, за чий да седя в София. Само че селяните ги докараха дотам, да си изливат млякото на улицата или да изхвърлят тютюна, защото френското мляко е държавно дотирано, френските картофи са дотирани, холандските домати! са дотирани, а нашите не!

Хора - четете Маркс и Ленин! Там много просто е обяснено как става - Експроприация на Експроприаторите! Или по-просто казано държавата национализира частния капитал .... (Естествено безплатно)

ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ ПЛЮС СЪВЕТСКА ВЛАСТ

big_uncle@dir.bg

В днешно време девизът е Мутрификация плюс ЕРП...

Пътят на рублите... днес и в Испания....

Утре - по други места ....

Затова минаха на пинципа на обещанията. Обещали на Гърция, че ще им изкупуват всичките домати за 30 години напред. :) Ама сигурно на цена определена от Русия. Защо ли си мисля, че тези страни са се засилили с големи крачки натам откъдето, вече бедна България се връща?

Естествено на цена, определена от Русия, че как иначе. И маслините, и кивито. Цялата си продукция да им я пратят на Русия, въпросът е обаче какво ще остане в хазната след отчитане на присъщите разходи. Да не се окаже наливане от пусто в празно.

Плюсът - да ! НО ! - Не е Само това. Знаете Го !

"Подемос" и нейните лидери първо да попитат Каталуня, а после да гледат накъде духа вятъра. Да не забравят, че изборите са в края на годината и светлият им пример от Византия дотогава да не изсветлее. Ципрас обяви, че повишаване на минималните заплати и на пенсиите се отлага за назад във времето. Защо ли? Ще маха онинклузива, ще обложи богатите с големи данъци. Много интересно как ще стане. Няма що страхотни мерки.

Ако питаш за данъците на богатите, ще стане както във всяка една цивилизована страна - САЩ, Великобритания, Франция, Германия и други. Там така облагат богатите с по-яки данъци, макар че трябва да са още по-яки. В крайна сметка всеки да си носи кръста.

Че те богатите пак си ги облагат с големи данъци. Затова са измислили офшорките за да не плащат. Много интересно, ако имаш 1000 лв и парламента реши да ти вземе 800 за да си върже бюджета държавата, как ще реагираш и ти аз и всеки, който бачка поцял ден.

това, което другите правят малко допринася за моето лично спокоиствие !!! ако имах една магическа прачица балгария ще баде единствената свободна и справедлива даржава,кадето ще има място само за свестни граждани,а всеки мошенник ще се запали"сам" на което публично място си избере.....благодаря за вашето внимание ,с много обич и уважение !

s plitkata e samo praznoslovec , kojto iska da se dokopa do vlast . No horata obi4at da gi lazat i mu wqrwat . Istinata e 4e trqbwa da se raboti kakto v Azia , bez mrynkane . Samo togawa ima prosperitet !

Българите винаги последни в политическите промени.Последни се откачихме от Турция.Последни напуснахме съюза ни с Третият райх.Последни напуснахме големият брат СССР.В 21 век последни ще напуснем ЕС, НАТО и новият голям задокеански брат.Всяко последно е последвано с освобождение , признателност към освободителите и започване от НУЛАТА.Народопсихология ли е това или България е винаги на грешната страна в грешната посока ?