17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не задавате въпрос, задавате отговор.

Трябва някой да отиде на място да види как изглежда пробойните. Ако случайно се окажат цъфнали в посока навън, значи е имало взрив вътре. А ако случайно преди това руснаците са спирали газа за планов ремонт, засягащ вкарването на взривни устройства в тръбите...

Какво има да се питам! То си е ясно като бял ден че е саботаж! Пробиви на четири места, и всичко това чиста случайност??? Хайде де!!! И не, със сигурност не са САЩ. От САЩ официално обаче обявиха, че не могат да бъдат сигурни дали това е саботаж, докато не се извършат съответните оперативно-следствени действия. И формално са прави, така е.

Кой печели от диверсията? - САЩ. Така че те са отговорни.

1 месец са имали мисия в региона. Натовски води, с натовски кораби, взривове на 2 тръбпоровода едновременно в 2 далечни точки в ключове момент... появата на новия проект от норвегия за полша който случайно минва над тези тръби... Все интересни съвпадения, които американските медии в Бг-то не могат да наречат с истинското и име. Да изкл. че Байдрън лично каза на 7- ми февруари че ще ги приключат...

Искаше да кажеш - Русия печели от диверсията? Не виждам никаква полза за САЩ. Все едно да се простреляш в крака - това ли ти е ползата???

виждаш ползата, като не само езика, ами цялата глава е завряна в американския задник.

Я ся кажете можем ли без Гнязпром? Румене?

Може да е саботаж от конкурентна фирма, а не само от някаква държава. Целта е да плащат по-скъпо.

Ако се окажат американците, може и да гръмне някой завод за оръжие там.

Гешев да привика Байдън ;-)

Преди главният прокурор на Украйна разследва сина на Байдън Хънтър, където ограбва там милиони. Е сменят го. Търговия с власт и корупция. Държавна помощ от САЩ за лична финансова изгода. Така и на фиктивни включвания като директор и на сделки в Китай за сина му, че да не закача САЩ тези фирми.

е и то руски с цел да се обвини Запада за това. Типични путински дивотии. Следващата ще е оофициалното обявяване на заграбването на четирите украински територии чрез фарса с референдумите. Ще бъде придружено с нови заплахи в очакваната голяма реч на Путин. След Хитлер и Сталин , Путин и обкръжението му са новите изроди на човечеството.

Както се казва: "През хуя ми е, че и оттатък." Колкото по-малко пари за ватенките, толкова по-голям шанс за Украйна да ги навре в кучи гъз.

Не разбира се! Пробивите в руските газопроводи не са саботаж, а чиста проба краварска диверсия срещу Русия, но за сметка на еврогейските задници. Ама нека, така й се пада на зомбираната джендърска Европа с управляващите я САЩисани дупедавци!

НАТО каза че е саботаж. Ние немаме право да мислиме друго, оти че ни тричая.

Вече имам чувството, че Европа се управлява от кръгли продажни идиоти, които не виждат очевидното, видимо и за хора с интелигентност под средната - САЩ тупат европа по рамото с едната ръка, а с другата бавно, но сигурно бъркат в сфинктера на заблудените европейци....То вече и 3 годишният ми син разбира, че само и единствено САЩ берат плодове от тая война и тези санкции. Всичко друго е ала бала

Не бе, мислиме, че от ръждата е избило ...

Ех тия подводници.

О, да! Подводница на 50 м дълбочина, до брега на Борнхолм. В район на учение на кораби на САЩ ... И никой нямаше да я забележи?! Ако е вярно, тогава трябва да разпускаме НАТО!

И защо ми изтрихте коментара? Цитирал съм само праведните - западните източници на информация. И тях ли вече цензурирате? 1. Шефът на шведските сеизмолози заяви, че са два взрива, като по разпространението на сеизмичните вълни са определели, че не е от земетресения. Според него става дума за взривове с тротилов еквивалент над 100 кг. 2. От началото на септември точно в този район е провеждано учение на ВМС на САЩ и британските бойни плувци. Учението е завършило и корабите са се изтеглили от Балтийско море точно в деня на експлозите. 3. По тракерите за следене на полетите (западни, не руски) в интернет са установени американски вертолети Сий хоук да летят продължително време точно над газопроводите във въпросния район няколко дни преди експлозиите. 4. Бившият полски министър на външните работи, сега евродепутат Шикорски пряко написа в Туитър на фона на снимките на "извиращия" от морето газ само две думи "Благодаря САЩ". Естествено - Полша е облагодетелствана страна след като пуснаха газопровода от Норвегия. 5. Някаякъв умник пише, че сега Турски поток щял да замести СП. Преди да пише подобни глупости, да беше сравнил пропускателните способности на газопроводите и щеше да види, че те са несъизмерими. 6. Нито германците, нито руснаците имат сметка да взривяват газопроводите. Щото са тяхна собственост и струват огромни пари. А и руснаците съвсем спокойно можеха да врътнат кранчето - колко му е да заявят, че някоя турбина, че Сименс, че има техническа повреда, че е като контрасанкция и т.н. Напротив - взривяването просто им избива един аргумнт при преговори с ЕС. В крайна сметка, освен Полша, от взривяването на газопроводите облагодетелствани са Норвегия, САЩ и Великобритания. И разбира се - на Украйна, през която остана единствения транзит за Западна Европа. Ако Газпром не им врътне кранчето, Зеленски ще се опитва да извива ръцете на ЕС за пари и оръжие. Всъщност той вече започна - Кулеба е поискал вчера, ЕС всеки месец да "помага" на Украйна като превежда по 3.5 милиарда ... Както са казвали древните римляни при всяко деяние, отговори си на въпроса "Кому е изгодно?" Лошото е, че това буквално отвори Кутията на Пандора - инфраструктурната война. Сега да му мислят всички подводни кабели от Европа до САЩ, газопровода от Норвегия до Великобритания и кво ли не още ...

Като например краварски танкери с втечнен газ

Не мисля защото съм 100% сигурен кой го е направил!!!!

Досега такова нещо не беше се случвало. Това беше сигналът, че вече всичко е резрешено. Как да е сигурно вече, че няма да гръмне и тръбопровод от която и да е точка до която е и да е европейска страна. Дори е възможно и да започнат "случайни" инциденти в станциите за разтоварване и регазификация. Въобще - предстоят ни "интересни" събития.

От САЩ към Дания, Швеция и Германия, Австрия и Франция.

Световният терорист САЩ са хвърлии кравешките лайна по газопровода.

Главата на Световната банка Дейвид Малпас заяви, че ще са необходими години, за да се диверсифицира световното производство на енергоносители без Русия. „С настоящите политики ще отнеме години за глобалното производство на енергоносители за диверсифициране (на доставката) без Русия“, каза той по време на речта си на конференция в Станфордския университет.

Кой има интерес? Тези които продават или тези които ги санкционират.

Няма никакви повреди в руски газопроводи. Има повреди в германски газопроводи, които НАТО ги "пази". Тръбите беше национализирано-открадната от Германия преди месеци и бяха предупредени от презокеанските си "приятели" че ще ги унищожат. Така че това си е чисто бомбаджийска работа, разрешена от собствениците, за разчистване на морското дъно. Кой знае дали германците на са си платили за услугата.

ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ саботаж! КОЙ би си взривил САМ къщата?!?

Може и да е саботаж, но това е един демократичен, евроатлантически саботаж. И би трябвало цяла Европа да се радва за това, че ще умре от глад и студ,, съвсем демократично

Сори за повторението! :) Първо пиша коментара, после хвърлям око на останалите коментари.

Мислим че Гроздан Караджов е един крадлив ГЛИГАН слуга ня мафията ГЕРБ/ДПС

Не, това не е никакъв саботаж, а тероризъм от най-тежка форма върху европейската газопреносна инфраструктура! Не е трудно да се досетим кои кравари зад една голяма локва стоят в основата на това безумие! Ами нека германци, французи и прочие европейци да продължават да ги признават за "приятели" и "съюзници", да им търпят заповедите, базите и простотиите и да смятат, че животът ще им е "прекрасен"...

Едните идиоти горят газ и създават изкуствен дефицит, другите идиоти тровят населението си за да добият шистов газ и да запълнят дупката... Договорът между Луканов и Сорос - "ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 20 ЮЛИ 1990 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ФОНДАЦИЯ "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО" в нов вариант.

Между другото излезе статия на американско издание, че не го горят повече от обичайно... складират го :)

ПИПО

Въпроса е зададен неправилно. Саботаж е на 100% обаче едва ли е руски. Ако гласуваш за автоматично става саботаж от Русия.

Ами след като президената на САЩ и секретарката по политически афери ти кажат, че ако Русия нападне Украйна...Северен Поток няма да има и ще спре по един начин или друг....какво да е питам аз, ако не саботаж?

В туйтър пишат, че е дело на полските военни по команда от Натото и Моравецки. Сега най-вероятно руснаците ще направят антитерористична военна операция в Полша, както направиха САЩ в Афганистан едно време.

Путин с ръждясал автомат калашников и консерва сольотка на борда на лодка с гребла ги е съботирал

НО РУСИЯ СЕДИ ЗАД НЕГО , ТУРСКИ ПОТОК КОМПЕНСИРА СЕВЕРЕН И ЗАОБИКАЛЯ УКРАЙНА, ТОВА ИСТИНАТА!

Пътечката за мулета в планината казваш замества магистралата.

Е покажете поне една снимка на тоя газопровод. Да мислим това или онова преди да сме видели не е работа. Само журналистите така правят. На снимката която видях краищата на разкъсването да завити навътре. Ако е истинска снимката е саботаж.

След този тероризъм срещу цял един континент в време за пълна изолация и санкции срещу извършителя.

Терористичен акт на Острова и задокеанския брат

Няма да се разберем

Не мислим, а сме убедени на 1000% че е саботаж. Не, дори не е саботаж, а терористичен акт срещу европейска енергопреносна мрежа. Време е Сарматите да завалят над Лондон и Ню Йорк.

50+

И еврото атакува нови падини, ден след ден, и нашите искат да ни закачат за него, да не пропуснем пропадането.

Ние СМЕ закачени за жалкото евро с валутен борд. Целта на "влизането" в еврозоната е да престанем да съществуваме като нация и ЕЦБ да изсмуче наличния резерв, няколко десетки милиарда, гарантиращ борда. След това ставаме частица от общото стадо и никой не знае каква и колко е паричната маса в обръщение.

Закачени е едно, с евро ще е много по друго.

Курсът е фиксиран, в тази посока няма значение дали е лев или евро.

Курса е фиксиран но не и емитирането на левове. Разликата е огромна.

Тръбите са се спукали от климатичните промени!

ДИР, газопроводите не са само руски. Атаката срещу тях определено е част от войната. "Д-р Пламен Димитров: Как нападението срещу Украйна сложи край на руско-германския енергиен романс" "Паралелно с проникването в германския енергиен сектор Русия гради и политическо лоби в Берлин. Често се говори за влиянието на Кремъл в страни като Унгария, Кипър или България, но това са само периферни направления в европейската политика на Москва. За руснаците винаги е било най-важно да имат една благосклонно настроена към тях Германия. Първо, защото тя е важна експортна дестинация за руските енергийни суровини и второ, защото Берлин има най-голямо влияние върху геополитическия курс на Европейския съюз. Почти изцяло в кремълската орбита се въртят крайната десница и крайната левица в германската политика – „Алтернатива за Германия“ и „Левицата“. Те обаче са маргинални сили, които никога не са участвали в управлението на федерално ниво. Затова ключовата политическа инвестиция на Русия в Германия е в топлите отношения със социалдемократите. Именно от тази партия е бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, чието име става нарицателно за преминаването на влиятелни западни политици на служба при руснаците. Броени месеци след оттеглянето си от властта в Берлин той оглавява проекта за газопровода „Северен поток“, а по-късно става и председател на Съвета на директорите на „Роснефт“." /БГНЕС/

SU-152

Не е саботаж,Путин сам си ги взривява вместо да врътне кранчето............................Да ви пикам на острите анкети

SU-152

И най добре да питате проДАй България,Киретата,Гробарите,ДъПъСъ....................Може и БСП-то дето се прегръщаха с тях.......

Поправете си манипулативната анкета. Чий е саботажа, а не има ли е въпроса ?

"Мисите ли, че пробивите в руските газопроводи са саботаж?" Напротив, мислим си че е саботажченце.

Не е саботаж,това е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ от страна на UK and USA срещу европейската инфраструктура!

от продажните поляци или укри гъзолизци... "Новите съюзници" на ФАЩ! Старите - Западна Европа са низвергнати, понеже купуват недемократичен руски газ в недемократична валута...

Този терористичен акт си върви още с курабиите на Майдана.

Дир.бг, не задавайте подвеждащи въпроси. Газопроводите не са чисто руски. 50% от тях са притежание на 4 големи газови компании на Европа - английска, австрийска, немска и френска. Които са вложили 5 милиарда долара само в проекта "Северен Поток"-2. Така че (даже ограничавайки се само до тръбите) ударът е не само срещу Русия, да не говорим кой ще пострада от липсата на газ.

Естествено че са саботаж!

Това не е никакав саботаж а просто предупреждение от Россия към Гейропа и Краварника какво може да им се случи в много близко бадеще! Америка да си мисли и за танкерите си, да не забравят какви загуби бяха причинени от германците през втората световна война. Крайно време е запада да клекне и да признае Победата на Вл. Путин!

От години, но такива инфантилни русофили като теб ме карат да се замисля сериозно.

това е козяшки педал. не се заблъждавай.

Бърз анализ на текущата анкета ... от 40 души гласували, само 10% ... това са 4 гласа от две ППрости ППутки с ИП сменячка! ... Значи 5% реални ... Това ще им е резултата на Референдума в Неделя!

дали Лена е гласувала, и ако да - дали преди това е била стимулирана от кирето...

Как анализирахте анкета, в която единствено времето ограничава броя гласувания, които един човек може да направи?

Краварски саботаж!

Само знам, че не са руснаци и европейци.